Šta je novo?

BenQ G2420HD

• Začetnik teme Začetnik teme Raynor
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da vidis koliko je ghosting izrazen, kakvi su gradijenti, geometrija slike, ima li mrtvih pixela... ima dosta testova i primena, ne znam za taj nokia-in,ja koristim eizo-v test

Da, ali ne znam kako da vidim sve te stvari...
Inace predpostavljam da na ove silne duhove ne treba da obracam paznju, jer mi je graficka stara?

🙂 imas cini mi se i eizo testu, kako neki autici pice i za njima ostaje trag 😀 sto veci trag, veci ghosting.
Ne opterecuj se time, samo odnesi negde kod drugara i proveri bad pixele, posto na toj tnt ne mozes da vidis fullHD rezoluciju

Набавих и ја пре недељу дана G2420 HDB (ME - НС - 16.499 динара), али тек јуче сам га подесио да ваља.
DVI је обавезан, без њега не вреди... Обавезно је и искључити онај ''method to smooth edges of screen fonts'' - то тек јуче извалих, а већ сам пао у бедак да сам се за'ебо... Иначе, ово ми је први тфт, до пре неки дан сам користио CRT Compaq 21'' па ми је слика мало ''грандовска'' - све претерано шљашти, ваљда ствар навике (или подешавања)... Слика јасна, оштра подједнако у свим деловима екрана (са обичним каблом и није баш тако). Пробијања светлости има одозго и одоздо, али није страшно. Израдио сам и једну фотку, и пријатно сам се изненадио јер јако мало маши боје. Не играм игрице тако да не знам за духове...
Користим га за АutoCad, Corel, Photo, интернет и филмове и мислим да се за пола српске просечне плате не може узети бољи монитор... Ето, ако се неко двоуми, ваљда сам га мало погурао...

Обавезно је и искључити онај ''method to smooth edges of screen fonts'' - то тек јуче извалих,

ne znam kako mozes da ga koristis bez Clear Type ???
To je "must have" na TFT osim ako ne uzivas u krzavim i tankim fontovima

Набавих и ја пре недељу дана G2420 HDB (ME - НС - 16.499 динара), али тек јуче сам га подесио да ваља.
DVI је обавезан, без њега не вреди... Обавезно је и искључити онај ''method to smooth edges of screen fonts'' - то тек јуче извалих, а већ сам пао у бедак да сам се за'ебо... Иначе, ово ми је први тфт, до пре неки дан сам користио CRT Compaq 21'' па ми је слика мало ''грандовска'' - све претерано шљашти, ваљда ствар навике (или подешавања)... Слика јасна, оштра подједнако у свим деловима екрана (са обичним каблом и није баш тако). Пробијања светлости има одозго и одоздо, али није страшно. Израдио сам и једну фотку, и пријатно сам се изненадио јер јако мало маши боје. Не играм игрице тако да не знам за духове...
Користим га за АutoCad, Corel, Photo, интернет и филмове и мислим да се за пола српске просечне плате не може узети бољи монитор... Ето, ако се неко двоуми, ваљда сам га мало погурао...

Gde se to podesava ''method to smooth edges of screen fonts''? Mogao bi da mi kazes sta si sve provalio od podesavanja, da se ne mucim i ja toliko...

ne znam kako mozes da ga koristis bez Clear Type ???
To je "must have" na TFT osim ako ne uzivas u krzavim i tankim fontovima

Фонт је ситан па се и не виде крзотине, а док је та опција била укључена слова су била мутна и вукла су на црвено-зелено у зависности од дебљине слова и боје око њих... Овако је јасно и оштро. Не знам како други, али ја много жалим за оних 16.500 динара када ми је укључен Clear Type, a кад је искључен мислим да вреди и читавих 17.000... 🙂

Ево мојих подешавања:
Picture mod: Standard
Brightness: 80
Contrast: 55
Sharpness: 3
Colors: R-G-B = 98-96-98

... али је ово ипак економик монитор, лош панел, и да их десет поређаш један до другога и ставиш једнака подешавања, неће ни један имати исту слику. Тако да је подешавање релативно...

... али је ово ипак економик монитор, лош панел, и да их десет поређаш један до другога и ставиш једнака подешавања, неће ни један имати исту слику. Тако да је подешавање релативно...

Pa bre, nas nekoliko je bilo zadovoljno sa onim Avramovim podešavanjima. Ne verujem da se toliko razlikuju paneli, koliko subjektivni doživljaji "kvaliteta" slike.:wave:

Ne znam da li je jos kod nekog plava prenaglasena? meni stoji 96-94-88, kontrast i bright po 50?

Фонт је ситан па се и не виде крзотине, а док је та опција била укључена слова су била мутна и вукла су на црвено-зелено у зависности од дебљине слова и боје око њих...

evo sad sam se malo bolje zagledao i stvarno se malo vide crveno-zelene "senke" pored sitnih slova ( u zaglavlju browsera najvise )

Ima li neki nacin da se ovo otkloni ... ?
Na analognij vezi moze sa pixel phase podesavanjem, a na HDMI-DVI vezi ?

Ja to na mom B-u nemam. Koji ste DVI kabal kupili? Ja sam uzeo Manhaten (ili kako se već piše 😛), ili sam ćorav...

EDIT: Evo slike sa zumom od 3x, ali sumnjam da na njoj može da se vidi...

Prilozi

• 1.rar
    1.rar
    27.9 KB · Pregleda: 65
Poslednja izmena:
Eво како је код мене, горњи ред укључен a доњи искључен Clear Type:

Prilozi

• new-1.jpg
    new-1.jpg
    170.1 KB · Pregleda: 167
Ja to na mom B-u nemam. Koji ste DVI kabal kupili? Ja sam uzeo Manhaten (ili kako se već piše 😛), ili sam ćorav...

Kako, bre nemaš - pogledaj bolje.

Лепо се види на слици да и код тебе постоји... Ваљда је ствар навике, али мене је то страшно нервирало...

Лепо се види на слици да и код тебе постоји... Ваљда је ствар навике, али мене је то страшно нервирало...

ako stavis font size na "Large" taj efekat se gubi

Evo Samsunga 220T čisto radi poređenja, doduše slika je prvobitno bila sačuvana u jpeg formatu, ali opet se vide senkice

Prilozi

• 2.rar
    2.rar
    152.5 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
Mogu ti reci da ti zavidim na ocima. I ja bi zeleo da neprimecujem sitnice i da mi ne bodu oci ali posto vidim avetinje uradio sam nesto da ih se resim. HDBE model:wave:

Na sajtu Benq-a, HDBE model ne postoji.

Imaju HD - 5ms/2ms(GTG) i HDB - 5ms

Dakle o cemu se radi, oba monitora su u sustini 5ms, kako je moguce da jedan nema duhove a drugi ima?

EDIT: Kada googlam 2420HDBE model, nađe ga kao, ali opet mi izbacuje specifijkaciju od 5 ms ...

Poslednja izmena:
HDB=HDBe

Koji dvi kabl?

Kupio sam ovaj monitor pre 10-ak dana, pa ako bi neko mogao da mi preporuci koji dvi kabl da kupim i kolika mu je cena?
Inace monitor je ekstra, jedino sto mi malo smeta je svetlucanje, i to tek posle duzeg citanja, smanjivanje brightness-a mi ne pomaze, da li neko ima resenje za ovo?

Za monitor sve hvale! Radi prikacen na laptop i Xbox, i sa oba sam prezadovoljan slikom. Jedno pitanje samo, vidim da ima volume opciju u meniju a nikako ne primecujem neke integrisane zvucnike ili to je samo za neki externi zvuk?

Da li neko zna koliko trenutno kosta ovaj monitor i gde mogu da ga narucim?

itsvet.com, komponente, monitori, benq, pokupis brojeve pa zoves 😉

Radice ti, samo sto neces moci da stavis rezoluciju vecu od maksimalne podrzane za tu graficku, mislim da je 1600*1200

Radice ti, samo sto neces moci da stavis rezoluciju vecu od maksimalne podrzane za tu graficku, mislim da je 1600*1200

wtf? Kako kad je monitor 1920x1080? Mislis da razvuce sliku pa ce da radi? Hteo sam da kazem da radi u normalnim rezolucijama i podesavanjima? Kako znam koja je max rezolucija. Da kupim drugu agp grafu?

mozes uzeti neku nvidiu iz serije 7 recimo 7600 gs

wtf? Kako kad je monitor 1920x1080? Mislis da razvuce sliku pa ce da radi? Hteo sam da kazem da radi u normalnim rezolucijama i podesavanjima? Kako znam koja je max rezolucija. Da kupim drugu agp grafu?

Znam da je monitor 1920*1080, imam ga 😛 moze da se podesi da razvuce sliku, da je skrolujes gore-dole, kao i da je prikaze sa crnim ivicama sa strane 😉

ne znam sta da ti kazem , kupi drugu, ali za agp slot nije bas neki izbor(mozda ati 3xxx serija, ali su skupe u agp izvedbi), ili nV7xxx.

Pa sto ne bi radio? Meni je radio sa 9200se, pa kad sam kupio dvi kabl stavio sam 9600xt.

Neko se zalio da mu nije radio sa mx440, mislim, ili nekom u tom rangu grafikom. Odnosno, nije podrzavao tu rez, pa sam napomenuo da MOZDA to moze da bude problem ako mu je najveca podrzana rez 1600x 😉 ne znam za tu kartu

Nazad
Vrh Dno