Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Deviza je samo cuti i kopaj

ja planiram da pravim isplatu za recimo dve nedelje.. a do tada videcemo... nego, jel mtgox obustavio isplatu samo ka USA ili uopste ka svim zemljama??

sad na chatu na mtgox - u , lepo pricam i pitam admina za sve ovo... da li salju usd ka srbiji kaze ne salju....kaze da prodam btc za euro i da onda uradim transfer eura na moj racun u intesi....ali ja mu kazem da onda dobijam druge instrukcije za euro i da cu morati da menjam sve podatke u vezi banke intese na mtgoxu... jel da?

pitao sam ga kako su ranije neki moji drugovi radili transfer usd na banca intesa a sad ne moze da se salju usd u srbiju, ali mi nije to odgovorio

koliko sam shvatio odluka njihove banke (mtgox ) je da do daljnjeg stopiraju slanje usd u Srbiju... i to je tako dok se ta odluka ne promeni.... ali mi admin kaze na chatu sad da mogu da posalju lovu u EUR, i da to radi najopustenije... jel moguce to??

p.s. ako odem do Intese i kazem im da mi daju instrukcije za EUR, jel menjam ja neke podatke na mtgox-u u okviru svog account-a, vezane za BANCA INTESA AD BEOGRAD ( posto su svi ukucani podaci bili u vezi sa transferom USD), ili svi ti podaci ostaju isti iako prebacujem EUR ??

Poslednja izmena:
@hawai: Ne znam kako drugačije da ti ovo kažem sem ovako: NEMOJ DA ŠALJEŠ NOVAC SA MT-GOX-a NA TVOJ DEVIZNI RAČUN !!!

USD je ukinut odavno za Srbiju kao opcija, ima 2-3 meseca, a novac smo slali u €.

Drugo: čekaćeš mesec dana i onda ćeš da kukaš da ti obustave transakciju i moliš Boga da ti novac nije kojim slučajem "zarobljen".

Ako ti ovo sve nije dovoljno ti pošalji novac. Ni 100 batina ne boli dok padaju po tuđim leđima, shvatićeš da boli kad osetiš makar jednu preko svojih.

ok sale to sam ukapirao.... nego manja je cena na bitstampu... za oko 8 9 dolara... za sada...

Sada nije baš najpovoljnije vreme za podizanje novca i prodavanje koina. Ko mora i nema izbora u redu, ostali čekajte da se neke stvari slegnu i legnu na pravo mesto.

Problem je što Mt-Gox navlači ljude da trguju a novac im svakako neće isplatiti u dogledno vreme. Već im je zaplenjeno 60 mil. $ i pitanje je kako će to da nadomeste. Veliki je rizik poslovati sada sa Japancima.

*** lako je to tebi da kazes... ja moram oko 1.7. da povucem nesto para... to je krajnji datum...

*** lako je to tebi da kazes... ja moram oko 1.7. da povucem nesto para... to je krajnji datum...

Ne vidim po cemu je njemu lako. Najgore je onome ko se zaleteo pa ulozio vece pare u btc posle pada sa 200€ cene. Al' sa svime u zivotu je kocka, tako da....

Pod realnom cenom mislis na onu na MtGox-u , hehehehe pa lepo onda prodaj na MtGox-u ja bi kupio i tamo da ima redemable codov-a ali nema....

Inace odes na BitStamp order book i vidis da zele da prodaju ~4500 BTC a kupaca jedino za 600BTC do 90$, cena se vestacki drzi.... u principu neko da odradi DUMp sa 100-500 coin-a ima da stvori masovnu paniku jer ce cena otici na ~70$

Poslednja izmena:
zeljko u redu je... kad tako sve znas, tako i uradi... :)

Ja ti samo pokazujem cinjenicno stanje, sledecih 2 nedelje ce JAKO klimavo za BTC da bude ja sam vec odavno sve ulozio na LTC, cak neverujem da cu kupovat BTC ako ne padne a LTC i dalje bude "povoljan" e sad sta ce biti za 3-4 nedelje to niko nezna, ko drzi reskira moze da profitira a moze i da bude gadno pa da ceka par meseci stabilizaciju ako se nadje nacin da se iz USA upumpa kes (jer oni su njavece trziste!)

A ja koliko vidim na bench berzi NIKO ni jedan BTC nije kupio jer su ljudi alavi..... ocekuju nerealno, po meni najbolje je prodavat BTC-e redemable cod za kes i to je to, ali sta ces vidim svi bi da budu mesetari a na kraju su gubitnici bar vecina

Poslednja izmena:
koliko sam shvatio odluka njihove banke (mtgox ) je da do daljnjeg stopiraju slanje usd u Srbiju... i to je tako dok se ta odluka ne promeni.... ali mi admin kaze na chatu sad da mogu da posalju lovu u EUR, i da to radi najopustenije... jel moguce to??

p.s. ako odem do Intese i kazem im da mi daju instrukcije za EUR, jel menjam ja neke podatke na mtgox-u u okviru svog account-a, vezane za BANCA INTESA AD BEOGRAD ( posto su svi ukucani podaci bili u vezi sa transferom USD), ili svi ti podaci ostaju isti iako prebacujem EUR ??

Ja sam uzeo instrukcije i za transfer usd i za eur i potpuno su isti svi podaci. Odmah sam tražio da mi račun bude napravljen i za eur i za usd.

to sam zeleo da cujem, hvala darko...

jesi prebacivao nesto para sa mtgoxa mozda?

zato sto ne daju dobru cenu... i realnu
Ne znam koliko btc-a imas za prodaju, ali ako ti neko za btc plati 6, 7 eura manje nego sto je na goxu onda je to sasvim ok, e sad ako ti imas preko 10 btc-a, onda po meni bi trebalo da bude 4, 5 eura manje nego na goxu.

U sledece dve nedelje ocekuje se pad BTC-a ja sam ga zeleo kupiti samo zbog "jeftinog" LTC-a koji trenutno skace ko lud....

Troskovi transfera para sa berze na domaci racun nisu male i krecu se od 4-10% jos plus izjava banci pa budale mogu da te oporezuju sa 20%(nedaj boze), tako da ponude blizu cena na berzama su itekako realne

Poslednja izmena:
Sve bi bilo ok da nije onako jadna cena na stampu. Svi znaju da niko za gox-a ne moze da povuce novac i da ce vecina otici na bitstamp i zato je ponuda onako ocajna. Previse je ljudi koji prodaju a oni koji kupuju postavljaju nove uslove.
Kada gox ponovo krene da isplacuje novac kao ranije sve ce da se vrati u normalu.
Jos nije vreme za prodaju novcica.

Please be reassured that USD deposits and transfers to Mt. Gox will remain unaffected
Da a ljudi su vrane pa ce uplacivati kod vas kesh da kupe 10% skuplji BTC nego na bitstampu :)
Ovi su izgleda jako nelikvidni. Ako imaju problema sa amerima pa najlogicnija stvar je da onda ne primaju i depozite od njih.
Previse su izgubili izgleda na LR i ako negde ne nadju svezu lovu (prodaju nekom deo firme) prsli su totalno a ako oni prsnu bice i BTC poljuljan lepo.

Sad je pitanje koliki obim posla moze izdrzati bitstamp i koliko ce EU vremena trebati da ih skemba. Mozda izguramo leto...
U ponedeljak cu uraditi probni withdraw na btc-e da vidim kako oni disu

funkcionise li prebacivanje USD sa BTC-e na nase bankovne racune u Srbiji? mozda je to bolja varijanta nego Bitstamp, vidim da je cena na BTC-e veca....kakve su provizije na BTC-e ??

Sa BTC-e International withdrawals will be charged with 1.5% fee, minimum fee is $150
Sad ne znam koliko love imas ali ukalkulisi ovih 150$ kao proviziju...

kakvih bre 150 usd?????

imam 5 6 coina... znaci to je negde oko 600 dolara... i ako prebacim stigne mi samo 450 ????

Pa tako nesto ;)
Ako ti treba do prvog požuri sa bitstampom ili te ceka 6% kod nekog od forumasa .

Nego jedno pitanje:

kako u Gigabyte OC Guru razdvojiti podešavanja za dve kartice? Tj, kako selektovati karticu i za nju posebno raditi podešavanja?

Nazad
Vrh Dno