Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ma ima takvih guma koliko hoćeš, npr i Contact Plus City, i Urban i Švalbe maraton itd ... samo se kod nas teže nalaze
Svoje sam ionako naručivao iz DE, duplo su jeftinije

32mm wide guma, jedino ako imas neke bas bas nove tockove od 35mm inner width?

Pazite koji odmascivac koristite, ja sam koristio na desetine razlicitih i nikada nikakav problem nisam imao, sada je brat uzeo neki za rerne odmascivac i skinuo je sa svega aluminijumskog boju. Sa kasete mi je skinuo crnu boju na onim najvecim lančanicima, sa prednjeg lancanika, sa huba i felne. Ajde kasetu sam izribao time pa sada izgleda kao nove deore a ne kao slx, ali felnu cu morati ofarbati u crno. Jos mi je ostalo na prstu malo pa sam i rucku kočnice i korman sjebao. Ali to sam uspeo srediti sprejom i stapicem za usi.

odmascivac za rernu je iskljucivo za rernu i ni za sta drugo, jako je korozivan.

Naručio sam ove pedale na aliju, da stavim na mamin bajs (koji ona ne vozi 😁) vidim da su kopija stamp pedala. Poprilično su snižene pa me bas zanima dal su čemu kada stignu.
Stigle danas, za 15 dana. Za te pare deluju više nego ok. Videcu kako ce se pokazati na bajsu kada ih stavim. Mislim da kod nas za 1300 dinara ne može ništa slično da se kupi. Evo poredjenje veličine sa drugim modelima, znači ove su kao stamp 1 veći model.

Prilozi

• IMG_20230718_193009~2.jpg
    IMG_20230718_193009~2.jpg
    245.1 KB · Pregleda: 50
@telep Javi ako budete koristili taj bajs koliko su izdrzale. Cisto sumnjam u kvalitet lezajeva.

Hteo sam da ih otvorim da vidim sta je unutra, ali kada se skine šraf/poklopac na kraju, treba mi cevasti tanak kljuc koji ja nemam, tako da ce ostati misterija sta ima unutra

Pozdrav drugari,
Trebaju mi komplet zatvaraci za tockove, glavcine su shimano tx-505.

Ako mislis na qr osovinu onda uzmi koju god nadjes u radnjama, posto shimano ceni svoje poprilično.

Porucicu online...vidim da ima razlicitih dimenzija...pa bolje da proverim sa vama.
Mogu li ovi da se montiraju?
EKSCENTAR NABLE PREDNJI FORCE 112mm
EKSCENTAR NABLE ZADNJI FORCE 146mm

Quick release skewer length (mm)|170
Quick release skewer length (mm)|166
Za zadnju glavu ovo pise na shimano sajtu

Quick release skewer length (mm)|133
Quick release skewer length (mm)|129
Za prednju glavu ovo

Ovi Force zatvaraci su tu negde?
Prednji: ukupna duzina 130mm, duzina osovine 112mm.
Zadnji: ukupna duzina 165mm, duzina osovine 146mm.
Porucicu ih, oba za ~600 dinara.

Nisam se javljao ovde još od pitanja za preporuku bajsa, ali iako su neki preporučivali a drugi odvlačili od kupovine, uzeh ipak Triban RC 100 za 200e i mogu reći da sam zadovoljan :)
Već par nedelja se vozikam s njim, ne idem preko 60km nedeljno, ići ću na neke duže rute čim se opremim skroz (za sad samo torbica sa alatom i ručna pumpa, uzeto na akciji u lidlu, 1k din each)...

Međutim, sad i devojka isto ima želju da uzme neki bicikl, s tim što je specifična situacija zbog njene visine, oko 159 cm :)
Ne znam da li bi joj odgovarala S ili XS veličina?
U svakom slučaju, budžet je negde sličan, za početak ne bismo išli na nešto skuplje jer ipak - ne znam koliko će nju držati. Nek nas služi godinu-dve, posle je lako uložiti novce u hobi koji se aktivno konzumira, jelte :)

Ova dva modela se negde uklapaju u budžet i u veličinu, pa javite mišljenja!
Hvala još jednom!

Šatro retro i 3x9 - beži od toga

Menjali mi spicu u servisu i nisu lepo podesili menjač kad su vraćali točak, pa sad u svakoj brzini malo škljoca, kao da lanac ne legne lepo kad se prebaci brzina. Imate li neki dobar tutorijal kako to da podesim sam, da ne idem opet do servisa?

indeksiranje brzina, park tool ima odlicna videa na yt

ali mi nije jasno kako su poremetili, mozda je malo iskrivljen mech hanger

Sta ima da se podesava menjac kada se skida tocak?

Tocak nema veze sa menjacem.
@Ainur
Gledaj ovu kako je lepa ,prava devojačka .Mada bi mogao da spusti cenu ipak je to claris i nije da će lako da je proda

Claris je sasvim dobra i trazena grupa za taj tip bicikla, a sora je vec odlicna.

Ne znam šta su uradili, ali problem postoji otkako su ga skidali i vraćali.

onda reklamiras, pa neka srede kako je bilo :) mislim, novac su uzeli, ne?

Nisu, u garanciji je bicikl još uvek. :)

A i svakako bih voleo da sam saznam šta je problem i da ga sredim.

Nisu, u garanciji je bicikl još uvek. :)

A i svakako bih voleo da sam saznam šta je problem i da ga sredim.
pošto je još u garanciji, možda si ga skoro kupio. Normalno je da se sajle opuste nakon nekog vremena i potrebno ih je dotegnuti.
Takođe, možda uopšte nije to što misliš. Vidi da ti kaseta nije malo otegnuta, ona hoće da pravi poprilično buke.

Čudilo bi me da su uopšte skidali i dirali menjač ako su menjali žicu na točku (pretpostavljam da je to spica/žbica). Kasetu su morali da skinu.

Имам ове гуме на бајсу, а сад бих узео неке са крампонима па ме занима којих су ознака оне тј. јел се разликују од ових ознака на градским гумама?
IMG_20230810_160758754.jpg

IMG_20230810_160719003~2.jpg

18mm je internal width tocka, pa malo pogledaj po netu koja je max width guma za takav tocak

Vrh Dno