Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Voziš samo po ravnici i glatkom asfaltu ? :)

Ma kakvi, vozim po bankinama, šinama, rupama, zemlji... Sad se čuje nešto minimalno, ne mogu još da provalim ni šta je (kapiram ili nešto kod menjača ili da se disk kočnice minimalno mrdnuo ili iskrivio negde) i nervira me, ali sve radi bez ikakvog problema, tako da je samo zvučna komponenta iritantna. :D

:)
Ali ne voziš po zemlji (edit - utabana ravna zemlja je divna za vožnju, ne mislim na nju), šljunku, kamenjaru, van puteva ... uz i niz brda i doline ... drumski tip?
Izvini, ne pratim aktivno opus svakog učesnika ovde

Nemoguće je da bajs bude bešuman osim adekvatnog u dvoranskim uslovima

Nije, MTB je i vozim i po takvim terenima. Istina ređe, ali su zato bankine, šine i rupe redovni.

Kapiram, i razumem. Iritiraju me nepoznati zvukovi, verovatno i svakog normalnog čoveka. Sad, nekog više nekog manje :)
Sinoć baš napravih jednu turu obraćajući pažnju na tu komponentu i shvatih da je moj trekking u stvari tih.

BANKINA
images

TROTOAR
images

To je za ove iz banata

Zapravo je njegova slika delimično tačna :) Pojas između puta i zaštitne ograde

Nažalost, česta greška u upotrebi
Međutim, bankina ne predstavlja zaštitnu ogradu, već – pojas (asfaltirani ili zemljani), koji se nalazi uz sam put i na tom pojasu se postavlja zaštitna ograda (ukoliko treba da je ima).
i
Bankina je reč italijanskog porekla i predstavlja zemljani pojas, koji je smešten uz konstrukciju puta

Zato što ih mrzi ili ne znaju da kažu "udario u zaštitnu ogradu na bankini"
Inače su spikeri na tv-u nekada govorili baš to.

Ne znam mi u NS-u bankina zovemo ono izdignuto sto razdvaja put i trotoar

Da, npr popeo se na bankinu

To su stvari na koje niko ne obraca paznju a svi se razumemo o cemu se radi

Bogatstvo srpskog jezika.

Jos da otkrijemo sta skripi :)

Jel skripi kada pedalas ili kada ne okreces?

Iz sprdnje sam pokrenuo raspravu. Čuo pre par godina od drugarice iz Zrenjanina kako se mi iz BG mnogo nepravilno izražavamo i da bankina nije bankina... I dan danas mi je strašno simpatično kada čujem

Jel skripi kada pedalas ili kada ne okreces?

Ne mogu da provalim, pošto nije glasno, pa se čuje samo kada vrtim pedale, a kada se se ne vrte čuje se zvuk koji se uobičajeno čuje kada se ne okreću pedale, pa i ako ima škripuckanja, ono ostaje zakopano ispod tog drugog zvuka.

znaci tu ima vise zvukova od jednog.

Proveri pedale i njihove navoje da li su cisti i podmazani tu najcesce hoce da se javi skripanje.

Dozvoljen je samo opustajuci sum lanca, guma i vetar u usima.

Kvalitet je zestoko opao kapricozlo pola delova je kinesko.. stave samo org. zadnji zupcanik, menjace i siftere. Cak se stekaju i na srednjem pogonu.

Dobro lanac je ok. Ali da traze za tako nesto 26-30 din je smesno

Ne znam mi u NS-u bankina zovemo ono izdignuto sto razdvaja put i trotoar
ivičnjak ?

bankina mi je uvek u pameti, kao ovde opisano

znaci tu ima vise zvukova od jednog.

Proveri pedale i njihove navoje da li su cisti i podmazani tu najcesce hoce da se javi skripanje.

Dozvoljen je samo opustajuci sum lanca, guma i vetar u usima.

Nema, samo taj jedan je sporan.

Taj koji se čuje kad se pedale ne vrte je uobičajen na biciklima kao što je ovaj. Na ovo mislim:

.. ko da su videli pa smanjli cenu xd

ja sam inace platio 22.500 ,trebalo je 20500 ali su me malo smotali :)

Napisao sam da ima samo kramponke
Ne da ih nema, nema city guma bez krampona kojih ima za sve ostale velicine felna, da da guma nike 4k din.

Nazad
Vrh Dno