Šta je novo?

BBS - Better Battery Stats **OBAVEZNO pročitati prvi post**

Ako hoces da ti baterija super traje trebao si uzeti drugi telefon,necu reci koji :p
A za problem treba pitati gugl,jer vec par verzija unazad gugl servisi trose puno baterije,doduse kako se kome zalomi,kod mene je situacija ok.

Opet cu da uradim f. reset, nije problem, ali koja je poenta gasenja svega? Ocu da mi sve radi normalno, a ne da imam osakacen telefon :-\

Google servisi prave probleme, ne samo tebi na tvom telefonu vec, s vremena na vrijeme, svima nama.

E sad, odradi ovo sto sam ti rekao da vidimo od cega da krenemo. Ako ti baterija bude ok nakon toga, onda smo nasli problem.

Ti si tek kupio telefon ili ga imas neko vrijeme? Google je izbacio skoro update za Play Services i dosta je bolja situacija. Mislim da je 4.1 verzija ta najnovija (to vidis pod All Apps/Play Services)

Ok, odradicu to kad se vratim iz skole
Trenutno mi je verzija servisa 4.0.33, a telefon imam neka tri meseca. Javicu se kasnije kad odradim sve :)

Edit: definitivno su servisi problem
Screenshot_2014-01-30-10-20-10.png

Poslednja izmena:
Jel ti ugašen location reporting?

Ne to, lokacije neka su takve. Nego ovo što sam te pitao, location reporting?

Pazi kad nisam ni obraćao pažnju na to. Uključen mi bio otkad imam telefon. Sad sam i to isključio. Good one, Vojkane, fala :)

Javi rezultat u sledećem ciklusu :)

Da se javim... :)

Uradio sam sinoć unroot, vraćanje stock recovery-ja i relock bootloadera, znači vratio sam ga u stanje u kome je bio kad sam ga kupio. Noćas sam imao skoro 4 sata SoT-a, A od jutros mi je za 40 minuta SoT-a otišla samo 9%, tako da mi se čini da je problem rešen... E sad, šta se tu izdešavalo, ništa mi nije jasno :-D

Odradiću noćas još jedan BBS log, za svaki slučaj :)

Yup... Skype.

A kako je moguce kad je bio ugasen, nije ga bilo ni u procesima? Sad sam ga uspavao sa greenify, pa cu videti nocas kakvo ce stanje biti.

Juce sam uradio factory reset, stock JB je u pitanju. Veceras od kako je iskljucen sa punjaca nije taknut, niti su stizale poruke i pozivi, samo 20ak sekundi screen on-a dok sam uspeo da snimim dump :)

Pa ako mozes baci pogled, jel to OK. Oko 25min awakea a nije taknut, 2G, wi-fi off...

Prilozi

• BetterBatteryStats-2014-02-01_023504598.txt
    10.5 KB · Pregleda: 1,029
Poslednja izmena:
Obriši ono go.vno od go sms-a i sve što imaš sa prefiksom GO. Druga stvar imaš neki poseban wakelock koji je izgleda svojstven Sony-u i o kojem nema ama baš ništa. Znači verovatno je to nešto sonijevo. Treba istraživanje, a ja nemam Sony telefon da bi mogao oko toga da pomognem. Vidim da su neki zapomagali, ali jako ih malo bilo i nisu dobili odgovore.

Obriši ono go.vno od go sms-a i sve što imaš sa prefiksom GO. Druga stvar imaš neki poseban wakelock koji je izgleda svojstven Sony-u i o kojem nema ama baš ništa. Znači verovatno je to nešto sonijevo. Treba istraživanje, a ja nemam Sony telefon da bi mogao oko toga da pomognem. Vidim da su neki zapomagali, ali jako ih malo bilo i nisu dobili odgovore.

OK, hvala. Jos samo 2 pitanja :)

GTALK_ASYNC_CONN. Pretpostavljam da je to hangouts? Vidim da je i on drzao telefon awake a to ne koristim, usao sam samo u hangouts i isao na signout ali eto opet ga prijavljuje...

Mali off, ali neka preporuka za zamenu gosms?

Textra i sve što imaš od GO obriši

Evo log sa uspavanim skype-om, po meni je sada ok, ali da cujem doktore za bbs :).

https://www.dropbox.com/s/f2j0t02ptz4qjtg/BetterBatteryStats-2014-02-01_110128914.txt
Vidis sad je dobro :) neki bug verovatno.
OK, hvala. Jos samo 2 pitanja :)

GTALK_ASYNC_CONN. Pretpostavljam da je to hangouts? Vidim da je i on drzao telefon awake a to ne koristim, usao sam samo u hangouts i isao na signout ali eto opet ga prijavljuje...

Mali off, ali neka preporuka za zamenu gosms?

Textra ili https://play.google.com/store/apps/details?id=com.klinker.android.evolve_sms&hl=en

Sto se tice gtalk_async_conn on ce ti se stalno pojavljivati, ali nece ti uticati na bateriju. Nemoguce je resiti se toga...

E ovako, normalno mi je radila aplikacija ali uz stock rom na 4.4 (Galaxy s4) nece da radi, potreban je root, i sad, sta se desava, od kako sam update software na 4.4, awake mi se upali kad god se upali ekran i drzi tako sve dok ne ugasim ekran, sta bi to mogli biti, neka aplikacija?

Ne,nego bbs ne radi ocitavanje kako treba na 4.4 ako nemas root.
Ili uradi root ili prati stanje baterije u fabrickom programu :)

Djilkose, baci pogled na fajl.. Fon je restartovan i ostavljen na stolu.

Prilozi

• BetterBatteryStats-2014-04-09_020134330.txt
    11.4 KB · Pregleda: 634
Mislim nisi puno izgubio, ali ako je nesto napravilo problem, to je onda verovatno sync kalendara/alarm što i piše:

ScheduleNextAlarmWakeLock (com.android.providers.calendar.Calendar Storage): 18 m 30 s (1110 s) Count:82 7.6%

Jesi nešto imao u kalendaru tad, jesi namestio neki alarm? Neka aplikacija koja povezuje to?

Ne koristim kalendar, a sync je na disabled.
Moracu da proverim sta ga budi.. Ne moz' da se naspava :)

Poslednja izmena:
Ako ne koristiš onda mogu da ti kažem clear cache and data za tu stavku u aplikacijama :) stavi samo ovo u spoiler (da ne zauzima slika pola stranice) pošto sam na tapatalku :) , ali evo ti šta da radiš za clear cache and data
janasa2e.jpg

Poslednja izmena od urednika:
Hmm čudno ja je vidim u tapatalku, a i u browseru?!

No evo attachment pa ćeš valjda videti:

uploadfromtaptalk1397031452222.jpguploadfromtaptalk1397031461859.jpg

Ove vidim preko tt, a prethodne jok. Ne znam zasto se buni.

Inace calendar app izgleda nema u 4.1.2 dok calendar storage ima.

Kako nema?

Edit: A daaaa Samsung to ima, samo se zove S planner

Nazad
Vrh Dno