Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ne znam ja kakve tabele, odeš, probaš bicikl, ako ti odgovara kupuješ. Ja do sad nikakve tabele gledao nisam, a svaki bicikl mi je odgovarao, bili su doduše svi sličnog rama XL.

Sent from my m2 note using Tapatalk

Zato što je napukao ili zato što je u pitanju Mistral? Ima na oglasima još jedan za iste pare.
Opste stanje rama je ocajno, pukotina jako cudnog oblika, i ceo izgleda ko da je uzet sa reciklaze...
Uz sve to daces 20eur plus bar 10 eur z avarenje + fabranje izadje te kao neki citav.

Ukratko, vozio sam od Rijeke do Trsta i nazad. Ukupno 165 km, s tim da sam u odlasku vozio kilometrima po kamenjaru (uzbrdo), da je na putu bilo dosta saobraćaja i da me vetar razvalio. A na početku i kraju se smrzoh. RunTheMap je izmerio preko 4000 metara ukupnog uspona, ali Strava je to ispravila na 2405.
To je zato sto RTM meri ukupnu elevaciju, a strava racuna samo "uspon", spust ti ne racuna.
Biciklisti kazu da je tako pravilnije :)

Ljudi, ima li ko od vas biciklu marke Cannondale ??? Čuo sam da se cela bicikla proizvodi u USA, ne znam da li je to tačno.

Šta možete da mi kažete za kvalitet ove marke, jedan čovek mi nudi sada jednu mušku biciklu za mene, model je ovaj http://www.biker-boarder.de/shopwar...-hz-orange-Fitnessbike_detail_117527_125.html (verovatno kradena, pojma nemam još ni cenu)

On ima i ovu http://www.biker-boarder.de/shopwar...pring-black-Fitnessbike_detail_98626_125.html takođe je prodaje.
Mnogo bolji je ovaj sa 105 drumskom grupom.
a da li je cannondale ono sto je mercedes u auto svetu...ne bih rekao, tu ipak talijani proizvode najbolje bicikle.:-devil-:

I nemoj kupovati bicikl ako znas da je ukraden, to je onda dobar pocetak problema.

Evo ti tabela, da vidiš koji ram ti treba, ali prvo da odlučiš MTB ili Treking ili City, preporuka za ova 2 ako voziš asfalt.
Pogledajte prilog 207069
Tabela je besmislena kod modernih bicikala koji danas vise nemaju pravilne geometrije ramova.
Cim vidis prvi slope ram ova tabela pada u vodu.
najbolje izguglati odredjen model i naci njegovu geometriju u cm, naravno potrebno je pre toga da znate koje vama dimenzije odgovaraju.

Poslednja izmena:
Ta tabela nema vise smisla. Geometrija zavisi od gradje, takodje . Moj scott, drumas, je velicine 54 a ja sam visok 190. Taman mi je.

Sent from my x600 using Tapatalk

Slazem se da tabela na novijim i modernim ramovima (biciklama) nema smisla, ali je to je neka smernica za pocetnika, ko je nama "pro" :D vozacima kriv sto vec znamo koji ram bi nam odgovarao i kako jos mozemo nekim cakama i forama da ga doteramo u milimetar da nam odgovara.

ram kome gornja cev koso pada, oni su malo udobniji za voznju od rama koji ima skroz horizontalnu gornju cev

Šta je slope ram?
Odgovorise gore sta je slope ram... poenta je da su ti ramovi zapravi veci od velicine koja pise u tabeli, ako pratis tabelu pa bi recimo morao horizontalnu cev koja je na slope ramu da meris horizontalno da bi mogao da iskoristis tabelu kao orijentir.

Evo jedan stvarno lep motivacioni klip siguran sam da ce se svima svideti:
eh kad bih ja znao ovako da izmontiram :)

Poslednja izmena:
Drugari, pratim temu neko vreme jer se razmisljam koji bajs da uzmem. Pola zivota sam vozio neki noname "trkacki" bajs (mi smo ih tako zvali), onda neka pauza i od skoro neku kapriolu koja je u super stanju i lepo ide, ali mi je malo mala/niska i nju bi ostavio zeni, a sebi uzeo nesto bolje. Razmisljam da uzmem nesto polovno, kvalitetnije, za budzet koji bi bio oko 200€ +- ako nesto bas utice. Jel mogu neke smernice, sta da gledam, kako, iz BG sam i najvise bi se tu negde vozio, po kraju sa porodicom, a negde i malo da se ja otpustim, nista preterano. Ne znm ni marke, ni sta valja, ni sta ima, odakle da pocnem i da li da pocinjem sa potragom? :)

Za 200€ je najpametnije gledati mtb sve drugo je skuplje

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Je li slop ram ženski ram?
Ja znam da se tako zovu bajsevi sa kosom gornjom šipkom, znam da su city bajsevi takvi.

Nije zenski, drugacije je zakosen :)

Sve vise se gubi razlika izmedju muskih i zenskih ramova al proizvodjaci i dalje proizvode posebno zenske koji obicno u nazivu modela imaju neko zensko ime ili slovo W, ima takvih u oglasima pa ko ne pazi ili mu nije vazno moze jeftino da prodje :)

Opste stanje rama je ocajno, pukotina jako cudnog oblika, i ceo izgleda ko da je uzet sa reciklaze...
Uz sve to daces 20eur plus bar 10 eur z avarenje + fabranje izadje te kao neki citav.

To je zato sto RTM meri ukupnu elevaciju, a strava racuna samo "uspon", spust ti ne racuna.
Biciklisti kazu da je tako pravilnije :)

Mnogo bolji je ovaj sa 105 drumskom grupom.
a da li je cannondale ono sto je mercedes u auto svetu...ne bih rekao, tu ipak talijani proizvode najbolje bicikle.:-devil-:

I nemoj kupovati bicikl ako znas da je ukraden, to je onda dobar pocetak problema.

Tabela je besmislena kod modernih bicikala koji danas vise nemaju pravilne geometrije ramova.
Cim vidis prvi slope ram ova tabela pada u vodu.
najbolje izguglati odredjen model i naci njegovu geometriju u cm, naravno potrebno je pre toga da znate koje vama dimenzije odgovaraju.
Imate Android aplikaciju biomecanica za određivanje adekvatne veličine rama

Takođe i ja razmišljam o novom bajsu :) pa pre nego li kupim novi bajs treba da prodam "stari" i pitam se da li je realno tražiti za Capriolo Y pro 8000,00 din?

WP_20160816_07_20_50_Pro.jpgWP_20160816_07_21_15_Pro.jpgWP_20160816_07_22_01_Pro.jpg

Poslednja izmena:
Kupovina polovnog bajsa dodje veoma slicna kupovini polovnog auta. Ako ne znate znanje tesko cete pokupiti znanje u letu s nekoliko saveta i dobro zavrsiti posao. Takodje ne moze se samo na osnovu slika dati konacan savet za kupovinu. Morate naci nekoga ko zna znanje i ko ce sa vama otici pri kupovini. Za sve ostalo su vece sanse da bude problem, nego dobra kupovina. Posto su ovde vecinom odmereni ljudi tesko cete na osnovu linka dobiti finalni savet za nabavku.

Preko linka/slike se moze vidjeti oprema i model pa po tome dati naku ocjenu koliko vrijedi. U stvarnossti provjeriti da li sve to funkcionise, koliko je potrosen lanac zajedno sa kasetom, koliko ima lufta u pogonu, kako se drze ležajevi na oba točka, kako su mjenjači ocuvani/precizni a posebno kakva je amortizacija i hid. kočnice + ima li ram pukotina. Ima jos toga ali u biti je to manje vise najbitnije a sto se ne moze vidjeti preko slike.

Upravo to, ako se odlucite za neki bajk, povedite iskusniju osobu a ovako na forum use kako sam rekao, mogu dati preporuke da li uzeti XY model za tu cijenu uz predpostavku da sve na njemu radi.

Poslednja izmena:
Ne znam da li ste skontali ali to je moj bajk koji nameravam da prodam po tu cenu :) msm da nisam zacenio bajs. Ja se izvinjavam ako nisam bio dovoljno jasan, sve ukupno bajs je utegnut što kažu ko struna sve očuvano u najboljem redu.

Poslednja izmena:
Skontao sam to ali nisam komentarisao iz gore navedenih razlika ali mislim da je to ta cijena koju trazis jer izgleda ocuvano za razliku kakvih sam vidjao u tom cjenovnom rangu. Nedavno sam naletio na jedan model koji je ofarban onako četkom, ofarban ram, ofarban lanac, ofarban pogon, ofarbalo gume onako na prekide kao neke linje zajedno sa felgama. Mislim da se neko dijete igrali ali mi nije jasno kako traze pare za takve stvari.

Skontao sam to ali nisam komentarisao iz gore navedenih razlika ali mislim da je to ta cijena koju trazis jer izgleda ocuvano za razliku kakvih sam vidjao u tom cjenovnom rangu. Nedavno sam naletio na jedan model koji je ofarban onako četkom, ofarban ram, ofarban lanac, ofarban pogon, ofarbalo gume onako na prekide kao neke linje zajedno sa felgama. Mislim da se neko dijete igrali ali mi nije jasno kako traze pare za takve stvari.

Ja se stvarno ne razumem u bicikle niti u njihovu vrednost potpuni sam nooob, i naravno svaka pomoć mi je dobro došla :) jer planiram da uzmem nov čim skupim neku kintu.

Ne znam da li ste skontali ali to je moj bajk koji nameravam da prodam po tu cenu :) msm da nisam zacenio bajs.
Mislim da je skup...
Imas novih bajseva te klase i za 10000din, a tvoj je bar 10 godina star... (ocuvan je vidi se)
Evo na brzinu mi ovaj izadje:
http://www.winwin.rs/bicikl-mtb-xpl...m&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link

Mislim da realno vredi oko 5-6000 (50% vrednosti novog je vrlo optimisticno) sto ne znaci da mozda neces nekome prodati i za 8000 :)

Ko je rekao da je cannondale mercedes među bajsevima svaka reč mu je na mestu :D

Mislim da je skup...
Imas novih bajseva te klase i za 10000din, a tvoj je bar 10 godina star... (ocuvan je vidi se)
Evo na brzinu mi ovaj izadje:
http://www.winwin.rs/bicikl-mtb-xpl...m&utm_medium=eponuda&utm_campaign=direct_link

Mislim da realno vredi oko 5-6000 (50% vrednosti novog je vrlo optimisticno) sto ne znaci da mozda neces nekome prodati i za 8000 :)

U pravu si ali sam u tu cenu uračunao novi sic i brzinomer tako da nadam se da ću uspeti dobiti tu kintu. Izvinjavam za off

@ Sh@rance
Ja sam rekao, jer su zaista veoma dobri. Imali su i neke inovativne tehnologije (jednostapne viljuske, centralna amortizacija na viljusci itd) koje pozdravljam kao pokusaj da se uvede nesto novo i razmilsljanje ne neki drugi nacin od drugih. Iz takvih stvari se uvek izrode nove i dobre stvari, a ono sto su radili je bilo izuzetno kvalitetno. Taj bezkompromisan kvalitet ih je doveo do bankrota pa su pre 10-15 godina kupljeni na dobosu od neke korporacije. Te price "svaki sraf se proizvodi u USA" vise ne stoje, jer im je proizvodnja u Kini i Tajvanu, pa je iluzorno misliti da "srafove" proizvode u USA i salju ih u Kinu i Tajvan da ih ugrade. :) Drze kvalitet koliko je to moguce u ovoj danasnjoj trci sa cenama i drugim proizvodjacima. Retki su oni koji drze tradiciju, mada ima ih, Rocky Mountain i dalje kod prestiznih modela ima rucnu proizvodnju sa otiskom majstora koji ga je napravio i tu nema greske. Redak primer tradicije i kvaliteta. Oni su po meni Bugatti medju bajsevima. :)

@Tosa
Pa izmeri od sredine srednjeg pogona do vrha gde ulazi sticna i od sredine mesta gde ulazi sticna do centra viljuske i to su ti dimenzije rama.
Rekao bih da je 20" ili ti oko 51cm (ako je velicina tocka 26"), sto je za visine oko 180-190cm (sve odprilike).
@ Sh@rance
Predpostavio sam, ali da se ogradim zbog ljudi koji ne misle slicno. Ne zelim da izazovem rasprave u taborima sta je bolje izmedju Mecke, BMW i Audia (mada Bugatti je Bugatti). :)
@ amdpower
Pa ne znamo mi svakoga ko prodaje tamo. Za to se uclani kod njih na forum i pitaj za iskustva, a mozda vec i ima nekih (prelista). Obzirom da je serviser (bar tako pise u opisu) ne bi smeo da vara ljude, jer bi rad bio kratkog daha, a kaze i da daje garanciju. Ima kod njega ovaj koji mi se cini dobar ako nema skrivenih mana.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...tec-x-vert-ful-deore-3x9-odlican#.V7NMa6IWl34

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno