Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

jel povezivo neko dvanapajanja na jednom kompu???
imam 2x5850 i silverstone ST60F koji sigurno nije dovoljan da istrpi i trecu 5850 koja treba da stigne ovih dana pa bih ugradio jos jedan LC od 550w u to kuciste ali nisam bas siguran kolko je to pametno ????

Jeste i mozes bez problema dva napajanja, kontaktiraj korisnika Mige on ti moze pomoci.

moze, al ja to ne bih radio, mozda sa onim razdelnikom, da bude ljudski barem, nikako sa onom varijantom sa zicom, pa paljenje istovremeno....mislim i to moze, ali ono.....ipak je to budzevina za 24/7...kako osh..

ma skochice, mora kad se prepolovi zarada. ide na barem 15, moja pretpostavka...logichna...valjda :D

Razdelnik ili žica 2 napajanja na jednom računaru se zove budževina a može da izgleda pristojno ili ne, međutim to već zavisi od vas samih. Evo šeme za automatsko paljenje drugog napajanja koje napaja samo grafičku kartu

krajnji rezultat je ovako

Možete malo da umotate u izolir traku da bi bili sigurni da žica neće nigde. To napajanje radi stalno i kad ugasite računar ono vrti ventilator pa morate i njega posebno gasiti. Imao sam 2 mašine na taj način dok nisam skupio novac za kršteno napajanje, naravno svako dodatno napajanje pravi dodatnu toplotu i dodatno rasipanje struje pogotovo ova jeftinija kung fu, pa razmislite i o tome, mada za početak u rudarenju svaki evro je bitan pa ne isključujem korišćenje 2 napajanja na početku investicije, ostalo dođe samo.

Poslednja izmena:
nece ispod 4 :)

Ja dajem 2$... Nema frke samo neka rokne bar ce pasti diff.

Ma skocice cena opet i bice tako do kraja godine i posle toga ce krenuti da pada... moja pretpostavka... :)

Ono mi lici na nasu famoznu inflaciju. Prvo sam dva dana stajao na istoj cifri sada odoh u minus skroz. Propas' sveta :d

Jos 52 dana pa pada nagrada.

Zdravo
Vec godinu dana se neckam za ovo , ali vreme leti ja ne odlucan i tako.,..
elem , imam jednu masinu , pa sam hteo da je pustim da kopa for fun.
Komp je
Asus P5K EPU
Celeron
1ddr
MSI 6770
Stavio sam BAMT na flash od 16gb i prilikom podizanja prijavio je
da mu fali p5kepu.rom
trazio sam po netu , ne mogu da nadjem taj fajl , da li zna neko o cemu se radi?
Registrovao sam se na 50btc.com i tamo ima uputstvo za win a ne vidim kako se podesava bamt
ako ima znate neki link bilo bi lepo.

Pozdrav

mige, da kachimo karte u oglase? :D

E i tu treba smisliti, kako rasprodati karte pre nego sto svi nagrnu da prodaju. To je ono, kao kad oces da izadjes sa stadiona malo pre, da ne bi cekao.

Obavezno... Mige dam ti 40e za onu 5870 sto brlja u 3d :p

Ona kad propadne GPU mining cu da uramim za uspomenu. Sama sebe je optlatila za 15 dana i odma posle pocela da pravi pare. Ipak takve kartice se ne prodaju.

Poslednja izmena:
E gde sam ja bio 1-1,5 god, šteta što je u onoj temi bilo više skeptika i ljudi protiv i ja nisam ni obraćao pažnju jer je izgledalo kao prevara i totalno nerazumljivo. A gde su sada ti skeptici da nam objasne kako je ovo sve totalno neisplativo? Da sam tad počeo pa čak i na malo sada bih već bio u debelom plusu ;). Eh demiose što nisi otvorio ovu temu bar pre pola godine? u stvari ti nisi tad ni radio još znači mirza je kriv :d:p nhf malo se zezam..
Uglavnom, sada se više i ne isplati uložiti, jer čak i ako zanemarimo asic priču opet kada se prepolovi zarada već postaje maltene neisplativo za recimo novija ulaganja. Za karte koje su već otplatile sebe verovatno ne ali za nove mislim da da...

+1!!!!!!!!!!!!!

Cena se vraca na 12$.

ja sam pocheo na nagovor drugara 27.07.2012 :D..tek....i jedino mi je on dao neke prorachune i cifre i kako to radi, ostali samo cute i shkrto to chuvaju samo za sebe. ja njih delimichno razumem, ali kazem, ako se javi 10 srba sa po 10 grafika, to je opet smeshna snaga u odnosu na ukupnu, shto se tiche rasta snage mreze, difikaltija, ili pak pada vrednost novchica za smeshan iznos. a i verujem da oni koji najvishe hejtuju celu prihu su u stvari najjachi igrachi u tome. i oni koji najvishe mrache o propastibtc-a ili pak o gpu btc majningu, upravo oni koji nemaju nameru da to prekinu.
kada mi je mirza podesio guiminer, i kad sam sam pocheo da prchkam i saznajem neke stvari, javio sam se da to podelim sa ostalima.
da li smo zakasnili? vrvatno jesmo. da li je asic pricha samo da se mi novi (a mozda i neki stari) uplashimo i dignemo ruke od toga?...moozda ....ne znam

E gde sam ja bio 1-1,5 god, šteta što je u onoj temi bilo više skeptika i ljudi protiv i ja nisam ni obraćao pažnju jer je izgledalo kao prevara i totalno nerazumljivo. A gde su sada ti skeptici da nam objasne kako je ovo sve totalno neisplativo? Da sam tad počeo pa čak i na malo sada bih već bio u debelom plusu ;). Eh demiose što nisi otvorio ovu temu bar pre pola godine? u stvari ti nisi tad ni radio još znači mirza je kriv :d:p nhf malo se zezam..
Uglavnom, sada se više i ne isplati uložiti, jer čak i ako zanemarimo asic priču opet kada se prepolovi zarada već postaje maltene neisplativo za recimo novija ulaganja. Za karte koje su već otplatile sebe verovatno ne ali za nove mislim da da...

Ja sam ovo video pre oko godinu do dve, ali investiranje mi se tada cinilo losim, trebalo je podosta $ napraviti ista ozbiljnije, ja sam tada recimo mogao da investiram u skoro 2 masine sa 5850/70 karticama, ali tada je bio coin oko 20$ koliko me secanje sluzi, diff je stalno rastao pa sam bez nekog daljeg istrazivanja odlucio ipak da prestanem sa tim, posle nekog vremena coin je pao tipa na 7$ koliko se secam.

Barem po meni je ova prica sa ASIC-ima mnogo gotivnija, jer imas uredjaj koji malo trosi struje koji moze generisati mnogo ghash-eva i na kraju se sve svodi koliko si spreman da ulozis $ u farmu, neces imati random ljude koji ce se stalno pridruzivati u velikom broju, tipa neko sa dve neke 5xxx kartice nece da mu one stoje u leru, vec hoce da ih uposli, koliko samo takvih primera imas ovde, zamisli kada sve te karte budu beskorisne za mining, gubi se ogroman broj usera i ostaju samo oni ozbiljni koji ce da iskesiraju barem 1000$ za nesto ozbiljnije (ko je spreman da kupi ASIC, mige i ?). Koliko ce i dalje trziste generisati hash-eva za godinu dana, sigurno vise ali koliko vise jer ce broj usera ce biti mnogo mnogo manji. Dodatan bonus je sto si recimo pre za masinu morao da iskesiras skoro sve (ploca, CPU, napajanje kvalitetno itd.) + sve to trosi dosta struje, a ovde imas uredjaje koji trose mnogo manje struje a generisu veci broj ghash-eva i koliko sam shvatio prikopcas ih samo preko USB-ova? Ali opet kada izadje druga gen. ASIC-a, prvu mozes da koristis, kada izadje treca prvu mozda mozes i da bacis,...

GPU mining je jedino gotivan sto GPU mozes prodati i tako zaraditi jos vise, dok ces ASIC moci da recikliras,...

Kada sam ja poceo btc je kostao 4$. :)

Ja sam ovo video pre oko godinu do dve, ali investiranje mi se tada cinilo losim, trebalo je podosta $ napraviti ista ozbiljnije, ja sam tada recimo mogao da investiram u skoro 2 masine sa 5850/70 karticama, ali tada je bio coin oko 20$ koliko me secanje sluzi, diff je stalno rastao pa sam bez nekog daljeg istrazivanja odlucio ipak da prestanem sa tim, posle nekog vremena coin je pao tipa na 7$ koliko se secam.

Ja sam u tom periodu počeo da rudarim sa 5850 i od zarade ulagao dalje tako da je ona jedna kupila još 3 grafike. Bio je to dobar momenat. Ja bi uložio u ASIC ali ako neko izradi softver pomoću kog će ASIC moći i da se iskoristi za nešto drugo sem Bitcoina, npr dekodiranje telefona ili razbijanje šifri, onda bi uređaj imao neku težinu.

ja sam pocheo na nagovor drugara 27.07.2012 :D..tek....i jedino mi je on dao neke prorachune i cifre i kako to radi, ostali samo cute i shkrto to chuvaju samo za sebe. ja njih delimichno razumem, ali kazem, ako se javi 10 srba sa po 10 grafika, to je opet smeshna snaga u odnosu na ukupnu, shto se tiche rasta snage mreze, difikaltija, ili pak pada vrednost novchica za smeshan iznos.

Ja dok sam vukao ljude za rukav i pričao o Bitcoinu kako ja radim sa grafikama i slično, gledali su me kao ludaka i komentarisali kako je smešno uložiti 200e u nešto što daje 25e mesečno(konkretan primer jedne grafike). A drugo ljudi odma misle da ti imaš neke direktne koristi ako ih nagovoriš na to tipa neki % ili nešto kao piramidalna šema.
Sam forum bitcoin balkan postoji od 29.07.2011 i dosta je rađeno na optimizaciji da se probije na google pretrazi u kratkom vremenskom roku, ko god je kucao Bitcoin i nešto na srpskom lako je mogo doći do stranice poola ili foruma da se informiše.

Poslednja izmena:
Mojim problemima sa ovim izgleda nema kraja ...oko 9 prepodne znam da je skoro u celom gradu na trenutak nestalo struje, sad sam dosao kuci i startovao ponovo guiminer medjutim nece da radi vec ispisuje: Problems communicating witc bitcoin RPC 02 (12 22),No more backup pools left Using primary and starting over. Wft? Nemam poja sta se desava, i restarovao sam racunar ali ponovo isto... Ono sto je cudno je da je u guiminer prikazivao da karte daju toliko i toliko hasheva a u stvari sam offline od 9 gledao sam..Jel ima(o) neko ovakav problem vec?

Mojim problemima sa ovim izgleda nema kraja ...oko 9 prepodne znam da je skoro u celom gradu na trenutak nestalo struje, sad sam dosao kuci i startovao ponovo guiminer medjutim nece da radi vec ispisuje: Problems communicating witc bitcoin RPC 02 (12 22),No more backup pools left Using primary and starting over. Wft? Nemam poja sta se desava, i restarovao sam racunar ali ponovo isto... Ono sto je cudno je da je u guiminer prikazivao da karte daju toliko i toliko hasheva a u stvari sam offline od 9 gledao sam..Jel ima(o) neko ovakav problem vec?

Ortak je imao problem sa verzjom 2011xxxx. Znaci karte su bacale hashove u prazno a nigde shera. Znaci 99 posto zauzece i visoke temperature , idu hashevi a nigde shera. Sve zivo sam pokusavao i nista, na kraju sam stavio zadnju verziju guiminera i proradilo je.

da se kasni to da ali da se jos nesto desava ... desava se .
ja pratim Deepbit.net i primetio sam u zadnjih 2-3 nedelje da je pa hash rate celog poola. pamtim da je iso oko 4100Gh a sad jedva prelazi i 3600. Dali polako pada interesovanje za BTC u svetu a ako se to desava onda je to sigurno zbog porasta diff-a ili mozda ljudi rasprodaju rudnike polako i cekaju najavljeni Asic videcemo uskoro :(

Ja dok sam vukao ljude za rukav i pričao o Bitcoinu kako ja radim sa grafikama i slično, gledali su me kao ludaka i komentarisali kako je smešno uložiti 200e u nešto što daje 25e mesečno(konkretan primer jedne grafike). A drugo ljudi odma misle da ti imaš neke direktne koristi ako ih nagovoriš na to tipa neki % ili nešto kao piramidalna šema.
Sam forum bitcoin balkan postoji od 29.07.2011 i dosta je rađeno na optimizaciji da se probije na google pretrazi u kratkom vremenskom roku, ko god je kucao Bitcoin i nešto na srpskom lako je mogo doći do stranice poola ili foruma da se informiše.

Pa poenta i jeste u tome da su ljudi skeptični kad nešto treba da se otplaćuje 12 meseci (tvoj slučaj - uloženih 200 €, zarada 25 € - troškovi za EPS). Pri tome sve to visi o tankom koncu i neopipljivo je u smislu da se ne zna kad može da "pukne".

Ako gledamo na taj način postoje i druge metode da se sedi i ništa ne radi a da se pri tom zaradi. Recimo, kladionica, ima nekoliko sistema koji garantuju 100% zaradu. Problem je u tome što nekada treba imati dosta novca i ispratiti sistem do kraja. Sistem je veoma prost samo treba imati veliku "banku".

Poenta je da ko ima para da uloži, a koliko vidim ovde se predlažu veliki ulozi, ima daleko isplativijih i sigurnijih poslova od ovoga.

Ortak je imao problem sa verzjom 2011xxxx. Znaci karte su bacale hashove u prazno a nigde shera. Znaci 99 posto zauzece i visoke temperature , idu hashevi a nigde shera. Sve zivo sam pokusavao i nista, na kraju sam stavio zadnju verziju guiminera i proradilo je.

E u mom slucaju je nesto drugo, javile mi se cike iz supporta malopre sam video, navodno sam promenio ime workera i trebalo je dodati jednu nulu za login :trust:. A sve je radilo do danas prepodne do kratkog nestanka struje sa starim loginom. Enivej problem resen smirio sam se malo :).

Poslednja izmena:
Pa poenta i jeste u tome da su ljudi skeptični kad nešto treba da se otplaćuje 12 meseci (tvoj slučaj - uloženih 200 €, zarada 25 € - troškovi za EPS). Pri tome sve to visi o tankom koncu i neopipljivo je u smislu da se ne zna kad može da "pukne".

Ako gledamo na taj način postoje i druge metode da se sedi i ništa ne radi a da se pri tom zaradi. Recimo, kladionica, ima nekoliko sistema koji garantuju 100% zaradu. Problem je u tome što nekada treba imati dosta novca i ispratiti sistem do kraja. Sistem je veoma prost samo treba imati veliku "banku".

Poenta je da ko ima para da uloži, a koliko vidim ovde se predlažu veliki ulozi, ima daleko isplativijih i sigurnijih poslova od ovoga.

Ali kod rudarenja mi uvek pricamo o isplati iznosa 100%, dok ti isplatis sve mnogo ranije jer u ovim sistemima koje spominjes tipa kladionica i sta ja znam stvari funkcionisu das pare za nista i cekas. Naravno to da au na kladionici sigurne pare nikad ne bi stavio ruku u vatru jer nije sport samo sport gde je velika lova tu su velike mucke i veliki rizik. A kod rudarenja ti kupis graficku za 200e i rudaris npr 2-3 meseca, grafika koji si platio je kod tebe i ako pukne rudarenje mozes je prodati+ ono malo sto si izrudario i tu si negde ne mozes reci da si bas totalni bankrot, a tiket pukne i cao lova. Ja nisam kockar i da su drugacija pravila Bitcoin mininga bila kad sam razmisljao da li da krenem ili ne, sigurno ne bi krenuo, nego bilo je ajde da probam ako puknem imacu kvalitetan hardver, zato mi i jeste bila sigurica varijanta.

Pričam o sistemu, određenom, koji ne može da ne dobije ali treba para za to. To nema veze ni sa sportom niti srećom. Igraš to i ne misliš, dobitak je zagarantovan. Ali to nije tema pa ne bih u off da idem.

Slažem se za to da grafike možeš da prodaš i izvučeš deo para. Ono što ja pričam je da za neku ozbiljnu zaradu od rudarenja treba puno para da uložiš. Doduše u svakom poslu postoji rizik pa neka svako procenjuje. :)

Ti malopre reče "uložim 200 € a zarada mi je 25 €" pa sam na osnovu toga rekao da treba 12 meseci da se rudari samo da bi se taj uloženi novac vratio (uzeo sam u obzir i troškove i računica je približna). Sad kažeš to se isplaćuje za 3 meseca. E to je ono što ljude odbija od ovoga, čas je ovako čas onako. :p

Da ne pričam o tome da taj kvalitetan hardwer nije više toliko kvalitetan posle toliko sati rudarenja.

Poslednja izmena:
Ti malopre reče "uložim 200 € a zarada mi je 25 €" pa sam na osnovu toga rekao da treba 12 meseci da se rudari samo da bi se taj uloženi novac vratio (uzeo sam u obzir i troškove i računica je približna). Sad kažeš to se isplaćuje za 3 meseca. E to je ono što ljude odbija od ovoga, čas je ovako čas onako. :p

Da ne pričam o tome da taj kvalitetan hardwer nije više toliko kvalitetan posle toliko sati rudarenja.

Nemoj da izvrćeš moje reči, lepo sam rekao nov hardver ima amortizaciju koja je manja od onoga što izrudariš tako da posle 3 meseca rudarenja ti ne možeš biti na gubitku, tako da vrlo dobro znam šta sam rekao i šta pričam e sad svako može po onoj narodnoj " što je curi milo, to joj se i snilo". Kaži mi samo gde je granica kad kvalitetan hardver postaje nekvalitetan? Ako na grafiku dobiješ 36 meseci garanciju, proizvođač stoji iza toga da će toliko i raditi, zato ako krepa ti da drugu u zamenu. Nemoj neko da stekne sad utisak da će se obogatiti od rudarenja sa jednom grafikom, evo i to sam rekao pa opet neka svako tumači kako želi.

Vrh Dno