Šta je novo?

Benchmark test: HTC Desire S

Ja mislim da Desire S nema Gorilla Glass. To je sve samo marketing ali ne bi trebali a ni smeli da daju lazne informacje.
Ali zavisi sve od modela do modela... valjda. Evo drugarica ima Wave koji takodje ima GG pa ima duboku ogrebotinu na dnu ekrana. Dok ja za nekoliko meseci nisam imao nikakvih problema, ali sam ga i pazio. Ma nije ni GG otporan na sve kao sto pricaju.
A sto se prasine tice, svaki noviji HTC ima taj problem. Prasina vrlo lako ulazi ispod stakla.

A ja garantujem da Wave ne moze da dozivi grebanje ekrana :d
Jeste da mi je nestao ali je svasta preziveo i tvrdim da je otporan kao onaj ericsson r310s, ajkula ili siemens m35, racunam prasinu i udarce, ogrebotine, vlaga je ipak posebna prica mada ako se ubaci u silikonsku oblogu sve je ok.
Ali mozda prve serije Wave-a nisu imale gg, imas klipove na YT gde sve pokusavaju na novijim talasima i nema ogrebotina.

Mozda i ova nova htc serija nema gg, bar ne u pocetku ?

Nemoj da garantujes
, meni je moj pao na stepenice (iz dzepa) i pukao ekran, ali do tada nije imao ni najmanju ogrebotinu - visa sila...

Ko prica o padanju sa vece visine na ostru ivicu stepenica ?

Ne verujem da ce se skoro pojaviti neko godzilla staklo koje ce to preziveti.

Ali u normalnom i manje normalnom koriscenju gg nece imati ni najmanju ogrebotinu, znam jer sam neplanirano istestirao na sve uslove.

Nece definitivno biti nikakvih problema sa grebanjem dugo dugo ako fon ima GG. Mada sve zavisi od svega :)

Ok, ima ga, ajmo dalje...
Da li je neko root-ovao ili ima neki direktan opis kako se to radi, nisam se udubljivao, vidim da treba da se pazi da bude S-OFF ili tako nešto pa tek kasnije da se stavi neki ok ROM?
Neki link sa uputstvom, što ga više čačkam sve me više živciraju ove A1 aplikacije (i "rolleTube" )...

Uskoro bih trebao da kupim wildfire S i interesuje me da li je vec neko kupio htc kod njih, da li je telefon zakljucan za ostale mreze, i da li mozda vip ubacuje neki njihov softver i da li mogu da ga updatujem ako bude trebalo? U kojim bojama ga imaju? Ako moze odgovor na sva pitanja bio bih zahvalan

Evo i malo mojih utisaka (posle neke 2 nedelje)

Plusevi:
- kvalitet izrade (prethodno sam imao e71 i nekako sve sam gledao kroz prizmu tog iskustva, pa me je pozitivno iznenadila izrada i taj neki vizuelni kvalitet),
- kvalitet razgovora (e ovo me najvise odusevilo; e71 je, na primer, smesan za desire s. nemam pojma, nekako zato sto je smartphone, nisam ocekivao ovakve "performanse")
- ekran, sense itd. (i nisam nesto merodavan, cackao sam razne telefone, ovo mi sve deluje super, mada je ovo zaista prvi android koji licno imam). Meni je ekran veoma dobar, ne smeta ocima i to. Imao sam vrlo brzo ponudu da menjam za galaksija, ali odustao, najvise zbog umirujucih boja i kvaliteta izrade u odnosu na galaksi s. Ne kazem da sam u pravu.
- meni je kamera ok (valjda i to u odnosu na ocekivanja i ono sto sam citao. Pristojno).

Hm, baterija, to ne znam da li je plus ili minus. Traje jedan dan. Nekad samo jedan "budan" dan. Do punjenja kada legnem (2h). ALi ok.

Minusi:
- telefon se greje cak i kada je iskljucen 3g, wi fi i sl. Jednostavnom, posle 10 - 15 min cackanja vec je vruc. Ne znam je li to normalno? Mislim, aluminijum je kao neki to i relativno jaka masina...Ali, los utisak nekako ostavlja. Mada, recimo dok pricam - ne (ili ne toliko), dok sa e71 je stvar nekako bila obrnuta, kada vise pricam - toliko se ugreje da ga ne mogu drzati u ruci, dok prilikom cackanja nisam imao problema, pa me ovo neprijatno iznenadilo.
- realno ima slabljenja signala kada se uhvati antena. Meni to, u praksi, uopste nije smetalo, jer je to neka pozicija drzanja koja nije prirodna, pa i nije problem. Ali, cinjenica da postoji.
- iako sam nahvalio izradu, nekako mi ne uliva poverenje donji poklopac baterije.

Gps nisam probao, ali ako neko ima zgodne mape i navigaciju, bio bih veoma zahvalan na pp-u :).

Poslednja izmena:
Mogu li vlasnici desire s-a (a, jos bolje, i drugih srodnih telefona) reci koliku temperaturu im "postigne" fon?

Meni lezerno, uz po sata 3g-a, downloada, malo igrice, ali sve to ne preterano preko 39. Ne smem se usuditi posle 2 sata gledati kolika je...ne znam da li da reklamiram, znam da je desire imao porblema sa tim..A sa druge strane ne znam da mi samo, cisto reda radi, ne uzmu fon na 45 dana..

to je normalna temperatura...narocito za fon sa aluminijumskim kucistem

Pretpostavljam... Ali izcitah sad milion clanaka o "overheating" problemu, pa sam lagano zabrinut..Videcemo..tek treba da ga testiram malo ozbiljnije...

Nemoj da brigaš, meni se na šoferšajbni sa upaljenim GPS po ovom suncu Z toliko zagreje da ga je neprijatno posle držati u ruci. CPU je tu najkritičniji, ali sem neprijatnosti u rukama ne verujem da može biti nekih drugih problema.

Da, ali ovo je takoreci regularno koriscenje (nista gps, samo igranje i to ne dugo) i to u zatvorenom, klimatizovanom.. Hvala na odgovoru, svakako :)

Igre ga greju, npr. posle 10-ak minuta Skies Of Glory sav se utopli. Nije vreo ali šta si očekivao :) spakovali su hw sa većeg modela, DHD u manje kućište, zar ne?
Gde uopšte gledaš temperaturu?

battery booster - pokazuje temp, preostalu bateriju i to...A ima i ona varijanta sa kodom, ne znam sad napamet, ali poklapaju se te 2 temp. Znaci, 38 opusteno "postigne", ono za nekoliko minuta bilo cega, a vec malko duze cackanje sa pauzama i eto ga na 39 i preko..Vidim da se drugima desavalo sa obicnim desireovima, a bome i s-ovima...dok se ne restartuje, pretpostavljam da nije razlog za brigu..
Ali, da, ima logike... Jaca masina u alu kucistu

Poslednja izmena:
Meni se to dešava na običnom desireu, leti dok ga punim i koristimo. Mislim da je najviše bila 41°C.
U setcpu sam stavio profil, da kada predje 39°C, spusti takt na 620mhz.

Ttalking desire.

Poslednja izmena:
Uzeh juče Desire S u Telenoru, onaj prenesi 200 paket, ugovor na 24 meseca i telefon na 6 rata.
Izašao mi je nešto ispod 37.000 dinara. Kako mi je ovo prvi android ja sam prezadovoljan i još
uvek nisam uspeo da nađem neku manu. Nisam primetio da se nešto preterano greje mada sam
ga juče prilično koristio.

Nije mi dugo trebalo da zakucam. Iz nekog razloga ne mogu da skinem
ništa sa marketa. Kao krene da skida, piše starting download i tako ga
vrti dok ne odradim cancel. Obrisao sam keš aplikacije market ali me i dalje
isto zeza. Da li neko možda ima ideju gde grešim?

Nemam pojma.
Uzgred, poklopac baterije baš kvari utisak kvaliteta.
Ima negde detaljni vodič kroz ovaj model, a i za android početnike, ali ne mogu da ga nadjem sad. Lik ga je pisao u originalu za Desire pa updejtovao za S.
GorillaGlass ili ne, moj već ima tačkicu, ko zna od kad i gde...

Video sam na još par mesta da se ljudi žale na problem sa skidanjem aplikacija sa
marketa. Ja sam juče probao Wi-Fi kod druga i opet isto. Njegov Desire skida aplikacije a
moj ne. Bio sam spreman da ga sutra nosim u Telenor.
Pročitao sam malopre da reset pomaže, resetovao sam ga, vratio fabrička podešavanja i
sad za divno čudo sve radi.

Skoro sam nabavio Desire S zaključan na Telenor mrežu. Kako za sada još nema adekvatne softverske podrške za njega nisam uspeo da nadjem ništa za otključvanje telefona.
Naručio sam unlock code ali nažalost on nije radio. Sva sreća dobio sam pare nazad ali ostaje mi pitanje da li je moguće da je Telenor modifikovao sim unlock kodove i da ne postoji mogućnost da se telefon sa njihove mreže otključa na ovaj način?

Isti problem kao i sa originalnim desireom. Jedino ti ostaje da čekaš da neko provali način. Mi za desire smo čekali skoro godinu dana.

Ttalk

Da to sam video za Desire da se dugo čekalo na software ali nisam bio detaljno informisan kakva je situacija sa kodovima. Sad sam saznao ali na malo teži način pošto sam se ganjao sa tehničkom podrškom sajta jedno 3 dana.
E jesu Indijanci ovi iz Telenora.

Koristim ga vec mesec i po dana i mogu reci da je kao model fantastican. Tako je lepo dizajniran a velicina odmerena za ljudsku saku da ne mozes a da se ne zaljubis u njega.
Elem, kako coveka uvek mora nesta da J*** i kvari mu uzitak, tako i ja imam problem s mojim primerkom kada je u pitanju telefoniranje. Nema sanse da zavrsim razgovor bez pucanja veze. Najmanje 80% razgovora mi se prekine bar jedanput, a nekad moram i po nekoliko puta ponovo da zovem. Sta se tacno desi: pukne veza, pogledam brzo na ekran, nema ni jedne crtice za jacinu signala i posle sekundu se vrate, pa ti Mare opet zovi, a onda opet pukne... da poludis. Pri tom i dok ne pukne, ceo razgovor nesto pucketa, kao kad si pre 20 godina zvo inostranstvo. Prvo sam mislio da se radi o fantomskom "deathgripu" ali posle raznih testiranja s polozajem, drzanjem i sl. nisam utvrdio neku kombinaciju polozaja prstiju/glave koja bi nesto promenila. Zvao sam ovlasceni servis, neki "Begram" (dal neko ima iskustvo s njima?), kazu da donesem na par dana da ga testiraju. To cu verovatno morati i da uradim, ali me pre interesuje, da li je neko imao slicna iskustva s ovim ili nekim drugim HTC-om? Inace, kupio sam ga u Handy-u uz mts mixnet L paket.

Probaj da prebacis na gsm only ili na wcdma only. Meni je na incredible s pravio probleme kada je slab signal pa prebacuje sa 3g na 2g mrezu, doduse ne tako dramaticno. Generalno, kada je na gsm only mnogo manje guta bateriju

Da malo ozivim temu...

Ima li sansi da se Desire S sa Telenora otkljuca?

Konkretan tel ima s-off odradjen ali prijavljuje sim network pin code, tako nesto...

Ima sigurno, drugar je to uradio pre par meseci. Nazalost, ne znam kako, on je to platio u nekom servisu.

Vrh Dno