Šta je novo?

Benchmark test: HTC Desire S

@November

Daj jos neki info molim te.

Vidim da preko clipa navodno otkljucavaju, ali to za sad nije resenje.

Desire S? Jesi li siguran?

100% Desire S, 100% bio Telenor, 100% sada koristi mts. Jedino jos da mi javi gde je to uradio...

Update: Saznao sam gde je to uradio, neki covek to radi privatno, ne znam cenu. Uros, poslao sam ti PM

Poslednja izmena:
Ulaskom u boot menu, pise mi :

Saga PVT SHIP S-OFF RL
HBOOT -0.98.0002
RADIO 0-3005.06.02.03_M
eMMC-BOOT
May 30 2011 17:29:31

Rom je RUU_Saga_HTC_Europe_1.47.401.4_Radio_20.28I.30.085 AU_3805.06.02.03_M_release_199410_signed_prerooted

Kada startujem Titanium backup, kaze mi da nemam pravo pristupa root-u ? Kako , ako je S-OFF ?

Pa s-off nije root, a i taj ROM ko zna sta je....

Probaj sa visionary apk da dobijes root

Taj rom je zvanican, poslednji.

Ja sam uzeo Desire S u Telenoru, zakljucan naravno.
Uradio sam sam S-off, ali to ga nije otkljucalo.
Otkljucavanje sam zavrsio u jednom servisu, za 20e.
Sigurno je odradjeno preko XTC Clipa.

Inace, kao korisnik iPhone4, mogu da kazem da je Desire S odlican telefon. Potpuno drugacije iskustvo ali vrlo kvalitetno u svakom slucaju. :)

Ako sve sto ima na sd kartici kopiram na Pc, zatim formatizujem karticu i ponovo vratim sve sa Pc-a
na karticu, da li ce aplikacije raditi?
Pitam to , jer kod nekih metoda rutovanja, postoji mogucnost da ce sam proces formatizovati sd karticu.

Stigao zvaničan apdejt za Desire S na 2.3.5. i Sense 3.0 kod nas (MTS mreža), ja upravo odradio.

Ako sve sto ima na sd kartici kopiram na Pc, zatim formatizujem karticu i ponovo vratim sve sa Pc-a
na karticu, da li ce aplikacije raditi?
Pitam to , jer kod nekih metoda rutovanja, postoji mogucnost da ce sam proces formatizovati sd karticu.
hoce. tako radis i ako uzimas novu sd karticu

Kakvi su vam utisci posle višemesečnoog korišćenja, kako se ponaša telefon (trajanje baterije, kvalitet displeja - vidljivost, gubljenje WiFi signala u "lendskejpu",...)?
Da li su sitna qwerty "dugmad" prilikom kucanja?

Ja ga koristim tri nedelje. Baterija od dan i po do dva dana normalnog korišćenja. Osvetljenje displeja mi je na nekih 15-20% zbog štednje baterije što je napolju totalno neupotrebljivo, ali unutra dovoljno. Napolju se fino vidi kad je na max. WiFi još nisam probao, GPS je ok,.... Generalno telefon je brz i lak za korišćenje. Ja sam mislio da će najveći problem prelaska sa tastature na touch biti kucanje poruka, ali nije. Brzo se tipka u landscape-u, čak i u portrait-u.

Da li smem da uradim zvanican update na 2.3.5 ako sam otkljucao telefon da bude simfree?
Znaci samo me zanima da li ce ostati otkljucan za sve mreze a ne i da li cu moci da instaliram custom rom-ove?

Update ga sigurno nece zakljucati za druge SIM kartice, ali moze da zakomplikuje root i przenje Custom ROM-ova (ne i da spreci, uvek neko nadje nacin na XDA forumu).

Znaci mogu da odradim update?
Pretpostavljam da je unlock uradjen onim XTC-clip-om, a on bi trebalo da je permanentan.
Za custom romove je brinem, ne trebaju mi jos, telefon koristi supruga :)
Jos nesto, citao sam po netu da oficijelni apdejt zna da zeza kad je telefon s-off. Jel neko probao?

Da li se nekom desilo da posle updejtovanja Desira S (MTS mreza) da mu ne radi internet? Imamo problem sa time vec para dana i ne znamo kako da ga resimo...

Inace pucanje veze i pucketanje prilikom razgovora nema nikakve veze sa HTC-om vec je telekomova mreza problem i to se desava kada god bude slabiji signal , jer se prebacuje na 2g mrezu i tada puca.
Mi smo menjali vec jednom telefon misleci da je neispravan, i na drugom se isto desilo ,a drugarica koja je isto u telekomu i uzela je Desire S ima isti problem. Strasno neprofesionlno od Telekomo da imaju takav problem sa mrezom( inace je i internet znacajno sporiji nego Vipov ili Telenorov, max smo postigli po Bgu 1.5Mbita, dok druga 2 operatera idu lagano preko 5Mbita)

^ Jesi proverio parametre za net? Pokusaj da ih izbrises i ponovo napravis, mozda je u tome problem.

^ Jesi proverio parametre za net? Pokusaj da ih izbrises i ponovo napravis, mozda je u tome problem.

Moguce je da je to, kada pokusam da izadjem na internet, umesto na bookmark stranicu, krene da ucitava Telekom sajt i pishe nesto tipa sevricies not found...

Mozezh li mi objasniti gde su parametri za net i kako da ih obrisemo i ponovo ucitamo?

Pozdrav

Podesavanja se nalaze u:
Settings / Wireless & Networks / Mobile Networks / Access Point Names

A ovo bi bila podesavanja za novi APN (ili samo proveri stari ako ga ima):

Klik na Menu taster>New APN:
-----------------------------------
Name: MTS internet
APN: gprsinternet
Proxy: <Not set>
Port: <Not set>
Username: mts
Password: 064
Server: <Not set>
MMSC: <Not set>
MMS proxy: <Not set>
MMS port: <Not set>
MMS protocol: WAP 2.0
MCC: 220
MNC: 03
Authentication: CHAP (ako nece probaj PAP ili none)
APN type: default (ili Internet)

Klik na Menu taster / save

Ako ne radi, probaj podesavanja sa Mts sajta:

http://www.mts.telekom.rs/index.php/Podesavanje_mobilnih_telefona_za_prenos_podataka.html

Za one koji se bave flesovanjem, preporuka za Virtuous Unity Rom. Trenutno je aktuelna Virtuous 3.5 beta koja vec sada radi savrseno sa svega par bugova. Obavezno isprobati "Ultra smooth rosie" koji na Sense 3.0 i 3.5 romovima eliminise 3d efekat widgeta (npr odvajanje kazaljki i brojeva sata od pozadine) tako da je launcher sada savrseno smooth, bez obzira na kolicinu i kompleksnost widgeta.

Probao i gornji savet i sa telekoma link i opet isto - bilo koji sajt da krenem da ucitavam , prebaci me posle 1-2sec na http://services.mts064.telekom.rs/f/3gmondo.php i napishe na belom ekranu : Internal error, request could not be serviced at this time.

Napominjem josh jednom da je sa starom verzijom internet normalno radio, i da odmah posle updejta na 2.3.5 se desilo ovo goreopisano...

Znaci internet ne radi uopste, ne samo browsing? Ne znam, najpametnije glupo resenje koju mogu da ti ponudim jeste reset telefona, pa podesavanje od pocetka.
Sacekaj da se javi neko ko ima mts karticu u telefonu pa moze da proveri svoja podesavanja, u slucaju da sam ja nesto pogresno naveo.

Znaci internet ne radi uopste, ne samo browsing? Ne znam, najpametnije glupo resenje koju mogu da ti ponudim jeste reset telefona, pa podesavanje od pocetka.
Sacekaj da se javi neko ko ima mts karticu u telefonu pa moze da proveri svoja podesavanja, u slucaju da sam ja nesto pogresno naveo.

Ne radi internet uopste, nijedna aplikacija koja radi preko neta(B92,Blic,Speed Test, Osmatrac...) kao ni kada kliknem na ikonicu Internet na glavnom ekranu, takodje ne radi ni weather.
Odmah posle updejtovanja na 2.3.5 sve vreme je bila upaljena ikonica za refresh aplikacija,ali sam je iskljucio posle jer je baterija trajala 10ak sati ,verovatno jer je telefon konstanatno pokusao da ode na net.

Resili smo problem tako sto smo otisli u filijalu i tamo su nam sredili podatke.

Na pitanje o kvalitetu mreze i pucketanju tokom razgovora i problema sa cestim pucanjem veze, dobili smo odgovor da je to kod njih problem sa HTC modelima i da koristimo 2g mrezu :)

Ne moras da koristiš 2g mrežu, koristi slobodno i “wcdma only“, samo nemoj automatsko prebacivanje sa 3g na 2g . Imaš na marketu nekoliko widgeta za brzo prebacivanje sa jedne na drugu mrežu.

Glupo pitanje ?

Cemu sluzi ext4 particija, ako ne zelim da eksperimentisem sa cusom romovima.
Samo zelim nazad na hboot 98.0002.
J#bo me Revolutionary i njegov hboot 6.98.1002

Jel' se desilo nekom da mu se telefon resetuje kad je u roaming-u?
Par puta mi se desilo kad uletim u roaming da se resetuje sam od sebe.

Posle par meseci korišćenja moram da priznam da je zdravo robustan, par puta mi je padao na tvrd parket, pločice i dva puta na beton i sem malo uljubljenih ćoškova, čini mi se da radi kako treba.
Jedino taj poklopac baterije što malo žvaće ali to nije od tih padova...

Nazad
Vrh Dno