Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@ RazbojNick Ako ces novo, imas ROCK SHOX - DART 3 i ROCK SHOX - TORA 302 WHITE, e sad, koja je bolja...
mada, opet polovno, ocuvano, moglo bi se svasta naci, samo treba tragati...

ja glasam opet za neshto polovno, a ochuvano. te dartulje su tuchina i uzas kvalitet. za 150-200e ima da birash van sezone kao shto ti je vec neko i rekao, manitou r7, rs rebe itd itd

ako sve bude kao shto je dogovoreno, uzimam sutra najnovije xtr tochkove :D i idem na 9.6kg :D ako neko hoce moje stare xtr :D, nek se javi na pm :D:D

Da podsetim. :)

Subota 08.10 / 09:30h
Beograd - Skorenovac (Dani Mađarske kuhinje)

Otidoh malo juče (pre 2 nedelje) do Skorenovca, malo da se provozam, malo da vidim tačan datum ove manifestacije.

Oni koji su bili prošle godine imaju samo reči hvale i red bi bio onda i ove godine prisustvujemo ovom događaju. Ko želi, može da pogleda fotke od prošle godine - http://www.cikloberza.com/forum/view...hp?f=46&t=4085
Ali upozorenje: ko vidi onoliki broj punih kazana (ima svega i svačega), teško da će moći ovu vožnju da preskoči.

Elem, okupljanje kod Panč. mosta u 09.30h - http://bit.ly/nmTZns (tačna lokacija).

Trasa do tamo je BG-Pančevo-Starčevo-Omoljica-Brestovac i Skorenovac (oko 50km). Nazad ćemo već videti kako ćemo, mada je najbolje ovuda kuda bi i došli.

A koga zanima, skretanje/put ka Starčevu iz Pančeva je sad sređen, nema više niti jedne rupe od kojih otpadaju trapovi. Bolji put od 95% autoputeva u Srbiji.

Vidimo se!
http://www.cikloberza.com/last_minute_show.php?id=431

Jedino će (možda) problem biti kiša, pošto je neki najavljuju, neki ne.

Apdejt, što bi rekli.

Okupljanje u 09.00h na Trgu Republike, pa kad se okupimo krećemo da se nađemo sa kolegama sa Ciklosveta kod Panč. mosta oko 09.30h.

Kad vec imas viska novca za bacanje idi u Planetbike ili Capriolo. :)

nemash ih neshto puno razlichitih, ove dve gore navedene i eventualno probaj u panchevu, chini mi se kod pijace ima radnja, zaboravih kako se zovu.

a takodjer, imash i spisak svih radnji i servisa na ciklonautu, pa sam odaberi.

http://ciklonaut.com/Razno/Radnje.htm

ja te kapiram zashto hocesh novo, ali lichno nikada ne bih dao 150-200e za neku krsh-osrednju vilu, pored toliko skoro novih/novih vila na oglasima za upola cene. jes da nemaju garanciju, al ono, ja bih rizikova, tj do sada sam uvek rizikovao i nisam nikada pogreshio

da sam na tvom mestu uzeo bih recimo onu rebu za 140e ili novog ganc sida za 30 000 din, mozda bi oni dali to i za malo nize jer je sezona u jenjavanju :d

Poslednja izmena:
"Ko pita - ne skita", kaže poslovica. Ja pitao za konkretne radnje, baš da ne bih skitao, a izgleda da ću morati da pušačim od NBG do Vidikovca ne bih li našao to što tražim...

E, kad smo kod viljuski - moze li neko da mi objasni zasto je Fox toliko cenjen? RS Rebe se mogu naci u rangu 150 - 200 evra, ali ne i Fox, koji je skoro uvek na 250+ evra? I to ih ima razlicitih modela, ali obavezno za 250+ ... u cemu je stos? Zar su toliko bolji/laksi od Rebe Race recimo? Ili SID-ova? :)

ja sam imao samo jednog foxa, i iskreno, nije mi se dopadala kako radi + bila je previshe flexi za moj ukus. ali, mislim da je za klasu kvalitetnije izradjen svaki fox od ostalih (kontam da je isto toliko i izdrzljivija) i to joj dize cenu verovatno.
recimo ja sad vozim manitou r7 koja radi eextra, odlichne je i izrade, al iz nekog chudnog razloga nije na ceni, tj na dnu je posle foxa i rs-a (mozda jer niko kod nas ne radi njih sa rezervnim delovima+ su ranije bili ochajni sa kvalitetom izrade i plastichnim delovima). santurache i druge ne bih ni spominjao sad :D

a da zaboravih, sad su u modi i magure durin i dt swiss vile koje su paaaprene. drugar rejser je nabavio maguru i po meni nije nishta speshl, ali on kaze da mu leshe radi od rebe. ima i do ukusa malo, ali isti on je rekao da i ovaj moj manitu extra radi i da bi ga vozio.
idealno je ako mozesh na licu mesta da malo probash vilu, ali ako nije na bajku, teshko mozesh luft da proversh, da li pishka ulje, lock i ostalo.

zato suma sumarum, tako neke rebice od ~150e su po meni zlatna sredina, lepo rade, nisu tuchine, kvalitetne su, krute, ima rezervnih delova i uvek moze lepo da se proda posle

Poslednja izmena:
Tako i ja mislim, tj to za rebe...samo me kopka zbog cega je Fox toliko cenjen:) Inace DT Swiss sam video jedan na cikloberzi, i onda googlao da vidim sta je zapravo - ono ako ima i kilo tezine, a tek koliko kostaju lolz...posle mi je bilo jasno zasto nije okacio cenu:D
Inace jurim tako nesto od 150-200 evara, pa reko da vidim vredi li da se isprsim jos za neki od tih famoznih Foxova.

Moze li neko da mi objasni sledece -

Gledam tockove, i vidim recimo Shimano MT15, zatim ostale modele, pa onda neke od Mavic Crossride modela, pa Bontrager ... itd...svi imaju broj zica recimo 26, 28...pa i manje. Sta raditi kada se pozeli nova glava? Recimo hocu XT neki, koji ide samo sa 32 ili 36 rupa za zice? I takva je situacija sa svim ostalim hub-ovima (iskljucivo su 32 ili 36 rupa)... Baca se i obruc i sve kupuje novo?

I da - Demioseeee, videh tvoj oglas (a mislim da znam i sta juris) vredi li bre 100-ak grama 100 evra :D

Poslednja izmena:
Evo jedan film i za nas bicikliste! :D

Poslednja izmena:
@nex
evo ponovicu, dt i magura su stvarno preskupi, i to ce mozda oni najveci fenseri pazariti + shto to ovde apsolutno niko ne radi, foxa tu i tamo. manitu je vishe nego ok, ni njega zvanichnno niko ne radi, ali opet, tako ga malo platish da ako i zvekne ili ako se iscimash sam za delove preko, ne bude losh. najbolji ti je rockshox kod nas. em ih ima, em su rel jeftini, em ima delova i svi ih rade. za tebe bi bila neka reba 120mm idealna ili foxic maximum, ako osh da dash tih ~70e vishe.

sho se tiche tochkova, da, morash sve da menjash. koliko rupa na glavi toliko i na felni :D zice isto zavise od modela, ne mogu obichne na crosmax ili na ove novije crossride gde su pljosnate. realno koji god da kupish od ovih vrhunskih, koji deluju standardno tipa 28 ili 32 zice, i za njih cesh teshko naci i glave i felne, tako da, ne znam. ja sam eto uzeo ove u junu tochkove od drugara samo zato shto je davao rezervnu ganc novu felnu placenu 100e uz njih, kao i par rezervnih zica, i zato shto iako nije industrija, mogu konusi da se ubace jeftiniji, da se zbudzi bez frke, pa su za odrzavanje super. ono shto mi se nije svidelo je nekako manjak poverenja satim manjim brojem zica, pa na moju kilazu (sad vec 87kg) imaju flexy osecaj pa se plashim da ih ne pokrivim :D
a shto se tiche novih tochkova, ***, ufatila me weight weeny manija. svi oko mene samo pakuju neshto, a ja kao ne i opet smo tu negde sa gramazom, pa reko ajde da i ja malo se ukljuchim :D
i josh neshto da imash u vidu, shta sam ja malo prevideo, ako planirash tubeless da vozish, gledaj da to felna podrzava. ja sam se zaleteo na one dtswiss, pa ako hocu tubeless, mora da se doda na tu kilazu i ventili i trake i na kraju ispadoshe kao ovi moji. jedino oni xtr za 1450g su vec tubeles, samo realno deluju jadno i lik nije hteo da sputi ni eura + me slagao da su tochkovi sknuti sa novog bajka od preko, a nisu, vec su od jednog malog rejsera *******og (cela ona xtr grupa) i samo zbog toga nisam ih uzeo.

Poslednja izmena:
Kako mi promače ova tema... :)

Pozz svima, ja vozim Capriolo Cobru, kojoj su "modovane" kočnice (Avid SD5 umesto "Logan nešto"), i SDP komplet umesto "pukoše mi plastične pedale" ;) Nažalost, ove godine sam izvozao "celih" 300km, bajs me video nije, ali nadam se da će biti bolje sledeće godine...

Nisam čitao temu od početka, ali ovo primetih pa da se nadovežem:
Polovno ne. Koje prodavnice preporučujete za kupovinu u BG?
Ako nećeš polovne amortizere, trebalo bi da pogledaš u PlanetBikeu Suntour Epicon (17k) ili Axon (24k). Test prvog imaš ovde, a drugog ovde. Prednosti su im ne tako jaka cena kao kod RockShox, Planet je uvoznik tako da imaš i podršku kao nešto otkaže... uostalom, pročitaj pa vidi da li ti odgovara ;)

p.s. možda neke od vas znam sa CB, tamo sam ranije blejao mnogo više nego sad...

Poslednja izmena:
@nex
evo ponovicu, dt i magura su stvarno preskupi, i to ce mozda oni najveci fenseri pazariti + shto to ovde apsolutno niko ne radi, foxa tu i tamo. manitu je vishe nego ok, ni njega zvanichnno niko ne radi, ali opet, tako ga malo platish da ako i zvekne ili ako se iscimash sam za delove preko, ne bude losh. najbolji ti je rockshox kod nas. em ih ima, em su rel jeftini, em ima delova i svi ih rade. za tebe bi bila neka reba 120mm idealna ili foxic maximum, ako osh da dash tih ~70e vishe.

Ma cool, upravo na to i idem, reba ili fox, sta vec bude u prodaji kad skrpim kesha...icicu na 100mmm, posto mi vise ne treba...valjda:D

sho se tiche tochkova, da, morash sve da menjash. koliko rupa na glavi toliko i na felni :D zice isto zavise od modela, ne mogu obichne na crosmax ili na ove novije crossride gde su pljosnate. realno koji god da kupish od ovih vrhunskih, koji deluju standardno tipa 28 ili 32 zice, i za njih cesh teshko naci i glave i felne, tako da, ne znam. ja sam eto uzeo ove u junu tochkove od drugara samo zato shto je davao rezervnu ganc novu felnu placenu 100e uz njih, kao i par rezervnih zica, i zato shto iako nije industrija, mogu konusi da se ubace jeftiniji, da se zbudzi bez frke, pa su za odrzavanje super. ono shto mi se nije svidelo je nekako manjak poverenja satim manjim brojem zica, pa na moju kilazu (sad vec 87kg) imaju flexy osecaj pa se plashim da ih ne pokrivim :D
a shto se tiche novih tochkova, ***, ufatila me weight weeny manija. svi oko mene samo pakuju neshto, a ja kao ne i opet smo tu negde sa gramazom, pa reko ajde da i ja malo se ukljuchim :D
i josh neshto da imash u vidu, shta sam ja malo prevideo, ako planirash tubeless da vozish, gledaj da to felna podrzava. ja sam se zaleteo na one dtswiss, pa ako hocu tubeless, mora da se doda na tu kilazu i ventili i trake i na kraju ispadoshe kao ovi moji. jedino oni xtr za 1450g su vec tubeles, samo realno deluju jadno i lik nije hteo da sputi ni eura + me slagao da su tochkovi sknuti sa novog bajka od preko, a nisu, vec su od jednog malog rejsera *******og (cela ona xtr grupa) i samo zbog toga nisam ih uzeo.

Thx...steta. Mislio sam da kupim shimano MT15 i da ih kasnije nabudzim sa XT glavama, ali nece da moze. No, sta da se radi...Ne verujem da cu ici na tubeless, i znam za te felne , ali nemam ja poverenja u to, nimalo:D
I da, taj baja iz Osecine zna da zacepi ponekad lolz
Mislim da bi ti najbolje bilo da pojuris karbon korman i sticnu umesto tockova, ipak su ti koji vec imas veoma lagani:) Ja sam recimo pazario syntace vector korman sa alu lulom (isto syntace) i ono je brooka...laksi korman od lule:d I izgleda ko stomaraka:D

Nisam čitao temu od početka, ali ovo primetih pa da se nadovežem:

Ako nećeš polovne amortizere, trebalo bi da pogledaš u PlanetBikeu Suntour Epicon (17k) ili Axon (24k). Test prvog imaš ovde, a drugog ovde. Prednosti su im ne tako jaka cena kao kod RockShox, Planet je uvoznik tako da imaš i podršku kao nešto otkaže... uostalom, pročitaj pa vidi da li ti odgovara ;)

p.s. možda neke od vas znam sa CB, tamo sam ranije blejao mnogo više nego sad...
Hvala na pravom odgovoru.

Mač sa dve oštrice. Kao kad ovde pitaš za monitor do max 200 evra, a počinju da te ubedjuju da izdvojiš još 50-70 za neki drugi :) Gde je onaj Kudtihaexov potpis "normalan dan na Benchu"?

Dobro, nije sad da je to iz neke zle namere...ljudi zele da pomognu i to je to...:)
A taj Suntour Epicon je i po meni definitivno najbolja varijanta ako zelis novo, kupljeno u radnji kod nas.

@nex
neshto mi u glavi da ti beshe si uzeo onaj cube ams i da on ima 120mm hod, pa sam zato rekao 120 rebu, a ako pak ima samo 100, onda idi an vilu sa takvim hodom, mada ja volim napred da ima malo vishe "lufta", pogotovo ako nisi rejser.

vidi, kad dodjesh do odredjenog nivoa sa bajsom, tj ako dash ~1200-1300e za njega i ako eto bude oko 10kg, svaki gram ce te koshtati u sushtini euro preko toga. ja sam platio 35e+ptt lulu i volan, i sad, ako hocu neshto josh lakshe, moracu da dam josh barem 50e za komplet i da ushtedim 50g.
na tochkovima, kad bih uzeo one xtr ove nove od osechinca pandura, tu za ~100e cu ushtedeti 200g, a na gumama, kad bih uzeo shvalbe fjurius fred za 80e par, koje imaju komad 295g, a ove kende kevlarushe imaju 480g. kende su 40e par i za istu tu sumu razlike, ushtedish neverovatnih 370g. plus, kad olakshash tochkove koji se vrte i akd u jednachinu ubacish centripetalne sile, dobijash jako jako brz bajs. sve to ima i svoju manu, pored skupoce, te gume su ko flis papir i nisu predvidjene za tubeles, bushe se nevidjeno lako, idealno ih je voziti sa ultra laganom unutrashjnom gummom punjenom nekim sealntom ili pak sa trakom protiv bushenja, ali onda to nije tubeles i kao malo se slabije vrti tochak, shta god to znachilo, al tako kazu. barem. ja, kao i svi malo jachi rekreativci lozane an delove, bi da imamo shto lakshi bajs, shto upotrebljiviji, a da damo shto manje para :D:D

zatim sic neki, bio je za 100g za 90e neki karbonski, pa pedale, pa sitnice kao shto su shrafoci podloshkem zatvarachi bla bla, tjj jednom akd dodjesh do 9kg i nekih 1900-2000e, preko toga ti treba 2-3e za svaki gram :D i to vec ide u nenormlanu bolest :D

Poslednja izmena:
ushtedish neverovatnih 370g

You're hopeless:D

Ja sam zacrtao da moj AMS kad ga najzad sklopim ne predje fabrickih 12,2kg:p Ostalo je bre psihoza i plasim se da ne predje na mene ako nastavim da citam tvoje postove:D

Poslednja izmena:
neverovatnih za ulozeni evro, imajuci u vidu onu prichu g/e :D naravno da je to nishta za nas ada rejsere i vikend voriore, ali chisto sa aspekta weight weenyja

shto sam hopeless, malo me to drzi, procice me za par meseci/godinu dana max, posle sve na oglase i prodacu za slichne apre i ca ozdravo, a onda cu kupim neku kockicu bmw i nju da budzim i naravno pustim stomak i nabijem 100kg :D

12.2 :zgran:....tuchina :D:D

Nego, ima li nekog iz BG-a da više vozi bajs nego što ga sklapa? :D :p

Hoćemo da vozimo malo ovih dana/nedelja? Mislim, ja skoro svaki dan vozim, ali u društvu je uvek prijatnije.

PS: Evo ga i moj kompanjon.

Poslednja izmena:
ja se vozim samo sa fenserima i onim koji imajju bajs ispod 11kg :D

shala mala, vozio sam ja dok nije zaladnilo, a ponestalo love za ful opremu za ladnocu, plus ponestalo vremena, mora dase uchi i radi. ako ufatim mal oza vikend ako bude barem 13c vozicu se ja

Meni je sad jos zanimljivije da vozim bajs, jeste da duva neki hladan vetar ali.. Lepo uzmem jaknu, kapu i rukavice i nema problema, mada ume da bude za'ebano kada se penjes brdima i oznojis sa posle te ceka spust od par km.. evo, ja sam vec na ivici da se razbolim.

Nazad
Vrh Dno