Gadjan
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.05.2006
- Poena
- 390
Fantomire, odakle si? 
Ako je BG ili okolina mogu lično da te uputim oko drumaša, retro i modernijih, a i da probaš moj bajs pa da vidiš.
Moje mišljenje je da je razlika poprilična, ima tu i do geometrije i težine i lepše radi sve po meni a i moderniji točkovi su bolji ali ubedljivo najveću razliku prave šamaraljke i hvat u njima. Jer to čini najveći deo vožnje, taj hvat i često šaltanje što je sa šamaraljkama uživancija.
I ja bih te savetovao da skupiš bar 250-300 eura ali sam ono ranije napisao zato što je meni pre 10 god. a i sada je isto, za 100-150e izbor bio mtb kršina ili retro drumaš. A na asfaltu ta dva bicikla su nebo i zemlja
vozio ja dugo kobru i apgrejdovao sve na bolje, bolje točkove, kasetu, osmofaz, xt menjače i paralelogram kočnice, tanke gume (32 mm pa posle čak i 25 mm) i ide to, cepao sam ga muški, sprintao i po 50-60, gazio ga iza autobusa i kamiona po 70-80
ali troši se previše energije, bicikl je pretežak, položaj užasan, korman preširok, energija s kurble se nekako svuda misteriozno rasipa umesto da bude prenesena u što većoj meri na točak... Bicikl je trom nije startan itd. Pre koju godinu kad je drugar hteo da kupi bajs za skroman budžet, našao sam mu u KG za 130 eura Panasonic DX 4000 iz 1990 sa tange 1 cevima, 105 indeksnom grupom i sedmofaznom kasetom, sve u odličnom stanju jedva voženo, fabrički japanski lanac kao nov... tek onda sam video šta je bajs, kako to ide, koliko on lakše vozi a koliko sam se ja zakopao sa capriolom. Inače taj drumaš ima 10kg a capriolo 15. Ali razlika u kvalitetu delova je neuporediva, ta 105 grupa iako ima preko 20 god je vrlo lagana i sija se kao nova bez tačkice rđe 
Ako se odlučiš za retro drumaša za male pare, samo gledaš da bude očuvan, da ram nije kriv, da ide lepo bez ruku, da su točkovi pravi i ispravni, poželjno duplozidni, i obavezno 700c a ne onaj napušteni standard.
Ako je BG ili okolina mogu lično da te uputim oko drumaša, retro i modernijih, a i da probaš moj bajs pa da vidiš.
Moje mišljenje je da je razlika poprilična, ima tu i do geometrije i težine i lepše radi sve po meni a i moderniji točkovi su bolji ali ubedljivo najveću razliku prave šamaraljke i hvat u njima. Jer to čini najveći deo vožnje, taj hvat i često šaltanje što je sa šamaraljkama uživancija.
I ja bih te savetovao da skupiš bar 250-300 eura ali sam ono ranije napisao zato što je meni pre 10 god. a i sada je isto, za 100-150e izbor bio mtb kršina ili retro drumaš. A na asfaltu ta dva bicikla su nebo i zemlja
Ako se odlučiš za retro drumaša za male pare, samo gledaš da bude očuvan, da ram nije kriv, da ide lepo bez ruku, da su točkovi pravi i ispravni, poželjno duplozidni, i obavezno 700c a ne onaj napušteni standard.