kibicer
Čuven
- Učlanjen(a)
- 23.05.2004
- Poena
- 885
Taj isti sam ja uzeo pre mesec dana, prezadovoljan.
Vidim da je sedište menjano. O tome i ja razmišljam, iako se polako navikavam na ovo.
Javi mi koje je montirano, radoznao sam 😊
Gume ću 99% uzeti Continental GP 5000.
Odmakao sam se od 28, biće ili 30 ili 32.
To je toliko mala razlika, da u mojim vožnjama neće uticati na efikasnost. Bitno mi je da predjem na neke slick.
U 32 mogu da upotrebim unutrašnje koje već imam i ostaje mi ista rezervna. I to mi je nekako više zbog iskorišćenja onoga što već imam, da se ne vuče po garaži, a ne zbog cene.
OK... Malo sam ga vozio, rekao bih da je sedište jako dobro, odlično.Taj isti sam ja uzeo pre mesec dana, prezadovoljan.
Vidim da je sedište menjano. O tome i ja razmišljam, iako se polako navikavam na ovo.
Selle SMP Well S, naručeno 2023 na Bike-Discount za 69.74€, mislim da mu je prava cena 135€
Kojih crnih 6 bara, mnogo ti je to. Ja 28mm duvam na 5 i 5,5, a težak sam...Trenutne unutrašnje su mi Schwalbe (stock, fabričke) 28-47
Možda mogu da ih upotrebim i na traktorsku prikolicu.
Rezervna mi je 32-47.
Na kraju sam završio sa Pirelli P Zero Road 700x32C. Nije šta želiš, već šta može da se uzme.
Namučio sam se da ih zamenim, ali ono baš. Prvo da skinem postojeće, a onda baš-baš da navučem nove. oko 40 minuta po komadu. Tačno ću da uplatim pomoć na putu za motocikle i prijavim bicikl, jer ako ovo budem morao da menjam na terenu, smoriću se samo tako. Kod kuće sam koristio kompresor, na terenu ručna pumpa, pa eto još jednog kruga veselja.
Pretpostavljam da je muka do dimenzije felne.
Čak sam na kraju uspeo da slomim jedan montirač, ali bar nisam napravio neku ozbiljnu štetu
Gume su up to 6 bara, stavio sam ih prednju na 6, zadnju na 6.3, dok otkačim kompresor, ode bar pola bara dole.
Provozao sam samo nekoliko stotina metara,, gore-dole niz ulicu, da vidim kako leži, prvi utisak - dobro je da nisam uzeo uže.
Da li ima veze sa modelom gume, šarom ili pritiskom (stare sam vozio na malo preko 4 bara), ali ozbiljno neudobnije na neravninama i nekako sam ceo manje stabilan levo/desno.
S druge strane, subjektivni osećaj otpora na putu je WAU! Videćemo kada izađem na neku vožnju, pa zakačim Edge, ali rekao bih da je incijalna ideja, da dobijem manji otpor kotrljanja i veću brzinu na istom efortu, realizovana. Sad k'o dete, jedva čekam da izađem da probam 🙃
Još da stavim SPD pedale i od gravela, eto ga road![]()
Juče vozim autoputem prema Sremskoj Mitrovici, stajem na OMV, kad na ulasku u objekat stoji naslonjen jedan Specialized, stajem na kasu, prilazi tip, biciklistički dres, ja reko' "kako si dospeo ovde?"
Tip: no andrstend
Shvatim da je neki Rus ili Poljak, pokušam na engleskom, kaže ide, ne znam odakle, pa će prema Rumi I Šapcu. Reko' ne smeš da voziš auto putem. Što? Kažem mu da i ja vozim bicikl i da je je zabranjeno Zakonom o saobraćaju. I on nešto odgovori, kao niko ga nije sprečio da izadje na autoput, reko' ako naidje policija, pisaće ti kaznu. Kako je čuo kazna oči mu narasle. Reko' danas je Uskrs, verovatno nema nigde policije, ali gledaj da se što pre skloniš sa autoputa.
Znači ne smem na ovaj široki put od Rume prema Šapcu?
🙄
Puteve označene zelenim i plavim tablama izbegavaj, srećan put.
Šta da mu kažem.
Uskrs je, bukvalno nijedan kamion nisam video, ali zaista ne bih voleo da me na autoputu oduva neka drumska krstarica od 18m i 40 tona bruto.
Ima neko uputstvo kako da izmerim širinu?U kom delu imsš bolove? Izbegni kupovinu sličnog. Izmeri širinu sedalnih kostiju.
Jedini problem sa biciklom l je velicina. Prodavac je naveo da je M a preporucena velicina za moju visinu 180 je L. Tako da cu nejverovatnije morati da trazim nesto drugo.Korektan bajs, namenjen upravo tome što si naveo i nije za jače uspone. Više bih voleo da je i pogon Tiagra. Mislim da ćeš biti zadovoljan.
Rade volje bi je probao ali NS je dalekomoras da odes i probas bicikl, svi smo unikatni i nema preporucene velicine rama za tebe. nije sve u visini coveka
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari