Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

gde je Strava povecala cenu? placam 8$ mesecno godinama
Poceli su sa 5.99 gundjao sam ovde na temi nasiroko, posto su postepeno ukidali i leaderbords liste, i one fly by lokacije...i svasta nesto ne mogu ni da se setim.

Sad treba da se plati da bi video svoju istoriju na segmentima... totalno nema smisla.
Jel ste mislili za spoljašnju gumu GP5000 4 season kao jednu od boljih?
odlicna guma

Naručio gp5000. Možda sam i ja sam kriv što mi pukla guma. Vozio sam gumu iz 2017 godine. 😐
Ja juce zamenio zadnju spoljnu, iz 2018, doslo do zica :D
Jedno laicko pitanje, rekao bih da mi "osovina" na zadnjem zupcaniku ima lufta (mislim da sam pisao davno o tome ovde).
Jel se to menja ceo taj zupcanik ili moze i samo osovina?

1747038093193.png

Може и та. Ја их терам зими, није велика разлика у односу на обичан gp5000.

Ја нисам продужио страву, размишљам да пређем у турску 🤣

Јутрос кренуо на посао, и ******, уместо да ставим тел у задњи џеп, ја ставим у џеп од прслука. И на спусту га осетим како лети🤣 срећа па је пао на шине а не на коловоз, јер су ишла 3 аута иза мене. Вратио се по тел, жив је, прави scarface🤣

Prilozi

• 20250512_062707(1).jpg
    20250512_062707(1).jpg
    403.2 KB · Pregleda: 61
  • 20250512_064909.jpg
    20250512_064909.jpg
    475.8 KB · Pregleda: 54
Jedno laicko pitanje, rekao bih da mi "osovina" na zadnjem zupcaniku ima lufta (mislim da sam pisao davno o tome ovde).

Pogledajte prilog 491720
zupcanik, tj ceo taj set zupcanika je kaseta i to ide na tu osovonu, nema veze jedno s drugim. ako osovina seta problem je hubu tocka, mozda su otisli lezajevi. a da bi dosao do toga moras skinuti kasetu (zupcanike)

Pogledajte prilog 491720
zupčanik i osovina nemaju veze jedno sa drugim.
Glava točka je šuplja, kroz nju prolazi osovina. Sa spoljne strane glave ide freehub na koji se kači kaseta.
Ako ti osovina ima lufta, onda je verovatno do kuglica unutra. Skida se matica, onda može da se skine kapica koja drži kuglice, a unutra ima šoljica koja drži kuglice na mestu.
I osovina se vadi, kuglice idu oko nje

zupcanik, tj ceo taj set zupcanika je kaseta i to ide na tu osovonu, nema veze jedno s drugim. ako osovina seta problem je hubu tocka, mozda su otisli lezajevi. a da bi dosao do toga moras skinuti kasetu (zupcanike)
Ziv bio!

Sada na ruti kada sam bio, povezao sam senzor za kadencu, obično mi išao preko 90-110 obrtaja u minutu i jednostavno mi super dodje da pratim to a da se ne umaram bez potrebe.

Čekam sada gume da dodju, da namestim i subota da se ponovi ruta gde sam pao.

Poruka u vezi sa električnim biciklom je prebačena u odgovarajuću temu, a ova poruka je samo da bih iskazao žaljenje što su biciklisti reagovali tako kako su reagovali. Svaka čast, sportisti.

taman sam hteo da kazem da kupi drumasa pa oni nece moci njega da isprate sa kilometrazom 😁

Zavidim ti na vožnji.
Ja moram da napravim malo dužu pauzu.
Izgleda da sam se preforsirao onaj dan kad sam naglo povećao kilometražu i napravio 130Km preko FG.
Do tada sam vozio max do 50Km. Jer posle te vožnje malo me bolelo levo koleno ali nista strasno, sutradan već prošlo i nikakvih simptoma nisam imao a bilo je i dosta pešačenja za 1. majske praznike dok nisam posle 5 dana ponovo seo na bajs.
E tu sam izgleda trebao stati nakon sto sam osetio blagu bol ponovo ali sam odradio standardni trening do Venca i nazad nekih 30Km a sutradan i sledeca 2 dana me primetno više bolelo nego onda kad sam vozio 130Km.
Evo danas sam posle sedam dana ponovo se na bajs i otišao na kej lagano da se provozam ali posle par Km sam osetio da se bol vraća pa sam se i ja vratio nazad.
A juče sam na treningu čak i čučnjeve, radio 200 ponavljanja bez optercenja i sve ok
Jel neko imao slične simptome, koliku je pauzu potrebno napraviti po "samodijagnozi" sa neta bol se javlja u prednjem delu klena (patella)

I mene je jednom otkinula noga tokom jakih treninga po brdima. Dodjem kući, ručam, sednem na bajs nakon sat vremena i u brda.

Dešava se sledeće, na 25 km od kuće, krene zglob na stopalu pa se bol širio do kolena. Jedva sam došao kući. Isto tako mi bilo bolje narednog dana ali rešio da odmorim 5 dana. Nakon toga sednem i odmah u startu osetim istu bol. Odmarao sam 2 nedelje. Nakon toga vratio se brdima i povećao kilometražu.

Mora odmor.

Za koleno, proveriti poziciju pločica (pomeriti ih ka peti) i poziciju sedišta (i napred/nazad i visinu).
U vožnji, ići na veću kadencu, a manju silu pritiska na pedalu.
Nikako ne ići odmah na strma brda, dozirati brdsku vožnju i postepeno povećavati i količinu i "kvalitet" odnosno nagibe.

Ja sam nažalost ovde odsečen od jakih i dugih uspona. Ima brda ali su baš kratka. Moram bolje da istražim rute malo bolje.

Nedostaju mi rute oko Zaječara 😄

Košta ko dobar bajs i ne sviđa mi se :)
De gustibus ...

Само је било питање кад ће се овако нешто појавити. Бзвз

Ovo mi sviđa i ako ne vozim drumaša/gravel.

Na prvi pogled deluje interesantno, svetla, računar, 5G povezivost,... ali zapravo je overpriced gimmick.

U slučaju oštećenja, da budeš siguran da kupuješ ceo nov kokpit, osim ako se ne rasklapa, pa možeš da menjaš svetlo, računar. Ne vidim da ima ugao za promenu svetla i ekrana računara.

Kada im padne cena, ovo će pre da bude na za neke nove avanturiste, koji voze jako mnogo kilometara, pa da preko tog ekrana upravljaju i telefonom, navigacijom....

Ja prvi, nisam čak ni vozač amater, već se vozikam okolo, za dnevne vožnje skinem svetlo, da ga ne vučem, u zavisnosti od sunca, menjam ugao Garminu...

Verujem da će i sada imati svoje kupce, a sa nižom cenom će postati i popularnije. Kao što nam nije potrebna kaseta sa 11 ili 12 zupcanika, ali je želimo, tako će nekoj populaciji ovo biti želja :)

Meni se ne svidja i iz razloga kao što PJ pominje, šta u slučaju oštečenja, pada? Ili imaš i likova koji prodju i namerno ti polome display.

Ja mislim da je kao i kod automobila, što manje elektronike, to bolje.

U redu je za kandencu, za pogon odnosno merač potrošne u watima i puls, da se sve očitava na bike kompjuteru.

Sve preko toga je suvišno.

Jel ima neko da preporuči kremu za ove moje oderetotine? :)Kao da su suve pa na pokretu me stežu i bole.

Originalna Pavlovićeva krema (mast), bez dodataka

Poslednja izmena:
Originalna Pavlovićeva krema (mast), bez dodataka

Uzeo, hvala. Itekako olakšava.

Sutra mi stižu gume, što spoljne što unutrašnje. U subotu planiram voziti bajs samo još malo treba da mi se oporavi koleno, da zaraste rana.

Moram pre nego što krenem da vozim, da testiram bajs jer kako sam pao, samo sam se sklonio sa puta i skinuo točkove.

Poslušao sam vas i uzeo 30mm.

Jednostavno sada bicikl izgleda još bolje.

U subotu nadam se, ide testiranje iako mi rane baš nisu zarasle. Sinoć greškom skinuo sloj kože koja se oporavljala. 😐

uzivaj :)

Jel koristi neko Blitz naočare? Vidim ima sad u PB Blitz Fusion i baš kul izgledaju. Ja se baš nameračio da uzmem Oakley Radav EV Path, a ove su gotovo triput jeftinije :)

Imam mehaničke kočnice na jednoj bicikli i planirao sam da zamenim padove ,pokušavao sam da ih očistim iako nisu delovali oštećeno jednostavno mnogo su škripali,
ali sam našao povoljno nov komplet Avid bb7 sa diskovima . Skinem kočnice ali nisam uspeo disk jer su 2-3 šrafa zapekla i nemam dobar ključ
Ostavio sam stare diskove ,koji su iste veličine ,deluju mi kao novi ,očistio sam sve ,lepo leglo međutim kočnice ne mogu da stegnu kako treba ,malo proklizava ,baš malo ali dovoljno . NIsam prikačio sajle nego ovako sam stegao koliko je moguće .
Dal je realno da stari diskovi nisu kompatibilni sa avid kočnicama? Ili da pokušavam da čistim,štelujem ,možda im nađem foru
To je samo na jednom točku na drugom još nisam probao da menjam

Nazad
Vrh Dno