Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ja sam pre neki dan trazio prednje glave, 32 rupe center lock i six bolt da su bar deore, i nema... Ni jedna jedina radnja u NS nema. Dobro bilo je u risu neka prastara x7 sram za 6000 sto svakako ne bi uzeo za te pare (ali samo six bolt). Uvoznici za shimano su smejurija, dovoljno je reci da moje pedale stoje kod njih 2 meseca da oni odluce sta ce sa njima biti, ne znam po kom zakonskom roku oni funkcionišu ali sta god

Planiram zamenu šticne na svom biciklu. Osim na dužinu i prečnik, na šta bi još trebalo da obratim pažnju? Ima li smisla davati više od 2000 dinara na ovaj jednostavan deo?

Trenutno u dekatlonu imaju na lageru samo S veličinu, tj. za vozače visine 150-164cm.
Ja sam visok 185cm, uzecu XL kad se pojavi, mogao bi i L ali mislim da je za moju visinu ipak XL prava mera. Jos jedno pitanje da li je moguce zakljucati prednji amortizer na ovom modelu ( ST 520 V2 )?

Njihov sajzing je ispod proseka, ali manje od XL nikako

P.S: Čisto sumnjam da će da se pojavi uskoro, nažalost

Planiram zamenu šticne na svom biciklu. Osim na dužinu i prečnik, na šta bi još trebalo da obratim pažnju? Ima li smisla davati više od 2000 dinara na ovaj jednostavan deo?
zavisi koji je bicikl, ali da ta dva podatka su najbitniji. e sad ima tih jednostavnih skupih delova (ako se obraca paznja na tezinu, tj lakocu) i komplikovanijih, ako se vozi po planini (dropper post)

A sta mislite o Nakamura FUSION 3.8 sada je na popustu u intersport-u.?
I taj Nakamura MTB su ostali samo male veličine
Bolji je BTwin od tog modela.

Nemoj da bežiš od polovnjaka. Evo nešto na prvu loptu
Čak sasvim pristojan nivo opreme.

E sad, ako je većinski asfalt, ravnije, neki MTB 29-ka ili treking bi bio bolji izbor, ali cene su malko otišle dođavola. Za tvoj budžet, ništa kvalitetnije.
Mada. možda ovako nešto:
i više nego vredi za tu cifru.

Poslednja izmena:
Može neka preporuka za blatobrane za Polar Mirage Comp (guma je 29", hidraulične disk kočnice), i capriolo diavolo 600fs (guma je 26", v brake)? Ako mogu linkovi za to, da poručim. Hvala

I bre. Uzimaš šta smatraš da ti treba i uklapa se u budžet
..itd

Hvala, nego slabo se razumem, zato sam pitao. Znam da imaju rupe za blatobrane, ali ne znam zbog širine gume, i sličnih stvari. ***, ništa, probao sam da nekog iscimam za pomoć 😁

pa udjes biciklom u prodavnicu i probas da vidis koji ti odgovara :)

Posle skoro 2 meseca u shimanu danas sam napokon dobio nove pedale. I to sve samo zahvaljujući ljudima iz vektora. Ako kupujete u risu budite spremni da neće da vam reklamiraju iako vi to tražite

Da se malo pohvalim.
Dodao sam pre nekog vremena još jedan bajs svojoj garaži. Kako sam poslednjih meseci 2/3 u totalno ravničarskom predelu, uzeo sam i adekvatno sredstvo za razonodu. Mnogo primerenije od mauntija,
Focus Lost Lagoon, treking

Naručio sam nove gume (iz DE, nema ih kod nas sada), kupio nogaricu, ostalo je extra.
Druga slika je namerno pored mašine, da se vidi koliki je to u stvari bicikl. Ram 60x60.
Visok sam (samo) 185, međutim volim da skroz opružim krake prilikom motanja. Rekoše mi da imam odbojkaške noge :d, prvi put sam čuo taj izraz.
Bajs mi je vrlo komotan i prija mi. Iako sam razmišljao da još par cm podignem sedište i korman, za sada ga ostavljam ovako.

Danas je počela zadnja glava da mi se čuje kao da drobi biber. Iako je u garanciji kupio sam kljuc za konus da je ja sam otvorim. Lezajevi su bili toliko suvi da kada sam izvukao osovinu svi su poispadali napolje. Bukvalno ništa masti unutra nije bilo. Taman sam pre neki dan kupio u uradi sam kanticu litijumske masti da ne koristim preskupu rsp za ovakve stvari. Sada se vrti ko po loju i necujna je.

Meni je poceo da preskace zadnji zupcanik tj. lanac, pri naglom i jakom potisku u brzini koju stalno koristim (izeo se). Moracu na buvljak da nadjem neki za 100 dinala org. iz Nemacke

Nije se izeo sam od sebe, verovatno se lanac izdužio pa ga pojeo. I novi će brzo da strada ako je lanac loš, pa proveri i njega.

Da njega nisam menjao nikad od 2008me :) mora probam na drugom zupcaniku da li preskace tako cu utvrditi

Istrošen lanac ne mora da preskače na svakom zupčaniku ali na onom koji si najviše vozio tj trošio hoće. Ako nisi menjao toliko dugo lanac i kaseta su sigurno za zamenu a moguće i prednji lančanik.

Izmeriš dužinu lanca. Nov lanac na 10 karika ima dužinu 254mm. Ako izmeriš 256mm onda je za kantu. Ko vozi skuplje komponente (11, 12 brzina), on menja i ranije (kad je 1.2-1.5mm izdužen).
Edit: preskakanje nije znak lošeg lanca nego loše kasete. Nov lanac će da preskače na potrošenoj kaseti.

Jednostavnije je da ode negde u servis gde imaju merač da mu izmere.

ili kupis merac, ima na ebay za 3-4$ i miran si :)

Realno, al ako covek menja lanac svakih 13 godina onda se nece bas cesto taj alat koristiti.

Poslednja izmena:
snimio sam Polar Practic 10 sklopivi bicikl ali nema ga nigde u prodaji ni nov ni polovan, pravi/uvozi ga planet bike, zna li neko gde bi moglo da se nadje ili kad bi to moglo da se pojavi?

Piše da ima u gomili prodavnica:
mada je cena vrlo sumnjiva, a i nije isti model.
E sad, ako je sistemska greška ili ti ne odgovara taj model, probaj ovde
ako ne, onda nek ti neko kupi u:

Inače uvoz toga (iz Kine) i svega sličnog je u velikom zastoju u čitavoj Evropi, tako da... pitanje da li će ga uopšte biti

Practic 20 nema diskove, a Practic 30 nije aluminijumski nego celican i takodje nema diskove. 10 je najskuplji model. Tempo link ti je crnogorski. A ti ostali sajtovi zovu planet bike magacin koji ce im reci da nema, i ja sam direktno slao mejl planet bikeu koji ih jedini uvozi u Srbiju.

Ako plabetbajk nema polar onda ga verovatno niko nema jer ga ipak oni "proizvode". Jel to gledaš taj bicikl isključivo zbog sklapanja?

Nazad
Vrh Dno