Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Na svakoj gumi piše koji pritisak treba da se održava

Stigao mi garmin 540 solar, izgleda mi malečak ali otom potom, naviknuću se.

Ništa mi ne smeta što nije tač. Lako se povezuje sa telefonom, rute već dodao, da ga montiram sutra na bajs pa da peglam. 😁

Poslednja izmena:
Kad ti zakonom predviđeno metar od ivice a automobile baš briga i udjem u kolotrag i naravno da izadjem, guma na ošteo, pukne i ja pravo na put, sva sreća pa me svi pretekli.

Sada čekam prevoz jer nije za opravku guma. 😅

kada nece da se pomere, onda idi po sredini trake, pa ce morati da te obidju kao sto obilaze druge ucesnike u saobracaju

Битно да ниси повређен, бајс се да средити. Ако ће ти бити лакше, возачи нису много бољи ни у Швајцарској.

Pukao celom levom stranom, sem gume, bajku nije ništa. Ugruvan sam uglavnom.

Ovde je magistrala, propisano 60-70 a idu 120.

Par km pre pada, pas iz čista mira, sa druge strane ulice, pravo na točak, ja da ga izbegnem, ma jok i predjem delom preko njega i tu jedva da sam ostao na točkovima, sreća i pas ostade ok.

Čudan dan.

Čekajući prevoz .

Prilozi

• 20250510_123731.jpg
    20250510_123731.jpg
    157.3 KB · Pregleda: 96
  • 20250510_130614.jpg
    20250510_130614.jpg
    267.9 KB · Pregleda: 96
Nadam se da sem ovih ogrebotina nema vecih povreda, dobro si prosao druze.

Nadam se da sem ovih ogrebotina nema vecih povreda, dobro si prosao druze.

Kada sam skinuo odeću i bolje zagledao telo, levi lakat oderotina, levi deo kod kuka blaga oderotina i rame blaga oderotina.

Što je zanimljivo, najviše me boli zglob šake.

No, nije mi ovo prvi pad ali jeste malo ozbiljniji.

Krivo mi što je magistrala i previše opterećen put.

Garmin je testiran i radi perfektno, non stop mi davao upozorenje za gužvu na putu i bio je u pravu.

Sad moram da kupim obe nove gume jer kada ode jedna, menja se i druga.

700 x 25. Šta preporučujete?

Brz oporavak, opet kazem dobro si prosao sto zbog pada sto zbog saobracaja.

Ne mozras obe da menjas.

Одмори сад који дан. Ако си лепо угруван, може се десити да за пар сат/сутра, крене бол на месту удара. Ја сам 8 месеци имао бол у шаци и рамену после пада... Улетео ми неки кре.ен на бајсу из супротног смера (возио сам 30), директ испред мене, иапо човек на вински вашар, направио сам салто преко њега са све бициклом.

Нема потребе да мењаш обе. 25mm је преуско за данашње стандарде, осим ако немаш неки лимит због фелни. Слободно узми 30 или чак 32. Биће удобније, а нећеш бити спорији. И стави онда ту тању стару гуму напред (ако је пукла предња).
Зависи колико пара хоћеш да даш :)
Conti, Pirelli...
Ја имам gp5000, и много су отпорније од gp5000 s Tr (30mm).

Mislio sam da drugu menjam jer je i ona istrošena. Imam disk verziju tako da može i šira guma.

Razmotriću svakako.

I ovo mi je udobno, mislio sam da ću teško da se naviknem ali sam pogrešio.

Ja sam pao u stranu, umalo da uspem da se otkačim na vreme i stavim nogu i da ne padnem ali ponese me bicikla i samo šljaš. Dobro sam i felnu ogrebao.

za siru gumu nije toliko problem toliko tocak, koliko ram, koja je sirina vile i zadnjeg dela da li moze da se uglavi sira guma. zavisi koje je godiste ram, noviji ramovi su pravljeni da moze da se ubaci lagano 32mm siroka guma. kod tocka je bitna internal width prema tome ce se guma siriti kada se naduva.

jos jedna preporuka za gp5000 odlicna guma

Na točku piše sledeće.

Ertro 622X17 6061 alu.

Mislim da tu može i 30 mm jer mi disk verzija što se tiče kočnica.

Da javim dan posle, da mi bicikl sada u ispravnom stanju, ponovio bi rutu. 😁

Malosa bolovima ali kada se zagreje telo, šljaka sve kako treba.

Juče u levoj šaci sam baš imao slab odziv ali već danas sve kako treba. Sada ću da stavim jod na najkrtičnije mesto i odozgo hanzaplast i do sledećeg vikenda mislim da ću da se opravim što za sebe što bicikl

Valja li ova marka IGPSPORT ? Vidim da imaju svega,radari,GPS,prednja svetla.

valja, ako gledas one malko skuplje stvari. mada radar je najbolji garminov

nekome je bitan garmin ecosystem, mada kako su krenuli sa subscricpiton... ja koristim wahoo bike computer

Imam njihov GPS onaj osnovni model bsc100, radi bez greske za ono sto je namenjen.
Baterija odlicna takodje.
Uzeo ga u PB, malo skuplje izadje nego sa Alija ali imas garanciju od 2 god.

Ma i ja sam mislio mozda onaj sa oznakom 200,dovoljno mi je to.

Ako je samo za praćenje vožnje, teraj, ako je za praćenje treninga, dodaj senzor kadence i senzor brzine, za korekciju.

Šta tu može da ne radi dobro?

Čitam specifikacije na PB, cena 10k RSD, osećam se kao jack ass sa mojim Edge 840....preskupo me izadje ta besplatna Garmin aplikacija, a još kreće i naplata advanced feature-a...

Ako je samo za praćenje vožnje, teraj, ako je za praćenje treninga, dodaj senzor kadence i senzor brzine, za korekciju.

Čitam specifikacije na PB, cena 10k RSD, osećam se kao jack ass sa mojim Edge 840....preskupo me izadje ta besplatna Garmin aplikacija, a još kreće i naplata advanced feature-a...

Kada kreće i šta je u toj advanced feature?

Oni kao ps5, kupiš konzolu pa moraš da se preplatiš da bi igrao igrice.

za sada je samo neki ai shit, ali najavljuje se da ce mnogo stvari otici pod subscription

IGPSPORT GPS BSC300 touchscreen
ovo deluje kao odlicna zamena za 18k :)
e sada...
  • Battery life: Up to 20 hours
kada ovako napisu, ko zna koliko traje baterija, pogotovo kada povezes sve senzore na njega

Ne prati brzinu preko gps-a? Ostalo me ne interesuje,samo da se ne izgubim🤣. Da mogu ucitati neku mapu i to je to. Nisam ja profi da mi trebaju sva sitna crevca.

Dogovoreno. :)

Kada kreće i šta je u toj advanced feature?

Oni kao ps5, kupiš konzolu pa moraš da se preplatiš da bi igrao igrice.

Kao što @illidan napisa, za sada nije ništa bitno, ali u perspektivi, možda postane. Ako Garminu to prodje na large scale, nema šanse da svi ostali, tržišno bitni, brendovi ne isprate.

za sada je samo neki ai shit, ali najavljuje se da ce mnogo stvari otici pod subscription

IGPSPORT GPS BSC300 touchscreen
ovo deluje kao odlicna zamena za 18k :)
e sada...
  • Battery life: Up to 20 hours
kada ovako napisu, ko zna koliko traje baterija, pogotovo kada povezes sve senzore na njega

Da budem iskren, nemam pojma koliko traje baterija ma Edge 840. Najduže vreme od uključivanja do isključivanja mi je bilo nekih 12-13h, gde je efektivne vožnje bile nekih 5-6 sati. Ne sećam se da je baterija bila kritična.

Za ove redovne vožnje, 70-100km, elapsed time 4-8 sati, nijednom nisam pomislio da je baterija bila kritična. Mada, na vožnju uvek krećem sa baterijom na 100%. Senzor brzine, senzor kadence i HRM traka.

Ne prati brzinu preko gps-a? Ostalo me ne interesuje,samo da se ne izgubim🤣. Da mogu ucitati neku mapu i to je to. Nisam ja profi da mi trebaju sva sitna crevca.

Prati, ali mehanički senzor koji se postavi na prednji točak pomaže za korekcije. Recimo, ekstremna korekcija, udjem u voz, bicikl visi, a kreće se 100km/h. GPS bi kucao kao da se krećem, ali pošto se točak i pedale ne vrte, Garmin shvata da bicikl stoji.

ja sad prvi put cujem od vas da garmin nesto planira naplacivati, i tu sada kada je pod potpunom invazijom kineskih GPS spravica

Mislim da nisu normalni.

I nikada mi nije jasno kako nadju te cene od 7,8,9,10$ a niko se nije setio da naplacuje 0.99$...
e taj bi se obogatio

apple naplacuje 0.99 :)

Strava je pre ~dve godine podigla cene za premium, nakon istraživanja koje je pokazalo da značajan broj korisnika ne želi da plaća Strava pretplatu, jer izražavaju sumnju u kvalitet pružene usluge zbog niže cene u odnosu na konkurentske aplikacije. Dakle, nisu probali premium, pa rekli ne vredi, već su to odlučili na osnovu niske cene.

Probao sam dva meseca Strava, shvatio da ne dobijam ništa što mi je potrebno, a da već nemam u Connect i odustao.

e taj bi se obogatio
Inicijalno zvuči logično, svako od nas bi platio, jer koga briga za 1usd/mesečno, ali verujem da su odradili istraživanja koja tvrde drugačije.

gde je Strava povecala cenu? placam 8$ mesecno godinama

SAD su 2023. digli sa 59.99$ na 79.99$.

Evropa je tada imala različite cene i u prvom trenutku je plan bio da se sve poravnaju na 79.99eur, ali su odustali od toga, pa je ostalo šareno. To je sada, valjda najviša cena za Evropu, a većina zemalja ima nešto nižu cenu. Ima nekih gde je mesečno 12eur, a godišnje 75 ili 80eur.

Vrh Dno