Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

par radnih dana je meni trajalo ...

Ne kucaju se crtice kod IBAN-a.

Poslednja izmena:
Kolika je provizija da samo pošaljem btc sa mtgox-a na bitstamp? Hteo bih da probam da pošaljem lovu na zetov račun u DE, pa vidim da je ovaj SEPA transfer najjeftiniji.

Pa ne plaća se provizija ako hoće da pošalje bitcoine na drugu adresu.

Nisam 100% siguran, ali u istoriji naloga je sve lepo odvojeno, posebna stavka je fee, a nje nema kada se koini prebacuju na drugo mesto. Bilo bi malo bezobrazno da naplaćuju 0,6% za to, zar ne?

Pozdravi rudari! :)
Ja sam novajlija u ovoj oblasti, kupio sam prvi racunar namenjen za mining (3 x 7790) koji bi trebalo da pustim u rad veceras.
Treba mi par saveta, ako mozete da mi pomognete.
Koji miner software mi preporucujete da koristim?
Hteo bih oko 300 eura da ulozim u bitcoin-e, da se malo igram na berzi, ali kada sam se raspitao sta sve treba da otvorim, od toga da moram da dajem izjavu o tome zasto saljem novac nekome (u mom slucaju BitStamp-u) na racun, kao i sve komplikacije koje to nosi, izgubio sam volju za tim. :( Da li neko moze da mi objasni kako najlaske i najbrze da uplatim novac na bitstamp, a da to nije preko sajta bitcoinsi, koji traze jmbg, koji mi ne pada na pamet da im dajem.
Pozdrav i hvala unapred!

( Da li neko moze da mi objasni kako najlaske i najbrze da uplatim novac na bitstamp, a da to nije preko sajta bitcoinsi, koji traze jmbg, koji mi ne pada na pamet da im dajem.
Pozdrav i hvala unapred!

Najbolje da kupis direktno od nekog rudara! Bar ih u cacku ima gomila.

Nisam 100% siguran, ali u istoriji naloga je sve lepo odvojeno, posebna stavka je fee, a nje nema kada se koini prebacuju na drugo mesto. Bilo bi malo bezobrazno da naplaćuju 0,6% za to, zar ne?

BTC-e naplaćuje 0.01 BTC za slanje BTC-a na neku drugu adresu.

Fee for withdrawal is 0.01 BTC.

Ne znam koliko uzima MtGox ali sigurno uzima neku cifru (mrzi me sad da se logujem na isti i da pogledam :)).

Alyx Vance je napisao(la):
Ja sam novajlija u ovoj oblasti, kupio sam prvi racunar namenjen za mining (3 x 7790) koji bi trebalo da pustim u rad veceras.
Treba mi par saveta, ako mozete da mi pomognete.
Koji miner software mi preporucujete da koristim?
Hteo bih oko 300 eura da ulozim u bitcoin-e, da se malo igram na berzi, ali kada sam se raspitao sta sve treba da otvorim, od toga da moram da dajem izjavu o tome zasto saljem novac nekome (u mom slucaju BitStamp-u) na racun, kao i sve komplikacije koje to nosi, izgubio sam volju za tim. :( Da li neko moze da mi objasni kako najlaske i najbrze da uplatim novac na bitstamp, a da to nije preko sajta bitcoinsi, koji traze jmbg, koji mi ne pada na pamet da im dajem.
Pozdrav i hvala unapred!

Nadjes se sa na picencetu s nekim od kolega iz Cacka, prebacite novcice, das coveku pare i to je to. Najlaksa varijanta ;)

mtgox uzima 0.6%, lepo pricam.

WTF? :alo:

Bitparking je napisao(la):
2013-04-26: A new reward system, Double Geometric Method (DGM) is in testing. You may see features added to statistic pages showing DGM data as I roll it out. I plan to include this alongside the existing PPS method but with a lower rate.

Aha, video sam da su promenili stranicu na parkingu ali nisam znao cemu sluzi, vidim da se nista ne menja.

Da li je neko probao nove 13.4 drivere na miningu ?

Aha, video sam da su promenili stranicu na parkingu ali nisam znao cemu sluzi, vidim da se nista ne menja.

Ne znam, testira ga, a mrzelo me je da čitam kilometarsko objašnjenje na forumu.

Uglavnom, u zadnjih sat vremena meni je Hash Rate (MHash/second) skočio za 100. Da li ima veze s ovim ne znam ali nikada nije u kontinuitetu bio preko 1000 MHash/second. Cgminer prikazuje standardnih 900.

Edit: @Apple: Ja se "vozim" od jutros na 13.4 nisam primetio poboljšanje. Važno je da nema pogoršanja. :p

Poslednja izmena:
da prijavim:
juce u 15:51 poslao sa MtGox-a 990E na svoj devizni u UniCredit banci i danas u 13h dobijem obavestenje da je novac legao na racun....
Nikad brze, preporuka

Samo da te pitam koliko je ukupna provizija izasla? Da uporedim sa Intenzivnom bankom i njihovom Intermediate (ili kako se vec kaze) bankom..

Samo da te pitam koliko je ukupna provizija izasla? Da uporedim sa Intenzivnom bankom i njihovom Intermediate (ili kako se vec kaze) bankom..

A ja bih tebe da priupitam koliko je to u Intesinoj banci? Ja ću evre povlačiti na devizni račun koji imam kod njih pa me interesuje da li si i ti platio 36 € za transakciju.

da prijavim:
juce u 15:51 poslao sa MtGox-a 990E na svoj devizni u UniCredit banci i danas u 13h dobijem obavestenje da je novac legao na racun....
Nikad brze, preporuka

One more time: ako u banci nisi napisao&potpisao da ti je ovo poslato kao "pomoc porodice", racuna ti se kao oporezivi prihod, na koji po zakonu moras da platis ~30-35% poreza. Raspitaj se...

Da prijavim i ja:
U ponedeljak uveče poslao pare sa Bitstamp preko SEPA transfera na račun ortaka u EU, pare juče legle. Provizija 0.9€ :D

Falcon, jel imas info kakva je u EU situacija sa ovakvim prihodima? Da li se oporezuju i sl? ili jednostavno (&normalno) podignes novac i vozis?

Opet sam zakasnio da vidim kome stižu extenderi. Samo čujem iza kulisa "stižu extenderi eno na forumu ..." i dok ja stignem toga više nema. :d

Ljudi, moderatori, imajte razumevanja. Da toga ima da se kupi u našim prodavnicama ja bih razumeo vaše reakcije. To nema da se kupi ni na dx.com (prodaje se ali ih nema na stanju) za koji znam da su drugi kupovali. Razumem ako je preprodaja u pitanju ali su mi rekli da nije, već nešto slično kao što je Genijalčina napravio za ACIC čipove (ako sam pogrešio obrišite ovaj deo ali mi ostavite pitanje ispod :)).

Da li neko ima informaciju koliko je to teško napraviti? Da li ima "muških" delova kod nas negde u prodaji ili na bilo kom drugom mestu?

hahahaha
ljudi odmah da kazem da sam opomenut za komentar o extenderima.. tako da necu nista zvanicno izbacivati ovde na benchu.. jer bench ima vrlo malu dozu flexibilnosti prema ljudima koji hoce nekome i da pomognu, ali opet nacice ce se neko ko ce reci ti si ovde da bi zaradio.. ali kako god.. vise informacija o extenderima mozete naci na specijalizovanom bitcoin forumu za nas balkance ;)

al kad bude pravi momenat, oglasicemo i zvanicno na benchu..

a sto se tice tih muskih nastavaka.. mogu da se poruce.. nije to problem.. al verujte mi na rec da nemate racuna da se smarate i gubite vreme praveci iste.. :D

ostaje nam da se malo strpimo i sacekamo..
do tada dobavite hardvera.. ploce, grafike i napajanja (nove zalihe u emminem webshopu) :d

Poslednja izmena:
One more time: ako u banci nisi napisao&potpisao da ti je ovo poslato kao "pomoc porodice", racuna ti se kao oporezivi prihod, na koji po zakonu moras da platis ~30-35% poreza. Raspitaj se...

Falcon, jel imas info kakva je u EU situacija sa ovakvim prihodima? Da li se oporezuju i sl? ili jednostavno (&normalno) podignes novac i vozis?
Po mom iskustvu ovo nije tačno, ja sam imao jedan priliv od firme u kojoj sam bio na praksi u Španiji, skinuli su mi oko 30e ako se dobro sećam, daleko od tih 30-35%, još sam u banci dao izjavu da mi je to plata sa prakse.

ja kada sam podizao pare naveo sam da je honorar, pre 1-2 god

Kod nas nema ni manje egzotičnih stvari a kamoli to. :)

Lol, verovatno si u pravu. :)

Gledam one slike o istim, vidim da je ručno pravljeno, samo što ja nisam vičan s lemilicom niti znam koje el. delove da kupim da mi to neko napravi.

Evo teme gde sam pitao za isto, pa ako neko želi neka se uključi da razjasnimo šta i kako. Naćićemo valjda posle nekoga da nam to zalemi. :)

http://forum.benchmark.rs/showthrea...-x-Riser-Flexible-Cable&p=3266898#post3266898

Poslednja izmena:
Ljudi, ne znam sta mi se desilo na masini ali odjenom mogu da spustim memaru na 310MHz umesto dosadasnjih 625MHz.
Jel neko zna o cemu se radi? Zanima me sta se desilo jer apsolutno nista nije cackano, samo mi se restartovao AB.

memorija je uvek i mogla da se spusti na 310, brisanjem svega iz profile u instalacionom folderu AB-a

Nazad
Vrh Dno