Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sa mx 440 radi bez problema

Hvala civi!

Sad samo moram da izcimam nekog ko ga ima da proverim za svaki slucaj.

Pise za moju grafu:
Refresh Rate at Max Res: 75 Hz @ 2048 x 1536

Pa onda podrzava, jedino ako bude problem u legacy nV drajverima koje verovatno koristis, a ne verujem.

Mozda nema mnogo veze, ali evo napisacu moj slucaj od pre par godina. Na FX5200 sam prikljucio neki veci CRT sa bas tom rezolucijom 2048 x 1536 - radilo je bez problema. 1920x1080 jeste wide, ali je manji broj pixela od ove prethodne, tako da bi trebalo da radi bez problema, eventualno drajvere da stavis novije ako te bude zezalo.

Ljudi imao sam bas taj monitor zakacen na mx 440 i mx 480 i radi, radi i na 9200se 😉

Kao što reče Civi, radiće. Sve NV grafike od 4-te generacije imaju HD support. Sećam se baš kutije tada aktuelnog Prolink modela. Rezoluciju će da sigurno izbacuju, ali kako će prikazivati efekte u Win7, ne znam. Aero nećeš imati, naravno, ali za filmove i svakodnevni rad ne da bude problema 🙂

Kakav crni win 7? XP 4 life(linux was not included in the making of this comment)!

Poslednja izmena:
moze li neko da mi pomogne da odaberem bolji i koja je uopste razlika izmedju ova dva modela
" BENQ 24'' G2411HDA " i "BENQ 24'' G2420HDB " razlika u ceni je nekih 1000din... ?

G2411HDA nema DVI prikljucak
G2420HDB bi trebalo da ima DVI

pa ako ti treba DVI onda je jasno koji, a ako ne opet je jasno koji 😀

e sad pitanje koja je uopste razlika izmedju vga i dvi i koji je bolje uzeti ... namena monitora uglavnom za filmove i surf...

nemoj da uzimas bez dvi...da je razlika 50+ evra pa i u redu, ali za 1000 dinara definitivno ovaj sa dvi

e sad pitanje koja je uopste razlika izmedju vga i dvi i koji je bolje uzeti ... namena monitora uglavnom za filmove i surf...
Uzmi bolje ovaj sa DVI, razlika u ostrini i kvalitetu slike je itekako primetna, i to kazem iz licnog iskustva jer imam na svom G2420HD prikacena dva kompa, jedan na VGA drugi na DVI i uporedjivao sam.
Tip ulaza mozda nije toliko bitan na monitorima manje dijagonale ali ja ne bih ni razmisljao o 24-incnom monitoru bez DVI prikljucka.

Jel može neko da mi preporuči u ovom trenutku monitor do 200€, 16:9 ili 16:10, FullHD, DVI (može i HDMI), 2-5ms...
Ne znam za koju marku i model da se opredelim..
Bilo bi dobro da se uz predloženi model navede i gde ga mogu uzeti...
Hvala

Pa ***... pitao sam i na drugima, ali niko da pomogne !
Vidim da se dosta ljudi razume, ali niko ni da "bekne" 😀
Stoga sa naišao na ovu temu... videh da ste puno o tome diskutovali a s obzirom da i ja želim neki 24", reko ajd da pitam ovde 🙂
Ako ne zamerate... 🙂

E da, za taj viewsonic sam se i ja zagrejao... ali ne znam koliko je to dobra marka...
Trenutno imam Asus 22" VW222 nešto, nešto 🙂

Ne znam da li da se odlučim za neki Benq, Samsung, Viewsonic...

EDIT: A ovaj Viewsonic2433wm nije 24" nego 23,6"... jel to ima neke veze ? Jel bolje da tražim 24" ?

Poslednja izmena:
23,6" ti je 60 cm dijagonala... Realno ne treba ti veci, mozda ti cak i to bude preveliko...

Crkla mi 9600xt, pa sam stavio 9200se koja nema dvi i vidi se razlika, nekako je slika tamnija.

Zadnja 4 dana pokusavam da kupim ovaj monitor bezuspesno ... Ako neko ima neku informaciju zasto se ne nabavlja hd i hdbe verzija neka podeli ? Ili neka pusti pm gde ima da se kupi (stvarno)

Ja ne primjecujem samo da nema monitora vec i da su skuplji, cak i prije uvodjenja ekoloske takse

18 500 je bila zadnja cena ... a pre mesec dana sam mogao da ga kupim za 15 000 . Ali je sad fora da ga nema uopste

Nema ga nikako. Ortak ga je trazio ima 10 dana i toliko je slabo trziste monitora sad da je morao covek kupiti tog dana sta nadje. Meni je bezveze skroz bilo sto je 17.000 platio d-sub monitor ali ajd, on je kao zadovoljan :S

Ma d-sub nikako 😀 pa ja sam pre 5 godina kupio sa Dvi kad nije bilo potrebe za tim a sad da se vracam unazad 😀 neka hvala . Stanje je tragicno koliko sam cuo Benq uvoznik nije uvezao nista sa digitalnim ulazom jer bi cela bila previsoka . A u ponudi su bili Led 22 24 itd . Nadao sam se bio 22 ci za jedno 200 e ... ne bih razmisljao kupio bih je . Ali avaj nista do daljnjeg .

Mislio sam da ne moze uopste da se podesava nagib ali sada vidim da ima. Valjda vredi tih 5 stepeni kada se iz kreveta gleda, da se koliko toliko popravi ugao. Ovo je sledeci monitor, nema sumnje 🙂...

Ja skoro isti kupio ovaj monitor, ali nemam pojma kako da promenim nagib, jel može neko da mi pomogne?
Hvala!

Ja skoro isti kupio ovaj monitor, ali nemam pojma kako da promenim nagib, jel može neko da mi pomogne?
Hvala!

Samo povuci prema sebi 🙂, nije neki velik hod ali vredi kada se legne u krevet pa treba na dole usmeriti.

Hvala puno, provalio sam i sam... sad mi pitanje koje sam postavio deluje glupo, ali stvarno sam mislio da ima neka finta... ali nema 😀

Novi problem. Oznaka mog modela je G2420HDB, ima DVI, a ja na kompu imam HDMI. Kupio sam HDMI-to-DVI kabl, ali kada povežem monitor preko njega na komp, laptop ga ne vidi, a analogni priključak radi bez problema. Savet?

Dodatno pojašnjenje problema: kada povežem monitor i laptop preko hdmi-dvi kabla, monitor detektuje da je priključen na DVI, ali nema sliku. Znači, laptop ne izbacuje sliku na HDMI... ok, onda ovo nema veze sa monitorom, već sa laptopom...

Problem rešen - kabl nije bio ispravan. Zamenio sam ga, i sve je proradilo iz prve! :banana:

Kakva je trenutno situacija sa ovim monitorom, ima li negde da se kupi i po kojoj ceni ?

Nazad
Vrh Dno