Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa lepo sam ti napisao da tako neces moci da duvas gume na drumasu i bas sam precizno napisao da kompresori nece da duvaju preko 5bara...bice da si taj deo preskocio :)
Moras da kupis veliku pumpu, sve drugo je veliko maltretiranje.
I bolje odmah kupi neku pristojnu jer ces kupovati 2x,)

Bice da jesam, sad sam pogledao proslu diskusiju o pumpama, i po svemu sudeci trebalo bi da izdvojim oko 50 eur za nesto normalno...ima li nesto jeftinije a da valja?

Bude na berzi pumpi.
Dobre pumpe već ima za 30€
Samo izbegavaj Kineze.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

@masinac Tuga je što si me nasmejao. Ja vozim mtb, pa sam opet odustao od pumpi kad su uveli one ručne "kompresore" (OMV) koji su potpuno neupotrebljivi. Ne znam da li to može i balon da napumpa, jer moje gume nije moglo na više od 2-2,5 bara. Nego, zar nisu pre koju godinu postavljeni u NS oni... punktovi za servisiranje, sa sve pumpama?

Na koje punktove mislis, ja nisam video nista slicno? Znas mozda neku lokaciju gde ima?

Bude na berzi pumpi.
Dobre pumpe već ima za 30€
Samo izbegavaj Kineze.

Evo bacih pogled sad na berzu kad si rekao, problem je sto ne znam sta je kinez a sta valja. Sta mislis o Twister Pro i KLS Blowgun?

Bakara svaka cast na odgovoru.

Sto se tice pumpi, koristim nekog obicnog kineza, oko 500 RSD placen.
Uzeo je kao prelazno resenje, ali bez greske radi vec nekoliko godina.
Mogu postaviti fotku ako nekog interesuje.

Postoji li neki GPS emiter u vidu sata ili tako nekog malog uredjaja koji bi bio povezan blututom na telefon? Slabo/nikako mi ne radi GPS na telu.

Hvala

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Sto je lep osecaj kada sam odradis servis viljuske, pa posle zimske sezone vidis da nije ispustila ni malo vazduha :)

Palo danas odmascivanje i sredjivanje lanca, jedva docekah pocetak sezone.

Koju vilu imas? Jel na dihtung gumice stavljas mast ili u vazdusnu komoru sipas malo ulja? :)
Ja imam Stendec mast koja je bas za amortizere, mada obicno 5ml ulja u komori odradi posao odlicno, batasaletova skola :D

Matora je vila, ali dobra koka bila nekad. :D

Sve obavio po protokolu, dva tipa ulja narucio sa neta, nove gumice... sundjere nisam uspeo nove da nadjem posto su druge dimenzije novijih modela, srecom stari nisu bili u losem stanju. Lepo ih nauljio pa vratio na mesto.
I mast sam stavio svuda gde bi trebalo, bas sam se onako full bio iscimao. :)

wbmzbRz.jpg

Canyon.jpg

Hvala, kupicu danas najverovatnije SKS AIRKOMPRESSOR 12.0 BLACK. Druga opcija mi je TOPEAK JOEBLOW™ MAX HP, ali mi SKS bolje izgleda zbog metalne cevi, dok je TOPEAK od kompozita.
Bolje izgleda SKS

Postoji li neki GPS emiter u vidu sata ili tako nekog malog uredjaja koji bi bio povezan blututom na telefon? Slabo/nikako mi ne radi GPS na telu.

Hvala

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Los ti je telefon...

Ima tih GPS risivera al ne isplati se to budzenje, bolje zameni telefon.
Tako ćeš dobiti i bolji telefon i radice to što ti treba.

Uređaji u vidu sata pravi garmin, suunto, lezyne, polar ali su skuplji i losiji od stand alone uredjaja za tu namenu.

Kinezi ni u tom segmentu nemaju sta da ponude.

Bolje izgleda SKS

Los ti je telefon...

Ima tih GPS risivera al ne isplati se to budzenje, bolje zameni telefon.
Tako ćeš dobiti i bolji telefon i radice to što ti treba.

Uređaji u vidu sata pravi garmin, suunto, lezyne, polar ali su skuplji i losiji od stand alone uredjaja za tu namenu.

Kinezi ni u tom segmentu nemaju sta da ponude.

Telefon me super sluzi ako izuzmemo GPS problem. Morace da se mijenja ipak :/

Sreća pa ne vozim sam pa mogu da 'prepisem' podatke sa Strave...

Sto se mojih iskustava sa "vecim" pumpama tice, sada uglavnom gledam kvalitet samog creva i nastavaka, pogotovo deo koji je povezan sa telom pumpe.
Ti delovi se dosta habaju prilikom cestog koriscenja, pa pumpa krene da pusta vazduh.

Nije lose ni ako ti delovi mogu da se zamene.

Ma ja to samo iz zezanja, hobby fun kategoriju sam vozio ali pošto su sada uveli da i za nju treba licenca bilo nas je svega četvorica u kategoriji :) Bio sam drugi :) doduše startovali smo zajedno sa hobby sport kategorijom pa sam taj jedan krug koji smo vozili zajedno bio bolji od dosta njih... Biće još prilika.. :D

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Telefon me super sluzi ako izuzmemo GPS problem. Morace da se mijenja ipak :/

Sreća pa ne vozim sam pa mogu da 'prepisem' podatke sa Strave...
Veruj mi najmanje muke i najlakse ujedno i najjeftinije da zamenis telefon, i zaista nema potrebe da prepisujes tudji log

Dovoljno je da uzmes neki drugi polovan slican telefon...vecini GPS radi odlicno, cak i najjeftinijim modelima.

Na koje punktove mislis, ja nisam video nista slicno? Znas mozda neku lokaciju gde ima?

Ne živim u NS i ne pratim baš situaciju, pa mi je bilo potrebno više od pola sata da iskopam. Dakle, na inicijativu Novosadske biciklističke inicijative (nsbi), u julu 2015. postavljene su "još dve" stanice za (samostalnu :)) besplatnu popravku bicikala. Tada je navedeno da je prva na Ribljoj pijaci (od 2013. godine), druga ispred prodavnice Univerexport Alba na Futoškom putu i treća kod prodavnice Unverexport 021 na Sentandrejskom putu. Navedeno je i da će pumpe "biti dodate". Voleo bih da verujem da je od tada situacija poboljšana, a barem da nije pogoršana. Ako si u NS, znaćeš bolje od mene.

Originalni članak.

Ne živim u NS i ne pratim baš situaciju, pa mi je bilo potrebno više od pola sata da iskopam. Dakle, na inicijativu Novosadske biciklističke inicijative (nsbi), u julu 2015. postavljene su "još dve" stanice za (samostalnu :)) besplatnu popravku bicikala. Tada je navedeno da je prva na Ribljoj pijaci (od 2013. godine), druga ispred prodavnice Univerexport Alba na Futoškom putu i treća kod prodavnice Unverexport 021 na Sentandrejskom putu. Navedeno je i da će pumpe "biti dodate". Voleo bih da verujem da je od tada situacija poboljšana, a barem da nije pogoršana. Ako si u NS, znaćeš bolje od mene.

Originalni članak.

Nisi morao toliko da se cimas, mislio sam da ti je "pri ruci". U Novom Sadu sam trenutno, vec par godina, ali nisam ih primetio. Provozacu se bas ovih dana da vidim stanice (ako su jos u zivotu).

@pumpe : Kupio sam SKS Airkompressor 12.0 i naduvao gume bez problema, hvala svima koji su mi pomogli oko izbora :)

EDIT: Dok sam kupovao pumpu probah jednu kacigu, jako udobna i lagana, ima i pozadi ono za podesavanje, ali 7.5k. Naocare me nisu odusevile, probah dvoje UVEX (2.5k i 1.8k), ali nekako to nije to, cak su mi ove jeftinije i bolje, ali imaju tvrdu plastiku oko nosa, pa kontam da bi mi smetalo pri nekom duzem nosenju. Gace imali samo neke skupe modele preko 7k pa nisam ni gledao.

Sta mislite o odeci (gace + majica) iz Kine? Neko kupovao? Kakvi su generalni utisci?

Poslednja izmena:
Mislim da sam vec postavljao ovaj klip...ali si ga ti sigurno preskocio :-D
https://youtu.be/k_E8kGMyoos

Kao sto sam rekao i u klipu, probaj pre kupovine...probao si cvike i video da to nije to, zasto mislis da je sa garderobom lakse bez probe :-D
Ako se odlucis za Ali, pre porucivanja probaj neku bici garderobu, da bi bar okvirno znao mere, da li ti odgovara sire ili uze, sa trakama ili ne, sa tregerima ili bez, sa celim rasferslusom ili ne, da li ti je ista velicina gornjeg i donjeg dela i ostalo.

Mislim da sam vec postavljao ovaj klip...ali si ga ti sigurno preskocio :-D
Kao sto sam rekao i u klipu, probaj pre kupovine...probao si cvike i video da to nije to, zasto mislis da je sa garderobom lakse bez probe :-D
Ako se odlucis za Ali, pre porucivanja probaj neku bici garderobu, da bi bar okvirno znao mere, da li ti odgovara sire ili uze, sa trakama ili ne, sa tregerima ili bez, sa celim rasferslusom ili ne, da li ti je ista velicina gornjeg i donjeg dela i ostalo.

Verovatno si postavljao pre, pratim ovu temu već bar dve godine ali pre nisam toliko detaljno ulazio u tematiku jer nisam mnogo vozio zbog obaveza.

Ne mislim da bi bilo bolje nego sa naočarima, ali ovo što sam danas video mi je baš preskupo,posebno posle tek kupljenog bicikla i svih naknadnih troškova, pa mi je Ali next best thing. Hvala na smernicama, ne volim generalno probavanja, još manje kad znam da neću kupiti,ali šta je tu je, potrudicu se da probam :)

Poslednja izmena:
@sajlonac To je izgleda neka nova moda. Baš nedavno videh info o nekoj trci (više kategorija) krajem maja i razmišljah da odem na tu vožnju "za mase", kad ono em i za nju milion nekih pravila i zahteva, em se plaća i kotizacija (do 30 evra!), a traže i lekarsko uverenje, itd. Valjda će uskoro rekreativci ići na velodrome, a livade će biti samo za takmičare.

#167s - Trst do Miramare parka
Sigurno se već godinama pitate kako se od centra Trsta stiže do zamka Miramare (i nazad), pa evo konačno odgovora.
Ono što je značajnije, mogu da se vide i neke (lošije) biciklističke staze u Trstu, duž jedne od (leti) najzakrčenijih ulica (Viale Miramare), kao i ponašanje pešaka. Pogotovo u dugometražnom filmu koji će biti aktiviran sutra, iako već postoji link na kraju ovog filma.

Pretpostavljam da je bilo reci vec do sada ali bicu slobodan da ipak pitam :D
Koja je preporuka za merac pulsa?
Znaci one narukvicice poput Mi band i ostalih kopija sam isprobao i definitivno nije to to ipak. Ili su aplikacije tezak krsh ili prosto ne meri precizno i konstantno. Nije da mi treba nesto profi (suunto i tako to) jer ja to onako hocu za sebe, da vidim gde sam :)
Hteo sam da ih izbegnem, ali pojasi oko struka su ipak jedini izbor pa me zanima sta od toga? Nesto skromnije.. Ima na aliexpressu nekih kineza koji rade posao (provereno) i kostaju oko 25e ali ako nije drasticno skuplje mozda bih pre neki original poput ovoga :
http://eu.wahoofitness.com/devices/heart-rate-monitors/wahoo-tickr-heart-rate-strap?acc=a01a0380ca3c61428c26a231f0e49a09#
Nije neophodno da bude univerzalna po pitanju svih aplikacija ali da podrzava barem ili stravu ili sport tracker? Eventualno neku svoju, kao ovaj wahoo...

Interesuje te traka, gps ili pulsmetar?
Ako je traka, onda bilo koja sa ant+ ili bt tehnologijom(da podrzava telefon).

Ako kupujete iz kine nemojte gledati one veličine xl, l i sl, već kupujte samo kod prodavaca koji je dao veličine u centimetrima.

@naocare
Kupi bilo koje pa kad se steknu uslovi menjaj za bolje.
Verovatnoća da ćeš tresnuti glavom da ti treba kaciga na vožnji je vrlo mala, ali verovatnoća da ti nešto uleti u oko je vrlo velika.

Nije neophodno da bude univerzalna po pitanju svih aplikacija ali da podrzava barem ili stravu ili sport tracker? Eventualno neku svoju, kao ovaj wahoo...
Ta je odlična...
Senzore na zglobu koriste fitnes narukvice i ručni satovi i nisu baš precizne.

Trake su bolje, ali računaj i da crkavaju jer ih znoj ubija.

Imaš i jeftine kineske satove sa senzorom za grudi koji su oko 25$, ali je svakako bolja opcija nezavisni senzor za grudi.

Kineske trake idu oko 20-25$ a Brand name oko 50€

E tu imaš dve vrste bluetooth i Ant+ a Kinezi prave i da podržava oba.

Neki telefoni imaju integrisan Ant+ prijemnik u sebi, a BT svakako ima svaki.

Strava podržava sve senzore za sport tracker nisam siguran.

Razlika između Ant+ i BT je u tome što Ant+ možeš da uparis na više uređaja istovremeno, dok BT samo jedan.

Da se umesam u temu, mogu li se ove trake upariti sa nekim Polar satom recimo, cesto naleti sat bez trake. Ili je kodiran prenos,tj sat radi samo sa Polar senzorom? I koliko povezivanje preko bt jede bateriju?

@bakara Hvala! Pogledaću šta još ima od brendiranih poput ove wahoo ali super ako je to to. E sad, ako ih znoj ubija onda jadna ta koju ću ja da koristim :D
Što se tih standarda u komunikaciji tiče dovoljan mi je i bt jer nemam nameru da je povezujem sa satovima, naravno ako ima i ant+ neće da škodi.

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Da se umesam u temu, mogu li se ove trake upariti sa nekim Polar satom recimo, cesto naleti sat bez trake. Ili je kodiran prenos,tj sat radi samo sa Polar senzorom? I koliko povezivanje preko bt jede bateriju?

Mogao si navesti konkretni model pa da vidimo...
Uglavnom ako sat podrzava Ant+ moze da se upari kompatibilni senzor.

Inace BT jako malo trosi bateriju, pre mi riknemo nego baterija :)

U svakom slucaju senzor srca ima smisla koristiti jedino u svrhu pracenja sopstvenog treninga, dok za grupne i rekreativne voznje nema nikakvog smisla.

Korisniji je senzor kadence za svakodnevnu voznju kao i za trening.

Koji bi senzor kadence preporucili sa aliexpress a da moze da se upari sa Garmin fenix 3 HR (sat poseduje mogucnost uparivanja sa ANT+ senzorima)?

Ako nemaš senzor brzine onda kupi garminov kombo senzor ima ih za 30tak eura na berzi

Vrh Dno