Nadam se da vam sa ovim pitanjem necu smetati u ovoj temi o biciklama.
Molim vas za savet u vezi kupovine sobnog bicikla, supruga i ja smo od skoro na obaveznoj dijeti a imali smo zadnjih 5god dobar nemacki Hummer sobni bajs, medjutim sada je doslo vreme da kupimo novi jer sam ja preshao 120kg a i shvatili smo da nam treba neki model koji ima vece sediste koje moze da se pomeri i napred nazad, kao i ekran sa sto vishe statistickih podataka jer nam to znaci da voznaj prodje brze i da se ne odustane od fizicke aktivnosti.
Gledali smo neke modele Energetics,Capriolo,Diadora po netu ali smo se malo pogubili u svim tim inforamacijama, neke nazivaju ergometri,neki imaji punjac pa rade na struju i tako se menja optersecenje,
nekima se snaga vezbanja izrazava u watima,imaju programe vezbanaja itd .
Velicini i tezinu bicikla cemo naravno birati po meni visok sam 195cm i imam 123kg sa idejom da se vratim na ~ 100kg.Bitno je da bicikla bude visoka dovoljna da bi mogao da vozim sa skroz ispruzenom nogom, kao i da je sediste udobno i da moze da se pomera napred nazad,kako bi i zena i ja mogli da da nadjemo odgovaracujece pozicije.
Displej nam je takodje bitan da bude veliki i da ima sto vishe pokazatelja kojima bi se mogli zanimati dok vozimo, a i da uporedjujemo voznje tj napredak. Jako je bitno da nema manu kao do sadasnji bajs,a to je da ne menja ocitavanje potrosnje kalorija bez obzira koji nivo tezine odredite,vec kalorije racuna samo u linearnom odnosu na brzinu kojom okrecete podele, sto je netacno.
Nosivost bicikla bi bila pozeljno da bude min preko 120kg,a tezina zamajca takodje 8-9kg jer su mi nozni misici dosta jaki,a i planiram da kasnije vezbam HIIT trening gde je naglasak stavljen na misicni tonus.
Najvishe nas buni ta prica oko ergometara ,jesu to sobni bajsevi koji se prikljuce na struju pa onda imate mogucnost voznje po vez zadatim programima?
Ako neko zna malo vishe o sobnim bajsevima molim da nam pomogne sa savetim o objasnjenjima jer nam je bitno da sto pre u dijetu ukljucimo i kvalitetnu aerobnu aktivnost,a sobni bajs oboje volimo da vozimo i vec imamo iskustva sa njime,pracenjem pulsa,gledanjem tva dok se vozi

itd . Budzet nam je oko 200eur ,mada bi se napregli josh 20-30% vishe ako bi nasli sobni bajs koji nam savrseno odgovara.
Hvala vam unapred i josh jednom se unapred izvinjavam ako vam smetam u temi,ali nigde na netu nisam nahsao forum koji obradjuje tu temu, u detaljnost i znanje Benchmarkovaca odavno imam poverenje.