Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nije makina nego sprava :)
Al' 'ajd ...

Otvorih sezonu juče sa momkom iz Paraćina koji vozi kao zmaj. Dečko aktivno vozi MTB manje od godinu dana a ubija i na usponu i na spustu. Lepo je videti kad neko tako brzo ostvari takav napredak, naravno radi sa čovekom koji je tehnicki jedan od najboljih mtbajkera kod nas.

Evo kako je to izgledalo:

Moze li neki link za povoljni e-bike 27.5 tocak? :) hvala

p.s neka akcija i to ..

Zavisi koliko je tebi "povoljno" :-D

naso sam (y) na kp jedan je 67.900 a drugi 75.000 (safeway 27.5/ xwawe 27.5)

nije za mene nego.., sa tim motorom od 250w oni toliko i postignu 25 kmh?

Pa i ne treba više, nije namenjeno trkanju nego za ispomoć
Ako jahač nije teži od 100 kila biće dovoljno :-D

Za uzbrdo, jahač od 100kg mora da pomogne ako je motor 250W. Neće moći samo motor da izvuče

ili jahac da smrsa :)

Ili da ide pešaka :-D

Strava poskupljuje, mada se ne zna koliko kome :(

Strava je izgubila smisao onog trenutka kada su ukinuli leaderboards za sve korisnike, tj samo premium korisnici mogu to videti, a nekada su mogli svi,
tako su i stekli popularnost.
umesto da spuste cenu i otkljucaju leaderboards koja im je kljucna funkcija, oni ce da podignu cenu.

Ne znam kakvog oni menadzera imaju, ali taj ne vozi biciklizam i treba da ga obese.

kod nas ne poskupljuje, za sada...

@ilidan , kako znaš? Mislim, trebalo bi da se zna nakon 3. februara...
@bakara , njihovi menadžeri ne rade u korist biciklista, nego za svoj džep. Ne mogu da se utrkuju sa ozbiljnim trening servisima, jedino što mogu je da naplate ono što je najpopularnije kod njih. Ili da uvedu reklame.
Ja sam plaćao 59.9 dolara (oko 51 evro) za 14 meseci i to mi je na granici prihvatljivosti. Videćemo kad istekne da li ću nastaviti. Trenutno raspoloženje je da neću, ali sam zaboravio i šta sve gubim kad prestanem jer plaćam poslednjih dve i po godine.

pa odgledaj video :D
nasa drzava nije na spisku onih gde poskupljuje

meni pokazuje isti iznos za sledeci mesec

Ne znam da Srbija postoji na listi kod njih. Mislim da sam se ja registrovao kao US jer Srbije nije bilo tada. Da li se plaća u dinarima (kao Google što naplaćuje), dolarima ili evrima?

ako placas kao da si u US, treba da ti stigne email 30 dana pre nego sto poskupi

Untitled.png

meni je sledeci billing 10.02.2023. i isti je kao i ovaj sad sto sam platio, da mi se nesto menja stigao bi mi mail vec

Ja uplatim povremeno mesečnu pretplatu da napravim neke nove mape koje planiram da vozim u toku sezone i povučem na Edge. Sve ostalo sto nudi premium, Garmin Connect nudi mnogo detaljnije.

Garmin connect je institucija za stravu.
Od kako forsiraju premium izgubili su kompas i ne znaju vise gde udaraju.

Čitam komentare ovde i ajde da probam da dodam rutu. Kad ono više ne može sa free korisnike, već mi traži pretplatu za aplikaciju. Do pre par meseci sam ubacio manuelno rute bez ikakvih problema. Da li postoji neki drugi način da trek .gpx dodam u moje rute na Stravi?

U pravu si. Sad sam pogledao i vidim da sam poslednju rutu dodao u Avgustu 2021… Bio sam ubedjen da sam nešto ubacio pre par meseci…

Moglo je preko kompa (PC), ne i preko aplikacije (Android/iOS).
Sad ima već nekoliko meseci da je dodavanje ruta premium ekskluziva.

Ja stravu nikada i nisam koristio upravo zbog toga. Čini mi se već dva leta, a prethodno sigurno.
Super mi je bilo kada kritična masa objavi rutu na stravi i ridewithgps, ali nikada nisam mogao sam.

Ja ne znam da je ikad moglo na stravi iz aplikacije praviti rute uvek se pravilo na PC

Samo je moglo kreirane da ucitas.

Inace strava ima zaista odlican alat za pravljenje ruta koji se bazira na rutama kuda najcesce idu biciklisti i sa dobro kategorisanim usponima, takodje si mogao tudju rutu kuda je neko prosao da usnimis kod sebe pa je posle iskoristis za svoju voznju.

Upravo sam to i radio. Imam par ljudi iz svog grada koji voze zaista lepe ture, i preko računara snimim njihovu rutu kao svoju i posle je samo pratim. A isto sam i .gpx uvezao na Stravu u Rute i koristio posle za vožnju.

Od kada je ovo postala premium opicija i kada vidim da će cene biti uglavnom duple, što je zaista previše, moram da tražim alternativu.

Ja ne znam da je ikad moglo na stravi iz aplikacije praviti rute uvek se pravilo na PC

Samo je moglo kreirane da ucitas.

Inace strava ima zaista odlican alat za pravljenje ruta koji se bazira na rutama kuda najcesce idu biciklisti i sa dobro kategorisanim usponima, takodje si mogao tudju rutu kuda je neko prosao da usnimis kod sebe pa je posle iskoristis za svoju voznju.
Mislio sam da se nečiji trek sacuva kao ruta. To je moglo na aplikaciji. Sad je sve premium ekskluziva.

Tako je.
U prvom krugu forsiranja premijum opcija planiranje ruta nisu dirali.

Onda su u drugom krugu crtanje ruta prebacili u premijum ali si mogao tudju rutu da sačuvaš kao svoju i to sam obilato koristio, kako su to zaboravili pojma nemam.

I na kraju su sve oko ruta prebacili u premijum mogao si samo da koristiš već sačuvane rute.

Sledece što očekujem da više ne daju da se koriste već sačuvane rute bez premijum a možda su to već i uveli, ne znam posto zadnjih 8 meseci nisam koristio 😒

Nazad
Vrh Dno