Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@canejr Dobro bre Cane ako me ti provalis ne mora i drugima da pojasnjavas [emoji14]
Ovo je bilo, nailazim na blato (po ko zna koji put po redu na stazi) i gledam da prodjem pravo kroz baru jer se na prethodnim ispostavilo da je ispod bare tvrdji glinasti sloj (logicno) i lakse se prodje. Medjutim, kad je prednji tocak upao do diska a potom i bottombracket zazalio sam samo tako :D
A sto se onog "pogleda" tice, kad bih postavio sve slike sa tog mesta, stvarno bi pomislio da zivim odmah tu "levo" :D

@kosta10 Tako je, od prvog srafcica, pa sve do gume, sve je made in usa! Neces da pogresis sa tim bajsom pa makar i kraden bio... :D

Poslednja izmena:
@Kosta
Cannondale ti je Mercedes medju biciklama, tu nema greske. Od ona dva bolji je za klasu onaj bajs sa prvog linka, pa ako nije velika razlika izmedju ta dva uzmi njega.
Ako imas osnovane sumnje da su bicikli ukradeni nemoj da kupujes, vec prijavi policiji.

Poslednja izmena:
Fina tura Cane, zavidim :) Bio sam pre par meseci u Trstu i Sloveniji, doduse kolima, bas lep krajolik za pedalanje.

@Kosta
Cannondale ti je Mercedes medju biciklama, tu nema greske. Od ona dva bolji je za klasu onaj bajs sa prvog linka, pa ako nije velika razlika izmedju ta dva uzmi njega.
Ako imas osnovane sumnje da su bicikli ukradeni nemoj da kupujes, vec prijavi policiji.
Pa gde cu da prijavim, meni svejedno da li je kradena ili ne, jer mi ne pada napamet da dajem 1100 evra za biciklu ako je kradena ispod 500...

Cenu mi još nije rekao doduše...

Hvala, dakle to je onda još bolja marka od Scott kog sam nedavno kupio?

Gesendet von meinem GT-I9295 mit Tapatalk

Sta po tebi znaci "bolja marka"? Marka je prevashodno - ram bicikle. Ionako sve ostale komponente mozes da promenis... Cannondale je dobra marka, a da li je " bolja od scotta" je za siru raspravu za koju vec nisam dovoljno potkovan :)
Dobar bajs za tebe (i bilo kog drugog) treba da znaci prvenstveno odgovarajuci ram, u smislu odgovarajuca velicina i odgovarajuca geometrija. Posle toga dolaze tockovi i amortizer (ako je tip bicikle sa amortizerom) i onda pogonska grupa sa kocnicama. Sve to moze da se nadje, kako vec sklopljen bajs tako i da sam sklapas, samo je pitanje koliko para zelis da potrosis.

Tačno tako uvek je pitanje koliko možeš para da spucaš na bajs. Veličina rama me zbunjuje imaš od 18, 20, 22 kako znati koji uzeti kontam da je 18 za decu a da je mala razlika između 20 i 22, da li je bitna tvoja visina pa to određuje koji ram izabrati ili težina možda glupo pitanje ali sam potpuni neznalac što se tiče bicikla. Kontam da za moju visinu 178 bi odgovarao ovaj srednji od 20" na pr.

Poslednja izmena:
Evo ti tabela, da vidiš koji ram ti treba, ali prvo da odlučiš MTB ili Treking ili City, preporuka za ova 2 ako voziš asfalt.
bicycle_frame_size_1-1.png

Poslednja izmena:
@sajlonac

Nadam se da si čuo ovo šta je Cannondale među biciklama. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

@dule Pa zavidim i ja tebi ka se tako vozikaš po tim krajevima, ja samo skoknem na neki jednodnevni izlet. :) Nažalost, najlepši krajolici i staze u Sloveniji su na severu, što je predaleko (a zahtevalo bi i vinjetu). Duž ove rute nema skoro ništa, mada je krajolik baš lep. A Trst ima još nekoliko zanimljivih (offroad) staza, pa ću da pokušam još neku da odvozim. Samo neću krenuti sa tolike udaljenosti. :) Btw, evo i dužeg izveštaja.

Pa i ja sam u Trstu bio 1 dan, a u Sloveniji malo duze, i to bas na severu :) Vinjeta ne da je jeftina nego je dzabe, kad poredis cenu putarine u Hrvatskoj npr. No, da ne idem u offtopic :)

A oko Bohinjskog jezera i Bleda ima bas lepih puteva i staza za voznju.

Ovo je raspad ram

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ljudi, ima li ko od vas biciklu marke Cannondale ??? Čuo sam da se cela bicikla proizvodi u USA, ne znam da li je to tačno.

Šta možete da mi kažete za kvalitet ove marke, jedan čovek mi nudi sada jednu mušku biciklu za mene, model je ovaj http://www.biker-boarder.de/shopwar...-hz-orange-Fitnessbike_detail_117527_125.html (verovatno kradena, pojma nemam još ni cenu)

On ima i ovu http://www.biker-boarder.de/shopwar...pring-black-Fitnessbike_detail_98626_125.html takođe je prodaje.

Dovoljno je da pogledas cenu na sajtu I odmah mozes da zakljucis da je ekstra :D

Послато са GT-I9300 користећи Тапаток 2

@sajlonac

Nadam se da si čuo ovo šta je Cannondale među biciklama. :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Taj deo sam takticki precutao da ne bih bespotrebno izazivao raspravu za koju znas kako bih morao da reagujem [emoji14]
Ne bih menjao ni onog mog prvog scotta za cannona kao tvog a kamo li ove ostale bajseve [emoji14]

Mora da teramo malo zebanciju... :)

Nemojte ljudi, ja sam to rekao onako cisto mu pojasnim Canna kao firmu koja radi veoma kvalitetne bajseve, a ne bukvalno. Uveki ima fanova nekog brenda kao Cannondale/Scott/Trek/... (Mercedes/BMW/Audi/...). Ja sam ljubitelj Rocky Mountaina pa ga ni ne pominjem nigde.

Poslednja izmena:
ae7aab5e9f4853b8154f409120f43f71.jpg
Utukao ja u mog "kineza" još 80km večeras. Za nepuna tri meseca za sada 830km, i to vozim kad nađem vremena. Za sledeću sezonu planiram uzeti polovno nešto iz uvoza, jer će kinezu uskoro umreti srednji pogon, nije jadan predviđen za ovo šta mu ja radim :) inače sam krenuo iz zezancije da se vozam, malo da skinem koji kg i na kraju to preraslo u hobi, i ventil za ispuštanje stresa... A evo i fotki "zmaja", da se nasmejete :) doduše, kočnice, sic i volan nisu "oriđi" fabrički, to sam ja malo menjao, ali čisto da izgura ovu sezonu, sledeću ćemo malo ozbiljnije :) druga fotografija je jos sa stock volanom, ista lokacija, različita tura.
Edit:i gume sam zamenio, bile su neke smrt široke kramponske, stavio Rubena 1,5 i poleteo :D

Ps. Mislim da je torba vrednija od bajsa, HP Odysey, vredi svake pare :)

68d7276de4b0617c34bddb2533e4f638.jpg

dca528d1ea4a51c465f654d153ee51a2.jpg

Sent from Tunguzija.

Poslednja izmena:
Nije bitno sredstvo dok god ima volje, a džaba i bog zna kakav bicikl kad nema entuzijazma.

Sent from my m2 note using Tapatalk

To je tačno, ali prvenstveno bih i sebi da olakšam, a eventualno i povećam prosečnu brzinu...

A i plan je Fruška Gora, što je od mene 100+ km u jednom pravcu, a za to mi treba stabilniji bajs... Ove ture što radim tu do Palića i po Mađarskoj su Maks 40km od polazne tačke, pa i ako nešto zakaže lako se vratiti kući.

Sent from Tunguzija.

Poslednja izmena:
Ma kakav bre Cannondale, KTM je bicikla koju svaki moj sugradjanin zna da prepozna i da je pohvali kako je to najbolja bicikla na svetu. :d

@sajlonac lep ti je novi bajs, neka te lepo i dugo sluzi kao i prethodni. :)

Zasto se cimaš puknutim ramovima ? Da je djabe ja na to ne bi sjedao.

Toso ne bih se ja slozio sa tom tabelicom uopste.. Zastarelo je to dosta. Po toj tabeli ja bih trebao da vozim 23'' MTB ram a to je nebuloza. Moderni ramovi su mnogo promenili geometriju i ovakve mere poput seat tuba vise nisu merodavne. Ja vozim L ram i to mi je super, prethodni je bio XL pa je bio jedan od razloga zasto sam ga promenio. Pricam o MTB 29tkama doduse. Tu bi trebalo da vazi pravilo da je bolje da uzmes za nijansu manji ram nego sto raznorazne tabelice prikazuju.
E sad, ovo ti je najbolji nacin da odredis velicinu rama za sebe :
http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp
Ionako velicina rama nije puka duzina seat tube-a koju lako nadomestas odgovarajucom sticnom, vec je mnogo bitniji top tube kao i fisina, poloza i ugao head tube-a. Odredi velicinu rama za sebe po onom kalkulatoru, neces da pogresis.

Secam se da sam i ja pre par godina gledao slepo u te tabelice ali to veze s vezom nema :)

@mirza82 Hvala :) Zasad mi se bas svidja, mada ima interesenata da ga kupe pa mozda ga i prodam, videcu :)

Poslednja izmena:
Toso ne bih se ja slozio sa tom tabelicom uopste.. Zastarelo je to dosta. Po toj tabeli ja bih trebao da vozim 23'' MTB ram a to je nebuloza. Moderni ramovi su mnogo promenili geometriju i ovakve mere poput seat tuba vise nisu merodavne. Ja vozim L ram i to mi je super, prethodni je bio XL pa je bio jedan od razloga zasto sam ga promenio. Pricam o MTB 29tkama doduse. Tu bi trebalo da vazi pravilo da je bolje da uzmes za nijansu manji ram nego sto raznorazne tabelice prikazuju.
E sad, ovo ti je najbolji nacin da odredis velicinu rama za sebe :
http://www.competitivecyclist.com/Store/catalog/fitCalculatorBike.jsp
Ionako velicina rama nije puka duzina seat tube-a koju lako nadomestas odgovarajucom sticnom, vec je mnogo bitniji top tube kao i fisina, poloza i ugao head tube-a. Odredi velicinu rama za sebe po onom kalkulatoru, neces da pogresis.

Secam se da sam i ja pre par godina gledao slepo u te tabelice ali to veze s vezom nema :)

Svaka informacija mi je dobro došla jer se ne snalazim sa tim merama i sa novim ramovima odličan sajt :wave:

Sve te mere su okvirno postavljene da daju smernice, a jedino sam mozes da odredis sta je ono sto ti najvise odgovara (za to jos nije ismisljena tabela). Bitno je da ubodes priblizno ram po meri, a posle mozes da finalno iskorigujes po zelji sa sticnom i lulom i dobijes idealnu geometriju za sebe.

Sve te mere su okvirno postavljene da daju smernice, a jedino sam mozes da odredis sta je ono sto ti najvise odgovara (za to jos nije ismisljena tabela). Bitno je da ubodes priblizno ram po meri, a posle mozes da finalno iskorigujes po zelji sa sticnom i lulom i dobijes idealnu geometriju za sebe.

Tako i razumem te mere da otprilike imam u glavi od do, da ne uzmem niti manji ni veći, mislim da će biti najbolja mera da kada sednem na njega imam onaj osećaj da kao sam se rodio na njemu :) kao kad kupujem cipele pa kad obujem i znam da je to to.

Kazem ja KTM je najbolji. :d

Nazad
Vrh Dno