Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

Ne mora da se napiše. Treba samo da se pogleda šta Trek ima na sebi od opreme, a šta Polar. Promax ne može da se meri sa Bontrager. Za ram neću da pričam, 6061 legura je na oba mesta. Trek ima jednoslojne 36ice, dakle, asfalt i samo lagano prelaženje pašnjaka i livada. Za Polar ne piše, ali se vidi da su dvoslojne 36ice. Sve u svemu, za isti keš je izbor Trek.

A ti si šta po struci pa tvrdiš da s Polar i Capriolo, kvalitetniji od Scott-a, TREK-a, Specialized-a itd.???

Ja nisam varioc, nego sam samo čitao iskustva drugih. Nisu domaći ramovi toliko loši, to niko nije rekao. Po meni bi trebali da budu bar 10% jeftiniji da bi opravdali odnos cena/kvalitet, ali OK. Ali ovde se priča o istoj ceni, a različitim kvalitetima. I ne budite baš toliki fanovi svog bajka, budite malo objektivni.
Ja vozim čeličanu od 20€ tako da je meni i Polar premija, ali realno gledano za iste pare TREK je mnoooogo bolji izbor.

Pa taj trek model i nije bogznasta, a i ja i ti mozemo napamet da pricamo "bolji je ovaj ili onaj". Realno, tebe vuce brend i na osnovu toga si doneo odluku. A mene sta vuce? -Pa volim da kontriram :d

@ RazbojNick "Trek ima jednoslojne 36ice" - mislio si na felne?
u radnji su mi rekli da su dvoslojne, sem ako me nisu...

sad i ja videh da su 550 jednosloje :mad::mad::mad:

Poslednja izmena:
Od 15- tog, je pocelo sezonsko snizenje u planebike-u , pa polar mirage pro kosta 24 990 din....
To je sada bestbuy do 25000 din.

Poslednja izmena:
Nema da se brineš. :)

Video si koliko ljudi ide, i odatle možda dvojica imaju specijalke - ostali MTB i trekere. Naravno, nikad se ne prijave svi na sajtu, pa otprilike dodaš još jedno 5-oro ljudi. Očekivana brzina po ravnom i nije nikakav jak tempo, tipa 25-27km/h. Onaj ko hoće brže, nek' vozi brže, ko ide sporije, sigurno neće sam pedalati... ali ti ja pričam iz iskustva vozeći sa tim ljudima.

Odakle si? Pošto ću ih ja čekati kod PKB škole na panč. putu (prvi semafor posle mosta), pa ako nisi daleko, možeš doći tu oko 09.10 kad ću ja biti tamo.

Takođe, u nedelju sa startom u 09.00h kod Delta City-ja održava se ovogodišnja ''Savska pedala'' koju organizuje BSB (Biciklistički savez Beograda). Prava opuštencija od vožnje (maks. 22km/h), put lep, obezbeđena pratnja policije, medicinska/mehaničarska pratnja i bus ako neko nekim čudom ''posustane''
Vozi se od Delta City-ja do Obedske bare, a detaljnije informacije možete pronaći na sledećim linkovima: plan i program i info list.

Cekam te onda kod PKB skole oko 9:10.
Te varijante sa pratnjom izgegavam jer mi se desio kvar pre par godina kada se vozilo od Trga N. Pasica do Avale u organizaciji radio Novosti.
Shebo mi se zadnji menjac i ovi iz Piranje nisu ni hteli da mi pogledaju bajs (vozio sam Capriolo).
Necu da zavisim od NN mehanicara. :mad:

e raja, treba mi zastita zadnje vile (od lanca), gde ima da se uzme?

a jos negde u NS-u?

@ wolf 87
no name ili trek-ova!

Uzmi staru unutr. gumu, iseci je po dužini, postavi na ram, krajeve zalepi super lepkom i eto ti zaštite od udara lanca. Sasvim ok izgleda kad se odradi lepo.

640 din. za to!? Nisam sis'o vesla.

gledam i ja da inprovizujem... al da je 640din puno za sundjer, jeste...
za neku manju kintu ok...

ja sam danas probao - Capriolo Adrenalin - zaista najbolji bajk za pre koje das. nikad jeftinijeg bajsa a da je kvalitetan

Ali zato je tezak ko tuc. :)

Nego hoce biti u skorije vreme neka opet organizovana voznja? :)

Tapa iPhone Talk

Nadam se da vam sa ovim pitanjem necu smetati u ovoj temi o biciklama.

Molim vas za savet u vezi kupovine sobnog bicikla, supruga i ja smo od skoro na obaveznoj dijeti a imali smo zadnjih 5god dobar nemacki Hummer sobni bajs, medjutim sada je doslo vreme da kupimo novi jer sam ja preshao 120kg a i shvatili smo da nam treba neki model koji ima vece sediste koje moze da se pomeri i napred nazad, kao i ekran sa sto vishe statistickih podataka jer nam to znaci da voznaj prodje brze i da se ne odustane od fizicke aktivnosti.

Gledali smo neke modele Energetics,Capriolo,Diadora po netu ali smo se malo pogubili u svim tim inforamacijama, neke nazivaju ergometri,neki imaji punjac pa rade na struju i tako se menja optersecenje,
nekima se snaga vezbanja izrazava u watima,imaju programe vezbanaja itd .

Velicini i tezinu bicikla cemo naravno birati po meni visok sam 195cm i imam 123kg sa idejom da se vratim na ~ 100kg.Bitno je da bicikla bude visoka dovoljna da bi mogao da vozim sa skroz ispruzenom nogom, kao i da je sediste udobno i da moze da se pomera napred nazad,kako bi i zena i ja mogli da da nadjemo odgovaracujece pozicije.
Displej nam je takodje bitan da bude veliki i da ima sto vishe pokazatelja kojima bi se mogli zanimati dok vozimo, a i da uporedjujemo voznje tj napredak. Jako je bitno da nema manu kao do sadasnji bajs,a to je da ne menja ocitavanje potrosnje kalorija bez obzira koji nivo tezine odredite,vec kalorije racuna samo u linearnom odnosu na brzinu kojom okrecete podele, sto je netacno.
Nosivost bicikla bi bila pozeljno da bude min preko 120kg,a tezina zamajca takodje 8-9kg jer su mi nozni misici dosta jaki,a i planiram da kasnije vezbam HIIT trening gde je naglasak stavljen na misicni tonus.

Najvishe nas buni ta prica oko ergometara ,jesu to sobni bajsevi koji se prikljuce na struju pa onda imate mogucnost voznje po vez zadatim programima?
Ako neko zna malo vishe o sobnim bajsevima molim da nam pomogne sa savetim o objasnjenjima jer nam je bitno da sto pre u dijetu ukljucimo i kvalitetnu aerobnu aktivnost,a sobni bajs oboje volimo da vozimo i vec imamo iskustva sa njime,pracenjem pulsa,gledanjem tva dok se vozi:) itd . Budzet nam je oko 200eur ,mada bi se napregli josh 20-30% vishe ako bi nasli sobni bajs koji nam savrseno odgovara.

Hvala vam unapred i josh jednom se unapred izvinjavam ako vam smetam u temi,ali nigde na netu nisam nahsao forum koji obradjuje tu temu, u detaljnost i znanje Benchmarkovaca odavno imam poverenje.

Uzmi staru unutr. gumu, iseci je po dužini, postavi na ram, krajeve zalepi super lepkom i eto ti zaštite od udara lanca. Sasvim ok izgleda kad se odradi lepo.

640 din. za to!? Nisam sis'o vesla.

Hvala za ideju ;)

Upravo sam tako nesto odradio na mom Polar-u, i zadovoljan sam kako je ispalo :)

Prilozi

• DSC00004.JPG
    DSC00004.JPG
    251.8 KB · Pregleda: 132
  • DSC00005.JPG
    DSC00005.JPG
    276.6 KB · Pregleda: 117
Imam Capriolo Anaconda, evo kako izgleda i njegove specifikacije: http://www.nssport.com/anaconda.php

Strasno dobar bajs, uzeo sam ga pocetkom prosle sezone, sluzi me odlicno. Brz, stabilan, prelep, kvalitetan... Vozim ga u proseku oko 20 KM/h, a MAX sa njim sam postigao 56 KM/h, kada sam se spustao sa Bezanijske Kose ka Novom Beogradu. Prednji amortizer se tek sredinom ove sezone aktivirao, znaci, nije neki no name, radi se o kvalitetnom delu.

Menjac je jako dobar, bukvalno promenim sa 8-e u 21-u u roku od 10 sec. Bez ikakvih muka.

Platio sam ga 15k (inace je kostao 18k, bila je neka akcija) i ne zalim nijedan dinar koji sam ulozio u njega. Stavio sam mu rogove, prednje i zadnje svetlo, brzinometar, zvonce...

Jedini servis koji sam mu uradio je promena zadnje spoljasnje gume i pedala. Pedale koje se dobijaju uz njega su ocajne, plasticne, stavio sam aluminijumske.

Sve u svemu, ja sam prezadovoljan, bajs je VRH! Presao sam inace 850 KM sa njim sve ukupno. Prosle sezone oko 1000, ako ne i jace, nisam imao brzinometar tada :D

anaconda_big.jpg

Poslednja izmena:
Skyter, nemoj da se ljutis ali anakonda nije bas za toliko hvaljenje :p
Ima moj ortak i neki klinac iz hood-a, sve je to jeftina, socijalna sminka a bajsevi se i bez off road-a raspadaju.
Prednji amortizer je tuga kao i taj disk.

Ali ok, ako je tebi odlican nemam nista protiv :)
Morao sam samo da kazem moj neki utisak.

zaista dobro ispadne! danas cu i ja namontirati, gotovo odmah :D! sto pare davati...

Samo pre lepljenja, dobro osmirglaj gumu da bi se bolje zalepila.(Ja sam koristio za lepljenje lepak za gumu, a ne super lepak) :)

@hsv.stoned
Nisi morao tolko da ocrnis :d . Za te pare ne moze da ocekuje neki mnogo kvalitetan bajs .

Poslednja izmena:
Skyter, nemoj da se ljutis ali anakonda nije bas za toliko hvaljenje :p
Ima moj ortak i neki klinac iz hood-a, sve je to jeftina, socijalna sminka a bajsevi se i bez off road-a raspadaju.
Prednji amortizer je tuga kao i taj disk.

Ali ok, ako je tebi odlican nemam nista protiv :)
Morao sam samo da kazem moj neki utisak.

Ma sto bih se ljutio, svako ima pravo na svoje misljenje.

Pazi, 150e definitivno vredi. Znam da nije vrh medju bajsevima, medjutim, meni ne treba bolje, vozim ga na ravnom. Kapiram da ima bajseva koji im samo disk kosta kao i ceo moj bajs, mogao sam jedan takav da nabavim po veoma dobroj ceni, ali sta ce mi. Bajs koji je napravljen za mountain voznju, a ja ga vozim po biciklistickoj stazi... Ne treba mi to.

Pa ok, samo kazem sta sam zakljucio na osnovu nekih 15-ak meseci :)
Za 150e je ok naravno.
Samo sto bih ja ipak dao 2-3 ljade vise za bajk sa malo boljim delovima a bez amort./disk sminke:)

Bedak je sto taj lik koristi ovaj bajk samo da ode do grada i par voznji do 30km godisnje bez off road-a, a anakonda se ipak raspada polako. Sve je klimavo, neutegnuto a ne unistava bajk, cak ga i cuva..

Secam se mozda jedinog off road-a pre malo vise od 1 god, tek kupio bajk i spustali smo se kamenitim neravnim ''putem'' ka manastiru Celije, disk se usijao i prakticno otkazao..

Ali mozda je takav primerak ili losija serija.. Nisam pisao ovo da bih ispao hejter nego eto.. mozda sve ovo cita neko ko hoce da kupi Anakondu.. moj savet je da se doda 5000 za nesto bolje.

Pa ok, samo kazem sta sam zakljucio na osnovu nekih 15-ak meseci :)
Za 150e je ok naravno.
Samo sto bih ja ipak dao 2-3 ljade vise za bajk sa malo boljim delovima a bez amort./disk sminke:)

Bedak je sto taj lik koristi ovaj bajk samo da ode do grada i par voznji do 30km godisnje bez off road-a, a anakonda se ipak raspada polako. Sve je klimavo, neutegnuto a ne unistava bajk, cak ga i cuva..

Secam se mozda jedinog off road-a pre malo vise od 1 god, tek kupio bajk i spustali smo se kamenitim neravnim ''putem'' ka manastiru Celije, disk se usijao i prakticno otkazao..

Ali mozda je takav primerak ili losija serija.. Nisam pisao ovo da bih ispao hejter nego eto.. mozda sve ovo cita neko ko hoce da kupi Anakondu.. moj savet je da se doda 5000 za nesto bolje.

Kad je kupi tu Anacondu? Capriolo izbacuje svake godine novu verziju, moja je iz 2010-e, ima odavno vec verzija iz 2011-e, kosta oko 20k. Mozda svake godine poboljsavaju po nesto, i naravno, menjaju dizajn.

Ista je kao tvoja, kupljena u Aprilu 2010 ako se dobro secam.

Evo odradio, ja sam super leplkom odradio :D! I onda deo kuda je guma preklopljenja okrenuo ka dole i nevidi se kuda je "sav"... Sve u svemu, malu kucne majstorije i sacuvase kinta koja bi se dala na neki brend sundjer :D! (malo jos skalperom ivice srediti i to je to)....

slikano je fonom :)

Prilozi

• 28082011(003).jpg
    28082011(003).jpg
    405.4 KB · Pregleda: 110
  • 28082011(004).jpg
    28082011(004).jpg
    387.6 KB · Pregleda: 111
  • 28082011(005).jpg
    28082011(005).jpg
    354.2 KB · Pregleda: 132
Poslednja izmena:
Eto, tačno tako. :)

''Šav'' možeš da okreneš i ka gumi tj. ka unutrašnjosti rama. Tako ja radim jer je manja šansa da se od udarca lanca raspori ''šav''. Bar ja tako mislim.

Nazad
Vrh Dno