[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Aj ti nama sa jeftinijim ulaznicama uprosti malo to sto si rekao. Nista te nisam razumeo. Koja je prednost tu? Warp je domaci pool?
Aj ti nama sa jeftinijim ulaznicama uprosti malo to sto si rekao. Nista te nisam razumeo. Koja je prednost tu? Warp je domaci pool?
Jedno pitanje za minere, mozda bi uzeo skorije 2x 7950, cisto da teram dok ne stigne asic, pa ako sve propadne makar cu imati grafe ili cu ih prodati. E sad, ono sto mene interesuje, ako bi dve 7950 stavio u moju masinu, da rade 24/7 kao sto mi i radi komp vec, da li za vreme mining-a mogu da koristim centralni procesor za renderovanje nekog video zapisa, dakle sve obradjuje cpu? Da li to utice na mining, stabilnost i ostale stvari? Da li je uopste moguce iskoriscavati komp za druge stvari dok je mining u pozadini?
Pa da. Zato sam ja uzeo za radni racunar neku Gigabyte 880g plochu posto sam na AMD-u. Na njoj su jedna 6950 i jedna 5870.
Jel to znači da možeš preko te integruše recimo da gledaš HD film dok ti 6950 i 5870 rade mining u full-u? To me zanima jer ako bih i ja recimo uzeo neke 2 jače grafike što planiram, gubi se dosta ako grafike miruju a ne mogu ceo mesec baš da ne koristim računa ni za filmove ni za igre.
Raspberry Pi je zmaj od računara, ni manje kutije ni više stvari koje može da odradi.
Ovo na slici su FPGA proizvođača Butterfly Labs, koje ako je verovati njima kupci mogu da vrate i da doplate za ASIC uređaje, tako da tehnički po papiru nisi na gubitku.
Za matične ploče video sam da se svi koji kreću u Bitcoin prvo zalepe za Sabljozube ili Crosshair ploče koje su ruku na srce preskupe a i grafike su za potrebe 24/7 rada previše blizu jedna drugoj. Uvek predlažem jeftiniju matičnu ploču i pci-e risser ili extender sa dodatnim molexom za napajanje tako da grafika ne vuče onih 70-75w koliko pci-e slot isporučuje kroz ploču nego direktno sa napajanja, a druga stvar sami ste gospodar prostora koji će biti između vaših grafika a ne da to određuje i uslovljava proizvođač. Do skora je za 8-9000 mogla da se nabavi Sapphire Hydra ploča i nju ako vidiš negde kupuj bez razmišljanja, odlično sarađuje i sa linuxom i sa windowsom ima sve šta ti padne na pamet od tehnologije a sa 6 grafika može da radi. Od onoga što je dostupno na tržištu gledaj da ide cpu koji je što manji potrošač npr neke E350 ploče ili ovako nešto jedna grafika normalno u slot i 3 preko extendera i za 85e (extenderi uključeni u cenu) imaš ploču koja gura 4 grafike. Ili AMD varijanta koja gura 5 komada. Gledajte sve slotove da iskoristite a ne samo ploče sa x16.
Ne znam šta je Raspberry Pi, ja bih to iskoristio za nešto drugo. Jesu to one starije jel? ove nove što izađu će biti dosta jače..
edit- btw, da li neko zna koja je ok ploča, ne preskupa a da ima sad da se kupi i da ima bar 3 pci-e slota i da nije recimo Sabertototh što košta 15 hiljada?Platforma nebitna...2 grafčke ću ubaciti u ovu moju najverovatnije ali raztmotrio bih i 3-u ako nije preterano cimanje.
E vidiš ovo jeste malo skuplja ali dobra i za kasnije za "normalno" korišćenje pošto sam na amd-u..
@ demios - šta opet skače? au što vreme leti ***..pa da poslednji put bilo 19. čini mi se..
Pomoglo bi malo kada bi AMD izbacio uskoro kartu sa 3000 šejdera za 250 evraali ništa od toga
![]()
Nemate šta da nagađate oko diffa na sajtu bitcoinwatch.com ima tačno unapred koliki će da bude diff. U ovom slučaju 3,020,417 je sledeća vrednost. Dobre su šanse da i cena novčića skoči.
Gde si demiose hash razarachu :smash::smash:.mirza82 lepo ti skocio the game, ja najgori al bice bolje za koji dan..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari