Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Obrisi sadrzaj profiles foldera koji se nalazi u afterburner folderu, pa probaj.

P.S. Sad tek skapirao post. Pa da posle restarta uvek moze jos da se spusta :)

Poslednja izmena:
Ali nista nisam dirao, o tome se radi. Iz cista mira mi se restartovao AB i sada mi daje da spustim jos. Nisam to ni brisao i do sada sam isao do 625.

To se i meni desilo jednom, ali ja uzmem pa ga sam ponovo restartujem i ponovo min 625 :whip:..

Sajber,ti si upuceniji,gledam BTCe i vidim Users,Guests i Bots. Sta ti botovi rade,prate berzu ili...?

Ja sam uspeo da je nateram na 340 napokon i nista vise ne diram. Hvala Milosu i Kurtu na hint-u.

Na druge dve masine sam pokusavao da nateram da radi na 310 i nema sanse. Gremlini :d

Ja sam na prvoj masini namestio iz prve, na drugoj nisam mogao nikako. Onda sam lepo upalio Teamviewer, otvorio fajlove iz Profiles foldera sa masine gde je sve radilo, i sadrzaj kopirao na masinu koja nije htela. Sve je proradilo kao sat ;)

Prodaju, kupuju, prave ti novac. Prate skokove i padove i trguju dok ti spavas ;)
I jako su skupi ali za one s dubljim dzepom i vecim ulaganjem to je prava stvar :)

Hmm...

Pratim od popodneva BTC preko mtgox charta koji prati i transakcije... taman krene BTC gore neko "izleti" sa prodajom i obara cenu... i tako celo vece...

Sta vi iskusni kazete na to,naucite nas gustere fazonima :)

moze li neko da mi kaze kakav mi je server potreban ako bih pravio pool? da li mogu to na kucnom racunaru?

@JOX
ok, nisam bio do banke , ici cu sutra ali vec kad tako dobro znas kako ces pravno lice koje ti uplacuje novac (MtGox) moci da navedes kao pomoc porodice????

Poslednja izmena:
Moze pomoc narode
Dve karte su mi radile par dana sasvim normalno i veceras restartujem masinu i jedna karta nema sanse da pregura 60mghs druga radi na 600
Obe iste karte 7970,koristim cgminer

@JOX
ok, nisam bio do banke , ici cu sutra ali vec kad tako dobro znas kako ces pravno lice koje ti uplacuje novac (MtGox) moci da navedes kao pomoc porodice????

Ja sam MB naveo kao pomoć porodice. ;)

Kažeš, stric mi uplatio pare preko MB-a. :D Šta oni znaju, ionako ih lažeš u svakom slučaju, šta god da kažeš.

Moze pomoc narode
Dve karte su mi radile par dana sasvim normalno i veceras restartujem masinu i jedna karta nema sanse da pregura 60mghs druga radi na 600
Obe iste karte 7970,koristim cgminer

Meni je pomoglo menjanje mesta DVI kablu. Doduše, imam dve različite karte, a 7850 me je tako zezala.

Ja kad me nazovu samo kazem da je to prihod i ne treba izjava,odma pustaju pare.
Ranije sam se glupirao da pomazem stranu kompaniju online u izradi fluktuirajuceg programskog koda,ali kako su isplate krenule da se ponavljaju,kao,ne moze tako nego da se pare vrate i uz pare da posalju i izjavu da mi oni pomazu jer sam socijalno ugrozen sa 1000e :D,i ja presecem i priznam da je dohodak i nema problema,sve dok ispostujes one 2 milke ;)

evo kako to radi ledio i kaze covek da to prolazi bez problema, valjda je u ovoj drzavi zakon jednak za sve , uostalom videcemo sutra , znam sigurno da mi je MtGox uzeo 0,6% od poslate sume novca , UniKredit banka naplacuje svoju uslugu od prispele svote 0,2% i to bi nadam se trebalo da bude to ....

@Ledio
Kad te pitaju i ti kazes prihod, da li je samo to dovoljno i da li moras da odes u banku licno ili je dovoljno telefonski...?

Koja je bese banka u pitanju?

Mtgox u autu, ogroman lag. Celo vece drzi 150$ i onda u 3-4 minuta na 120$ pa za minut na 145$ i ludi povracaj na 120$ uz lag od 3 minuta.

Panicari ce upropastiti ovu pricu kao i pametnjakovici koji stavljaju 0.01 x 100...

Znaci ne moze bez kabla?

Ne znam, nemam setup već su mi grafičke u kućištu pa sam to na taj način rešio. Zašto je to tako, ne znam, ali čim sam kartici u "glavnom" slotu (7850 je u pitanju) "ponudio" kabl odmah je proradila kako treba u rudniku.

A ja bih tebe da priupitam koliko je to u Intesinoj banci? Ja ću evre povlačiti na devizni račun koji imam kod njih pa me interesuje da li si i ti platio 36 € za transakciju.

E ne znam Sale, ja nemam iskustva posto nemam jos 1000 evra na Goxu za povlacenje, znam da je Demios i jos neko potvrdio da je preko Intesa banke krajnja/ukupna provizija 35 ili cak 40 evra, pa se pitam d ali je preko Unicredit bar 7-8 evra manje, mozda bi onda trebalo otvoriti tamo devizni.

Btw - ja sad stigao kuci i gledam ovaj tobogan sa cenom ***, a ja nemam evre na goxu cccc... Nadam se da ce za koji dan opet na ovu cenu od popodne.

eto videcemo sutra oko 16h kad odem do banke , sta se i kolko naplatilo tacno posto sam ja poslao u UniKredit banku...

edit:
intesa naplacuje 0.6% od prispele svote osim ako ostavis pare na racunu 7 dana ...

Poslednja izmena:
Pozdrav moci, nov sam u ovome pa izgleda da ste jedini sa ex u prostorija koji uopšte nešto znaju o bitcoin sceni.
Na bitcointalk se pradavaju asic čipovi, group buy... sve jasno ali mi nije jasno ovo: Only send from an address you can sign a message with.

Znam kako slati novce, znam da možem za svaku transakciju (ako primam sa pool-a) napraviti adresu ali kako da saznam sa koje adrese sam slao (imam bitcoin wallet) i da njim šaljem ovu adresu?

hvala

Z

E ne znam Sale, ja nemam iskustva posto nemam jos 1000 evra na Goxu za povlacenje, znam da je Demios i jos neko potvrdio da je preko Intesa banke krajnja/ukupna provizija 35 ili cak 40 evra, pa se pitam d ali je preko Unicredit bar 7-8 evra manje, mozda bi onda trebalo otvoriti tamo devizni.

Tu se sada nešto ne uklapa. Kada sam povlačio pare sa MB-a uzeli su mi mizernu proviziju. MtGox uzima 2000 jena, a neko još uzima 20 € (kako su to drugi predstavili). Ja sam tada dao izjavu kako mi je to, sa MB-a, stigla pomoć od rođaka iz inostranstva. Neko malopre napisa da ti tada ne naplaćuju porez, a da ukoliko se izjasniš da ti je to nekakav pihod onda ti zaračunaju i porez na to.

Ja sam rešio da povučem novac na 136-140 €. Znam da ću da "bacim" nekoliko destina € u vetar ali to sam već uračunao u troškove. Javiću onda šta je i kako ispalo.

Tu se sada nešto ne uklapa. Kada sam povlačio pare sa MB-a uzeli su mi mizernu proviziju. MtGox uzima 2000 jena, a neko još uzima 20 € (kako su to drugi predstavili). Ja sam tada dao izjavu kako mi je to, sa MB-a, stigla pomoć od rođaka iz inostranstva. Neko malopre napisa da ti tada ne naplaćuju porez, a da ukoliko se izjasniš da ti je to nekakav pihod onda ti zaračunaju i porez na to.

Ja sam rešio da povučem novac na 136-140 €. Znam da ću da "bacim" nekoliko destina € u vetar ali to sam već uračunao u troškove. Javiću onda šta je i kako ispalo.
Odakle ćeš povlačiti? Sa MtGox?

Svi:
Obavezno :) javljajte rezultate ovih malih transakcija, ima nas mnogo malih rudara koji gledaju kako da što više izbegnu troškove transakcija a nemamo SEPA račune.

Ili da se ujedini nas nekoliko, da skupimo ukupno do 1000e kod nekog ko ima devizni racun, podignemo sve to i zalijemo pivom to sto bismo inace ostavili bankama :)

Odakle ćeš povlačiti? Sa MtGox?

Da, samo što to neće da se dogodi skoro. Možda za 10-ak dana. Javljam obavezno, možda me i ne zovu pošto sam potpisivao već izjavu za MB. Ovaj put ću im reći da mi se rođak preselio u Japan.

Živi bili pa videli. :)

Ako bude problema poslaću im Kineze da im objasne šta i kako. :D

@Stormbringer_bg: Dobra ideja, samo ne znam koliko je to realno izvodljivo. http://forum.benchmark.rs/showthrea...ASIC-chipova&p=3267205&viewfull=1#post3267205

Poslednja izmena:
Ili da se ujedini nas nekoliko, da skupimo ukupno do 1000e kod nekog ko ima devizni racun, podignemo sve to i zalijemo pivom to sto bismo inace ostavili bankama :)

ili da se ujedini nas nekoliko i prikaci na neki dalekovod, i napravi BTC farmicu
:) :) :)

Aham, a odakle nam visokonaponski transformator da koristimo napon grdske mreze? :)

Da, samo što to neće da se dogodi skoro. Možda za 10-ak dana. Javljam obavezno, možda me i ne zovu pošto sam potpisivao već izjavu za MB. Ovaj put ću im reći da mi se rođak preselio u Japan.
...

@Stormbringer_bg: Dobra ideja, samo ne znam koliko je to realno izvodljivo. http://forum.benchmark.rs/showthrea...ASIC-chipova&p=3267205&viewfull=1#post3267205

Ma znam, ali racunam da recimo nas 4 ima po 250 evra, bolje da bankama damo samo jednom recimo 35e evra (svako po 8.5e), nego pojedinacno po 35 evra, svako stedi, tj dobija na kraju oko 27e vise.

Poslednja izmena:
Ovaj put ću im reći da mi se rođak preselio u Japan.

Mislim da mešate stvari ovde. Skrill, MtGox... sve jedno, rođak iz španije može da ti pošalje preko bilo kog servisa, onom koji njemu najviše odgovara. Kakve veze ima odakle stiže novac? :)

Ima. Sve zavisi kako ti šalje rodjak pare :D Ako ti donese na ruke odlično, ako ne, za****... Meni je drugarica iz CG slala pare preko WU. 5 evra trošak na 40 poslatih... Pffff A kako tek banke deru...

I da, da li banke u SLo spadaju u/imaju SEPA transfere, kako li već to ide...?

Poslednja izmena:
Vrh Dno