Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Nudimo nagradu za resenje problema :D

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

ja cekam da izadje Nougat za lg g4 (vjerovatno februar), pa onda da pokusam sa factory resetom... Vise ne znam sta da mu radim i sta je uzrok. Kazu mi na XDA da koristim Amplify i ogranicim taj alarm, ali to je tretiranje posljedice, a ne uzroka. Pride, nemam i ne zelim xposed

Imam ja xposed...daj link da vidim kako se ogranicava :)

Instaliraš amplify samo, tamo pod alarms ograničiš alarm koji ti pravi problem.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Turih novi bbs...sad imam i informacije tacno za wake ko uzrokuje...sta je ovo prvo?

07229dc4b278c2dd82a2337042fdc066.jpg

Pa lokacije :d

com.google.android.location

Kazem ugasi ih, zajedno sa google settings-om gde se jos nalaze. Imas i u podesavanju google naloga.

i mene čudi da je tek sad skontao :D

Cek jel nisam vec rekao da mi je to ugaseno vec dugo?!...da nisam propustio jos nesto

4f5b3d9a70305be708ac84756162f4f8.jpg

762a1f3e3207eb99cf06c7e0c4b1c420.jpg

Poslednja izmena:
Može neko da protumači?
Inače, setovao sam statičku IP na fonu.
Lokacija isključena. Google Backup isključen.
Keep WiFi on during sleep mi je na Always, ne vidim poentu da ga isključim tj. promenim.
BBS sam instairao kao SystemApp.

Jedino sto nisam uradio ,to je sa OP:
settings > dumpfile > oznacite sve > Process stats, Service Stats (treba root), Alarm Stats(treba root), Network Stats(treba root), CPU States.
> advanced > Iskljucite Google Analytics

..ne znam gde se to nalazi u novoj BBS verziji.

Za 6:30h DeepSleep ,2.7% Awake.

Prilozi

• BetterBatteryStats-2016-12-26_132316876.txt
    173.9 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
0.3%/h, neću ni da gledam dalje, nikakav problem nemaš :)
I btw slobodno uključi google backup, sređeno je to odavno.

Hvala, ali čitam da drugi izvlače i po 10-11h SOT, uz 1d+par sati autonomije.
Kod mene na RR Nougat, jedva izvučem 6h SOT uz tih 1d+par sati, a baterija ode do ispod 5%,skoro je svučem do dna.

Nikakvog tu problema nema, a sto se tice toga sta drugi pricaju, nemoj slusati te price, sve zavisi kako se koristi telefon. Nije isto ako je ceo dan na wifi uz 50% osvetljenja, i ako je napolju sa 4G i jacim osvetljenjem, razlika je nebo i zemlja.
Takodje zavisi i od aplikacija koje se koriste, itd. Mnogo je faktora.

Svestan sam toga, ali osećam da može puno toga da se još poisključuje i da nisu baš čista posla.
Evo, od kada sam restartovao fon :
Screenshot_20161227-014517.png
Od ukupnih 05:36h nakon restarta / 02:27h Deep Sleep-a, nešto je 01:48h pojelo bateriju.

To već ne valja, daj ss alarma i partial wakelocks(ili log ceo)

Alarms:
Screenshot_20161227-085039.png
Screenshot_20161227-085044.png
Screenshot_20161227-085059.png

Partial Wakelocks:
Screenshot_20161227-085405.png

U principu, vidim šta se dešava, ali ne znam kako da ih zaustavim.
Mislim, ako je to po cenu da smart phone pretvorim u Nokia3210:D, onda..

Koristim i LiveWallpaper, povezan sa lokacijom, sigurno da je i on jedan od njih.

Hvala.

Poslednja izmena:
Nemaš ovde ništa, pogledaj u Kernel wakelocks

Samo da kažem da to nisu SS koje sam prijavio kao 01:48h, jer sam u međuvremenu bio odradio Nightly update I sve se resetovalo.

3b62b1a53d44c47b53ed9fd7b78541a6.jpg

4d86eaf2472369a01fd49a64c3d70539.jpg

Sent from my RedmiNote3Pro[kenzo]

Vidim da se resetovalo, sad ne znače ništa ss-ovi :)
Ostavi ga tokom noći pa izvuci log opet, mada ok je tebi to u suštini.

Hvala na pomoći, sad proverih, BBS skoro identično prijavljuje kao i iz prethodnih ss-a.
Neću ga restartovati do daljnjeg, ako uočim drain, okačiću ss.

Ista situacija sa mnom. Preko noći nema wakeova ali čim počne upotreba katastrofa. Često osetim da je telefon topao u džepu. Ako ga ne diram duže vremena onda je hladan. I redovno za 20ak sati imam 2+ sata wake screen off!? Ugašena lokacija, sa Greenify dosta apps uštrojeno. Tako mi je da drugim telefonom već. Počeo sam da tripujem da je do Google naloga.

Pa nesto je do googleta definitivno, sad jos samo da skontamo sta!?!

Pa nesto je do googleta definitivno, sad jos samo da skontamo sta!?!

i kod mene isto za korišćenje i nekorišćenje. S tim što se nekad normalizuje nekoliko dana, pa se vrati taj alarm. Evo sam sad ažurirao kernel, odradio wipe cache+dalvik, i opet sve u normali što se onog alarma tiče. A nema nikakve razlike u funkcionalnosti kad imam 50 i 5000 tih alarma dnevno.
Sa druge strane, tel mi je redovno awake po 2-3 sata. Ajde malo zbog slušanja muzike (mixcloud), ali to rijetko radim, pa opet izbaci 2+h awake minimum i kad ne koristim telefon ništa posebno, i ne slušam muziku. Imam neke logove, možda je vrijeme više da ih ovdje izbacim...

Probaj, mozda i nadjemo sta nas kolje! Mani je posle cache+dalvik par sati normalno radio i opet karambol posle. Evo danas forsiram 2g mrezu ali isti djavo koliko mogu da primetim za sad! :(

Proday, onaj log je dobar, 0.5% po satu je skroz okej.

Aj na kraju dana okacite log, pred punjenje neko, ako je svima isti problem morate imati isti i proces.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ovo je jedna od stvari zasto sam posle toliko vremena presao na iOS. Od kako su se pojavili Google Servisi, bukvalno od tada nastaje haos. Bude dobro 2-3 update-a, pa onda opet sakate bateriju i tako u krug. Treba da budes naucnik koji ce da cita logove (ja sam vala intenzivno godinu dana pratio sve da bih skontao) i naravno da root-uje telefon (gubljenje garancije u vecini slucajeva). Znam kad su bili oni 9.x.x servisi, mnogi ljudi se zalili, ali dok google nije sredio kod njih, pa cak i posle 2-3 update-a, ljudi su punili bateriju po 3 puta dnevno i ne znaju sta je i govore Android je krs (Lg je krs, Samsung je krs itd itd), a ustvari Google zezne i to ne resi odmah, nego se otegne na par dana ako ne i nedelju i vise, a zivci su ti posle prvog dana na izmaku.

Ja sam jedino sa onim backup-om imao problema, dugo im je trebalo da srede to.
I sa lokacijama nekad, ali to i mora da bude tako ako je uključen location history.

Ima toga i na iOS-u, nego tamo ne možeš da vidiš to kao na androidu kroz BBS [emoji23]

Ma nema toga. Jedno te isto mi traje baterija.

A u krajnjem slučaju da se desi, ja to ne vidim, ne vidi sistem, svi srećni [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ima, ima. Necemo da se lazemo sad. :D
Cekaj dok ti se desi, da vidim kako ces da resis. [emoji14]

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Vrh Dno