Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

The Single Euro Payments Area (SEPA) is a payment-integration initiative of the European Union for simplification of bank transfers. As of March 2012, SEPA consists of the 27 EU member states, the four members of the EFTA (Iceland, Liechtenstein, Norway and Switzerland) and Monaco.

Slovenija je članica EU...

Mislim da mešate stvari ovde. Skrill, MtGox... sve jedno, rođak iz španije može da ti pošalje preko bilo kog servisa, onom koji njemu najviše odgovara. Kakve veze ima odakle stiže novac? :)

Neće oni to ni da pitaju. To se ja šalim za tog rođaka. Prošli put nisam pisao odakle je novac stigao već samo od koga je stigao.

Vidi se odakle ti stiže novac, a ako ti ga šalje pravno lice onda to nije rođak. Druga je stvar što se mi pravimo blesavi kad potpisujemo izjavu, a oni se prave još blesaviji od nas, pa to sve tako prolazi. Naravno, dokle god su "sitne" pare u pitanju ovo prolazi i niko te više ništa ne pita. Ako krene neka ozbiljnija priča onda tu rođak nema šta da traži. :)

Hm, kada ono beše HR ulazi u EU? :D Tu mi već nije nikakav problem da se organizuje dostava love pošto imam rodjaka od Vukovara do Zagreba preko LJubljane pa Ch, De... U pm...

Samo da Hrvati dobiju SEPA transfere :p

Stvarno bi se mogao napraviti podforum za BTC i LTC gde bi se lepo moglo sve ovo prebaciti plus bi se mogli dodati odvojeni oglasi za kupovinu/prodaju LTC-BTC, dodataka....

Hm, može li neko da napravi računicu koliko uzima SEPA transfer a koliko procenata otpada na slanje para u naše banke? Znam da je bilo ali je sve razbacano po temi... Zanima me zbog računice...

Poslednja izmena:
Vidi se odakle ti stiže novac, a ako ti ga šalje pravno lice onda to nije rođak.

Hoću da kažem da i rođak može da ti šalje pare preko "pravnog lica" (u ovom slučaju MtGox, jel tako?) ako je njemu tako zgodno.
Ja kada sam podizao pare od naloga, nisam ništa pisao niti bilo kome šta govorio. Otišo na najbliži automat i podigao pare. :) Zato su me odrali sa konverzijom € u Dinare :)

Hoću da kažem da i rođak može da ti šalje pare preko "pravnog lica" (u ovom slučaju MtGox, jel tako?) ako je njemu tako zgodno.

E u tom grmu leži zec. :D

Rođak treba tebi da šalje novac kao fizičko lice. Imenom i prezimenom potpisan, kao kad bih ja tebi uplatio novac na tvoj tekući račun.

To mi, korisnici, tumačimo zakon ili pravilnik (kako god, nisam pravnik) na taj način. Naravno, na pogrešan način jer nam to tako i odgovara. Ubeđujemo sebe da je to što radimo ispravno i pravimo se blesavi pred bankarskim službenicima. Veruj mi, ako bi došlo do toga da zakon tumači zakonodavac ne bi ga protumačio na isti način kao i mi. Zato sam i napisao, dok je sitan novac u pitanju možemo da se igramo "rođaka". :)

Poslednja izmena:
Moze tebi i kompanija da donira pare, sto treba rodjak da bude u pitanju, jednostavno zivotno sam ugruzen u ovoj zemlji u svakom pogledu, i niko nemoze zabraniti nekom japancu da mi da malo kesa da imam da prezivim......... a prokletnici iz drzavnih sluzbi ako ne veruju nek pokrenu parnicu pa nek tuze i dokazuju odakle meni pare pa da vidimo ko je ludji...... :p

Moze tebi i kompanija da donira pare, sto treba rodjak da bude u pitanju, jednostavno zivotno sam ugruzen u ovoj zemlji u svakom pogledu, i niko nemoze zabraniti nekom japancu da mi da malo kesa da imam da prezivim......... a prokletnici iz drzavnih sluzbi ako ne veruju nek pokrenu parnicu pa nek tuze i dokazuju odakle meni pare pa da vidimo ko je ludji...... :p

Jedan od najboljih postova na ovu temu.
Slicno nesto mi je i otac rekao (pravnik) po struci.
Pitam ga cale sta da navedem on kaze da nemas da prezivis i da ti Japanac vlasnik firme salje novac jel' vole Srbiju i hoce da pomognu. Kao sto desetine godina pomazu Srbiju ali mi ne vidimo ni 50% tih sredstava jer odlaze na racune istih tih koji bi da proveravaju tvojih bednih par stotina EU.

Da ali taj ima "ledja" a ti nemas,to je problem...

Vidim ja "Mile Easter Union" ce da radi samo proverite tacno kako ide preko SEPA linije...

Pa i po toj slici na wikipedii se vidi da je Slovenija članica :)

Jel cela ova prica oko rodjaka gastarbajtera zbog provizije koju bi banka u tom slucaju uzela? Odnosno ako je to poreklo novca onda se placa neka sitna provizija, a ako navedemo prihod od tamo ne znam cega onda skinu nekih 30%+ provizije?

I iz kog razloga podizete novac na automatu i gubite na konverziji evro u dinar, jel nije bolje da podignete na salteru evre pa zamenite?

Jos jedne stvari sam se setio, vidim da svi pisu da je bolje da im je racun vezan za dolar? Zbog cega to ako na primer btc mozemo prodati za evro?

Evo mog iskustva doduse nikada nisam uzimao sa Mtgox-a,do sad sam naplacivao putem ceka koji mi posalje strana firma iz Irske.Cek sam najvise nosio u Raiffaisen zato sto su bili najbrzi u isplati istog i kada me pita sta je razlog podizanja ceka ja ima kazem informacione usluge,onda oni skinu 9% (to su podigli skoro bas zbog tih cekova) i to je to.Inace cekove sam nosio i u Intezu e tamo se ceka skoro mesec dana vise od Raiffaisena ali su mi skidali 5% i ostalo mi ode na moj devizni racun i nista me nisu pitali.

Hvala.

Da li vama bitparking i dalje trokira? Kod mene radi sa 60% kapaciteta...

Da li vama bitparking i dalje trokira? Kod mene radi sa 60% kapaciteta...

Trokirao mi je od 6 h, u 7:30 h sam prešao na 50BTC.

Od noćas mi se nešto ne uklapa vezano za Bitparking. Manje sam koina (delova koina da budem precizan) dobio nego inače što sam dobijao ovih dana.

Poslednja izmena:
Da, ali novčići se gomilaju, provereno.

Stvarno da li si ozbiljan?? Pa Slovenija se sva plavi :D

SEPA.PNG

Nazad
Vrh Dno