Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

mene ste zaboravili?
:(

ovaj .rom lici na bios file i ne znam sto bi ti ga bamt trazio? da nisi pokrenuo nekako BIOS update?

BAMT ti namenjen za mining farme i nema nekog smisla za minera pocetnika sa jednom kartom, bez iskustva sa linux-om
jedino ako nemas hdd pa za probu onda ok.

Ne primaju sve ploce bamt usb. Znaci pokusaj update na poslednji BIOS pa neki drugi USB (4GB) itd.
I kad se podigne treba da se ispodesava da proradi.

Za start bolja/brza/laksa varijanta je winXP i GUIminer!

pa iz afterburnera opusteno.

Ok, bilo je bas noob pitanje... Znam sad, moram u setings pa da promenim graficku i dalje sve normalno. Besh budalu, piljim i ovo sat vremena i ne vidim. Sad se smejem sebi :d

pa pazi, i nije bash noob pitanje.
ako su tipa obe istog chipa morash ih deisnhronizovati, tj odshtrihirati da on radi ista setovanja za obe.
a ako pak su totalno razlichite, brate onda samo selektujesh jednu pa drugu :D

ja npr kad sam klokovao ova dva gigabajta morao sam odvojeno, jer je jednoj tipa bilo dovoljno za 1100 samo 1068mv, a druga je trazila 1.21v npr, a da sam ih sinhtronizovao, ovoj prvoj bi tih 1.21. bilo previshe i grejala bi se kritichno.

U mom slucaju je bilo noob pitanje. Znam da moze ali nisam nasao kako da prebacim na drugu kartu. Inace 7950 i 5770 su u pitanju. 5770 mi je radila na def i sat vremena sam gledao ko budala i na kraju vidim da moram u setings da udjem da bi prebacio na drugu kartu. Doslo mi da se roknem. Selektujem djavola kad sam corav :D

Hajde da pitam mada nije toliko ni bitno: na 50btc-u gde mi piše trenutna brzina uvek skače ili opada dok je u guiminer-u uvek konstantna, skače možda 2-3Mh/s gore dole. Npr sad mi pokazuje (50btc) da je brzina u poslednjih sat vremena 849 a ja u suštini imam ~780Mh/s po guimineru, a ponekad mi pokazuje i 700 a nisam ni pipnuo komp. Jel to tako treba, kako je vama?

Razmisljam se da se ukljucim u btc program, bar da otplatim graficku dok ne stigne asic :D Posedujem trenutno MSI 6850PE i dodao bi Saphire 7950 VX, koliko bi mogao da izvucem MH sa obe naklokovane? A drugo pitanje je, posto ce obe biti u primarnoj masini, kontam da ce biti manje Hash-a nego u masini predvidjenoj za mining, da li bi mogao povremeno jednu da iskljucim da odigram jednom u par dana neki games, dok ova druga nastavlja da rudari? Hvala

@Chabex Ma to na 50btc nije bitno, to je samo neka njihova interna statistika i to ne pokazuje trenutno stanje nego izvlaci neki prosek.

@Feorceptor Sa te dve graficke solidno naklokovane mozes gurati oko 800-850Mhash-a. I nece biti nista manji hash zato sto ti nije mining masina osim ako gasis minere da igras. I ja imam sada 2 razlicite graficke ali nisam jos pokusavao da igram nista vec 2 dana tako da nebih znao dna to zadnje da ti odgovorim ali verujem da moze.

A drugo pitanje je, posto ce obe biti u primarnoj masini, kontam da ce biti manje Hash-a nego u masini predvidjenoj za mining, da li bi mogao povremeno jednu da iskljucim da odigram jednom u par dana neki games, dok ova druga nastavlja da rudari? Hvala

Nece da moze, jer ces igrom gusiti ovu drugu karticu.

Ok ;)

Forceptore- ja baš takve karte imam (ne konkretno karte već gpu) i imam 780Mh/s sa 6850 na 930 i 7950 na 1080. Mislim da je max sa te 2 karte 800Mh/s..
E a to za igre i mene zanima bas, ali jos nisam probao. Ja mislim da neku igru prosečne zahtevnosti možemo igrati dok druga karta rudari..barem se nadam :trust:
edit- a ne može znači? šteta..pa što ne može, ta druga karta nema veze sa igrom neka radi mining šta zabušava :d

btw mirza, ja sa 7950 bez flags-eva imam više nego sa, nema veze da li je oc ili ne ;). tebi obrnuto?

Poslednja izmena:
Da, kod mene sa flags daje malo vise. Gremlini. :d

Koje flagseve ukucavate ?

Hvala na odgovoru ljudi, uzimam Saphire 7950 vx pa cemo probati, samo da otplatim ovu 7950 preko mininga ja sam zadovoljan :) A i da usporim malo hash rate sa povremenim ukljucivanjem gamesa nije strasno, ne verujem da ce to ucicati do 5% na mesecnom nivou.

Hvala na odgovoru ljudi, uzimam Saphire 7950 vx pa cemo probati, samo da otplatim ovu 7950 preko mininga ja sam zadovoljan :) A i da usporim malo hash rate sa povremenim ukljucivanjem gamesa nije strasno, ne verujem da ce to ucicati do 5% na mesecnom nivou.

Neces moci da igras i da rudaris u isto vreme, jer igra ce raditi sa 2fps a hashrate ce opasti na 20mh/s.

-v -w128 -f0 za 6770
-v 1 -w 256 za 7950

Poslednja izmena:
Imas li neka podesavanja za 7850 ?

Stavi ista kao za 6770.

-v -w 256 -f 0 za 7950
-v -w 128 -f 0 za 5770

Ovako je kod mene, tako mi najbolje sljaka.

Ok probacu veceras kada dodjem kuci ;)

Je ste li primetili koliko danima vec euro pada u odnosu na dolar? Dok sam napisao ovo oni vec popravili malo kurs eura tj cenu bc za eure. Malo me nervira berza, previse brzo se menja cena.

Poslednja izmena:
Neces moci da igras i da rudaris u isto vreme, jer igra ce raditi sa 2fps a hashrate ce opasti na 20mh/s.

Ma ja nedeljno igram u proseku 2 sata games, tako i da prekinem mining na kratko nece imati nekog posebnog uticaja na krajnji ishod ;) Samo se nadam da taj asic nece stici u neko skorije vreme, da dif ode u nebesa i da postane neisplativo za gpu mining.

A ako bi ploca imala integrisanu grafiku, pretpostavljam da u tom slucaju treba jaci procesor?

Sa integrisanom grafikom ni ne pokusavaj a sto se tice CPU-a ne treba ti jak i skup .
Elem pokrenuh i ja moju 7850 MSI PE OC 2GB i drzim je na 1050za GPU i spustio sam memoriju koliko je moglo a to je na 600 u MSI Afterburneru :p
Za sada imam 307.4 Mhash a sto se tice extra flags nema nekg uticaja kod mene tipa dal upisao ili ne isto mi radi :D

Ispasce da sam trolovao, izvinjavam se :), mislio sam u slucaju da masina ima i integrisanu grafiku, pa da se ona koristi za gaming/gledanje filmova&ostalog pa sam zato napisao i jaci procesor jer koliko vidim mining dosta poterecuje procesor. Da li bi onda kompjuter mogao redovno da se koristi, a da to ne utice mnogo na rudarenje :)

Ja imam identicnu 7850.
Pucala na 1150 na svaka 3 sata
Pucala na 1140 redje.

Stabilno radi na 1130 vent 50 temp 63, karta je u otvorenom kucistu.

Koliko vidim ne moze vise od 1050 za GPU u Afterburneru . Kako je kod tebe ?

Ako je integrusa Ati moze ali ako je intel nema pojma. Mige se kod mene mucio kao pas i nece AB.... da je vidi za klok.

Valjda ce videti ovde da pisemo pa ce napisati :p
Taman sam mislio da sam uspeo spustiti klok od memorije kad ono shipak u AB ga spusti ali je i dalje na def :p

Vrh Dno