Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ok, ovu tabelu sam video samo treba da razjasnim da li gledam ove dve masine kao jednog workera (trenutno su dve, bice jedna za koji dan kad ih spojim). S'obzirom da mi je hash rate sad oko 1900 zbirno, da li na obe masine stavljam d=4, a kad spojim sa 4 karte gde cu imati hash 2600, d=8? Ili na masini gde je jedna karta sa hr 650 da stavim d=2, a na drugoj sa hr 1300 da ide d=4?

Dal je moguće? Piše ti da se odnosi na workera, ako ti je cela mreža jedan worker onda saberi ako nije onda nemoj nego pogledaj koliko ti svaki worker generiše heša. Savetujem ti da ti svaka mašina bude poseban worker.

Poslednja izmena:
Verifikacija služi da podigneš limit u trgovanju i isplatama. Ako se ne varam, 1000€ ili 100BTC je limit dok ne verifikuješ.

Prebacuj slobodno.

Fala na odggovoru, prebacio :) i legla uplata za manje od pola sata.

Nego šta se ovo dešava sa cenom, opet neko naduvavanje ili šta? :trust:

Fala na odggovoru, prebacio :) i legla uplata za manje od pola sata.

Nego šta se ovo dešava sa cenom, opet neko naduvavanje ili šta? :trust:

Istorija od pre 2 nedelje se ponavlja :) Videcemo ko je sta naucio, a ko ce (ponovo) da plati skol(arin)u...

Ja sam jutros u 05:30 prebacio 0.1BTC sa 50btc na mtgox i jos uvek mi stoji "in process".
Ovo mi je prvi put da toliko dugo salje :|

Nije pumpanje cene, troši se BTC na ASIC-e, potražnja je sve veća jer sve više ljudi želi da kupi ASIC...

Gledao sam neke menjacnice ali u njima pise da novac isporucuju u roku od 24 sata od uplate. Posto mi hitno treba Bitcoin zanima me koji je najbrzi nacin kupovine. Da li ima nekih proverenih menjacnica koje u roku od najvise 2 sata od uplate isporucuju Bitcoin kupcu ?

Kad se salju btc na mt.gox, idem na Funding Options/Add Funds izaberem BitCoin i adresa na dnu strane je adresa na koju saljem coine ?

Evo danas danas 1. put za ovih mesec dana koliko rudarim da mi je mtgox odbio da primi sredstva sa 50btc i vratilo se nazad na 50btc.
Nadam se da nije nista ozbiljno. :|

Možda, kao i banke, barataju našim novcem/BTC pa nemaju da pokriju kada ima puno podizanja...

ne, nego su:

a. imali mnogo invalid blokova
b. poceli da gube trku sa drugim poolovima (sa ASIC)

sto ce na kraju rezultirati vecim %, tj. fee-om koji ce uvesti.

kod PPS svi bitcoini idu u jednu zajednicku kasu, a onda se rasporedjuju. to sto su presusili znaci samo da imaju mnogo manje otkrivenih blokova. a znamo i zasto (videti pod b).

Ako uvedu veci fee onda mogu da zatvore slobodno posto tako sigurno nece navuci nikoga kod njih. Em imaju prekide, em nemaju coine, em ce da rasteraju i to malo ljudi sto im je ostalo.

Onda neka smanje fee :p

ok, 123E, ja prodao deo sredstava , necu kao prosli put da se jedem i gledam cenu od 36 ili 44E...

Bravo. Sad za te $ kupi LTC i čim budeš 50% dobar prodaj ga.

LTC nece da skoci sve dok bude bio vezan za BTC, ja vec imam odredjenu kolicinu LTC-a tako da sam ovaj novac poslao a upotrebicu deo za HW....

Naravno. Dok LTC ne dodje na mtgox nema nista od skoka. Isto tako bolje da ltc jos uvek ne dolazi na mtgox posto je on toliko labilan i ovako da mislim da bi napravili totalni haos.
Takodje, mislim i da mtgox nece uvoditi ltc jos koji mesec sigurno, barem ne preko sto podivlja diff.
Ali opet, kad bude podivljao diff racunam da ce i btc skociti gore a samim tim i ltc jer ce se verovatno zadrzati isti odnos kao sto je sada.
To je neko moje predvidjanje pa videcemo. To bi znacilo da ce btc biti oko 400e a ltc 8-10e. U svakom slucaju mislim da se isplati cuvanje tih valuta.

Kako ce AVALON da drma berzom sad kad se napuni novcicima. Mislim da ce mo uskoro biti naj profitabilniji izvoznici u zemlji ubacujemo ciste devize, jos samo da osiguramo platni promet, da ne dolazimo u situacije kao sa bitcoinsi

Poslednja izmena:
Ima do zime dosta ali ko nema materijalnih obaveza, tipa da isplati HW ili veliku struju i sl. neka ne prodaje novcice uopste. Ja cu sada napraviti order na 148e (preventivno necu da cekam 150) i ako dogura dotle u sledecih par dana bar da imam pare pre balona. Nebi smela cena prebrzo gore. Ne znam ni dokle ce cena ici ali cuvajte se okruglih cifara.

JoKa je napisao(la):
A extendera 1x na 16x vise nema ni na dx.com :(
Znam. Nema vec dugo. Meni cak refundirali kintu pre neki dan za narudzbine od pre 25 dana i izvinili se, kazu dobavljac nema vise. Bar onih 4 sto sam narucio pre toga ocekujem. Jedva sam osposobio sinoc masine da sljakam punim kapacitetom.

Poslednja izmena:
Pa ako miner-i ne prodaju cene ce ici gore a i balonce :)

realno novcica ukupno nema puno 10 miliona je nista a ukupno ce ih biti 21 miliona tamo za par godina, kad bi BTC postao ozbiljna valuta cena bi joj bila bas velika, tada ostaje pitanje konkurencije....

Pa upravo zbog toga i pitam jer vidim da svi prodaju extendere po 15-20 eura, a iz Kine moze da se naruci za 3, 4 eura...

Zasto ne probate preko ovog sajta http://www.tinydeal.com/pci-extension-cable-pci-expansion-card-p-88227.html?currency=EUR
http://www.tinydeal.com/pci-e-1x-male-to-pci-e-16x-female-adapter-cable-p-87804.html?currency=EUR
Free shipping i stize za 7, 8 dana.

Sad probao nesto preko 50minera, i preko cgminera mi je temperatura do 5, 6 stepeni veca, nego preko diabla, a hash isti...

Jesi nesto porucivao pa ti je stiglo za 7-8 dana? Posto kod njih imas tri opcije i najbrza je Registered China to Europe Express 9-14 radnih dana ali je postarina u tom slucaju za 5 kablica 10.58e, Registered Air Mail je 2.23e i rok je 15-25 dana i Non-Registered Air Mail besplatno 15-30 dana.

Pa ako miner-i ne prodaju cene ce ici gore a i balonce :)

realno novcica ukupno nema puno 10 miliona je nista a ukupno ce ih biti 21 miliona tamo za par godina, kad bi BTC postao ozbiljna valuta cena bi joj bila bas velika, tada ostaje pitanje konkurencije....

21 milion ce biti za par decenija/mozda i vekova.

jer sto se budemo vise priblizavali kraju, to ce diff (i cena) biti veci, blokovi manji. uopste nije nemoguce da jednoga dana nagrada po bloku bude 0.025 BTC-a. ;)

21 milion ce biti za par decenija/mozda i vekova.

jer sto se budemo vise priblizavali kraju, to ce diff (i cena) biti veci, blokovi manji. uopste nije nemoguce da jednoga dana nagrada po bloku bude 0.025 BTC-a. ;)

Pa zna se tacno kada ce biti, 2140. godine. Diff se automatski namesta tako da se otvara oko 6 blokova na sat, a revizija se pravi na svakih 2016 blokova. Ako se otvaralo vise, ide diff gore, ako je bilo manje, ide dole. Tako da se tacno zna kada ce se otvoriti poslednji blok, jedino se ne zna koliko ce tada to vredeti. Ako novac izumre, a BTC preuzme samo pola novcane vrednosti, zamislite koliko ce vredeti! Vrlo lako se da ispekulisati, ako ima 21x10^12 ekvivalenta dolaru na planeti, pa pola od toga da ode na BTC, mozemo predpostaviti da ce vredeti danasnjih 500K dolara...Sad, pitanje da li ce tih 500K dolara tada kostati stan, auto ili vekna hleba :) Uzmite u obzir da su definisane i velicine od 0.001 BTC (milicoin), 0.000001 (microcoin) i 0.00000001 (Satoshi)...Cim je predvidjeno toliko decimala, vredece on brdo para, ako opstane.

Nazad
Vrh Dno