Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

skocice nam tim jos,verujte ;),samo da zauzdam ovih deset lepotica nocaske :)

kojih 10 lepotica? uzeo si 797(5)0 komada deset? ako je tako, svaka chas ;)

evo me, razaram hesheve :D

ja se josh ne lozm nikako na taj asic, i dalje mi mutna pricha totalno...mozda da imam milione i neke nachine da se uveze, pa da rizikujem da ulazem, ali ovako.....ok je pricha ako imash tamo nekog pouzdanog da to plati i drzi negde...

Jes mutna voda jos uvek ali nikako mi se sad ne ulaze lova u grafike. Sta znam. Za sada je solidna zarada, nabio sam 21e za 12 dana s jednom grafikom. Nije to lose nimalo. Zao mi je samo sto ranije nisam poceo bar bi mi se hw otplatio do sada.

Stigao 7850, na 1150/150 bez menjanja napona daje do 365Mhash/s. Koristim cgminer blok -w 256 i intensity 14.
Temperatura 65C, vent radi na 50%, i kao takav je tisi nego moja prethodna karta u idle.
Vuce struje oko 110W, greota sto na ostatak kompa ode jos 75W...

POZ

EDIT: 380Mhash/s

Poslednja izmena:
jes bogme,samo sam stigao da iz jedne masine pocupam 6770 i 7770 i turim 3 twinfrozera ali se nisu pretrgli,svaki po 380-390 mh/s.videcu nocas da to malo namincam ;)

ako koristish win7, pogasi sve zivo shto ne treba :D, klokni ih na barem 1000mhz (default napon) da bi imao oko 490mhash-a
ako koristish bamt7970, onda bi trebalo da daju na 1000 oko 530mhash

takodjer, ooobavezno zameni pastu na frozerkama, 4c dole provereno.

jel provereno bamt7970 radi i sa 7950?nebi da se cimam s necim u sta bas nisam upucen,smoricu vas opasno :).Pastu sam vec spremio noktuinu trebalo bi da pomogne.Da spustam klok memorije,posto su neki pricali da se gubi koji hash?Pravio sam racunicu na 5100 mh/s al su svi izgledi da bas i nece da moze :(,no dacu sve od sebe

radi meni taj bamt7970 relax, na dve makine drzim, samo su mi klokovi na 980, radi stabilnosti, i ooooooooooooooooobavezno stavi ruchno ip adresu za svaki komp...meni su zato pucale bile...***...nesam znao....u pool cfg podesish za 50btc podeshavanja, a u cfg manje vihe samo podeshavanja vezano za cg miner, tipa klok memorije, jezga i target temperature, startuj bamtfixer da skine zakrpe i restartuj i neka cepaju....na 980mhz daju 515-520mhash.

na jednu frozerku turih ac mx2, a noktuicu na drugu i na obe karte je za okruglo 4c spala temperatura.

ako si kupio 10x7950, mora da moze 5.1 relax, samo je pitanje kako cesh ih rasporediti, ako budu u senevichima i ako se budu grejale previshe....onta teshko malo...nabavi po neki extender pa ih razdvoji

@ledio koje 7950 si uzimao?

Koje je stigo :d...

Mislis koje su mu bile pod ruku. :d

bas tako.situacija kod nasih dobavljaca je ocaj zivi,ima samo dva ozbiljna uvoznika koje nazoves,pitas sta imaju i koliko i odes i kupis ovi ostali neznas koga vise lazu sebe ili tebe.juce sam se smejao celo pre podne.nazvao ja uvoznika safira jer je najjeftiniji,naravno kad je cuo covek koja mi kolicina treba procenio je da cu da dekodiram telefone i ljubazno mi objasnio da za tu namenu nemogu da mi daju garanciju.ja mu normalno puknem od smeha u slusalicu,na sta ce on "ako vam bude nesto drugo trebalo,slobodno nam se javite".In your dreams.
Tako da sam zavrsio sa 6 frozerki,1 windforce i 3 saphire kupljene 1po1 (zbog garancije :) )

nazvao ja uvoznika safira jer je najjeftiniji,naravno kad je cuo covek koja mi kolicina treba procenio je da cu da dekodiram telefone i ljubazno mi objasnio da za tu namenu nemogu da mi daju garanciju.

Mozda otvaras igraonicu... O kako su ljudi čudni kod nas, preko bi ti uvoznik još spustio cenu da uzmeš od njega još koju grafiku a naše slepare bi dale garanciju tipa ako niste rođeni 29.02 te i te godine garanciju vam ne mogu ispisati. I posle kukaju kako je IT otišao pod led. To me podsetilo na jedan članak iz novina kad je Bil Gejts komentarisao silne RROD konzole u fazonu tipa pa nismo očekivali da će neko da se igra duže od 2 sata dnevno. :mad:

diff ode za 6.65% gore.

ona cifra na sajtu se stalno menja.

Mogla bi već malo i cena da skoči :D

@ ledio - svaka čast, ti si baš zagrizao ;). A za uvoznika..no comment.

ako uvoznik ima takav dil da on reshava reklamacije i tipa rachuna na npr 5%, a onda mu se kaze da ce da rade 24\7 na 80% venta...i posle krenu da mu se vracaju posle 6-12 meseci, a garancija 2-3 godine. da li bi ti voleo da si uvoznik u tom sluchaju? :D

zato sam ja ipak ishao na neki umeren klok i da se karte ne vrte vishe od 50%, a temp da ne ide vishe od 73c, i rachunam da ce izgurati tako npr 12 meseci, kad cu ih prodati nekome, bez bojazni da ce da prosvira vent ili neshto drugo.

Ne znam kako bih razmišljao da sam uvoznik ali znam da na veću količinu treba da se dobije popust :D. Ja sam čak pre par dana mislio da bi moglo nas recimo troje da se skupi pa da odjednom kupimo 7-8 istih 7950 pa ćemo možda dobiti neki mali popust ali očigledno ništa od toga ;)

Slažem se da ne treba cediti max iz hardvera nikad na duži period jer će pre ili kasnije nešto da crkne, ja to isto nikad ne radim... elem jedan lik što radi btc mi reče onako usput da 7950 daje oko 600 Mh/s ali vidim da je to preterano, eventualno na onom bamt-u na max nasvirana... Znači realno oko 500-530 na 1050-1100MHz u win7

prvo, ne uvoze oni vishe kao nekada, lopatama, pogotovo ove skuplje karte, sve je to na kashichicu.
drugo, mislim da nemaju bash neke zarade kao shto ti mislish, pa da mogu da daju spec popuste na tu kolichinu.
trece, koliko ja znam, ne mozemo mi fizichka lica direktno kupovati od uvoznika, treba preko neke maloprodaje ili neke druge kombinacije :D
i chetvrto :D...na 1100u winu 7950 meni lichno baca oko 545mhash kad se sve poiskljuchuje, a npr na istom kompu 5850, sa istim drajverom (neki kazu da stare karte sa novim sdk-om loshe rade) na 920mhz daje 355-360, shto je isto ok, po meni.
malo je loshe shto npr single core sempron u170 ne moze u winu da izgura nikako obe karte, pa sam morao unlock i overklok procesora na 3ghz :D i radi sa zauzecem od oko 50-55%, pa i on ondak troshi nekih 50W sigurno, al ono....***...sht sad :D

Poslednja izmena:
Athlon u170 neotkljucan i smanjenog radnog takta gura 5850 i 5770 u jednom računaru na MSI 870 ploči sa 80-100% zauzeća. Bitno mi je bilo da srežem potrošnju okolnih komponenti što više a na koliko će gurati procesor konstantno nije me briga. Ako krepa ubacicu drugi sta da mu ja radim, koliko je meni poznato na radni vek ne utiče toliko OC koliko loše hlađenje i podizanje voltaže, neka me isprave iskusniji članovi ali sve što se dobro hladi teško da će crći. A i ako idete na Windows 7 varijantu ogolite je maximalno pogasite sve servise, teme i ostale fenserizacije koje vam apsolutno ništa ne znače jer zna se svrha računara koji radi Bitcoin.

jel ti taj atlon gura te dve karte u winu 7?
obrati paznju da li je zuzece stalno oko 99% ili varira.
mozda ima uticaja i kolichina hash-a na opterecenje karte, jer na tom kompu mi je oko 900mhash-a, a kod tebe te dve daju oko 550. sa jednim jezgrom definitivno nije mogao da se izbori, sve je pogasheno bilo shto moze, zauzece grafika je variralo stalno od oko 80-97% i kako skochi jedne, padne druge i tako stalno. a iskreno, mislim, da ako je struja u celoj prichi 15-20% od one bruto zarade, tj neka ta jedna mashina troshi 1500-2000rsd (zelena i plava zona), odnosno 0.4kw, taj cpu ako bude troshio umesto 20, 40-50w, ima da podigne potroshnju struje za 5%, u prevodu na novac, to je 100dinara. a ako pak ostavim kao single core, ima manje da mi kopa mashina za vrvatno vishe od 10-15%, pa mi je tako veci gubitak.

naravno da je bamt idealan shto se tiche efikasnosti, ali u njemu ja lichno ne umem (lenjost + nedostatak vremena :D) da namestim da ima dizanje napona i veci OC, pa onda suma sumarumm, kad se svede sve i podvuche crta, u winu ako mi zaradi vishe 5-10% para, a potroshi malo vishe struje, dodjemo na isto skoro, sem shto su makine sa winom tako vishe nasvirane toplije i buchnije :D

Vidi ti ovo, pa mi (u Srbiji) imamo i zajednicu. Ako se neko zagrejao za ovo neka se prvo dobro raspita koliko će ovo još da traje pre nego što uloži novac:

http://www.bitcoinbalkan.com/forum/hardver/3224-asic-ili-kako-ce-thash-postati-novi-ghash

Edit: Ovi sa ovog gornjeg linka su mnogo naivni. :) Ovo postoji u naučne svrhe, a profi službe kao što su NSA (oni pominju FBI, ali nema veze, ne bavi se FBI tim stvarima u načelu), pre svega, koriste druge stvarčice.

Šta mislite koliko bi COPACOBANA izrudarila za mesec dana? :D Pri tom ovo može da se kupi, a zamislite šta radi ono što nije na prodaju.

poz ljudi nisam znao da ima tema o ovome na benchu ali super ....

sale neki od njih su u ovome od pocetak , neki od njih imaju i po 40GH/s i biju po 4-5000e mesecno. o tome ne vredi da pricam samo cu da vam ostavim link da vidite kako to oni rade ...

https://bitcointalk.org/index.php?topic=91175.0

Poslednja izmena:
ja sam tamo na balkanu mikica na forumu

Da ovo je Risimov rudnik ponos i dika Bitcoin Balkan zajednice, pominjao je čovek da bi išao i na 40-50gh/s a ne znam šta je dalje radio. Uglavnom lep primer za druge rudare koji razmišljaju o ovome kao ozbiljnom projektu.

Cena je pocela da skace. :)

Ajde vracajte se svi na btcwarp. I ja sam se vratio. Sa dobrim hash rateom pool-a, mozemo da ostvarimo kontinuitet u otvaranju blokova a sistem isplate je promenjen tako da hooperi ne uzimaju vise kajmak. Ajmo mirza82 i ostali. Seti se samo gde si poceo i ko te uveo u cari mininga

@masterokrata I risim se vratio na pool.

Poslednja izmena:
poz ljudi nisam znao da ima tema o ovome na benchu ali super ....

sale neki od njih su u ovome od pocetak , neki od njih imaju i po 40GH/s i biju po 4-5000e mesecno. o tome ne vredi da pricam samo cu da vam ostavim link da vidite kako to oni rade ...

https://bitcointalk.org/index.php?topic=91175.0

U ***, svaka mu čast i na skalameriji i na hrabrosti da uloži toliko..

Ajde vracajte se svi na btcwarp. I ja sam se vratio. Sa dobrim hash rateom pool-a, mozemo da ostvarimo kontinuitet u otvaranju blokova a sistem isplate je promenjen tako da hooperi ne uzimaju vise kajmak. Ajmo mirza82 i ostali. Seti se samo gde si poceo i ko te uveo u cari mininga

@masterokrata I risim se vratio na pool.

Objasni ti nama totalnim početnicima šta to konkretno znači, koliko % bi bila veća zarada nego na 50btc recimo?

Ja cu da objasnim! Na BTCWARP imaš sistem donacija od 0,5% koliko je minimum do koliko želiš da daš. A na 50btc je 3% fixno. Drugo ako na warpu rudariš od početka do kraja bloka ratio sa kojim se množi zarada prelazi 1 npr biće 1,3 tako da ti u stvari svoju zaradu množiš sa 1,3 i toliko više dobiješ dok onaj ko se uključi pred kraj sa namerom da glumi hopera izvisi sa ratio 0,8 ili 0,6 i njemu se mrvice oduzmu da bi se vernim rudarima koji su tu stalno dodale.

valjda je to vezano za te blokove koji mi nisu jasni i dalje sta predstavljaju.ja sam to shvatio da posle odredjenog broja shareova iskopa se jedan blok.koga ukenja da bas taj share koji cini blok potpunim posalje on dobija nagradu,negde sam skontao da je to 500eur.
Ovo sto sam napisao je slika kako sam ja skontao pa molim nekog ko zna tacno da potvrdi/demantuje i objasni preciznije o cemu se tu radi

Vrh Dno