Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Pa mozda i jeste ali opet leti na velikim vrucinama malo kamenja, stakla koga kod nas ima na tone, neka rupa.. i ode i semi slik :)

Preterao si, jer uopste nije tako. Da je tako ne bi niko onda vozio semi slik. Ja ih vozim godinama i gume mi traje i po dve sezone bez problema.
A sta mislis kako je sa slikom tek? :) Slik gume nisu za nase puteve, prvo oseti se svako ulegnice i dovoljno je da ide malo brze i negde da bude malo vlazan put i ima da prokliza samo tako.

Poslednja izmena:
Ti si iz Bg, provozaj malo mojim krajem ;) Naravno, ne buse se i ne deformisu se sve slik i semi slik gume svaki dan ali.. nije preporucljivo bilo kakvo skretanje sa asfalta.

A to za proklizavanje si u pravu.

Jesam iz BG i vozio sam se svuda, tako da znam sta pricam. Inace najvise gotivim off voznju. ;)

Samo kazem da nikom ne bih preporucio slik gume za BG, jer su putevi uzas zivi.

Poslednja izmena:
BG - Stari Slankamen (na riblju čorbu) - (Subota 17.09, sastanak kod restorana "Venecija" na zemunskom keju u 9h)

Ko hoće, nek' izvoli. Tempo - oko 30km/h (prva grupa), oko 25km/h (druga grupa). Ima nekih 40-50km do tamo i nazad slično (sve zavisi da li ćemo se vraćati preko Inđije, ili istim putem). Put nije toliko strašan, ali ima deonica na kojima je nenormalno loš. Stajanje proizvoljno, čim nađemo neku česmu ili klupicu. A što se tiče riblje čorbice, ona je fantastična, a nije ni skupa (beše negde oko 200-250 din sa kiselom vodom, ne znam koliko je odvojeno jer sam ovo uzeo prošli put).

Ko planira da dođe, nek' dođe do 9h na mesto sastanka jer se najverovatnije prvi put vidimo i ne znamo koga da čekamo (ako bude potrebno čekanje zbog gumi defekata i slično).

Poslednja izmena:
Što se mene tiče može. Ali kao što vidiš već na onom linku, Čeda je postavio poziv za vožnju i 10-oro ljudi se prijavilo (na taj broj obično dođe i 5 ''neprijavljenih'') i prijaviće se još. I sad, kako pomeriti raspored 15-oro ljudi, zbog tebe jednog? :)

Kontaš već...

Poslednja izmena:
Kapiram, nisam ni obratio paznju na link. Mislio sam da cemo opet ici mi benchmarkovci. Nema veze picite vi.
Ako bude neka voznja u nedelju, javi. :)

Može i to u nedelju, ''mi'' benchmark-ovci. :)

Npr. do vrha Avale. Ja pitah ovo isto prošle nedelje, ali eto, nije bilo interesovanja. Možda ga ima sad?

Izgleda da nema ni sad interesovanja.

Šta da se radi. A ako neko želi da pripomogne promovisanju biciklističkog sporta, neka bude u nedelju 18.09 / 10:30h ispred 25. maja (Dorćol).

“Postovani Prijatelji,
U proteklom periodu saradjivali smo dosta uspesno na obostrano zadovoljstvo.Svako na svoj nacin trudio da UNAPREDI REKREATIVNE BICIKLISTICKE TURE. Mislimo da smo u tome uspeli.Sada mi imamo molbu da Vi pomognete BICIKLISTICKI SPORT U BEOGRADU.
U NEDELJU 18.SEPTEMBRA, u okviru EVROPSKE NEDELJE MOBILNOSTI nas Grad se predstavlja biciklistickoj Evropi putem putem video i foto zapisa, a da bi slika bila objektivna Biciklisticki savez Beograda organizuje rekreativnu voznju od Sportskog centra “Milan Gale Muskatirovic” (bivsi 25 maj) na Dorcolu do Savskog pristanista.
Okupljanje ucesnika u 10:30 casova ispred Sportskog centra “Milan Gale Muskatirovic”,a polazak u 11:00 casova sa istog mesta.
Vase ucesce u sto vecem broju bi nam dosta pomoglo, mi to znamo da postujemo i nagradimo jednom lepom turom.
Hvala puno i ocekujemo Vas. “
http://www.cikloberza.com/last_minute_show.php?id=417

Pa posle ko hoće, idemo do Obrenovca (Zabran).

Aj moze, ja sam zainteresovan. Ako jos neko bude isao sa bencha neka javi pa da se mi nadjemo negde i da idemo zajedno tamo na 25. Maj.

Koliko ima kilometara krug oko ade biciklistickom stazom? Kupio sam neki brzinomer pa da vidim kako meri. Izmerio je 8,13km, kada merim preko GoogleEarth-a dobijem 7,9km. Jel merio jos neko?

Pa sto, dvesta metara gore dole, zar ti je to toliko bitno? :) Inace dobro ti meri. ;)

Zvanično je dugačka 8200 metara. Ali ti sigurno nisi išao po sredini staze nonstop, već si negde i kratio... pa tako, to je to.

Subota 24.09 / 09:00h
Beograd - Kovin

Okupljanje u 09.00h na Trgu Republike. Obično to bude kod DNK fontane. Ko ne zna gde je ona, Knez Mihailo gleda u nju na jedno 30-40m.

Ruta je sledeća: http://ridewithgps.com/routes/190168 (oko 125km).

Odlazak: BG - Pančevo - Starčevo - Omoljica - Banatski Brestovac - Skorenovac - Kovin... i cilj nam je štrudla sa makom (mnogo dobra inače, cena oko 120 din ako se ne varam).
Povratak: Kovin - Deliblato - Mramorak - Dolovo - Pančevo - BG

Tempo je oko 30km/h - brža grupa ili 25km/h - sporija grupa, mada će tempo zavisi i od broja ljudi.

Koga interesuje ovde može naći nešto više informacija.

Ja ću ove što kreću sa Trga čekati kod PKB škole na panč. putu, pa ako je nekome bliže da dođe do PKB-a nego do Trga, možemo se naći u 09.10h kod navedene škole. Tih 10 minuta preko je zbog toga što dok se svi nađu na Trgu, pa spust 29-im...

Vidimo se!

Poslednja izmena:
po mojim merenjima, krug ima neshto manje od 8km :D ali recimo da je tu negde :D

@dzonihsv
odlichna ruta. ako uspem da nadjem vremena dolazim i ja. koliko vremenski traje sve to, otprilike?

Sve to zavisi kako je namesten onaj magnet i kako je podeseno u brzinometru za koji tocak da meri, obim gume, sirinu itd. Zato i varira jer mnogi ne nameste to. Nego samo montiraju i cao. A sad za sto metara sto varira mislim da je totalno bzvz raspravljati oko toga, ne zavisi zivot od toga. :D

@dzonislav
Daj bre neku nedelju da ima ovako finu rutu, a ne samo subotu. :)

@dzonihsv
odlichna ruta. ako uspem da nadjem vremena dolazim i ja. koliko vremenski traje sve to, otprilike?

Aj da probam da izračunam u detalje.

Pošto je Kovin od Trga udaljen oko 55km, ako voziš/vozimo 25km/h, to je nešto malo više od 2h aktivne vožnje. Ima sigurno jedno stajanje (10-20 minuta) u Omoljici, pošto ima česma, a posle ćemo najverovatnije stajati jedino ako neko zatraži to. U Kovinu bi bili negde oko pola 12 (eventualno 12), po mojoj slobodnoj proceni. Kupovina štrudli, hasanje i čekanje da se iste slegnu nekih pola sata (po slobodnoj proceni). Povratak je međutim druga priča. Idemo preko Deliblata i do BG-a preko njega ima oko 70km. To je minimum 2h i 20minuta vožnje (aktivne naravno). Stajanje jedno 2 puta, eventualno 3 puta (po 10 minuta).

Kad se sve sračuna (grubo), ispadne da se najranije možeš vratiti u BG oko 15h, a najkasnije oko 17h. Ovo što napisah su procene, ko zna šta sve može izdešavati, ali valjda odgovara. :)

@dzonislav
Daj bre neku nedelju da ima ovako finu rutu, a ne samo subotu. :)

Kao što ti prošli put reko', nisam ja postavio poziv za vožnju i nije baš da mogu da biram. A što se tiče vožnji vikendom, mahom idemo subotom i to u 90% slučajeva jer ljudi žele da imaju slobodnu nedelju. Kad je duži dan, onda idemo do 200km dnevno pa voziti nedeljom i u ponedeljak ujutru na posao i nije baš najbolja solucija.

Ako ugrabiš vreme, imaš podatke i dobrodošao. :)

Poslednja izmena:

Koji likovi :smash:

Sjajna pesma, jos bolji klip :)

extra clip :D!
Ali i ovaj 1. je takodje fenomenalan, njega sam ranije gledao...
momci uzivaju...

me to, klipchina je samo takva, pesam isto.

ako neko voli mtb filmove, obavezno shtivo je Life cycles, ima da se skine, jednom rechju, fenomenalno.

Hvala za preporuku, upravo nabavljam 720p ,)

Genijalno :D

7587_5a84.jpeg

Mislis da je stvarno bilo potrebno da citiras moj post i jos mi objasnis da je ovo kardan :d

Nazad
Vrh Dno