Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Kod mene, ima jedni brdo 10 odsto, možda i jače, 200 metara ukupno. I ja završio trening i tu volim jako da udarim, krenuo u nisku brzinu, najnižu a pre toga kiša pala, pokisam sve plus me vetar ubi. No, ja krenem jako na tom usponu i dignem se da verglam iz stojećeg položaja kako bi dobio na brzini da ubacim u veći prenos i kako sam se digao, tako guma počela da šlajfuje, odmah sam se otkačio da ne bi pao i bila mi jako komična situacija.

Probao sam nove cipele, ekstra su, meni taman.
Pedale su tek vrh, možda je teže malo dok se naviknem da se zakačim ali da se otkačim, jedno deset puta bolje nego na spd za mtb cipele.

Jedina stavka što mi trnule obe šake što aplicira znači da sam loše pločice postavio, ***a, sve na brzinu ovo popodne te mi položaj tela verovatno bio mnogo drugačiji nego inače. 😆

Prilozi

• IMG-a2aa1b350d299458210736089dabc5ea-V.jpg
    IMG-a2aa1b350d299458210736089dabc5ea-V.jpg
    141.5 KB · Pregleda: 14
@PJ

Definitivno sam se odlučio da napred imam shimano 105 r7000 50-34 a pozadi uletgra r8000 11-34.

Zašto nisam išao na ultegru? Dva jednostavna razloga, novac kao broj jedan, drugi razlog što mahom svi kažu da nema razilike izmedju 105 i ultegre sem materijala i težine i da obe grupe rade u principu iste. Kada gledamo cela grupu, ultegra je lakša za nekih 270 grama, možda i manje i to je mizerno da bi išao na ultegru.

Nisam siguran zašto si mene označio. Kod me mene je fabrički sve 105, osim zadnjeg menjača, koji je GRX.

@Balerion ako planiraš da voziš asflat, a želiš brzinu, nešto uža guma bi dobro došla i obavezno bez krampona. Moje fabričke su imale neke krampončiće, od kad sam prešao na slick, značajno manji effort za istu brzinu.

Ако некоме треба нешто од опреме или алата, Лидл од јуче има у понуди оне њихове зезалице.

Sve što oni izbacili u ponudi, ja uzeo 5 dana pre toga samo kvalitetnije ali eto, može ko nema da uzme u Lindi.

Danas ako mi lik ne pošalje 105 R7000, idem lepo na ovu ultegru r8000.

U Lidl je dobar onaj stalak za bicikle, ali samo kada je na sniženoj ceni. :)

pa, ima i boljih (skupljih) ali je ok, bolje ista nego nista :)

Naravno, slažem se, ali za osnovne i lične potrebe je sasvim ok, ali nisam ga kupio, nikako da naletim kada je na akciji. :)

Ćeš da prodaš upola cene? :D
neka, dobro je imati ako zatreba 🤣

Imam neki manji drzac - umesto zadnjeg tocka - koji mi uglavnom radi posao, a kad se petlja nešto na biciklu zauzima mnogo manje mesta.

Sutra idem rano ujutru na popravni. Da izvučem bolje vreme sa drugačijom taktikom i da imam snage za poslednjih 30 km koje sam prošli put jedva odvezao.

Hrana će mi biti drugačija, energetske čokoladice spremne, gel i banana. Sutra doručak banana, jogurt, suncokret, musli, badem. Sve to smutim u čašu od dve deci i popijem.

Samo jako!

Da javim rezultate. Mnogo bolje sam se osećao danas, jeo na vreme, prosek brzine veći i zbog toga sam stigao 11 i po minuta brže.

Zbog manjeg broja zuba, brda radim na tempo i održavam istu brzinu kao pre ali bez nepotrebnog umaranja.

Sada kada zamenim prednji i zadnji prenos, nešto će mi biti lakše na njima ali otom potom.

Poslednj zupčanik će mi tada koristiti samo na 9% + uspone.

Jel voziš uzbrdo Gornju Sabantu?

Možeš tim putem do kapije Levča, skroz do gore je konstantan uspon.
Pa da se spustiš do Rekovca ili Jagodine, i u povratku ti je opet uspon.

@mirza82

Hvala, videću sledeće nedelje to da odradim za vikend. Uvek sam voleo bar 10 km ravno pa onda uspon ali ovde gde god kreneš sve neka brda.

Možda preko nedelje odradim to brdo do Sabante, čisto da vidim kako je.

Danas sam vratio pločice nazad i stopala su počela da mi trnu tek posle 70 km što znači da nisam u formi, prefosiran.

Zbog pomeranja pločica, nestalo je utrnuće i šakama ali jedan bol me prati od samog početka, tj od početka godine, to je vrat.

Videću sad sa serviserom da doteramo bike fiting pa da mi položaj malo uspravi i dotera. Možda pomerimo sedišta napred a stavimo dužu lulu, otom potom.

Danas imao situaciju kako se lako gine od kamiona kada mu se udje u mrtav ugao, no, bio svestan i ukočio da on lepo mene može da vidi.

Tako da pazite sa kamionima jer često nas i ne vide kada smo iza te trudite da vas uoči na vreme.

U Nemačkoj
I skoro duplo su jeftinije nego što su bile kod nas

Drugar hoće da pazari SCOTT MTB SPORT CRUS-R, pa ako ima neko iz prve ruke neke informacije o kvalitetu, udobnosti, itd... Hvala.

Drugar hoće da pazari SCOTT MTB SPORT CRUS-R, pa ako ima neko iz prve ruke neke informacije o kvalitetu, udobnosti, itd... Hvala.

Ja ih imam. Mislim da sam ih uzeo na identicnoj akciji prosle godine.
Meni odlicno leze. Nisu udobne u smislu patika za trcanje da imaju mekane uloske i slicno, ali jesu vrlo komforne. Kada se otegnu, noga lako ulazi i ima mesta i onda zategnes na svoju sirinu.
Ne landara nista, nisu prezategnute i to je otprilike to.
Sa obzirom da ih koristim samo za bajs, moje su iste kao i prvog dana. Nista se nije odlepilo. Nisu bile na pranju ili kisi.
Sto se mene tice, toplo ih preporucujem. Mozda ima boljih, ne bih znao, ali ove svakako vrede svoju cenu.

Nazad
Vrh Dno