Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Prava voznja za ove vrele dane. :d

@Dule Da, reklo bi se da je prelaz autoputa iz Kaluđerice u Veliki mokri lug, mada se stvarno slabo vidi, a ja trenutno skoro pa drogiran. :)
@nocne_vožnje Užas. Evo, baš danas se noću vraćao kući od Pančevca. Saobraćaj 10x jači nego danju, a svi daleko luđi. Ne znam po kakvim ćoškovima vozite, pa vam je slabiji saobraćaj.

Ja danas ponovo oborio rekord i to primetno - 157 km! Vala, ovaj neću žuriti da obaram. :) Više detalja sutra, kad dođem malo sebi. Ali bilo je stvarno fantastično. Osim tog noćnog povratka.
@džoni Hvala, bio si u pravu manje-više za sve. Samo nisi pomenuo smrad na nekim mestima. ;) Btw, Mimoza ništa posebno.

@Dule Izgleda da se nisi vraćao preko na Bogosloviju i Ruzveltovu. :) Ili si imao sreće. Bar 90 % vozača nije išlo u auto školu i misli da zelena strelica znači "prvenstvo prolaza". Kroz delove Ruzveltove je nemoguće proći trotoarom od parkirane stoke koju policija ove države, na čelu sa ministrom, štiti.

@džoni Kelnerice te vide i ignorišu potpuno, a šampita je bila malo bajata. Btw, zaboravih da ti kažem da ću glavu da ti otkinem. :D Otom-potom. ;)

Ja ti Mimozu sigurno nisam preporučio (ako je to neka poslastičarnica). Čak ni ne znam gde se ona nalazi. To ti je neko drugi rekao, 100% nisam ja. Od mene si imao preporuku za štrudlu u Kovinu (pekara ''Kod Makedonca''). Jeo sam više puta - 120 din, puna maka i veličine omanjeg hleba. :)

Poslednja izmena:
@cane
Upravo tuda sam se vracao... Samo ja ne idem trotoarom, mozda je to razlog, ali problema nisam imao.

Jucerasnji dan mogu da slavim kao drugi rodjendan.Juce,zurim na posao i krecem se unutar mojih 1m od ivice oko 30km/h.U ostroj i nepreglednoj krivini u susret mi idu autobus i automomil iza njega.U samoj krivini odjedanput izlece srebni mercedes sa,stranim tablicama i ide pravo na mene!Nisam ni stigao da kocim,pri punoj brzini sam morao da bezim na trotoar i pojma nemam kako sam eskivirao udar u betonsku ogradu i preletanje preko iste.O gastrabajterima sam i ranije imao lose misljenje koje je ovim samo utvrdjeno.Tamo preko su mirni ko bubice,ali zato kad dodju ovde glume neko ludilo....

*******o, ja sam juce imao smesan incident gde sam stajao i pao i pritom se na par mesta zveknuo, tako da 2t metala kad ti ide u susret nije uopste svejedno. Da uspes da saznas ko je, ako je iz tvog mesta, pa jednu ciglu u soferku.

Zna li neko gde se premestio "Pilot" servis/prodavnica iz Vojvodjanske ulice (zvanično Dušana Vukasovića ulica) na NBG? Lokal je prazan.

Valjda u zgradu prekoputa (ne preko puta Vojvodjanske, vec Dusana Vukasovica).
Jedino ako su se i odatle preselili negde, to vec ne znam.

Jucerasnji dan mogu da slavim kao drugi rodjendan.Juce,zurim na posao i krecem se unutar mojih 1m od ivice oko 30km/h.U ostroj i nepreglednoj krivini u susret mi idu autobus i automomil iza njega.U samoj krivini odjedanput izlece srebni mercedes sa,stranim tablicama i ide pravo na mene!Nisam ni stigao da kocim,pri punoj brzini sam morao da bezim na trotoar i pojma nemam kako sam eskivirao udar u betonsku ogradu i preletanje preko iste.O gastrabajterima sam i ranije imao lose misljenje koje je ovim samo utvrdjeno.Tamo preko su mirni ko bubice,ali zato kad dodju ovde glume neko ludilo....

Imao si srece, i to veliku.
Znas kakvi su oni kad dodju ovde, kao pusteni sa lanca, nepismena i nekulturna stoka.

Ne razumete. Oni su svuda nepismena i nekulturna stoka. Samo ih "tamo" policija ne podržava, nego rigorozno kažnjava. I nema "Mićka" u svakoj policiji i opštini da im "sredi".
Drugim rečima, država je ta koja je kriva i odgovorna. Da država ne želi takve, ne bi ih ni bilo.

Ne razumete. Oni su svuda nepismena i nekulturna stoka. Samo ih "tamo" policija ne podržava, nego rigorozno kažnjava. I nema "Mićka" u svakoj policiji i opštini da im "sredi".
Drugim rečima, država je ta koja je kriva i odgovorna. Da država ne želi takve, ne bi ih ni bilo.

Veruj mi da su tamo manji od mrava, to znam iz licnog iskustva.
Upravu si s to se tice drzave.

*******o, ja sam juce imao smesan incident gde sam stajao i pao i pritom se na par mesta zveknuo, tako da 2t metala kad ti ide u susret nije uopste svejedno. Da uspes da saznas ko je, ako je iz tvog mesta, pa jednu ciglu u soferku.

Tesko da cu ga naci,u tih par sekundi jedino sto sam snimio da su strane table,rekao bih Austriske.Brojeve nisam snimio,gledao sam samo kako da se iscupam.Nisu ludi oni Rusi,da sam imao HD hero ne bih imao problem da ga nadjem,naravno ako nema jake veze u policiji.

@Mirza cini mi se da smo prosle godine komentarisali o njima.Lik sa Opel kalibrom cini mi se,krece od Kolibe.Lik koji je dolazio od pozadi krene u preticanje,a ovaj u Kalibri daje gas i ne da mu da ga pretekne,jer on je moodo i ima jak auto i nece njega neki Fiat da pretice....

Da, da secam se, moglo je biti gadno po njih to vece, ma kazem ja zveri su pistene sa lanaca. :D

Ja sam se sad krio ispred kontejnera kod mog dvorista. Priblizavam se dvoristu i ***** krece da pretice i tako bi naleteo na mene i ja stao pored kontejnera. A pretekao ga je na 50m od semafora i stao ispred njega. To mi nikad nece biti jasno.

Ja sam skoro imao sutuaciju, vozim bajs uz ivicu, približavam se polako nekom zemljanom skretanju na desno (al ga nisam konstatovao tad zbog drveća), čujem iza mene neke čudne zvučne signale (nije standardna auto truba, nego neko fensi cvrkutanje), ja se pitam šta oće ovaj od mene, verovatno da isparim. Nastavim da vozim, kad odjednom stvori se auto levo od mene i krene da skreće desno oko mene, ja odma na kočnicu (u suprotnom bi me udario). A mogo je da sačeka 5 sekundi da ja prođem to skretanje (i to je još slepo skretanje, tu mu je cilj puta).

Sledeće mi se desilo na slepoj krivini na desno, prilazim krivini, i dolaze dva kamiona (poluprikolice), skreću oko mene i bukvalno me izguravaju u šljunak sa strane (da sam ostao gde jesam bio bi udaren). A odma posle te desne ima prostrana leva krivina gde su mogli da me obiđu ako iz nekog razloga nisu mogli na prvoj da skreću široko.

Poslednja izmena:
wolf 87 je napisao(la):
Jucerasnji dan mogu da slavim kao drugi rodjendan.Juce,zurim na posao i krecem se unutar mojih 1m od ivice oko 30km/h.U ostroj i nepreglednoj krivini u susret mi idu autobus i automomil iza njega.U samoj krivini odjedanput izlece srebni mercedes sa,stranim tablicama i ide pravo na mene! Nisam ni stigao da kocim,pri punoj brzini sam morao da bezim na trotoar i pojma nemam kako sam eskivirao udar u betonsku ogradu i preletanje preko iste.O gastrabajterima sam i ranije imao lose misljenje koje je ovim samo utvrdjeno.Tamo preko su mirni ko bubice,ali zato kad dodju ovde glume neko ludilo....

Ne znam dali sam pricao ali sam pre par godina imao akciju kada sam na nizbrdici u rakovici gde jurim bar 60KM/h naleteo na juga koji mi je preprecio put. Stala boodala nakoso, s leve stane izmedju njega i ivicnjaka 20cm a s desne kontejneri. Znate i sami koliko je tesko na nizbrdici ukociti u toj brzini. Prebacio sam teziste skroz pozadi da i zadnji tocak moze da uhvati malo gripa, prednju kocnicu zakucao do kraja i smisljao usput sta da radim. Mozak mi radi nenormalno brzo u takvim situacijama. Frontalni sudar ne dolazi u obzir, da se spustam u sorcu i majci na beton je jos gora opcija. Na kraju sam odlucio da usporim koliko mogu i udarim ga bocno posto je nakoso stajao. To je znacilo i da ce upravljac da mi se okrene kad udarim. U trenutku udara skocio sam uvis s bajka i ponadao se najboljem. Leteo sam glavom napred i mahao sam rukama da bi se ispravio nekako. Na kraju sam se nekako sklupcao u letu i docekao se u cucnju na noge 2m iza kola. U glavi sam samo pomislio u *** dal je moguce da sam se uzvukao i ispratio pogledom bajk koji mi je preleteo preko glave i zavrsio 5m dalje u sljunku neke zgrade koja se gradila. Znaci holivudska scena. To je mozda trajalo 3-4 sekunde ali meni je bila vecnost, usporen film. Kad sam se uspravio film mi se ubrzo odjednom i zaletim se da cupam onog iz juga. Momak je sedeo bled ko krpa unutra, otvorio je prozor 1cm preventivno i pitao me jesam dobro. Proslo me sve u sekundi, kontam da me stvarno nije video. Nisam veliki kao auto koji je mozda ocekivao a kad me video samo je stao na kocnicu i ukopao se. Podigao sam bajk, ispravio upravljac, vratio lanac i teraj. Kad sam stigao u igraonicu gde sam radio svi me pitali sta mi se desilo i tek sam onda skontao na sta licim.
Majca na grudima mi je bila iscepana, verovatno sam zakacio o gepek. Rame mi je bilo krvavo a ne znam ni gde sam zakacio kola, verovatno sam rame podmetnuo da nebi ruku slomio od udarca. Desna noga cela crna od stroke s kola. Koliko me napucao adrenalin nista nisam osetio mogao sam bez pola lobanje da se odvezem :d
Kad sam rdjavog juga preziveo nista me nece ubiti. Ako nije sleper nek i ne krecu na mene :d
Sad slabo vozim ali volim agresivno da vozim i trudim se da mi bajk bude u besprekornom stanju. Da mi tada bajk nije imao savrsene kocnice i prednji amortizer nema sanse da bi se izvukao sa manje od 10 slomljenih kostiju.
To mi je omogucilo da usporim dovoljno da bi mogao da odradim sve ostalo.
Cuvajte se ljudi jer ove u kolima bas briga za sve ;)

Poslednja izmena:
Rock Shox Tora, ima li neko i kako se ponasa na off road-u?I Air i Coil verzija.

Sledeće mi se desilo na slepoj krivini na desno, prilazim krivini, i dolaze dva kamiona (poluprikolice), skreću oko mene i bukvalno me izguravaju u šljunak sa strane (da sam ostao gde jesam bio bi udaren). A odma posle te desne ima prostrana leva krivina gde su mogli da me obiđu ako iz nekog razloga nisu mogli na prvoj da skreću široko.
Cim primetim da je put takav da bi me uzano obilazenje dovelo u opasnost, idem malo blize sredini trake, tako da uvek desno imam barem pola metra da se sklonim, ako me iseku. U vecini slucajeva odustaju od obilazenja ako je nepregledno ili ima nekog ko ide u susret, poneko i svira, ali mi je tako mnogo lakse i mnogo sam mirniji nego kad se strogo drzim ivice. Retrovizor je super stvar kad tako vozim jer dosta ranije vidim budale koje hoce da me zgaze, kako god vozio, pa mogu na vreme da pobegnem. Moracu da razmislim da ga stavim i na glavni bajk kad idem putevima koje ne znam, zasad ga koristim na city bajku i ok je.

@sajber
Kako dobra scena i opis, mogao sam sve da zamislim dok sam citao. Nadam se da nisu ostale neke posledice, ali kako mi se cini ti povrede nisi ni osetio tako da super :D

Poslednja izmena:
dule0911 je napisao(la):
@sajber
Kako dobra scena i opis, mogao sam sve da zamislim dok sam citao. Nadam se da nisu ostale neke posledice, ali kako mi se cini ti povrede nisi ni osetio tako da super :D
Bledi oziljak na ramenu i luda uspomena :)
Bajku je samo isecena ona guma na rukohvatima, na celu cevi. Juga sam rasparao malo sa strane gde sam udario.
Doduse tada sam bio u vrhuncu forme, sad bi kosti ostavio na tom jugu sigurno.
Osim toga ne secam se da sam imao nekih problema u saobracaju.

Slučaj Armstrong
Slučajno naleteh na emisiju televizije National Geographic sa naslovom Cycling Greatest Fraud. Zanimljivo je pogledati, jer sumira kako je sve teklo. Ne sviđa mi se što nisu objasnili kako funkcionišu svi najčešći metodi dopinga, odnosno kako utiču na organizam, niti su istražili koliko je para pokrao tokom karijere, niti su istakli da je ojadio sve koji su učestvovali na trkama, a ne samo one koji su ga vremenom optuživali.

Nazad
Vrh Dno