Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Postoji li ekvivalent dashcam-a za bicikle? Drugaricu pre dva dana oborio auto, lik pobegao...
Najbolji sto znam:

Ima na sajtu i mnogo snimaka koji su aploudovali korisnici.

Kupio sam prosle nedelje weldtite all weather lube za podmazivanje lanca i baš mi se svidja. Iako nije dry lube ne ponasa se kao klasican wet lube. Ne prlja lanac ne lepi se ništa. U odnosu na joe flats sto sam koristio je jeftiniji i duze se drzi na lancu (mada je onaj dry), onaj je 1200 za 125ml a ovaj je 650 za 100ml

prod78591_NC_NE_01.jpeg

Za te pare odes u radnju i kupis capriolo ili polar koji imaju na stanju a da ti se sviđa za poklon. U tom cenovnom rangu sve je isto

Ili ako mozes da se isprsis jos koju hiljadu uzmes ovo sto je svetlosnu godinu ispred polara i capriola za 250 e iliti 30 hiljada dinara

Vozim sad Nakamura Summit 26, rekreativna vožnja, a ovaj Rockrider mi djeluje zanimljivo pa bih možda mijenjao.
Kakav je MICROSHIFT RD-M46-L i generalno Microshift u odnosu na Shimano.
Napominjem, rekreativna vožnja.
Hvala.

Ne bih znao reći nisam ga koristio. Pogledaj možda na youtube ima neka recenzija. Verujem da je ok

D6ACDFA1-4702-4E9F-A1B4-F76B707C1B93.jpeg
Pauline izdominirala :)

Kupio sam prosle nedelje weldtite all weather lube za podmazivanje lanca i baš mi se svidja. Iako nije dry lube ne ponasa se kao klasican wet lube. Ne prlja lanac ne lepi se ništa. U odnosu na joe flats sto sam koristio je jeftiniji i duze se drzi na lancu (mada je onaj dry), onaj je 1200 za 125ml a ovaj je 650 za 100ml

Pogledajte prilog 314677
Jesi probao Motip, takodje teflon?
Motip PTFE - 200ml 550din

Imao sam sprej (tj imam ga jos uvek), ima u uradi sam isto njihov samo ne za "bajseve" duplo jeftiniji, ali ja sa njime ispricam svuda pa i pakne slučajno, nemam zivaca da polako. Ovako lepo nakapam samo na rolnice

Može li pomoć oko kupovine?

Imam 189cm i 100 kila, pa mi treba veći bicikl, i to bih išao na mtb, iako ne idem offroad. Dosta bih ga vozio i po gradu u budućnosti. Šta mi je bitno, budući da mi treba veliki bicikl, gume 28+, ram za moju visinu (20+ ili XL), aluminijum jer bi bio pretežak, i šta je poželjno jesu disk kočnice. E sad cena, platio bih oko 40 hiljada dinara Ono što sam našao je ovaj bicikl:
https://planetbike.rs/biciklizam/bicikli/mtb-bicikli/bicikl-polar-mirage-comp.html Hidraulične disk kočnice, i sve ostalo što meni treba. Nisam našao ništa slično kod Capriola za ove pare. Ima li neko preporuku ili misli da ovaj model ne valja? Gledao sam i ovaj Mirage sport, jeftiniji i mehaničke disk kočnice, možda još nešto razlike, zaboravio sam. Pro je već 50000, ne daje mi se toliko.

Pozdrav i hvala.

Imaš i onaj capriolo Level 9.2, malo je skuplji ali je bolji izbor. Jeste da nema hidraulične kočnice ali zato ima 8 brzina pa ako ikada odlučiš da nešto menjaš ne ostajes zakopan sa račnom od 7 brzina kao da je devedeset peta. A te hidraulične možeš dokupiti posle za 6 hiljada

Hvala, ne bih išao toliko daleko sa cenom, iako verujem da je bolji. I ovo sam možda preterao, nisam zahtevan vozač, nekad da se provozam sa devojkom 10-15km i na posao nekad da odem. To je sve od mene.

Pre 10 godina sam kupio 1 mnogo lep mtb za 700eu na akciji, sve je Shimano Deore osim zadnjeg menjača koji je XT. Generalno full bike, koji je nije važno. Šta je fora i zašto se javljam, treba dobro mućnuti glavom pre nego kupujete bajs i napraviti nekoliko ozbiljnih razgovora oko stručne pomoći pre kupovine, šta kupiti i zašto. Eto ja seljak hteo samo MTB sa točkovima 26", nekada sam iz kola vadio bajs, blizu terena za pecanje, i vrteo preko raznih puteva i zemljanih puteljaka. A onda nesreća, bolnice, teške operacije kičme i praktično sam postao lice sa specijalnim potrebama po pitanju bajsa. Nisam mogao da vozim biciklu one namene za šta je predvidjena, konkretno mtb, kada sam sišao sa asvaltiranog puta na zemljani i kada je počelo da štrucka samo sam se ukopao, kičma mi je oštećena. Tada sam shvatio da sam samo za trekking ili city bike i sa točkovima ne manjim od 27.5 incha da se nebi po gradu trkao sa autobusima ili kočio saobraćaj dok se ne dovatim biciklističkih staza. Moja preporuka ako kupujete nov bajs da ne idete ispod 700eu, jer ako kupujemo telefone od 800eu na dve godine gde nebi kupili pajs od 1000 a vozićemo 10 godina sigurno. Moj sam kupio pre 10 godina na akciji za 700eu, takao ništa na njemu nisam, osim što menjam gume na tri godine i što dodajem dodatnu opremu. Normalno svake godine obavezan servis koji ne verujem da je više od 2 soma, meni ga radi školski drug za dž, serviser Planet Bikea, do sad smo samo jednom promenili lanac jer šaltam kao Engleski princ. Vozim ga inače na 3 dana od 60 do 80 km oko Bgd. Dakle kupujte bajs sa vašim realnim potrebama i ne bacajte pare za nešto što nikada nećete kao ja koristiti, mtb. Mtb za grad sa točkovima 26" ništa gluplje nisam izabrao.

MTB i nije za grad :) mislim moze da se odvoza 10-20km do neke planine (brda) pa da se uziva, ali su problem ovi nasi "MTB" od 30-40k din, to ce morati odmah u servis posle jedne dobre planinske voznje (onako kako treba)

Kolege, jel treba nekom, nisam nista skoro presao sa njim za poslednje dve sezone, samo skuplja prasinu...

Prilozi

• 20210826_082317.jpg
    20210826_082317.jpg
    345 KB · Pregleda: 90
Veličina?

Poslednja izmena:
Danas sam izgoreo ko kaubojski tiganj,ebenih 30 km uspona,vetar u grudi,na pola puta mi doslo da zovem taxi
Lako vama u Bojvodini,to je mesto za biciklizam
Screenshot_20210831-223312_Komoot.jpg

na Kopu je bilo "prelepo"

Untitled-2.png

btw padala je kisa na nekim delovima staze
Od 3h koliko si vozio trku, + start + okrepa = 200min ; mozda je bilo ukupno kise na stazi cirka 10-15 min. Ali svako do dozivi drugacije :). Meni pak je ovo jedno od boljih trka na KOPu bas zbog takvih uslova koju su nas zadesili, a eto vozim prilicno oprezno sve sa 26" i v-brake xaxa

zato sam i rekao na nekim delovima staze :)

pa i vozilo se oprezno, u ponedeljak na posao :D

Nazad
Vrh Dno