Šta je novo?

Bioshock (PC)

To je to, hvala !

Ja ga ugasio samo preko processa, a zaboravio na opciju :(

Probah demo malopre, 1920x1080, sve na maxu, fps 60 uglavnom, pada na 40 kada je bas veci fight.
Pih, tek sad vidim vsync opciju :D

Ima bug kad hocu da utisam ili smanjim zvuk preko x-fi externe konzole, igra pauzira i otvara neke jurnale, menije u igri :D Sredice to valjda.

EDIT:
FLYBY scena kroz podvodni grad.
fraps bench: 50fps (od momenta kad prestaje B/W filmcic do trenutka kada kapsula pristaje)

Poslednja izmena:
Koliko vidim na netu, ROFL. Jedna od retkih igara gde sam razmisljao da kupim original, kad ono medjutim. Najnoviji SecuRom, igra trazi aktivaciju preko neta, patmi hardware key, imas dve aktivacije i posle sipak. Znaci reinstaliras igru, ili zamenis neku bitnu komponentu i sipak. A imam utisak da ce jako jako mnogo novih igara prihvatiti tu zastitnu semu.

**bu legalne kupce troglavim dildom, a Pera ce lepo sa piratom da se sigra koliko hoce. A jedini nacin da zastita bude stvarno sigurna, je da se trazi konstanta konekcija se serverom i da se koristi tajna enkripcija. I to stvarno stvarno jaka enkripcija.

Aktivaciju preko ključa je najlakše razbiti, barem je bilo tako do sada. Veća je briga najnoviji SecuROM, to ne može svako da reši.
U svakom slučaju, opet je bolje nego *****avanje preko Steama. Kupiš igru i za neku godinu kad Valve propadne i serveri se pogase, možeš da se slikaš.

Pa jel' igrate dodjavola?
:p:p
Dajte impresije.

Ja odigrao Demo na laptopu :) Sve skoro na low, ali igra te definitivno "uvlaci" u sebe :) . Kada nabavim bolji komp - desktop (spremam pare za Crysis), odigracu full verziju definitivno (tj. jedva cekam).

Poslednja izmena:
bas su stoka, sta jos nece izmisliti ko da vrtis neko cudo od 10 000 evra pa ti ga vezu za HW pitam se gde je granica ljudi koji legalno kupuju igre....

2K forumi se trenutno raspadaju od preopterecenja, gomila ljudi pokusava da im saopsti sta misli (nista dobro) o DRM zastiti koju su implementirali.

2K forumi se trenutno raspadaju od preopterecenja, gomila ljudi pokusava da im saopsti sta misli (nista dobro) o DRM zastiti koju su implementirali.

Plače mi se. Bez obzira na mišljenje consumera, svi će preći na online aktivaciju. Ljudi koji lepo uzmu pirat će se veselo igrati. A kad ponekad stvarno čovek hoće da kupi original da bi igrao na netu ili sl. moraće da trpi iživljavanje DRMa.

Aktivaciju preko ključa je najlakše razbiti, barem je bilo tako do sada. Veća je briga najnoviji SecuROM, to ne može svako da reši.
U svakom slučaju, opet je bolje nego *****avanje preko Steama. Kupiš igru i za neku godinu kad Valve propadne i serveri se pogase, možeš da se slikaš.

Potpuna greska.
Igre kupljene steam sistemom su kudikamo jeftinije, a ne verujem da ce serveri za bioshock biti vazni, zar ne.
Zadovoljni kupac vise igara steam sistemom ;)

Ja mislim da Bioshock ni nema multi. Nesto ne verujem da ce Valve da propadne :)

I recite mi onda jer to cudo za PC vredi igrati bez 2900XT/8800GTX? Znaci 1280x1024, sta mi je potrebno od grafike da vrtim na mediumu tu igru? Ako mi treba kartica reda 200+ eur da i ne instaliram da se ne zivciram bezveze.

I recite mi onda jer to cudo za PC vredi igrati bez 2900XT/8800GTX? Znaci 1280x1024, sta mi je potrebno od grafike da vrtim na mediumu tu igru? Ako mi treba kartica reda 200+ eur da i ne instaliram da se ne zivciram bezveze.

Mislim da ces sa grafickom iz potpisa igru moci sasvim pristojno da igras na low i mozda nesto na medium u toj rezoluciji.

Za razliku od npr. Rainbow 6 Vegas, Bioshock for PC je namenjen za PC, nije neki obicni konzolni port. Kolko se secam prvo navedeni je imao izuzetno malo opcija za twikovanje grafike, nije cak ni imao podesavanje rezolucije tekstura, dok ces u Bioshocku naci pozamasan panel za namestanje grafike. Kad nabavis igru, eksperimentisi malo i probaj da nadjes odnos FPS/Izgled koji ti odgovara.

Pa ima li narodne verzije ili ne?
Ili su podvale?
Vidim ima na torentima, ali gde sa 256k protokom da to skidam, trebalo bi mi puuuno vremena.

Da, da kudtija...ko zna mozda bi hteo?:p
Mada shto da ne? Ja sam nekim ljudima sa bencha poslao igre bez problema i bez nadoknade, mozda je i on u tom samaricjanskom fazonu:p
Ono sa bencha smo pa da se pomognemo.

Znachi negde je zapelo, ha?
A meni k'o nenavidu zapelo da to vidim na svom kompu:p
Brinem se za svoje zdravlje...

Ja sam mozda pokrenuo ovde Bioshock na najlosijoj konfiguraciji (laptop), i primetio sam zanimljivu stvar.

Uspeo sam da postavim da sve bude na high u 1024x768 i da klizi, ali samo odredjeno vreme dok se ne popuni nekakav bafer koji ocigledno cuva dobar deo nivoa u sebi. Kada udjem u neku novu sobu (nekada i kada predjem odedjenu zamisljenu liniju), masina malo secne i odjednom sve opet ide glatko, bas glatko :)

Sad, sta utice na to da se ovaj bafer toliko brzo napuni da pocne ludacki da secka, to mozda neko drugi zna :)

Dzefe, lepo je cuti da to tako radi.
A kakav je laptop u pitanju? Chisto neki osnovni podatci.

@ALL : YOOHOO!!!

Let the good times roll!

Poslednja izmena:
Dzefe, lepo je cuti da to tako radi.
A kakav je laptop u pitanju? Chisto neki osnovni podatci.

HP Core Duo (ne C2 Duo) 2Ghz, Ati X1600 Mobile (!) i 1GB Memorije.

Mozda bi meni RAM memorija pomogla, mada ne vidim da disk drlja dok igram. Nazalost, pre ce biti da je video ram ili sam algoritam za renderovanje trenutno nevidljivih delova nivoa.

A dobro, znaci da je UT3 engin sasvim pristojno uradjen (isprogramiran). Ipak je ovaj laptop star godinu dana, a i tada je vec izasao model sa C2D procesorom.

Poslednja izmena:
Hm, pa nije ta makina bash ni machiji kashalj, mnogi imaju slabije desktop konfe:p

Najzad neko nesto i optimizuje.

Hm, pa nije ta makina bash ni machiji kashalj, mnogi imaju slabije desktop konfe:p

Najzad neko nesto i optimizuje.

Graficka je jako slabija od desktop verzije, a i HD je sporiji (5200rps). Procesor je takodje sporiji od desktop ekvivalenta... Uglavnom, sve je sporije bar 20% - 40% u odnosu na desktop model slicnih karakteristika. Jedina dobra stvar i po meni glavni razlog zasto je dobro kupovati brend masine je sto je sve maksimalno dobro uklopljeno i masina izvlaci maksimum.

Sada videh, kada kupis igru dozvoljene su ti samo 2 aktivacije na masini i posle bye-bye mora da se kupi nova kopija.A pirati ce ionako da igraju igru lepo kada izadje crack za nju, dok ce se legalni korisnici muciti.Ili da kupe igru preko steama i da zaobidju te aktivacije, ili da kupe istu za konzolu i da ne brinu.

Koja smejurija, pa ovo je gore nego aktivacija na windowsu, tamo ako nece preko neta mozes barem telefonom da aktiviras, a ovde...LOL.Definitivno glup potez koji im nece proci na dobro.

to sam i ja cuo, ali ima neki update na tom sajtu koji je preneo vest.

Upravo sam odigrao demo i na masini iz potpisa uglavnom gura izmedju 30-50 FPS-a u 1024*768, AA*0, AF*0 sa svim setovanjima na High.

Oh, kako pojačano smarate sa kukanjem na aktivaciju. Biće kao i sa svim sličnim zeznutim zaštitama, dali su da se dva puta aktivira i to je dosta svakome za prvih par meseci, a kada prodaja igre bude stala posle 3 meseca izbaciće zvanični patch kojim će da skinu tu zaštitu i gotovo, mirna bačka. Isto kao sa Cossacks 2, Spellforce 2 i naslovima sa ultra-high (za to vreme) zaštitom.

Oh, kako pojačano smarate sa kukanjem na aktivaciju. Biće kao i sa svim sličnim zeznutim zaštitama, dali su da se dva puta aktivira i to je dosta svakome za prvih par meseci, a kada prodaja igre bude stala posle 3 meseca izbaciće zvanični patch kojim će da skinu tu zaštitu i gotovo, mirna bačka. Isto kao sa Cossacks 2, Spellforce 2 i naslovima sa ultra-high (za to vreme) zaštitom.

Da li si ti bio na njihovim forumuma, kada ovako govoris.Ocigledno je da nisi, i to zato sto igra ima bagove pa su odredjeni ljudi tamo instalirali igru vise puta i posle toga prc kupili su igru i istu ne mogu da igraju.Video bih ja tebe da das 50-60€ na igru i da ne mozes da je igras, i onda bi ti lepo rekao sacekaj par meseci da skinu zastitu.Bas da vidim da li bi i dalje bio tako smiren.A poenta je da na kutiji nigde ne pise 2 puta, kao ni u FAQ-u, vec najverovatnije samo u EULI a za to treba da otvoris kutiju, a posle nema vracanje igre(prema recima gomile korisnika na njihovom forumu).
A njihovi admini kazu da kada igru deinstaliras onda ti se vraca pravo na jos jednu aktivaciju sto su neki eto probali i *****ali se jer nije tako.A i da su u pravu tu je pitanje kako ces igru da deinstaliras ako ti rikne hard ili ne mozes da udjes u windows isl...Ili ako ne mozes u trenutnku deinstalacije da se povezes sa aktivacionim serverom isl...

Poslednja izmena:
Vrh Dno