Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@Little Jacob

Isprobao sam taj kalkulator i dobijem skoro iste rezultate, 62cm(c-to-c) ili 64cm(c-to-t). Kako sam pročitao na wikipediji, Andy vozi sa kraćim kurblama, verovatno mu odgovara viša kadenca odnosno broj obrtaja. I ja sam odnedavno počeo da praktikujem višu kadencu, kolena tako trpe manje naprezanje.

@Bishop

Pa taj sam, što bih kačio tuđi profil. :D

Bench je poceo da zivi malo zdravije :)
mige, kako pade s agame prvi dan ? koje gume imas ? ja nisam pao sa bajsa 10 god, cak ni po snegu a u februaru sam se spustao 5-6km od Strmne gore do centra Va, samo led i sneg na putu, jos je moj blizzard tezak krs u odnosu na agamu.

Bila kisha vozio 5 na sat prolazio tockom kroz neki mali odvod za vodu koji je masan kao strafta na pesackom prelazu. Guma je default sa Agame MICHELIN COUNTRY TRIAL 26x1.95

Pa j... ga, desava se. Ja sam imao opasan pad pre 10 god, klinacki fazoni, time trial :d sa mojim starim delta krsem, sa raster podloge izleteo na mokru klizaviju i prosuo sam se, 10-ak m drljao po podlozi, iscepao se, sa ogulio tkivo do kosti bukvalno, malo ispod kolena.

Koliko ste se zadržali na Adi? Ja sam stigao u 14:15 do Stonhendža, obišao dva kruga u oba smera, skapirao da nema šanse da ste tu i vratio se nazad na NBGD... Vetar u prsa i ručak u stomaku su me prekinuli, jedva sam postigao 40 na sat.

Uprkos svemu voznja odrzana, hvala svima koji su dosli, pa da nas bude vise na sledecem okupljanju !

Prilozi

• IMAG0008.jpg
    IMAG0008.jpg
    743.7 KB · Pregleda: 260
  • IMAG0013.jpg
    IMAG0013.jpg
    786.8 KB · Pregleda: 295
Ja sam sad dosao kuci, total distance 60km. Oko Ade smo napravili jedan krug i onda otisli preko Brankovog na drugu stranu. Vreme je bilo prijatno za voznju, nije ni vetar bio jak, Bolle i Demios su morali da pale a mi smo pedalali jos malo, svratili na pivo i girice i to je to. Super za prvi put da se upoznamo, nadam se da ce nas sledeci put biti i vise. Niko nije pao, slomio se, nije bilo incidenata, jedan bidon nestao u akciji prilikom malog izleta po offroad-u i to je to ;]

@razbojnick
trebao si da cimnes Demiosa na fon (on je i ostavio broj na topicu) pa da se ukacimo negde, cekali smo kod kamenja nekih 15 minuta da se svi skupe i onda krenuli.

Poslednja izmena:
E, dovraga, kad prelećem preko poruka... Nema veze, ovako me bar niko nije sputavao :D

Svaka čast da se pojavilo i ovoliko ljudi. I sve dobri bajkovi...i na tome svaka čast.
Ja sam danas posle sigurno 10 godina seo na bajs i malo vozio po Pančevu, napravio sam nekih 5km i hteo sam da umrem. Duša u nosu, boolja otkida, ruke i noge ne osećam, ali je osećaj prelep ponovo zajahati. Nadam se da ću polako vratiti kondiciju kad mi je 50-60km bilo ko "dobar dan", ali polako kad se nabaci kondicija valjda ću se i zaposliti u medjuvremenu, planiram kupovinu nekog finog drumaša, polovnjaka, za 300-400€ i to mi je dosta.

Danas bila bas fina voznjica.
Nasli smo se na Adi, napravili krug pa do Brankovog mosta, Hotel Juga, malo poziranja, neki otisli kucama
a neki smo nastavili do Zemuna na girice i pivo (kolu).
Nadam se da ce biti jos ovakvih druzenja. Svi su uspeli da odvezu turu bez kukanja :)
Na kraju sam imao na satu 50km predjenih, super proveden dan a i vreme nas je posluzilo.

Šteta što nisam mogao da dođem, bio sam sprečen, burazer mi je bio tu preko vikenda. Nisam mogao da mu kažem " ajde pali gajbi, idem da vozim bajs sa Benchmarkovcima" :) . Uostalom, verovatno bih vas usporavao, jer mi je kondicija trenutno u kanalu, nisam vozio bajs godinu dana, a vi aktivno vozite već ko zna koliko.

Anyway, iako ste već videli slike bajsa dok je bio kod Demios-a, valja da se zvanično zapljunem i metnem sliku. Dakle, u pitanju je Specialized StumpJumper Comp, Full Suspension Race 90mm - Made by Demios :d

Išao sam u detalje sa opremom, čisto radi sebe da znam šta sve ima i da pohvatam šta je šta na bajsu:

Kod:
Shimano Deore SLX FD-M660 prednji menjač

Shimano Deore XT RD-M760 Rapid Rise zadnji menjač

Shimano Deore LX SL-M571 prednji šifter

Shimano Deore SLX SL-M660 zadnji šifter

Shimano Deore kaseta i Shimano CN-HG53 lanac

Shimano Deore BR M-555 diskovi

Shimano Deore BL-M556 ručice kočnice

Shimano LX HollowTech I M572 srednji pogon sa patronom i šajbnama XT

Manitou Black 120mm vila

Mavic 317DISC felne

Rockrider nable

DT žice

Ritchey Zmax Millenium 1.9 gume

Fox Float R zadnji amort

Cannondale Fire 6061-T6 korman

Scott gripovi

Ritchey šipka sedišta

Selle Royal Mach sic

Nadam se da vam se dopada bajk, meni je vrh, a izašao me je 320e, tačnije 29k dinara jer za preostalih 4k treba Demios da me juri, samo valjda mu nisam dao adresu... :d

Dzabe!
Samo sto nije za asfalt. Ja vise nikad ne bih kupio mountain bike.

Možda nije za Holandski ili Francuski, ali za Beogradski asfalt nema bolje.

Momci (i devojke ako vas ima), kad je sledeca voznja? ;)

@Gizmor: Hoće sada biti situacija slična kao....? :D

Prilozi

• 0000037073.jpg
    0000037073.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 156
extra specifikacija ;) vidim ja bit ce upgrejdovanja. neka te sluzi lepo i dugo.
nego, dao si mi adresu, shaljem uterivache chim okasnich :D shala naravno.

vozimo se kad se dogovorite, ja kad god mogu istrchim pa na makar 1h.

Recite mi koliko je bitan prednji amortizer, vidim na slici jedan ucesnik na okupljanju nema isti, pa koje su realno prednosti ili mane amortizera?
Ja sve nesto mislim da bi mi legao neki scott sportster , brine me jer sam citao na forumu da 28 inca ume lako da se iskrivi ako se ode van puta, pa je u principu bolje uzeti mountain i promeniti gume?

Velicina mi je problem u principu, imam 198 i duzina nogu 95, onaj kalkulator mi izbaci 22-22,5 inca ram. U prodavnici sam probao xxl avalanche i meni na prvu ruku delovao prevelik, nekako mi daleko volan bio. Odmah nakon njega sam seo na xl i delovao mi za mrvicu mali, mada je sic bio spusten. Mozda bolje xl velicina pa posle ako zatreba da promenim onaj deo na koji se kaci volan, ne znam kako se zove :) , sa drugim uglom i duzinom pa odaljim malo volan?

Šteta što nisam mogao da dođem, bio sam sprečen, burazer mi je bio tu preko vikenda. Nisam mogao da mu kažem " ajde pali gajbi, idem da vozim bajs sa Benchmarkovcima" :) . Uostalom, verovatno bih vas usporavao, jer mi je kondicija trenutno u kanalu, nisam vozio bajs godinu dana, a vi aktivno vozite već ko zna koliko.

Anyway, iako ste već videli slike bajsa dok je bio kod Demios-a, valja da se zvanično zapljunem i metnem sliku. Dakle, u pitanju je Specialized StumpJumper Comp, Full Suspension Race 90mm - Made by Demios :d

Išao sam u detalje sa opremom, čisto radi sebe da znam šta sve ima i da pohvatam šta je šta na bajsu:

Nadam se da vam se dopada bajk, meni je vrh, a izašao me je 320e, tačnije 29k dinara jer za preostalih 4k treba Demios da me juri, samo valjda mu nisam dao adresu... :d

Ma pusti bajs, nego kakvi su ono gedzeti iza :d

Voznja je bila fina i drago mi je sto smo se okupili i sto nas je vreme posluzilo. Nadam se samo da se nece zavrsiti ovde nego da cemo se jos voziti. Sto se same voznje tice mogli bi da se organizujemo u utorak, sredu oko 6 popodne.

Tapa iPhone Talk

Pozdrav sa Autoputa bratstva i jedinstva

E izem ti temu o biciklima kada je vaznija istorija igranja cs-a od uloge prednjeg amortizera u voznji.

BStvarno pustite vise CS, ipak je ovo biciklisticka tema. :)
Prednji amortizer je bitan pogotovo na nasim glatkim, ravnim putevima. Da njega nema moje ruke bi odavno otisle u... Takodje trebalo bi mozda i imati i zadnji amortizer, opet zbog nasih lepih puteva. :)

Kad cemo inace opet da se vozimo, mogli bi mozda sutra?

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Ja sam protivu amorta na bajku, a ionako ne volim offroad voznju.

Kod mene u kraju je svaki put offroad :p
Posle duze voznje po raspadu od asfalta i makadamu itekako zabole zglobovi, tako da ih valja imati, po mogucstvu ne krsh od Zoom-a. Zadnji (cak i obican amort sa oprugom) mi puno znaci...bez toga odose guzevi ... i balls:D

Poslednja izmena:
Nazalost kakvi su nasi putevi, amortizeri su i te kako pozeljni. Ne isplati se kod nas voziti drumasa, istruckas se samo tako i posle te sve boli. Ja isto volim off road voznju ali stvano kad imas full suspension bajk milina ga je voziti i ovako po gradu, udobnost na nivou. :)))

Tapa iPhone Talk

Znaci prednji amort obavezno.
Sta znam, ja imam neki krs sa prednjim koji skoro ne radi i zadnjim, medjutim meni taj zadnji vise smeta nego sto koristi, to toliko upija energiju kod okretanja pedala da prosto smeta u voznji na ravnom. Moguce doduse da ima raznih konstrukcija tog zadnjeg, i razne tvrdoce pa ne upijaju svi toliko energiju pri voznji, ali zbog ovog mog bas imam averziju prema zadnjem.

Nazad
Vrh Dno