Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Nema sram varijante, uzeo bi je da je imala.

Trek je bio u klasi do 200e koja Agama kosta 200e ?
recimo uporedi moj bajs po opremi i videces da je skoro tu ko tvoj, za 100e razlike moj bi imao bolju opremu od tvog a ram je xtc 4

Pa taj trek je polovan a kosta 200 eura. Pogledaj kakve menjace ima, kocnice, pogledaj amortizer.

Poslednja izmena:
Nema trenutno Sram ili neće biti uopšte? U onom cenovniku sa capriolo sajta stoji ista cena za oba modela. Totalbike.rs sajt ne radi danas.

Trebao bih početkom meseca da uzmem ako se ne predomislim, kad mi stigne plata. Da li se zna dokle traje sniženje, da ne propustim priliku.

Nema trenutno Sram ili neće biti uopšte? U onom cenovniku sa capriolo sajta stoji ista cena za oba modela. Totalbike.rs sajt ne radi danas.

Trebao bih početkom meseca da uzmem ako se ne predomislim, kad mi stigne plata. Da li se zna dokle traje sniženje, da ne propustim priliku.

Koliko je meni poznato sram varijate su prodate. Ostalo je nesto shimano, ali i nju kombinuju. Cujem da na nju pakuju x7 prednji menjac, sto je bolje nego na sram varijanti gde je isao x5. Popust traje dok god bude bilo zaliha.

Danas u PlanetBike-u videh ovog Vipera http://www.polarbikes.com/viper/ (600€). Koliko je bolji on od Lizarda(ako je uopšte)?

Inače za koji dan mi stiže ova skalamerija (i to je bajs, tehnički gledano) http://www.bremshey.com/products/item/16/ambition/, moram da ih pohvalim u PlanetBike-u izašli su mi u susret samo tako. Imam već dugo kod njih na servisu neki Dynamix-ov magnetni koji nisu nikako mogli da poprave i ponudili su mi da doplatim za ovaj Bremshey Ambition stim da će mi priznati ukupnu cenu dynamix-a iako mu je garancija istekla (bio je pod njom kad sam ga odneo na popravak). Tako da lova za lizarda ode na ovo, barem što sam dosad skupio :D

Pa taj trek je polovan a kosta 200 eura. Pogledaj kakve menjace ima, kocnice, pogledaj amortizer.

Ali je trek, to se lako izmenja, ako ti ne odgovara oprema lako ces napakovati za jos 100-150e i dobiti extra bajs, sa trek ramom,kao sto RazbojNick kaze

Onaj ko se ozbiljnije bavi vožnjom zna da kad uzme Cannondale, GT, Trek, Bianchi, Genesis, Specialized, Scott, Giant, pa i Merida, Ghost, KTM ili Scout, nije pogrešio i ne mora da se češe po glavi. Ne računam opremu, to uvek može da se napakuje po žellji, ali kvaliteta ram je temelj kvalitetne bicikle.

Evo da ja predstavim moju makinu, custom DiamondBack Vertec Sport:

Vila RS Duke XC, prednji menjač i pogon Deore, zadnji menjač XT Shadow, kaseta Sram 950 11-32 (sada koristim Sram 970 11-21), lanac, sajle i bužiri XTR, gume Hutchinson Air Cobra (na slici, inače vozim Schwalbe Marathon Cross 1.75), točkovi DT Swiss 420sl, kočnice Avid BB7, šifteri LX,... ostalo nebitno.

Prelazim prilično sa njim, od aprila ove godine do sad preko 1500 km.

Bike all the way!

IMG_9128_resize.jpg

IMG_9117_resize.jpg

IMG_9126_resize.jpg

IMG_9120_resize.jpg

simpa bajs savudine, samo skini tu nogicu pliz i turi neke spd pedale, sha ce ti te platforme :D i mozda neku hidrauliku za ~50-60e

Ma... Ja vozim po ravnom, ne treba mi hidraulika. BB7 radi kao zmaj, testirao sam ih na Fruškoj Gori, koči na nizbrdicama u mestu. A ta nogica je meni prilično praktična stvar kod parkiranja, ne znam zašto svi to skidaju sa bajsa. SPD je ok ali ovako mogu da vozim kad god idem bilo gde u običnim patikama...

Poslednja izmena:
hidraulika je hidraulika, kochi i vbrejk u mestu, ali nema shanse nishta da ima filing kao hidro, pa chak i neki jeftiniji avid dzusi 3 ili pak shimano deore, jednim prstom se kochi, sa dva drzish volan, a sa preostala dva menjash brzine :D
shto se tiche nogice, ok ali na bajsu od 100e, na ovako lepo sklopljenom bajsu je vishak, po meni, uvek mozesh da nadjesh neshto na shta cesh da ga naslonish tochkom ili pedalom ili volanom i sicom.

a za spd, ok ako idesh da igrash fudbal ili peshachish posle voznje bajka i obrnuto, ali za suvi mtb rajd, spd su neprikosnovene ;) mada imash konfort tike, koje imaju i normalan djon i dole plochicu, pa mogu da posluze ali opet, ne za neku vecu ground akciju.

Pa dobro, ali nisam ni ove morao da zatežem prstima,.... Ne znam jesi probao nekad ovu kombinaciju BB7 + XTR sajle i bužiri + SD7 ručice? Osećaj je skoro identičan hidraulici srednje klase.
A i ne volim da grebem bajs od svakakvo drveće i zidove. Ovako jednim potezom noge ostaje u mestu! :)

Evo da ja predstavim moju makinu, custom DiamondBack Vertec Sport:

Vila RS Duke XC, prednji menjač i pogon Deore, zadnji menjač XT Shadow, kaseta Sram 950 11-32 (sada koristim Sram 970 11-21), lanac, sajle i bužiri XTR, gume Hutchinson Air Cobra (na slici, inače vozim Schwalbe Marathon Cross 1.75), točkovi DT Swiss 420sl, kočnice Avid BB7, šifteri LX,... ostalo nebitno.

Prelazim prilično sa njim, od aprila ove godine do sad preko 1500 km.

Bike all the way!

IMG_9128_resize.jpg

IMG_9117_resize.jpg

IMG_9126_resize.jpg

IMG_9120_resize.jpg

uf ništa ja tu ne bi diro :D skroz je dobar

Pa dobro, ali nisam ni ove morao da zatežem prstima,.... Ne znam jesi probao nekad ovu kombinaciju BB7 + XTR sajle i bužiri + SD7 ručice? Osećaj je skoro identičan hidraulici srednje klase.
A i ne volim da grebem bajs od svakakvo drveće i zidove. Ovako jednim potezom noge ostaje u mestu! :)

nisam probao jer sam imao pre hidraulike samo avid SD5+ v-brejk koji je kochio super, ali shvati da je to sajla, ima odredjen stepen istegljivosti, a ulje je nestishljivo i tu se malo gubi na snazi, doziranju itd. zatim, ni jedna ta mehanika ne radi po principu dva klipa, vec je jedan statichan, a drugi pokretan i krivi rotor. zatim, mnoogo su vece shanse da ti pukne sajla nego da se desi neshto ulju ili crevu. dalje, poshto su zadnja sajla odnosno buzir duzi, uvek cesh imati osecaj da ti za kochenje zadnjom kochnicom treba vishe snage zbog veceg trenja itd itd, a koliko vidim, te kochnice nisu jeftine, pogotovo sa tim buzirima, izadju mozda i vishe nego neki osrednji hidraulichni diskovi, polovno sve naravno.

a shto se tiche nogice, nemam pojma, ja to u zivotu ne bih stavio :D u glavi mi je samo da pri nekom agresivnijem ofroudu se sama spusti od truckanja, i da se u krivini na levo polomim ko p**ka :D plus sam u fazonu da ne stavljam nikakav vishak na bajs, tipa bidone, torbice, blatobrane, nogice, svetla itd itd za sad samo pumpa, ali planiram prelazak na tubeles sa seal mlekcem unutra pa mi nece trebati ni ona ni rezerva guma kao ni zakrpe :D i biti cu lakshi za josh kilo :D

Daj lokacije u Beogradu gde ima da se vozi offroad, a da nije previše komplikovano za početnika.

Poslednja izmena:
simpa mi je polu of road varijanta kroz shumu uskom betonskom stazom na adi ali skroz spolja, krece od onih brodica i ide duz parkiranih splavova na strani koja gleda na nbg, ne ide bash celom duzinom ade. dalje, imash nasip koji ide paralelnom tom stazom i spoljnom stranom ade, zatim kratke deonice (ako nisu neshto sad izrovali) kroz shumu koja povezuje taj nasip i spoljashnju stranu kruga oko ade kuda ide biciklistichak staza. koshutnjak nije previshe zahtevan, ali to ne idi sam, samo sa nekim ko poznaje te konjichke staze. tu je i avala, i idem do resnika pa od njega seoskim putem kroz njive, putem kojim idu traktori, nije zahtevno, izadje se malo ispod podnozja i posle anravno putem uphill :D na avali imash isto ofroud, ali nisam nikada tu vozio, tako da ne znam kako je. kazu da ima i na nasipu kad se predje panchevachki most itd u sushtini nishta nalik onome u inostranstvu gde imash lepo napravljeno mesto sa nekoliko XC staza, par freeride i par dh staza, udjesh, platish 20e i vozish se, imash i zicharu, ma milina. mi to necemo imati ni za 150 godina, tuga, a toliko lepih predela....ovo sam ti sve rekao u okolini bg-a shto ja znam, ako se setim josh neke recicu ti. planiramo i neke akcije van bg-a ali nikako da se organizujemo i sve se svede na kraju na gore pomenute trase. al bolje i to nego da sedim za kompom :D:D

evo malo da balavite :D

http://forums.mtbr.com/showthread.php?t=426557&page=13

Poslednja izmena:

Prilozi

• IMG_2686_resize.JPG
    IMG_2686_resize.JPG
    224.9 KB · Pregleda: 185
  • IMG_2687_resize.JPG
    IMG_2687_resize.JPG
    215.7 KB · Pregleda: 174
  • IMG_2688_resize.JPG
    IMG_2688_resize.JPG
    289.1 KB · Pregleda: 201
  • IMG_2689_resize.JPG
    IMG_2689_resize.JPG
    226.8 KB · Pregleda: 188
Jel neko za neki Mountain ride gathering ?

ja znam predobre staze u Lipovicama, i u Koshutnjaku (da da u koshutnjaku, sat ipo vremena downhill u cik caku) pa ako neko hoce da ludujemo malo .. :) dok je leto.

ajde, bez obzira na uslove, da bude sledeca nedelja, kapiram da bi tad svi mogli ... ?

Extra, hvala na lokacijama, sad samo još treba kupiti bajs :) . Samo me malo bedači što nema Sram verzija Agame, jer sam počeo da čitam lepe stvari o toj opremi u odnosu na Shimano... Samo mi nije jasna jedna stvar, ko je sve diler za Capriolo u Beogradu i gde sve važi taj popust. Vratio se totalbike.rs i vidim da su tamo obe verzije Agame po ceni od 36k. Jel ide na to i popust od 10% koji ima ili je već to sa popustom, pa ne može popust na popust? :D

Vidim da ima dosta interesovanja za bajseve, Benchmark je ipak zdraviji nego što se misli :) .

imas obuhvatajuce, i ubodne rogove. oba zahtevaju bar na neki nacin da seces gumenu rucicu od aktuelnog volana. osim ako neces da kupis i rucice sa rupama. ima u Pancevo da se kupe sve te *****ncije jako jeftino, i to originali, kog ne mrzi da ustaje u shes'

ajde, bez obzira na uslove, da bude sledeca nedelja, kapiram da bi tad svi mogli ... ?

I ja sam isto za voznju raspolozen uvek. Tako da ako budete isli, javite pa da se iskombinujemo. Ja mogu svaki dan posle 5h, jer radim do 4h.

Inace sam stvarno veliki zaljubljenik u bajseve, pogotovo u Cannondale jer odskace od svih po izgledu. :) Imam jedan u svojoj garazi Cannondale Super V500. :)

@Gizmor
Ja mislim da je Capriolo-u pre uvek bilo ponuda i sa Sram i sa Shimano opremom, ne znam zasto sad ima samo sa Shimano opremom. Ako uspes da nadjes, uzimaj sa Sram bez razmisljanja.

tako i ja, posle 17h svaki dan, ili vikendom bilo kad, samo da nije preko 35c :D
od sutra krecem u pedaling :D pa ko hoce za pochetak do ade nek se javi na pm ili ovde.

Scott aspen .... bice i fotki. Ako dolazite u Kosutnjak, javljajte, to mi je 10 minuta od kuce.

Mogli bi onda ako bude lepo vreme ovih dana, sutra, prekosutra da se lepo organizujemo da pedlamo za pocetak Kosutnjak, Ada, kej.

Nema više Agama modela u Srbiji, malopre sam zvao Totalbike, kažu ode im zadnji primerak danas. Tipično kada hoću da kupim nešto...

Alternative, hoću Sram, pa makar i polovno nešto... sad sam u fazonu daj šta daš..

Drugar je uzeo Speedstera u Capriolu pre neki mesec (na popustu) za oko 35k. To mu dodje neki hibrid. Oprema i nije bogznasta, ali bajk ide ko blesav. :) (a i lep je)

Evo jos jednog dobrovoljca za voznju;)

Nazad
Vrh Dno