Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

@Luxor

1) Menaci su grip (twist) shift, i ja ih imam i meni su stvarno neprevazidjeni. Naravo, ima dobrih i losih, mada sam koncept mi je super.
2) Gume imas odlicne u capriolu za male para (u skladu sa tvojim potrebama) Rubena shield, trilobit. U centru su gole, da bi letele po asfaltu a sa strane imaju krampone, da bi bolje drzale u krivinama, a mogu i za offroad pomalo. Sirina je 1.9 i 1.95 ako se ne varam.
3) Otisla ti je patrona pogona, ne ceo pogon, nema potrebe za menjanjem, ako su ti zupcanici dobri. Posto ti je patrona najverovatnije na cetvrtku, imas za 500-1000din kakve god oces. Zamenis to i nema vise krckanja. Pogon je inace skup prednjih zupcanika sa kurblama, a moze se tu svrstati i patrona. Patrona crkava relativno cesto, pogotovo ako si tezi, a pogon moze sam da traje koliko hoces, bukvalno dok se zupci ne izlizu.
4) Hm, ako se felna iskrivila a siguran sam da je dupli trapez, onda svaka cast kako si to uspeo, mozda ce pre biti da su zice malo krive pa ti tocak seta. Gotovi tockovi nisu skupi, imas za 15-20 evra te tvoje klase kao na bajku, tako da bez sekiracije. Odrzavanjem ne bi spasao taj tocak od krivljenja :)
5) Ram je na Polaru mirage aluminijum ako se ne varam i to je super, laksi je, elasticniji, podrzava prave amortizere a ne one sipketine od 3kg...
6) Da sam na tvom mestu, posto se toliko ne razbijas od voznje, ne treba da ulazes preterano, ali stvarno. Puno para ode na to, veruj mi na rec. Sta crken menjaj, i tako ukrug.... najoblja opcija, provereno.
7) Hm, generalka, ma pusti to, to majstori izmisljaju da bi te odrali, polovinu stvari sam mozes sa jutuba da skapiras, u stvari sve mozes sam da nastelujes sem pogona.
8) Nemoj kupovati dzabe nov bajka ako ne moras, a ako si bas odlucio, ili nov Capriolo Agama ako ima jos neki po ceni od 36000 ili nekog zmaja na cikloberzi ili trange frange, polovnog do 500e. Registruj se na cikloberzu i tamo im postavi pitanje sta misle o odredjenom biciklu sa oglasa.
Puno pozdrava!

Prilozi

• 31072011079.jpg
    31072011079.jpg
    882.8 KB · Pregleda: 162
  • 31072011078.jpg
    31072011078.jpg
    1 MB · Pregleda: 167
  • 01092011165.jpg
    01092011165.jpg
    719.8 KB · Pregleda: 123
  • 01092011164.jpg
    01092011164.jpg
    965.6 KB · Pregleda: 125
  • 01092011161.jpg
    01092011161.jpg
    866.1 KB · Pregleda: 139
@Bokaco thx !

sad evo gledam malo cene i tu Agamu i sada je na dobrom popustu a kad sam malo upoređivao delove koje ima, izađe me da bih dao fine pare da namunjim ovaj moj ... kad to uporedim sa Agamom na popustu, nešto me više vuče ka Agami (36.000 din) mada nije isključeno ni da ću ovaj malo da doteram (možda neću stavljati amortizer, nego samo da u red dovedem pogone i da ga "utegnem") pa imam još 2 šuraka možda njima ostavim .. greota da se prodaje ;)

edit:

sam sebi sam uskočio u usta .. zvao sam malo capriolo, agame nemaju, sličan lizard ima ali samo manji ram ... tako da u svakom slučaju na mom ću srediti par osnovnih stvari pa ću da merkam šta se nudi do sledeće sezone ...

Poslednja izmena:
evo i moje masine
286194_2234061367686_1132473234_32733707_6131490_o.jpg

FRAME & FORK
Size: L
Frame: Scott Scale 35 Carbon 2009
Front Suspension: Fox Shox F32 100RL

WHEELS
Wheels: DT Swiss EX1750 / MAvic SLR Disc
Tires: Schwalbe Racing Ralph 2.25 + super lite tubes
Wheels: Mavic SLR disc
Tires: Rocket Ron Tubeless Ready 90ml Stan's Sealant

DRIVETRAIN
Shifters: Shimano XT dyna sys 3x10
Front Derailleur: Shimano XT E-type
Rear Derailleur: Shimano XT ft. kcnc jockey wheels
Crank: Shimano XT dyna sys 42-32-24 kcnc bolts
Cassette: Shimano 10speed 11-36/11-34
Chain: Shimano HG-97 Kmc missing link
Pedals: Wellgo mg01

COMPONENTS
Saddle: Selle Italia XR XC
Seat Post: Scott 34.9 400mm ==> kcnc 34.9 400mm
Handlebars: Truvativ Sylo World Cup 31.8mm
Stem: KCNC 120mm +-5
Headset: FSA
Spacers:BBB carbon
Grips: XLC
Brakeset: Shimano XT 755 180mm/160mm Resin pads 6 bolt

nesto ispod 10kg bez nekih bidona pumpe itd

ali zbog povrede moguce da ide na prodaju :(

Poslednja izmena:
Evo i ja da postavim moju mašinu koju sam dovukao iz Engleske :p TRAX TFS.1 cena 99funti ja sam prezadovoljan već dve godine vozim Delta bike iz Tempa koji me je koštao u popravkama kao taj isti nov.
Link radnje gde sam ga uzeo Hallfords na linku su i specifikacije da ne trujem.

Vozim ga već par dana mogu samo reći da je extra guta rupe bukvalno ne oseća ništa, da da sam dao još 20funti a stisao sam se mogao sam uzeti šrafles sistem sa disk kočnicom ali hebi ga.

I par slika:

Prilozi

• 02092011152.jpg
    02092011152.jpg
    733.4 KB · Pregleda: 147
  • 02092011155.jpg
    02092011155.jpg
    608.1 KB · Pregleda: 118
Poslednja izmena:
Evo i ja da postavim moju mašinu koju sam dovukao iz Engleske :p TRAX TFS.1 cena 99funti ja sam prezadovoljan već dve godine vozim Delta bike iz Tempa koji me je koštao u popravkama kao taj isti nov.
Link radnje gde sam ga uzeo Hallfords na linku su i specifikacije da ne trujem.

Vozim ga već par dana mogu samo reći da je extra guta rupe bukvalno ne oseća ništa, da da sam dao još 20funti a stisao sam se mogao sam uzeti šrafles sistem sa disk kočnicom ali hebi ga.

I par slika:

ala si ti neki mali čovek (nizak).....

@kexi
super je xt. imash ih par na oglasima. mozda bih ja ovaj svoj prodavao, 2010god, preshao ~700km, pa da uzmem neki xtr i sl.

@kikibgd
extra bike!
nadam se da povreda nije trashna, da cesh se brzo oporaviti i da necesh prodavati ovako odlichan bajk.

što se tiče bajka mislim da je više nego ok za nekog do 185cm visine.

:d:d

ne bih bash rekao. sem ako taj neko do 185 visine ne voli konstantne aperkate kolenom u sopstvenu bradu.

ovako na slici deluje da je za neko dete od 12 godina i max 165 visine.

Poslednja izmena:
Hahahaha
Mozda je covek navikao na aperkate sa kolenom. :)))

U svakom slucaju @B-ZiGER treba ti veci ram definitivno. ;-)

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Neznam kako deluje na slikama ali npr. vozio ga je i moj matori koji je visok 178cm i skorz mu je ok. Slikaću ga pored nekog drugog bajka čisto da vidite razliku u veličini ali mogu samo da vam kažem da grdno grešite.

Poslednja izmena:
kad stanesh pored bajka, gornja ravan sica treba da je u visini gornje ivice kuka, a kad sednesh na bajk, stavish petom nogu na pedalu, koja je na dole, noga treba da je ispruzena skroz. to su neke smernice koje ja znam i koje bi trebalo da su ispravne. e sad, ako neko smatra da je ok da sedish na bajku kao na choperu i da su ti obe noge polusavijene na zemlji dok sedish...probaj tako da predjesh 20 i kusur km pa se javi kako su kolena (ovo mislim ozbiljno, neverovatno bole kad su tako jako savijena dok se vrte pedale), odnosno brada :D

Poslednja izmena:
Hehe geto stil vožnje choper fazon :p.Znam za to pravilo kako se postavlja sedište na bajsu da noga treba da se skroz ispravi i veruj mi da je tako, pa dok sam na sedištu jedva da mogu da pipnem asfalt i to kad nakrivim bajs znači moram da se spustim sa sedišta napred da bi to uradio totalna normala.A čisto sad gledam naspram ovog mog Deltinog bajsa jer nemam drugi za uporedjivanje ovaj je malo veći i višlji slikaću vam pored Capriolo Adrenalin bajka pošto to moj drugar vozi čisto radi poredjenja veličine.

Poslednja izmena:
@ B-ZiGER ako je tako kako pricas onda ok, mi smo stekli pogresan utisak sa slike, jer iz ugla sa kog je slikano bajs je mali... Najbolje je da se ti slikas pored njega! Jer slikajuce njega pored nekog drugog bajsa (i zavisi koje je on velicine), i dalje necemo imati kompletnu prestavu odnosa velicina izmedju tebe i tvog bajsa :D!

@demios
hvala ja sam optimisticam medjutim lekar kaze drugacije ... :D

Pustite bre coveka da vozi svoj bajs :D

Pocelo pripremanje za sledecu sezonu:p

TBoqP.jpg

OOO, lepo se ponovio, taj ram je meni extra, bio je u oglasima... koliko te izasao, koja je velicina?

300 evra, 18 incha, taman za moju visinu (~176cm) :)

opaa.. idemo. pakuju se opasne zveri :D

shala mala, simpa ram, samo si ga mozda malo preplatio. mislim da je realno 250e max.
i ako vec pakujesh za sl sezonu, uvek delove uzimaj van iste, jer su barem 30% jeftiniji. taj ram bi van sezone bio ~200-230e

ne znam da li si video scott spark M velichine, karbonac, regularno kupljen u planetu, ne pishe cena, al siguran sam da bi ga dao za ispod 400e, tezak je oko 2 kile tj lakshi je jedno 600-700g od tog kjuba i mozda chak imash i garanciju :D

http://cikloberza.com/show.php?id=47017

ili ovo :D

http://cikloberza.com/show.php?id=46964

deluje bolesno, teshko da je ispod 5 glava

Poslednja izmena:
O da:D
Blejim ja tamo svaki dan, taj Spark se prodaje vec neko vreme, nesto mi se ne dopada ta geometrija (vise volim klasiku ili Genius). A ovaj Cube nisam mogao da propustim, posto su mi za dlaku izmakli Scott Genius karbonac (300e) i posle njega Cube AMS LTD (kostao 350e, pa jos bez sticne lol). Bio sam vec ispizdeo i cim sam video ovaj u prodaji, nisam hteo da cekam nic' jer ovi fensi ramovi idu ko alva izgleda:D

Ostale delove cu da jurim preko zime, bitno mi je samo da sam za pocetak ubo ram koji mi se bas dopada:)

Poslednja izmena:
Pa jeste, ali cena tesko da zavisi samo od mene ***. Kazem, bilo je boljih a i dosta losijih dilova, tako da sam prelomio.

E ljudi, ajmo u još jednu vožnju, izlude načisto učeći za ispite, :D

Tipa, do Avale. Zainteresovanih? Ili ravnica, do Kačareva na pljeskavicu od 25cm za 150 kinti. :D

Obe trase imaju oko 60-70km.

Poslednja izmena:
Ja bi možda do Avale, ali da se nađemo kod Petlovog brda, pošto sam ja tu.

Nazad
Vrh Dno