Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Bolje je da promeniš te gume od 6 godina. I spoljašnje i unutrašnje.

Nego, da li neko hoće na vožnju po Adi za vikend? Za razliku od prošle nedelje, najavljeno je toplo, vedro i suvo vreme. Bila bi šteta da to ne iskoristimo.

Ja hocu. Samo da ne bude kise, evo malopre me je oterala sa tenisa...

ako bude lepo vozimo se. moze i koshutnjak za promenu ili neka dr tura i malko brze nego proshli put :D

Oću i ja za vikend na vožnju što da ne. :)

A trka je Trofej Beograda, i trasa trke mi nije nešto. U subotu voze na Novom Beogradu, a u Nedelju od Jainaca do vrha Avale. Nigde centra grada.

Poslednja izmena:
ivan ima bajk fulash od 35kg, da ga zichara vuche do vrha, riknula bi :D

@ivan90bgd
shala mala, nadam se da se ne ljutish ;)

Pošto je ovo jedina tema o bajsevima, da pitam ovde :)

Dakle, kupio bih bajs za sebe, samo u rekreativne svrhe. Imam 100kg na 183 visine, i pune četir banke!
Naravno, para bih dao što je moguće manje, ali bih nešto što će lepo da me služi. Vožnja gotovo isključivo po N.Bgd asfaltu.

Hvala za svaki savet/preporuku!

A jel ivane, mi sa leve obale i centra da dodjemo do Jajinaca pa ces ti od Jajinaca tako polu riknute da nas przis do vrha Avale. :whip:

Ne razumem. :trust:

ivan ima bajk fulash od 35kg, da ga zichara vuche do vrha, riknula bi :D

@ivan90bgd
shala mala, nadam se da se ne ljutish ;)

Ne vredi da se ljutim kad ne razumem ni post na koji si odgovorio. :D A bajs nije baš od 35 kila. Ima jedno 15. :)

Pošto je ovo jedina tema o bajsevima, da pitam ovde :)

Dakle, kupio bih bajs za sebe, samo u rekreativne svrhe. Imam 100kg na 183 visine, i pune četir banke!
Naravno, para bih dao što je moguće manje, ali bih nešto što će lepo da me služi. Vožnja gotovo isključivo po N.Bgd asfaltu.

Hvala za svaki savet/preporuku!
Svi bismo da damo što manje para uvek, ali daj neku gornju cifru.

Imas dupli post :D
Shvatio sam te da ces da krenes iz Jajinaca do Avale. To ti dodje na pola puta, pa ces samim tim biti odmorniji.
Drugar mi je predlagao da idemo u NS iz Bg preko Bataje starim putem na F. Goru. Mora da se vidi za smestaj negde u NS jer nema sanse da se vracamo isti dan.

Ko hoce sutra u voznju neka vice na PP da se dogovorimo :D
Bicu u 10h u centru da nesto zavrsim, a posle
sam slobodan. Moze Ada, moze i Avala mada sam
je penjao u sredu ali nije problem ponovo, moze i do Ostruznice,
totalno mi je svejedno samo da okrenem 50+km.
Za sutra najavljuju 29 stepeni a za nedelju 34-35 tako da je bolja varijanta da se sutra provozamo.

Poslednja izmena:
Imas dupli post :D
Shvatio sam te da ces da krenes iz Jajinaca do Avale. To ti dodje na pola puta, pa ces samim tim biti odmorniji.
Drugar mi je predlagao da idemo u NS iz Bg preko Bataje starim putem na F. Goru. Mora da se vidi za smestaj negde u NS jer nema sanse da se vracamo isti dan.

Sređen dupli post.
A komentarisao sam trku koja će se održati sutra i prekosutra, pa mi je žao što neće iči kroz centar, to je sve. Nigde nisam rekao da ću ja voziti od jainaca do Avale. :)

Za 30k din možeš da uzmeš skroz pristojan bajs za asfaltnu rekreativnu vožnju. Teško da ćeš pogrešiti mnogo bilo koji da pazariš. Nemaš potrebu za disk kočnicama, trkačkim sedištem, pro menjačima, ali svakako uzmi ram od alu legure i izbegavaj plastične noname delove. Kad budeš kupovao, izmeri bajs prema sebi tako da možeš da ispružiš nogu što više dok okrećeš pedale. 183 cm, dakle, L veličina rama, tj. 20"-21", ali bi bilo dobro da znaš i dužinu noge. Ono što ti je još važno je dobra lula volana, guvernala i šticna sedišta. Nikako da budu no name i od nekog lošeg čelika, inače sa 100 kg ima da ih isavijaš. Dobro, to zavisi i od stila vožnje, ali je šticna osetljiva kad je lošeg kvaliteta kako god da voziš.

Poslednja izmena:
Puno hvala na ovim savetima :)
Ipak, toliki sam laik, da gotovo da ne razlikujem name i no name... Počeću da pretražujem po internetu, ako zapnem, pitaću ovde.
Hvala!

Samo uzmi od alu legure (najčešće je 6061, nekad ima i 7005) sve od cevastih delova, to ne koriste treš "kinezi". Srednji pogon (prednji zupčanik & poluge pedala) nikako da bude plastificiran, a papučice pedala koje hoćeš, nisu ti mnogo važne.

Nadam se da vam ne javljam kasno. Oko 13h imam planiranu voznju sa 2-3 drugara. Krecemo sa NBGD-a, idemo do Avale. Ima li zainteresovanih? Ako neko hoce, nek mi puati poruku na 0692286833.
Ivan

Samo uzmi od alu legure (najčešće je 6061, nekad ima i 7005) sve od cevastih delova, to ne koriste treš "kinezi". Srednji pogon (prednji zupčanik & poluge pedala) nikako da bude plastificiran, a papučice pedala koje hoćeš, nisu ti mnogo važne.

Kako nisu? Izlomih gomilu posto nisam mogao da se naviknem na SPD... A onda sam uzeo BMX pedale i nemam problema :D
S druge strane, mnogo su udobnije za voznju posto pravilnije rasporedjuju silu koja deluje na stopalo.

Kibicer će da praktikuje rekreativnu vožnju po asfaltu. I plastične pedale su dovoljne, ne utiču na opšte stanje bicikle i snižavaju ukupnu cenu.

Zna li neko da li su zimi veci popusti na bicikle s'obzirom da ih retko ko kupuje u tom periodu? Ja merkam da uzmem nesto za sebe ali skoro ce kraj leta pa bih mogao i da sacekam...

Nisu. Popusti su početkom i tokom sezone.

Jeste povoljnije za kupovinu polovnjaka preko oglasa. A za kupovinu u radnjama je verovatno ovako kako kaze RazbojNic.

Zimi u Planetu (na primer) ni nemate bajkove. Tada se prodaje zimska oprema - skije, snowboard itd.

Za nove ne znam,ali polovnjaci su po recima nekoliko mojih ortaka i Demiosa povoljniji van sezone,sada su cene vecinom malo napumpane.Ako nisi gadljiv na polovnjake i nije ti hica cekaj.Ja i pored saveta sto prijatelja,sto Demiosa nisam sacekao.*** uhvatilo me da motam(mislim na pedale naravno:) ),a i biznis plan mi je da za ovih 2-3 meseca skinem 10-tak kila.Ovih 100kg na mojih 184cm me prilicno opterecuju,pogotovo zbog posla kojim se bavim(konobar).Zimski period cu iskoristiti za kupovinu polovnih dobro ocuvanih delova,neki dobar XT pogon mi je prvi na listi i neka malo kvalitetnija vila.Posle na red dolazi sve ostalo,sem zadnjeg menjaca:)Trenutno je ovaj setup:ram HT Bike XCS SE,sticna,volan i lula HT(ustvari jedno od ovoga je Ritchey,ne mogu se setiti sta),Shimano 486 hidraulika,sifteri Diore,prednji menjac Diore,zadnji menjac XT Shadow,9 fazna kaseta Diore,pogon Triuvativ Isoflow,vila Suntour XCM V2,nable Shimano,tockovi Rigida Taurus 2000,gume Continental Mountin King 2,2.Slike kacim kad se nakanim da odem do ortaka po crt monitor,znaci za 2 meseca otprilike :)

Imam neki bicikl koji sam dobio kao znak zahvalnosti sto jednom poznaniku uradim sta treba oko racunara. Da ne bude zabune, imam bicikl oduvek, i u nize razrede osnovne sam isao biciklom.
Dva puta sam bio u Novom Sadu (~50 km x 2), za sta mi je trebalo oko 2.5 sata opustene voznje (27-30 km/h) uz nekoliko pauza. Cesto sam isao u Adu (25 km x 2)...
Ovih dana cu, najverovatnije, ponovo do Novog Sada sa jednim drugom sa kojim sam vec odradio tu rutu (jednom sam isao sam i smorio se ziv). :)
Sokocalo:
sdc11871.jpg

Sedlo je malo pocepano, ali ide kao zmaj! :)

P.S. Novosadjani (ili oni usput) koji me vide, a sa foruma su, neka mi bar mahnu! :)

Poslednja izmena:
Fina bicikla:wave:

jel ima nesto za voznju, ja sada hocu da krenem?

ja sam danas ugovorio malo druzenje vishe na adu, sa starom bajk ekipom, tj drugaru je rodjendan, tako da, biti cu na adi, pa se mozda vidimo.

Vrh Dno