Kaludjerica - ne znam, niti me ikad previse zanimalo iako mi je dosta blizu, zbog cinjenice da je sve navrat nanos gradjeno i nabijeno, pa mi se cini da nema nista preterano zanimljivo. Ono sto mi je zanimljivo je put izmedju Lestana i Kaludjerice, ali za kola, za bajs je dosta gore/dole.
Bolec - sto se samog sela tice, mozda kad se popnes ima fin pogled na Lestane, ako se to moze nazvati finim, ili pogledom

. Nocu je ok, ali kapiram da ti neces nocu voziti. Meni se svidja stari put izmedju Lestana i Boleca, ali ti ides da razgledas a na njemu i nemas nesto spec da vidis

Kod crkve na ulasku (odmah blizu smederevskog puta) imas cesmu, ako ti zatreba. Sem toga, imas vocnjake, koje sam davno posecivao kao klinac, ali u skorije vreme nisam tako da ne smem da savetujem. Inace se prostiru sve do juznih granica Lestana.
Ritopek - meni se svidja i put do Ritopeka i pogled sa vrha... Sam Ritopek je onako, cudno selo iz mog nekog pogleda, ali ima sta za videti. Zavisi da li budes hteo i na offroad po vrhu brda oko Ritopeka, onda mozes dosta da vidis (pitaj Dzonija). Fin pogled na dunav, kao i Vojvodinu sa te strane. Imas i par puteva oko vocnjaka ali ovo i nije vreme godine za te puteve, najlepse je u prolece kad je svo drvece tek cvetalo, sad je dosta toga zaraslo pa nije tako lepo. Inace je neka moja preporuka da jedan od tih puteva iskoristis kao precak izmedju Ritopeka i Vince.
Sem toga, ono sto je meni "zanimljivo" u Ritopeku je spomenik:
http://www.panoramio.com/photo/12541390 . Nije ni odatle los pogled (opet, kad ima manje rastinja) ali je bolji sa brda iznad. Sto se prilaza Ritopeku tice tu imam da preporucim tri pravca, jedan off iz pravca Grocke (na momente i *******, traktorske tj kozije staze), drugi off iz Cince, a treci asfalt kuda ide i bus, spust je odlican na obe strane.
Lestane - tesko da mogu da ti kazem nesto pametno, tu sam ceo zivot pa sam se navikao. Prilaz iz Bubanj potoka kruznim putem je ok, bar ja tuda volim da vozim jer nije naseljeno (zbog nekadasnje kasarne koja se tu nalazila). Da kamenolom nisu raskopali i prosirili, mogao bih da ti preporucim i mali izvor blizu ulaska u Lestane, bilo je bas lepo i spokojno mesto medju brdima, ali avaj nema ga vise

...
Ono sto mi je isto ok je put preko Brda (izbija se ispod autoputa jedno 1-1.5km posle rampe u smeru ka Nisu, na pola puta do Transpeda). Posto je odatle lep pogled na Avalu. Samo na pola puta se savije jos vise uz brdo i to je to. U prolece ima i malo vode po putu koja se kasnije formira u potok, ali sad ne bi trebalo da imas problema. Isto je offroad u pitanju celom duzinom, sa mozda jednom manjom divljom deponijom usput. Ima tako jos par brdskih puteva oko Lestana ali ne smem da ih preporucim zbog tih deponija, tuga i sramota

Imas i elektroistok centralu koju su gadjali ko ludi '99 :d
Vinca - glavna ulica kojom ide bus iako nije preterano zanimljiva, meni je uvek ok za voznju, nema previse saobracaja i prilicno je ravna. Crkva nije losa ako je vidis prvi put, ja sam se navikao. Institutu nikad nisam blize prilazio, delimicno zato sto je godinama bilo zabranjeno, a delimicno jer mislim da nema nista specijalno ni da se vidi, sa linije odakle je maksimalno dozvoljeno da se pridje (ako tako nesto postoji, a verovatno postoji). Sam izlazak na Dunav je ok, imas iznad arheolosko nalaziste koje mozes da pogledas (malo *******o jer moras bajs uz stepenice da nosis jednim delom, ali ne mnogo). Iako iskreno, nema nesto mnogo da se vidi, bar zadnji put kad sam isao pre 2-3 godine. Trenutno je ruglo ugljenisani splav koji stoji polu-potopljen, i dalje vezan za obalu, kojeg izgleda niko ne planira da skloni. Restoran Da Vinci je ok, iako nije previse bike-friendly jer je sve na spratu, nema baste ispred (iz razumljivih razloga jer ume da poplavi). Putevima blize obali ako nastavis, imaces samo dunav da vidis, na jednom mestu i "dock" za skelu i to je to, ali nije preterano zanimljivo pa bih ja to zaobisao. Ono sto bih uradio jeste odatle preprecio na vrh brda (kuda ide bus) do okretnice busa. Uspon je u pocetku jaci a ako se okreces pri vrhu (kad se prolazi pored vodovoda) imas delimicno dobar pogled na Dunav itd (bolji je iz Ritopeka). Odatle (okretnice busa na vrh brda) nastavis putem koji ide pored severnog ulaza u Institut i izbija na Smederevski put kod kafane Tri Tiganja u Kaludjerici. Time ces izbegnuti Smederevski put, jes da neces nesto mnogo videti ali izbegnuces saobracaj, buseve, kamione itd. Na smederevcu jedino sto bi eventualno bilo vredno videti je oko hotela Radmilovca tih par ribnjaka sto ima.
To je manje vise to, ako ti treba neka ruta, vikaj.