Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@Tosa
Pa izmeri od sredine srednjeg pogona do vrha gde ulazi sticna i od sredine mesta gde ulazi sticna do centra viljuske i to su ti dimenzije rama.
Rekao bih da je 20" ili ti oko 51cm (ako je velicina tocka 26"), sto je za visine oko 180-190cm (sve odprilike).
@ Sh@rance
Predpostavio sam, ali da se ogradim zbog ljudi koji ne misle slicno. Ne zelim da izazovem rasprave u taborima sta je bolje izmedju Mecke, BMW i Audia (mada Bugatti je Bugatti). :)
@ amdpower
Pa ne znamo mi svakoga ko prodaje tamo. Za to se uclani kod njih na forum i pitaj za iskustva, a mozda vec i ima nekih (prelista). Obzirom da je serviser (bar tako pise u opisu) ne bi smeo da vara ljude, jer bi rad bio kratkog daha, a kaze i da daje garanciju. Ima kod njega ovaj koji mi se cini dobar ako nema skrivenih mana.
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...tec-x-vert-ful-deore-3x9-odlican#.V7NMa6IWl34
Jel bi ovako nesto mogao i ja da gledam, sa obzirom da sam visine oko 192-3 i oko 93kg?

@gedza Pored amortizera, poceli su medju prvima da obradjuju varove na ramu, samim tim su im ramovi, pored toga sto su kvalitetni, jos i atraktivni, a karbonske ramove takodje rade bas kvalitetno.
@sharanche @jim9 ovo ne vazi za "trail" seriju [emoji14]

@nenad83
Pa okvirno za tebe je MTB oko 20"-21" (51-53cm), ali opet moras sam da probas i utvrdis sta ti najvise odgovara, ipak je to individualna stvar i nije kod svakoga duzina nogu i ruku u tacnoj proporciji sa visinom tela, nacin i vrsta voznje ... Mnogo je tu parametara da bi se odredila idealna velicina rama.
@ sajlonac
Ma sto sta su oni ponudili trzistu, nego su po inovacijama na vilama najuocljiviji za one koji ne znaju za njih (onima koji znaju nema potrebe ni pricati). Ja ih generalno gotivim po tim "novotarijama" u projektovanju i izradi i tuzan sam sto njihov koncept bezuslovnog kvaliteta nije mogao da opstane na svetskom trzistu.

Ja jašem meridine bici gaće i dres valjda se i to računa :D
Sajlonac to Trail im na engleskom znači traljava serija :D

Poslednja izmena:
To je zato sto RTM meri ukupnu elevaciju, a strava racuna samo "uspon", spust ti ne racuna. Biciklisti kazu da je tako pravilnije :)
AKo sam te dobro razumeo, ne bi trebalo. :) RTM prikazuje dva podatka (kao i većina programa koje sam probao): 1) Altitude increase i 2) Altitude decrease. I za jedno i za drugo bila je približno ista vrednost (što je i logično za tu vožnju) od preko 4000 metara. Dakle, nije u pitanju samo promena visine, nego baš elevation gain. Odnosno, ako se sa 500 metara spustiš na 400, pa opet popneš na 500, naravno da treba da ti uračuna da si se popeo još 100 metara. Možda Strava importuje samo jedan podatak i podrazumeva da je dupli, pa ga samo podeli sa 2? Ili te nisam dobro razumeo? :)

Inače, planiram opet da se popnem biciklom do graničnog prelaza, kako bih snimio i spust dole. :) Mrak me sprečio da snimim sve odmah.

Btw, RTM ima nekih svojih problema. Kad pokrenem program, pa onda odem na start ekran, on mi obavezno svaki put pišti i vibrira (arčeći bateriju) da je nastavio rad u pozadini. Međutim, nekada to ne uradi. Još nisam otkrio kada i zašto, ali na jučerašnjoj šetnji od oko 2 i po sata, snimio mi je samo prvih pola sata. A to je otprilike bilo do trenutka kada sam prebacio na kameru i onda ostavio na njoj (zaključao telefon, ali je kamera bila poslednja aktivna). Inače uvek vratim nazad na GPS program (RTM). Možda je on prekinuo snimanje i pre toga (pa se zbog toga i nije oglasio prilikom prelaska na kameru), ali znam da sigurno nisam ja pauzirao snimanje. Naravno, šetnja nije toliko bitna (mada sam baš želeo da imam i trek i da vidim koliko sam tačno prešao), ali sada me opet brine da se tako nešto ne desi i kada vozim bajk 12 sati. :(

Ma kod nas se voze najvise "Marnuo". :d

U svici sam ih se nagledao i rade stvarno dobre bajkove, dobra austrijska firma.

Benchmark biciklisti, koji od ova 4 pogona bi preporucili za KTM bajs, 48/38/28 175mm, 28-ca, kaseta 7 brzina? Upravo sam primetio da mi je trenutni pogon u jako losem stanju, neki od zubaca izlizani, a srednji i najmanji zupcanik su bukvalno krenuli da se cepaju. Na pedali pise da je Shimano Nexave.

http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...175mm-SQUARE-CRNI-SA-ZAŠTITOM-OD-LANCA/25383/
http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...175mm-SQUARE-CRNI-SA-ZASTITOM-OD-LANCA/22560/
http://planetbike.rs/pbshop/Bicikli...175mm-SQUARE-SIVI-SA-ZAŠTITOM-OD-LANCA/22449/
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Delovi/Pogoni/5751/

Kapiram da je Altus bolji od Tourney, ali da li vredi dati vise? Da li ce moci da se namontiraju na ovakvu srednju glavu https://imgur.com/a/XZyav Tu imate i slike trenutnog ocajnickog stanja.

Poslednja izmena:
Svi ovi pasuju kod tebe jer imas patronu sa cetvrtkom, a ovi pogoni su sa cetvrtkom.
Uzmi Altus, nije neka razlika u ceni, a daluje pristojno za istu.

BTW, sta si radio da ovako polomis zub na sajbni?

Svi ovi pasuju kod tebe jer imas patronu sa cetvrtkom, a ovi pogoni su sa cetvrtkom.
Uzmi Altus, nije neka razlika u ceni, a daluje pristojno za istu.

BTW, sta si radio da ovako polomis zub na sajbni?

Nista nisam radio, bicikl je par meseci kod mene, kupljen je polovan.

Poslednja izmena:
Znaci nisi ti, nego onaj pre tebe ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Uzeo sam danas Altus. Bio sam do Planet Bike-a, kod hotela Jugoslavija. U tu radnju ne treba ulaziti bez 3-4 hiljadarke u dzepu, stvarno ima zanimljivih stvarcica koje te mame da ih kupis. Ispred prodavnice i servisa parkirano ovo:
https://imgur.com/a/xgyGy :D

Šta je to sa Rocky Mountain bajsevima, to nisam baš razumeo ? Da li da pitam koliko košta ili bolje ne ???

Nije nista sa njima, samo je covek rekao da voli tu marku bicikla, a cena, naravno nju diriguje oprema i vrsta materijala od kog je sam ram.

Cuj samo voli? I jasem bre RMa. :)
Ma Kosta to je kanadska firma koja nema bas hiper produkciju kao najveci svetski brendovi i slabo se prodaju ovde preko bare pa ih ima vrlo malo i u ponudi novih i polovnih. Najvise su zastupljeni na tlu severne amerike. Ostavili su kontrolu proizvodnje na najvisem nivou i drze do tradicije koju na kojoj su izgradili brend. Nisu jeftini, ali za te novce dobijas vrhunski kvalitet. Ima jedan ram na cikloberz:
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...-delova-rockymountain-fox-xt-wcs#.V7b3g6IWl34
http://www.2bike.rs/cikloberza/mali...y-mountain-hand-made-fingerprint#.V7b3haIWl34
Ja sam sticajem okolnosti kupio polovan MTB full sus (model instinct star sada vec 15 godina) i od tada ne razmisljam o menjanju bajsa, jer sam se zaljubio u njega.

Da, znam da vozis RM, ali sam ostavio tebi za detaljno objasnjenje. :)
Kad vec pominjemo te USA brendove, kod nas su samo Scot, Cannodale i Trek favorizovani, dok drugi i ne bas toliko.
Evo na primer Santa Cruz, je odlican brend, jedan fullas dugo vukao na CB, a odlican je bio.
Ali sad kod mene se sklapa jedan nemac, ali nikako da sklopim. :)

Moram da te ispravim, nije USA firma vec Kanadska. Gde god mogu stavljaju onaj javorov list koji im je tradicionalni znak i inace je i na zastavi Kanade. Sada posluju pod okriljem grupaciju Procycle Group kao samostalna firma.
Sta sklapas, da nije Die Beste? Nemacka je medicina najbolja na svetu... :)
Sin presao na Radon, i on se kune u nemacku medicinu. :)

Tacno, ja po navici sve sa te strane bare je Amerika. :D
Sklapam Centurion-a, kacio sam ranije slike rama, vile.

Da, znam da vozis RM, ali sam ostavio tebi za detaljno objasnjenje. :)
Kad vec pominjemo te USA brendove, kod nas su samo Scot, Cannodale i Trek favorizovani, dok drugi i ne bas toliko.
Evo na primer Santa Cruz, je odlican brend, jedan fullas dugo vukao na CB, a odlican je bio.
Ali sad kod mene se sklapa jedan nemac, ali nikako da sklopim. :)

Moram da te ispravim, Scott NIJE američka marka, već švajcarska...

Fabrika i produkcija i sedište firme, sve se to nalazi u Švajcarskoj.

Pazi stvarno, nisam imao pojma da su svajcarci u pitanju.
Hvala Kosta na informaciji.
Moja greska.

Ma mislio je na Specialized. :)
Kosta Scott vuce korene iz USA i vise je njihov nego svajcarski. Cak su se ranije zvali Scott USA, pa je tako i ostalo ljudima u secanju da su ameri. Mirza nisi ni pogresio, osim sluzbeno. :)

Poslednja izmena:
Ja sam bio ubedjen da je USA.

Drugari biciklisti, imam jednu molbu.
Da li slucajno neko ima kontakte sa Zagrebom da iz nekog razloga putuje do tamo i nazad u SRB? Naime, porucio sam bio obruc za (sada vec bivsi) bajs, direktno iz Cube fabrike i to je stiglo u Zagreb u Keindl sport radnju jer je ona najblize nama predstavnistvo Cube-a. Medjutim oni ne mogu da mi posalju tocak jer ne salju "van EU". Ukoliko postoji neka dobra dusa koja prolazi kroz Zagreb iz bilo kog razloga i voljna je da pokupi obruc (kosta 40e ali za pare cemo lako) i donese u Srbiju bio bih veoma zahvalan i vodio na pice :)
Krajnja varijanta mi je da molim nekog od ljudi iz te radnje da mi posalje postom/autobusom kao fizicko lice a ja im uplatim pare ali nisu nesto mnogo raspolozni za to kada sam im spomenuo svojevremeno.

Da je Zadar u pitanju, mogao sam da ti zavrsim posao, ali u Zagrebu nemam nikoga bas.

Danas sam bio voljan da sastavim donekle bajs, jos dosta toga fali, ali jedno po jedno.
Kocnice imam, ali me mrzelo da ih montiram.

20160820_173217.jpg

Nazad
Vrh Dno