Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Aj ti nama sa jeftinijim ulaznicama uprosti malo to sto si rekao. Nista te nisam razumeo. Koja je prednost tu? Warp je domaci pool?

Aj ti nama sa jeftinijim ulaznicama uprosti malo to sto si rekao. Nista te nisam razumeo. Koja je prednost tu? Warp je domaci pool?

Da to je jedini pool na ovom prostoru. Radio sam na njemu do pre 2-3 meseca kada sam presao na PPS.
Pa prednost je da je fee samo 1 posto chini mi se za razliku od drugih poolova, stabilan je i nash je.

Jedno pitanje za minere, mozda bi uzeo skorije 2x 7950, cisto da teram dok ne stigne asic, pa ako sve propadne makar cu imati grafe ili cu ih prodati. E sad, ono sto mene interesuje, ako bi dve 7950 stavio u moju masinu, da rade 24/7 kao sto mi i radi komp vec, da li za vreme mining-a mogu da koristim centralni procesor za renderovanje nekog video zapisa, dakle sve obradjuje cpu? Da li to utice na mining, stabilnost i ostale stvari? Da li je uopste moguce iskoriscavati komp za druge stvari dok je mining u pozadini?

Jedno pitanje za minere, mozda bi uzeo skorije 2x 7950, cisto da teram dok ne stigne asic, pa ako sve propadne makar cu imati grafe ili cu ih prodati. E sad, ono sto mene interesuje, ako bi dve 7950 stavio u moju masinu, da rade 24/7 kao sto mi i radi komp vec, da li za vreme mining-a mogu da koristim centralni procesor za renderovanje nekog video zapisa, dakle sve obradjuje cpu? Da li to utice na mining, stabilnost i ostale stvari? Da li je uopste moguce iskoriscavati komp za druge stvari dok je mining u pozadini?

Kad stavis maksimalnu agresiju za radni racunar, bukvalno ne mozes nista da radis. To jedino moze ako imas neku integrushu. Ako smanjis agresiju mozes da radis na racunaru ali ti pada drasticno hash rate.

Poslednja izmena:
Znaci ako bi cpu zauzece bilo oko 85% za sva 4 jezgra tokom mininga, a grafe opterecene 100%, opao bi hash rate?

Pa da. Zato sam ja uzeo za radni racunar neku Gigabyte 880g plochu posto sam na AMD-u. Na njoj su jedna 6950 i jedna 5870.

Hvala mige, izgleda da i mene ceka neki krsh sa jakim grafikama i napajanjem :)

Pa da. Zato sam ja uzeo za radni racunar neku Gigabyte 880g plochu posto sam na AMD-u. Na njoj su jedna 6950 i jedna 5870.

Jel to znači da možeš preko te integruše recimo da gledaš HD film dok ti 6950 i 5870 rade mining u full-u? To me zanima jer ako bih i ja recimo uzeo neke 2 jače grafike što planiram, gubi se dosta ako grafike miruju a ne mogu ceo mesec baš da ne koristim računa ni za filmove ni za igre ;).

A i ovo mi je korisna informacija doduše ne dobra :) što je masterokrata rekao na prethodnoj strani:3. Ovo sam zaboravio a može biti jako bitno. Na Windows OS postoji propust koji se manifestuje u tome što se zauzeće procesora diže na 100% kad se rudari sa više grafika na jednoj ploči. Kod Linuxa ovog problema nema.
Znači ako imam 2 grafičke onda će mi Pheno 2 raditi na 100%? to baš mi ne odgovara neču da mi troši struju i da zagreva računar :D. A razmišljam da uzmem 2 jače karte..

Jel to znači da možeš preko te integruše recimo da gledaš HD film dok ti 6950 i 5870 rade mining u full-u? To me zanima jer ako bih i ja recimo uzeo neke 2 jače grafike što planiram, gubi se dosta ako grafike miruju a ne mogu ceo mesec baš da ne koristim računa ni za filmove ni za igre ;).

Pa moze, zato sam ja to uradio.

Pa sad za phenom jos ako je x4 ne znam jer nemam iskustva ali recimo na jednoj masini sa Athlon u170 i neki ljudi su se sa jednojezgranim masinama zalili. Dok vec dok c2d ima zauzeca iako samo grafike rade ali je manje, da li on to rasporedjuje po jezgrima ili sta uglavnom AMD je izjavio da je svestan ovog problema jer se ispostavilo da je to do drajvera nesto i da rade na resenju. Meni npr taj u170 drzi 100% konstantno ali i on je slabasan a namerno sam ga uzeo jer vuce 20w. E da ako koristite mašine sa npr 2 grafike bez monitora morate u grafike ubosti takozvani dummy plug koji vara grafiku da ima monitor na sebi. Ovde imate uputstvo, kako ga napraviti. Kod ove kombinacije sa integrushom sigurno nema potrebe jer računar registruje monitor, ali neka to Mige potvrdi. Mozes u principu da pomocu flag podešavanja namestis koliko grafika da bude opterecena za rudarenje, npr kod GUIminer programa to izgleda -v -w128 -f0, s tim da ovo -f0 cini maximalno 100% iskoriscenje GPU, pa ako zelis gledati filmove i ici na net moras podesiti na recimo -f65 kao sto sam ja uradio. Ima tu jos svasta ali bukvalno dok ne naletis na problem ne mozes se ni setiti resenja.

E hvala. Svakako jedan od rešenja je onaj f povećati ili ne upisati ništa dok se nešto radi na kompu, onda je računar brži jer je naravno gpu poluopterećen...ali se gube hašiši :D

Šta kažete na ove lepotice
30wvyu8.jpg
u pitanju su BFL Single mašine koje su priključene da rade na Raspberry Pi. Svaka kocka daje 768mh/s i vuče samo 80w iz utičnice.

Ne znam šta je Raspberry Pi, ja bih to iskoristio za nešto drugo :p. Jesu to one starije jel? ove nove što izađu će biti dosta jače..

edit- btw, da li neko zna koja je ok ploča, ne preskupa a da ima sad da se kupi i da ima bar 3 pci-e slota i da nije recimo Sabertototh što košta 15 hiljada? :) Platforma nebitna...2 grafčke ću ubaciti u ovu moju najverovatnije ali raztmotrio bih i 3-u ako nije preterano cimanje.

Poslednja izmena:
Raspberry Pi je zmaj od računara, ni manje kutije ni više stvari koje može da odradi.
Ovo na slici su FPGA proizvođača Butterfly Labs, koje ako je verovati njima kupci mogu da vrate i da doplate za ASIC uređaje, tako da tehnički po papiru nisi na gubitku.
Za matične ploče video sam da se svi koji kreću u Bitcoin prvo zalepe za Sabljozube ili Crosshair ploče koje su ruku na srce preskupe a i grafike su za potrebe 24/7 rada previše blizu jedna drugoj. Uvek predlažem jeftiniju matičnu ploču i pci-e risser ili extender sa dodatnim molexom za napajanje tako da grafika ne vuče onih 70-75w koliko pci-e slot isporučuje kroz ploču nego direktno sa napajanja, a druga stvar sami ste gospodar prostora koji će biti između vaših grafika a ne da to određuje i uslovljava proizvođač. Do skora je za 8-9000 mogla da se nabavi Sapphire Hydra ploča i nju ako vidiš negde kupuj bez razmišljanja, odlično sarađuje i sa linuxom i sa windowsom ima sve šta ti padne na pamet od tehnologije a sa 6 grafika može da radi. Od onoga što je dostupno na tržištu gledaj da ide cpu koji je što manji potrošač npr neke E350 ploče ili ovako nešto jedna grafika normalno u slot i 3 preko extendera i za 85e (extenderi uključeni u cenu) imaš ploču koja gura 4 grafike. Ili AMD varijanta koja gura 5 komada. Gledajte sve slotove da iskoristite a ne samo ploče sa x16.

Poslednja izmena:
Da li moze neki info gde se mogu naci PCI-e ekstenderi (regularna prodaja)?
POZ

Poslednja izmena:
Za Pi je neko na benchu pominjao da može da nabavi od preko i to drugarski po ceni sa sajta + postarina sto bi bilo oko 40e ako se ne varam samo sto je duga lista cekanja ne mogu da naprave malisana koliko su ljudi zainteresovani, ja koliko sam procitao on gura 1080p filmove bez problema tako da za neki multimedija centar sherovati preko mreže disk racunara i uzivati, a plejer niti vidite niti cujete...

Raspberry Pi je zmaj od računara, ni manje kutije ni više stvari koje može da odradi.
Ovo na slici su FPGA proizvođača Butterfly Labs, koje ako je verovati njima kupci mogu da vrate i da doplate za ASIC uređaje, tako da tehnički po papiru nisi na gubitku.
Za matične ploče video sam da se svi koji kreću u Bitcoin prvo zalepe za Sabljozube ili Crosshair ploče koje su ruku na srce preskupe a i grafike su za potrebe 24/7 rada previše blizu jedna drugoj. Uvek predlažem jeftiniju matičnu ploču i pci-e risser ili extender sa dodatnim molexom za napajanje tako da grafika ne vuče onih 70-75w koliko pci-e slot isporučuje kroz ploču nego direktno sa napajanja, a druga stvar sami ste gospodar prostora koji će biti između vaših grafika a ne da to određuje i uslovljava proizvođač. Do skora je za 8-9000 mogla da se nabavi Sapphire Hydra ploča i nju ako vidiš negde kupuj bez razmišljanja, odlično sarađuje i sa linuxom i sa windowsom ima sve šta ti padne na pamet od tehnologije a sa 6 grafika može da radi. Od onoga što je dostupno na tržištu gledaj da ide cpu koji je što manji potrošač npr neke E350 ploče ili ovako nešto jedna grafika normalno u slot i 3 preko extendera i za 85e (extenderi uključeni u cenu) imaš ploču koja gura 4 grafike. Ili AMD varijanta koja gura 5 komada. Gledajte sve slotove da iskoristite a ne samo ploče sa x16.

Hvala za odgovor. Safir hidru teško da ću nabaviti, eventualno ovu MSI G46 za amd to mi je najdostupnije. I mene zanima gde mogu da se nabave ti extenderi? Iskreno, za to sam prvi put čuo od tebe juče ili prekjuče kad si spominjao. I ok ako i nabavim ali gde majku mu da poslažem te dodatne grafičke ako imam redovno kućište, a na ploči su slotovi preblizu pa ne mogu dual-slot grafičke da se stave? :)

edit- evo na brzinu našao nešto ali naravno nije kod nas, ovako nešto je korisno ali cena je "lepa" veoma...

http://www.frozencpu.com/products/1...press_Riser_Card_RC01.html?tl=g2c38s427#blank

evo ima ovde za 9$ ali je Amerika malo daleko :)

http://www.amazon.com/PCI-E-Express-Riser-Flexible-Cable/dp/B004XD74MC

Poslednja izmena:
Prva varijanta je preskupa druga varijanta nije ono što ti treba. Ovakvi extenderi su najbolji
15hfzuq.jpg

Drugo za kućište možete lako za par minuta pomoću testerice, pop nitni i par aluminijumskih lajsni staro kućište od 5e da pretvorite u pravu stvar koju po potrebi možete preneti sa jednog kraja sobe na drugi, pomeriti da očistite ili usisate okolo. Evo kako sam ja to skarabudžio za par minuta i par rupa
fjovfm.jpg

A evo i meni dopadljivog i izuzetno pedantnog rešenja
1253vv9.jpg

Svako reši sebi spram mogućnosti-znanja-vremena ili čega već ali je izuzetno rešivo i nimalo skupo.

gde kupiti te flexy extendere?

aj da vidimo za koliko ce skochiti danas diff....valjda nece puno...:(

Ne znam šta je Raspberry Pi, ja bih to iskoristio za nešto drugo :p. Jesu to one starije jel? ove nove što izađu će biti dosta jače..

edit- btw, da li neko zna koja je ok ploča, ne preskupa a da ima sad da se kupi i da ima bar 3 pci-e slota i da nije recimo Sabertototh što košta 15 hiljada? :) Platforma nebitna...2 grafčke ću ubaciti u ovu moju najverovatnije ali raztmotrio bih i 3-u ako nije preterano cimanje.

Recimo ova ploca.

http://itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-990xa-ud3/comp_comp_mboard/16/1970

Poslednja izmena:
E vidiš ovo jeste malo skuplja ali dobra i za kasnije za "normalno" korišćenje pošto sam na amd-u..

@ demios - šta opet skače? au što vreme leti ***..pa da poslednji put bilo 19. čini mi se..

Pomoglo bi malo kada bi AMD izbacio uskoro kartu sa 3000 šejdera za 250 evra :p ali ništa od toga :)

Jeftiniju sa 3pci-e neces naci, mozda polovnu.
Dif raste na svakih 15stak dana.

gledajuci prethodnih nekoliko menjanja, diff se menja uglavnom na 12, 13, ponekada na 14 dana.

Evo i ja da se javim sa utiscima "rudarenja" odnosno isplate.
Pocetnik sam u rudarenju i ovo mi je bio probni period od nekih 13-tak dana. Rudario sam na btcwarp.com i na 50btc.com kako bih isprobao obe varijante. Sve zaradjeno sa oba sajta sam prebacio na mtgox.com, a zatim preko bitcoinsi.com izvrsio isplatu na tekuci racun. Sve sam to zavrsio u petak na subotu oko 01h, a novac (u mom slucaju 1281din.) je dospeo na racun odmah u ponedeljak 01.10. u 08:30h. Po listi uplata u banci sam video da su uplatu izvrsili 01.10. u 01:10h. Sad sam uveren da sve funkcionise lepo i na vreme tako da se moze poceti sa radom. Jedino sto sam primetio da mi se od ukupno zaradjenih novcica prvo prebacio jedan deo pa posle 5 minuta i sve ostalo (predpostavljam da je mozda u tom trenutku doslo do promene vrednosti novcica pa zato). Evo par priloga gde mozete videti kako je prvo deo novcica prabacen pa zatim i ostatak:

Capture.PNG

Capture2.PNG

Capture3.PNG

Koliko sam primetio vrednost diff se menja na nekih 12-15 dana, tako da cemo videti do petka da li ce se promeniti i kako ce se promeniti, a isto tako i vrednost novcica. Znam da su verovatnoce da ce diff. pasti veoma male ali se ipak nadam! :D

Nemate šta da nagađate oko diffa na sajtu bitcoinwatch.com ima tačno unapred koliki će da bude diff. U ovom slučaju 3,020,417 je sledeća vrednost. Dobre su šanse da i cena novčića skoči.

Nemate šta da nagađate oko diffa na sajtu bitcoinwatch.com ima tačno unapred koliki će da bude diff. U ovom slučaju 3,020,417 je sledeća vrednost. Dobre su šanse da i cena novčića skoči.

***, ja nisam znao da ima to da se unapred vidi.

pa dobro, nije strashno, samo 5 i neshto % vishe.

Gde si demiose hash razarachu :smash::smash:. :D mirza82 lepo ti skocio the game, ja najgori al bice bolje za koji dan..

Gde si demiose hash razarachu :smash::smash:. :D mirza82 lepo ti skocio the game, ja najgori al bice bolje za koji dan..

Tim nam je skocio na 32go mesto. :)
Cekam dve karte sa garancije, tako da cu i ja uskoro da se vratim na svojih 2400mh/s.
Samo polako, tek si usao u pricu, ne moze sve odjedanput. ;)

Ja sam mislio da uzmem jos jednu odmah ali otisle pare na dslr a pre bih ulagao u ASIC. Tako da verovatno sve pare koje zaradim zada stekam za dalji rad. Videcemo samo koliko para i sta ali iskombinovacu nesto ako se ne dogovorimo mi ovde.

Vrh Dno