Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ja cu da objasnim! Na BTCWARP imaš sistem donacija od 0,5% koliko je minimum do koliko želiš da daš. A na 50btc je 3% fixno. Drugo ako na warpu rudariš od početka do kraja bloka ratio sa kojim se množi zarada prelazi 1 npr biće 1,3 tako da ti u stvari svoju zaradu množiš sa 1,3 i toliko više dobiješ dok onaj ko se uključi pred kraj sa namerom da glumi hopera izvisi sa ratio 0,8 ili 0,6 i njemu se mrvice oduzmu da bi se vernim rudarima koji su tu stalno dodale.

Nije loše. Naravno to više znači velikim igračima ali ni za nas minimalce nije za bacanje. (ako pređu ostali i ja bih verovatno..)

valjda je to vezano za te blokove koji mi nisu jasni i dalje sta predstavljaju.ja sam to shvatio da posle odredjenog broja shareova iskopa se jedan blok.koga ukenja da bas taj share koji cini blok potpunim posalje on dobija nagradu,negde sam skontao da je to 500eur.
Ovo sto sam napisao je slika kako sam ja skontao pa molim nekog ko zna tacno da potvrdi/demantuje i objasni preciznije o cemu se tu radi

Jesi ukrotio aždaje, jel daju oko 500? :)

Pozdrav ekipi sa bench foruma, na btcwarp-u je proporcionalni sistem isplate * ratio.
Znači kad se otvori blok, svi zajedno dobijemo 50 bitcoina koji se podele proporcionalno. Ratio je uveden da se oduzme deo zarade hoperima i da se podeli stalnim korisnicima.
Do god je dužina bloka ispod prosečnog difficulty, zarada je veća nego na PPS sistemu.
Zavisi i od sreće ali se uglavnom svodi sa par dugih i par kratkih blokova, da je zarada tu oko proseka, neka bolje nekad lošije... npr. februar, jun, jul smo izlazili skoro sa duplom zaradom na serveru od proseka...

Najveci problem kod btcwarp-a je to sto tri najjaca igraca su hoperi, dodju i odu kad god im je volja, jer su toliko jaki da im je nebitno gde rudare, a da ne pricam o ostalim problemima sa kojim se samo jedan covek na serveru bori (admin).
Svaka cast pojedincima tamo, ali ja sam pre za stabilnost i pouzdanost servera, radio sam i na Mt.Red koji je dosta jak ali je postao nestabilan i zato sam presao na 50btc koji za tri meseca mog rada na njemu nije bilo ikakvih problema, a pritom sam zaradjivao onoliko koliko je to moguce sa odredjenim hash rejtom, ni manje ni vise.

@ chabex naravno,nisi video u nasoj grupi?pod win7 basic daju 4900 mh/s njih 9.jedna je zasad offline.to je u 4 ploce.srcu oko 40kw,ne znam jos tacno.posto je to sve pod crvenom zonom nisam siguran da je isplativo.zato se i interesujem za te blokove :)

@mirza82 vidim u thegame-u da imas iskopana 2 bloka,sta si time konkretno dobio?

E super onda. Misliš 4kw-a? Ja se ne razumem baš najbolje, ali ako sam dobro izračunao ti za 30 dana trošiš 2880kwh-a ako trošiš 4kw-a na sat ;). A to je oko 30 hiljada din po onom kalkulatoru (stavio sam odokativno 2000 na višu tarifu a 880 na nižu)....hmm dosta para ***.
Moguće da sam pogrešio neka me neko ispravi, prvi put računam ovo, ja veoma malo struje trošim tako da.. :)

Poslednja izmena:
@mirza82 vidim u thegame-u da imas iskopana 2 bloka,sta si time konkretno dobio?

Nista nisam dobio.
Od otvaranje bloka nista se ne dobija kao pojedinac, vec cela zajednica dobija 50btc-a koji se podele na delove ko je koliko imao udela u tom bloku.

Nadam se da ti je sada jasnije oko blokova. :)

ne najbolje :lupko: :)

masine mi trose 40kw dnevno po kontrolnom satu tu gde su prikljucene.ukupna portosnja mog domacinstva je bila oko1500kw mesecno.sad je to +1200kw za mining.posto sam vec bio na granici crvene zone,moj rudnik :) trosi struju u crvenom stalno i to je 1200kw*15,5din=18600din ili 160eur,a napravi 465eur :(

A jesi sracunao kolika bi ti zarada bila ako bi se uglavio u plavu tarifu? Makar po ceni da ugasis mining samo da ne udjes u crvenu. Baci na papir. Kontam da ce cista zarada biti manja ali bas me zanima.

ne najbolje :lupko: :)

masine mi trose 40kw dnevno po kontrolnom satu tu gde su prikljucene.ukupna portosnja mog domacinstva je bila oko1500kw mesecno.sad je to +1200kw za mining.posto sam vec bio na granici crvene zone,moj rudnik :) trosi struju u crvenom stalno i to je 1200kw*15,5din=18600din ili 160eur,a napravi 465eur :(

U pa ispade da placas 2Ghs struju. Mnogo je to.

U pa ispade da placas 2Ghs struju. Mnogo je to.

ja sam o tome razmisljao na ovaj nacin :
domacinstvo mi je pre pocetka mininga trosilo oko 600-700Kwh mesecno .
znaci kad domacinstvo + mining izadju prvi put u crvenu zonu (1600Kwh) kupujem jos jednu masinu i selim se na industrijsku struju ...:d

eno na BTCWarp-u singular tuce sa 48GH/s ... :hair:
ocekuje se risimov odgovor...:d

Poslednja izmena:
@mige
kada gledam prosek, koliko se zaradi dnevno btc-a na warpu, identichan je onome na 50btc, ali, meni ovo deluje sigurnija varijanta. na warpu kada sam pocheo sa nekom slabom makinom sa dve 6770 probe radi, bilo je super, proqenjalo me 5-6 brzih blokova i zaradio sam nerealno puno za kratko vreme...to je trajalo nekih 7 dana, posle toga su krenula prechesta pucanja pula, pa oni beskrajno dugachki blokovi, pa hoperi, pa pad snage pula....to sve me je eextra smorilo, i onda, hvala mirzi na tome, sam otkrio taj 50btc, na kome lepo gledash kako ti kaplje lova na svakih minut, ni jednom se nije desilo da ne rade makine, imali su radova samo na serveru koji je zaduzen za prikaz informacija.
ne volim da se kockam previshe, moram da napravim od ovog chuda barem 700e do januara za ispitni rok, pa posle toga ako bude sve ok, pruzicu warpu josh jednu shansu.

Evo ako je nekome za utehu sledeci diff ce biti manji, malo manji ali opet bolje ista nego nista Next Difficulty in 1724 blocks 2,993,017

kako znash da ce ostati manji?
to se stalno menja.
evo i ovajsad kad je skakao, krenuo je od (kad sam ja video prvi put) od 3011....., pa sl put pogledam 3024...i na kraju 3054, tako da, to shto sada pishe 2.999, ima da ode na 3200 potpisujem...pashce diff samo u novembru kad se prepolovi zarada

Da li se sada tačno zna kada će se prepoloviti zarada? Jel 1.-2- nov ili kraj meseca negde npr?

kako znash da ce ostati manji?
to se stalno menja.
evo i ovajsad kad je skakao, krenuo je od (kad sam ja video prvi put) od 3011....., pa sl put pogledam 3024...i na kraju 3054, tako da, to shto sada pishe 2.999, ima da ode na 3200 potpisujem...pashce diff samo u novembru kad se prepolovi zarada

Ne zna, nego se samo nada!

Ovo je procena posle 15% blokova od ukupno koliko ce ih biti do promene i prema tome je prilicno neprecizna!
Kako ovaj procenat raste procena ce biti pouzdanija!

Da li se sada tačno zna kada će se prepoloviti zarada? Jel 1.-2- nov ili kraj meseca negde npr?

Tacno se ne zna! Postoje samo procene prilicno pouzdane da ako ne budu neki znacajni udari na snagu mreze blok 210000 bi trebao biti resen negde u periodu 26.-29. novembra.

Ako ovaj SC Jalapeno izadje krajem meseca kao sto je najavljeno a ja verujem da hoce, onda ce diff odma da ode gore i odma ce postati vga rudarenje neisplativo.

mige, ne vidim tvoje oglase da prodajesh grafe i kompove :D

pa tad ima trziste tako da bude zatrpano hardwerajom da ce cena da bude smesna i neisplativa za prodaju ...

Kolika je pomama za grafikama vidite i na oglasima. Samo se nV, iole pristojan ATI se vise ne moze naci :)

Mirza sta bi sa reklamacijom?

Ja sam ortaku reklamirao jednu kartu pre mesec dana pa jos cekam

Ljudi, ako imam coveka u USA, sta mene sprecava da recimo sada narucim BitForce Jalapeno?
Kontam da je zbog velikih redova cekanja sam datum prispeca neizvestan sto je u ovoj raboti fatalna stvar.

Medjutim, osim ovog problema - da li postoji jos neka prepreka za nas Srbe da ovo nabavimo?
POZ

Ako zelis da uvezes/doneses moze biti problem samo ako te pitaju na carini sta je to a ti se zbunis i postanes sumnjiv :D. Ja ne vidim drugu prepreku ako imas nekog u USA.

Kad smo vec kod Jalapena ovde http://www.ebay.com/itm/Butterfly-L...28?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2ba5591c/ (sto je Mige linkovao ranije danas)

kosta 294$ a daje 3,5Gh/s dok na sajtu BL-a kosta dosta manje i daje vise hesheva?? Znaci onaj prvi preprodaje i smanjio mu jacinu malo ili sta?

Poslednja izmena:
Ako zelis da uvezes/doneses moze biti problem samo ako te pitaju na carini sta je to a ti se zbunis i postanes sumnjiv :D. Ja ne vidim drugu prepreku ako imas nekog u USA.

Kad smo vec kod Jalapena ovde http://www.ebay.com/itm/Butterfly-L...28?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c2ba5591c/ (sto je Mige linkovao ranije danas)

kosta 294$ a daje 3,5Gh/s dok na sajtu BL-a kosta dosta manje i daje vise hesheva?? Znaci onaj prvi preprodaje i smanjio mu jacinu malo ili sta?

On je prvi na listi za preoder kod BL-a i oce covek da zaradi na tome. Ti da narucis sad od BL-a, mozes mesecima da cekas posle izlaska na trziste da dobijes urejdaj. Ovako lik dobija odma, ti dobijes odma, ali to placas.

A može i da zapali s novcima i da kupce ostavi jer pobogu nije on kriv ako BFL zavrne za isporuku. Ali nešto od ASIC mašina mora biti istina jer se i osnivač deepbit.net poola bacio u neke pre order varijante u nadi da će proizvoditi ASIC. Neko se setio otišao u Kinu i pričao sa pravim ljudima koji su izbacili kalkulaciju to može taj i taj čip i to da se uradi par hiljada komada košta toliko i toliko. E sad da li će to biti kraj ove ili početak 2013 godine niko pa ni oni ne mogu sa sigurnošću da kažu. Ono što je najgore su mailovi koje su neki članovi btcwarp foruma dobili od BFL, pa to je komedija živa da firma odgovara bez poslovne forme kao da su indijanci a znamo da je to u poslovnom svetu ekvivalent pokazivanju srednjeg prsta klijentu tako da ako su toliki profići za koje se izdaju nisu baš dobro proučili predmete poslovanja i odnosa sa javnošću u nekim tamo školama. Znam da su neki naši već ušli u proces preordera, što je po meni suludo ali to je moje mišljenje, jer kao što kaže Del boy "Who dares, wins!", a opet ako vas BFL zavrne za novac uteha je da niste jedini.

Vrh Dno