Šta je novo?

Benchmark biciklistička sekcija

nemoj tako razbojnick. ja kolko sam do sad pohvatao - Polar je cini mi se izgleda domaca firma, koja sastavlja kvalitetne delove u gotove bajsove.

meni na bajsu moze da pise - "assambled by Zoki Resnik" a ako su kvalitetni delovi i oprema, zabole me ko ga je potpis'o.

osim, ako je u pitanje-u Peugeot B1k :d

1-peugeot-carbon-fiber-b1k-bicycle-concept.jpg

Gde ima polar u NS-u da se uzme...
ovaj trek mi izgleda ok, za te novce (tacna cena 29.925)...
jedino bi mu odmah menjao gume,, netrebaju mi kranponske, po asvaltu cu ga vozim...
razmisljam se kolege, razmisljam :)!

Igoritze, Trek sa Bontrager delovima ili Polar sa Promax za isti keš. Nema dileme - Trek. Da nisam stavio Pare u kasicu-prasicu, uzeo bih jedan sebi za 300 evra, odmah. Jedino što Polar na sebi ima bolje jesu Alivio menjači, sve ostalo je ubedljivo na strani Treka. Inače, jeste domaća, Polar je marka Planet Bike.

Poslednja izmena:
Drugari kupljeno :banana: !
staru ragu uzeo buraz, pa da se upisem u listu biciklista na benchu...
bio danas u NS-u kupio treka za 30k

Ram: Alpha White Aluminum w/semi-integrated head tube, bi-oval down tube with integrated gusset, rack and fender mounts, disc compatible dropouts, replaceable derailleur hanger, 21"
Suspenzija: SR Suntour XCT w/coil spring and preload, 80mm
Točkovi: Formula alloy FM21 front, FM31 rear hub; Bontrager 550, 36-hole rims w/brushed
Gume: Bontrager LT3, 26x2.0"
Menjači -ručice: Shimano EF 51, 7 speed
Menjač prednji: Shimano TX50
Menjač zadnji: Shimano M310
Kurble: Shimano M131, 42/34/24
Kaseta: Shimano TZ31 13-34, 7 speed
Pedale: Welgo, nylon platform
Sic: Bontrager SSR
Šticna: Bontrager SSR 31.6, 20mm offset
Korman: Bontrager Approved Riser, 25.4mm, 30mm rise
Lula: Bontrager Approved, 25.4mm
Ručice kormana: Bontrager SSR
Šolje kormana: 1-1/8" threadless, semi-integrated, semi-cartridge bearings
Kočnice: Tektro V w/Shimano EF51 levers
Garancija na ram: doživotna
Garancija na komponente: 12 meseci

htedoh tanje gume, ali nemogu menjati u radnji, uglavnom kad budem uzimao druge, bice tanje...
Za moje potrebe i vise no dovoljan...

Prilozi

• trek-3700-2010-white.jpg
    trek-3700-2010-white.jpg
    326.8 KB · Pregleda: 165
Poslednja izmena:
Odličan izbor, mnogo bolje nego Polar. Igore, jesu delovi bitni, ali zaboravljaš da je ram osnova svakog bicikla, a što se tiče toga Trek šuri Polar-a sa velikom razlikom. A koliko vidim i delovi su gotovo istog kvaliteta.

Ne razumem se u ova 2 modela ali u poslednje vreme i Polar i Capriolo imaju vrhunske modele za ok kes. Primeri su Agama, Lizard i Viper/Viper Sl. Koliko sam citao ktm ili scott sa opremom i ramom kao Viper i Viper sl bi kostali oko 1000-1500e, a Viper kosta 600e a SL varijanta 800e. Ne patim od ''logoa na haubi" :d i nadam se da cu sto pre moci da pazarim Viper.

Zoki, ko to prodaje? Može link, kontakt? Imaju li radnju u Bgd?
Ćestitam na kupovini!

TT

Ne razumem se u ova 2 modela ali u poslednje vreme i Polar i Capriolo imaju vrhunske modele za ok kes. Primeri su Agama, Lizard i Viper/Viper Sl. Koliko sam citao ktm ili scott sa opremom i ramom kao Viper i Viper sl bi kostali oko 1000-1500e, a Viper kosta 600e a SL varijanta 800e. Ne patim od ''logoa na haubi" :d i nadam se da cu sto pre moci da pazarim Viper.

Jedan moj prijatelj je imao Aleko sa Golfovim motorom i to dizel. To ti je ujedno i objašnjenje ovoga što si ti napisao. Oprema je isti i tu nema razlike, razlika je u kvalitetnom ramu. Naravno da su i Capriolo i Polar solidni bajkovi, ali ako za isti keš možeš da uzmeš TREK, ne vidim ko bi se tu dvoumio.
Razlika izmedju Scott-a i Polara je ogromna u kvalitetu rama, ali rekreativci tu ne ostete neku bitnu razliku, pa je razmišljanje kao tvoje potpuno opravdano. E sad ja bih za 600€ išao na nekog polovnjaka koji tog Vipera jede za doručak, ali svako ima svoje ;)

Ovde su neki varioci po struci ili mozda rade sa metalom, pa znaju u cemu je razlika izmedju rama od scota, canona ili neceg treceg i domacih brendova? Domaci ramovi uopste nisu losi tako da vrlo lako mogu da opravdaju cenu/kvalitet. Ako vam bas smeta sto alu ram nije fino zavaren, kupite ram vise klase (domaci takodje proizvode).

Bishop, ti pricas nesto sto je do skoro vazilo. Ja uvek idem na kvalitet, jer kapiram da nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino ;) [patike, komponente, telefoni, dig. fotoaparati itd]

Ali nekada mora i izuzetak da se napravi, pre svega sto i kada [ako] budem kupovao Viper to ce biti na neki vid odlozenog placanja, kes ne dolazi u obzir jer nemam toliko na gomili. A onda moras da budes spreman na kompromise ;)

A polovan bajk dok odem da probam, proverim stanje, da li je ram dobar za moju visinu i tezinu.. previse smaranja.

Zato imam jedan lep test za tebe. Da vidis sta kazu dostra strucniji likovi.

http://www.cikloberza.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=4940&p=91571&hilit=polar+viper#p91571

Sto se tice razlike izgleda ramova izmedju Polara i Treka, ja je ne vidim. Bar ne po prilozenim slikama...
Da li je Trek ram laksi ili sta?

A ti si šta po struci pa tvrdiš da s Polar i Capriolo, kvalitetniji od Scott-a, TREK-a, Specialized-a itd.???

Ja nisam varioc, nego sam samo čitao iskustva drugih. Nisu domaći ramovi toliko loši, to niko nije rekao. Po meni bi trebali da budu bar 10% jeftiniji da bi opravdali odnos cena/kvalitet, ali OK. Ali ovde se priča o istoj ceni, a različitim kvalitetima. I ne budite baš toliki fanovi svog bajka, budite malo objektivni.
Ja vozim čeličanu od 20€ tako da je meni i Polar premija, ali realno gledano za iste pare TREK je mnoooogo bolji izbor.

Bishop, ti pricas nesto sto je do skoro vazilo. Ja uvek idem na kvalitet, jer kapiram da nisam dovoljno bogat da kupujem jeftino ;) [patike, komponente, telefoni, dig. fotoaparati itd]

Ali nekada mora i izuzetak da se napravi, pre svega sto i kada [ako] budem kupovao Viper to ce biti na neki vid odlozenog placanja, kes ne dolazi u obzir jer nemam toliko na gomili. A onda moras da budes spreman na kompromise ;)

A polovan bajk dok odem da probam, proverim stanje, da li je ram dobar za moju visinu i tezinu.. previse smaranja.

Zato imam jedan lep test za tebe. Da vidis sta kazu dostra strucniji likovi.

http://www.cikloberza.com/forum/viewtopic.php?f=11&t=4940&p=91571&hilit=polar+viper#p91571

Ja ne volim odložena plaćanja, pa je sa te strane za mene kompromis bolje da se strpim dok ne sakupim. Jednostavno znam sebe kakav sam kad imam para, a onda me banke uvek jure za rate :D

Samo sam rekao da je TREK bolji izbor za ISTE pare od pomenutog Mirage-a.

Da, a ja sam rekao koji modeli su vredni kupovine, smesno malo kostaju o odnosu na ktc i scott ''konkurente'' ;)

Da, a ja sam rekao koji modeli su vredni kupovine, smesno malo kostaju o odnosu na ktc i scott ''konkurente'' ;)

Ma u svakom slučaju meni da ponude na izbor samo ta dva modela Scott-a i Polara išao bih na Polara, jer kao rekreativac nikada neću biti u prilici da osetim razliku. A razlika je definitivno tu čim su toliko cenjeni kod "naprednijih" korisnika. Sad da li je ona u leguri aluminijuma, kvalitetu varova ili čemu već u to se stvarno ne razumem. Javiće se neko stručniji da to objasni, siguran sam.

Pa normalno da ima razlike ali definitivno samo ime brenda nosi svoju cenu ;)
Sad da sam tezak burzuj uzeo bih ktm ali ne vredi.. i taj viper mi je luksuz. A iako volim off road daleko sam od nekog ultimativnog j keve :d
Bolje mi jednostavno nije potrebno. Ali je za pohvalu sto su Polar i Capriolo ponudili odlicne bajseve za prihvatljiv kes.

Caprilo komodo je bicikla koja je bila najbolja kupovina dok se nije pojavila Agama. Sve su rasprodate, tako da je sad sve jedno koji bajk za slicne novce.

kad je u pitanju ta niza klasa bajkova, mislim da nema neke pretarane razlike. uzeti najgori trek ili solidan kaprjolo, po meni je sve jedno, gledao bih onda koji ima bolju opremu odnosno cenu.

i zashto sve vishe ljudi govori bicikla, a ne bicikl? :D

@ kibicer: imas pp...

@all :): Hvala Hvala :)!
ono vidim da se razbuktala rasprava, meni se ovaj svedeo, i dao sam pare, isao sam i gledati polovne, (ima covek u temerinu uvozi) i sve je on to ili popravljao ili menjao sa jednog na drugi, malo koji je kompletan (fabricki)...
sve u svemu sad je gotovo, kupljeno, i prvi kilometri su juce predjeni, u odnosu na moj stari celicaner, od 18-19" (nisam siguran) ovaj od 21" je laksi, samo gume tanje i milina :D!

Poslednja izmena:
Upravo se vratih iz voznje od 15km, ali 10km off road-a.. Nije ovaj blizzard vise za mene. Na prolece sam sredio bajs, a posle ovoga od danas.. nista spec, makadam ali i ogromno kamenje, to, mojih metar i 10kg i nedostatak suspenzije= tockovi koji setaju :wall: Pojavio se neki luft u prednjoj glavi ili gde vec.. ne vredi stizu godine bajs, 7 punih..
A ruke su mi otekle od udaraca.

Ozbiljno sada pitam, jel zna neko do koliko max rata se prodaju lizardi, viperi ili neki slicni trek, scout, merida.. ?

Pise Trek ili Scout, vidjao sam te bajkove ali ne znam kakvi su. Normalno da cu kupiti Polar ili Capriolo, otkud mi kes za ktm a za moje potrebe je Viper ko bog.

Nisam dobro video. Scout su skorojevići isto kao što su Polar i Capriolo. Ne kažem da su loši, ali tek treba da steknu ime. Trek je mudra starina.

...zashto sve vishe ljudi govori bicikla, a ne bicikl? :D

Zato što subotičani tako pričaju. :d
Tamo se za bicikl kaže "bicikla".
Pravilno je:
- Imam bicikl.
- Vozimo bicikle.
- Gomila bicikala.
- Na biciklu.
Mada, iako znam kako se pravilno kaže, ja kažem "biciklove", umesto "bicikle" i sl. :D
Bečejac, šta ćeš. Ali, vi južno od Novog Sada ne biste smeli da brkate.. :D

Da, da, vama Vojvodjanima se oprasta da kazete ''biciklova'', ''idem putom'' itd sto mi je i kul i ide uz vas :)

Ozbiljno sada pitam, jel zna neko do koliko max rata se prodaju lizardi, viperi ili neki slicni trek, scout, merida.. ?

Koliko vidim u TotalBike-u je lizard na akciji za 39.990,00. Kontam da sigurno može na 6 rata čekovima, ali najbolje da pozoveš i pitaš. Možda ako imaš neku kreditnu karticu, da ga pazariš tako pa onda banci isplaćuješ rate, ali tu ima i kamata. Recimo ja na mom master card-u imam plaćanje u 20 rata, koliki god da je iznos, ali naravno mogu da ga otplatim i celog čim legne prva plata.

Ok, znaci TotalBike kod nas ima monopol ? :)
Ne bih sada nista, ide zima, ne znam da li cemo imati neke vece troskove od standardnih.. prolece je idealno, taman ce tada biti jeftiniji viper/viper sl jer se vodi kao model ''od prosle godine''.

zabavljao sm se sa bechejkom, ona je govorila biciklovi :D:D a doktorka je :D
a vidim masa ljudi danas kaze bicikla

Vi'te 'vamo...
Od malena "znam" da se kaže "biciklovi", ali sam ipak naučio normalno da govorim.
Imam izraženo "č", "š" i "dž", ali šta sad da radim.. Nemam gradištanski naglasak, ali imam nji'ovo "č", "š" i "dž".
Mo'š misliti. :)
Nisam Izgradišta, ali sam blizu.. :D
Niko meni ne reče razliku izmedju Polara i Treka, o čemu se bitka vodila u prethodnim postovima. Meni izgledaju isto na sliKi! :)
Da li jedan ima kvalitetnije delove ili je lakši? Oprostio bih da je težina u pitanju...

Nazad
Vrh Dno