Šta je novo?

Battlefield 3

Daj boze da BF3 ne postane plitki shooter kao CoD, nadam se da ce DICE nastaviti da gura svoj fazon "ozbiljnijeg" shootera koji ima veoma zabavan gameplay koji uz to trazi i malo vestne. Ne znam zasto se pominje odjednom Quake u celo prici oko military pucacina. Quake je drugi tip shootera, nerealistican a zarazan na drugaciji fazon.

@nano.tube

Napredna tehnika kretanja u cod-u? Sta treba da letim kao u Tribesu? Poredis neke totalno razlicite stvari... To ako ne znas ili ti se ne svidja cod kazem ti neke stvari se ne pljuju ako barem nisi odigrao ozbiljno i ozbiljno razmislio o svemu. Pricas napamet neke stvari, taj "positive reinforcement" koji konstantno spominjes, kazem sedni i odigraj malo za razliku od pricanja napamet. Jel treba u cod-u da pucam sebi u noge da bi skocio na drugu platformu? Please... Ti ocigledno i ne znas koliko je tesko biti dobro skillovan igrac u cod-u vec mislis da je dovoljno da se opali puca i vec si uz pomoc tvog "positive reinforcementa", zajedno sa "lowest common denominatorom" prostog skila igre postao prvi? Jesi, al malo sutra. Isto tako iza quake, pokupi sav health ili campuj oko mesta na kojima se vrti armor, health i ostali zezancije (quad, health regenerator) i dovesce te ne isto glupu igru... Mislim mogao bi da pricam o hiljadu i jednom problemu cod-a i quake-a, ali da kazem da je jedan dosta kompleksniji od drugog je stvarno smesno...

Vrati se ti ipak tvom Portalu i ispitivanju gejming industrije i pusti ti ljude da se igraju bez mnogo filozofije...

Joj :). Ok, Quake je na istom nivou kao i CoD. Neću ulaziti više u ovakve diskusije.

Poslednja izmena:
Bolje i nemoj, u poslednje vreme se uzasavam od elitnog gejmerizma na forumu, koji koji bez ikakve objektivnosti vec po starom receptu sta je zigosano "lame" i "krs kartonskom" igrom, udara subjektivno sta je kul i vrh igra po nekim samo elitistima znanim pravilima. Ako i ta pravila ne vaze onda cemo da izmislimo neka koja samo mi razumemo...

Bolje i nemoj, u poslednje vreme se uzasavam od elitnog gejmerizma na forumu, koji koji bez ikakve objektivnosti vec po starom receptu sta je zigosano "lame" i "krs kartonskom" igrom, udara subjektivno sta je kul i vrh igra po nekim samo elitistima znanim pravilima. Ako i ta pravila ne vaze onda cemo da izmislimo neka koja samo mi razumemo...

Ovo vec podrzavam, generalno, ne samo u vezi sa gamingom :)

Hvala imenjace, ali to je nazalost istina...

@nano.tube

Napredna tehnika kretanja u cod-u? Sta treba da letim kao u Tribesu? Poredis neke totalno razlicite stvari... To ako ne znas ili ti se ne svidja cod kazem ti neke stvari se ne pljuju ako barem nisi odigrao ozbiljno i ozbiljno razmislio o svemu. Pricas napamet neke stvari, taj "positive reinforcement" koji konstantno spominjes, kazem sedni i odigraj malo za razliku od pricanja napamet. Jel treba u cod-u da pucam sebi u noge da bi skocio na drugu platformu? Please... Ti ocigledno i ne znas koliko je tesko biti dobro skillovan igrac u cod-u vec mislis da je dovoljno da se opali puca i vec si uz pomoc tvog "positive reinforcementa", zajedno sa "lowest common denominatorom" prostog skila igre postao prvi? Jesi, al malo sutra. Isto tako iza quake, pokupi sav health ili campuj oko mesta na kojima se vrti armor, health i ostali zezancije (quad, health regenerator) i dovesce te ne isto glupu igru... Mislim mogao bi da pricam o hiljadu i jednom problemu cod-a i quake-a, ali da kazem da je jedan dosta kompleksniji od drugog je stvarno smesno...

Vrati se ti ipak tvom Portalu i ispitivanju gejming industrije i pusti ti ljude da se igraju bez mnogo filozofije...

Uh uh, koliko hejta na jednom mestu. Čudo jedno da nema veze sa mnom :)

Btw. čak i u Portalu imaš "napredne tehnike kretanja". To ti je ono kad uzmeš turret ili kocku, naskočiš na nju i kreneš sa glitchovanjem uz zid :D

Fali još samo da pomene "sense of entitlement" i sve će biti kul. :)

Poslednja izmena:
@G@W

Pa dobro, onda ocigledno nisi jos lepo nalegao na leet rudu. :D Inace, nije hejt nego samo neke cinjenice zato sto vecina generalizuje neke stvari bez iole veceg iskustva istih i pri tome hvata se za neka misljenja tvrdeci da su ona righteous, ma koliko ona mogla da se opovrgnu i pokazu suprotnim. U svakom slucaju, da suzim, jezim se kada nastane neko prozivanje zbog igranja "krs" igara i stava da si gamer ako ne igras leet igre, dok je sve ostalo boranija i igra za "glupu americku decu" (da ne govorim o zigosanju nacija) i retarde kako nas igre prave.

@nano.tube

Eto, mozda sam zaboravio jos po koju hipster rec, lepo je sto si mi ukazao da nisam dovoljno leet. :)

Poslednja izmena:
Bude li BF3 bolji, prodavaniji i uspesniji od Cod igara znajte da smo dobili jos jednu arkadnu pucacinu za sve uzraste, samo u drugom pakovanju...

Evo tri razloga zasto je Cod toliko popularan i prodavan:

1) Veoma prost (arkadan) gameplay
2) Moze svako da ga igra i da bude uspesan u istom
3) Igra te nagradjuje cak i kada si gubitnik

DICE i sam tvrdi da ce se takmiciti sa Cod serijalom i prema tome oni dobro znaju kakvu igru moraju da naprave da bi bili popularniji, pratiti koncept konkurencije i unaprediti bar jednu znacajnu stvar kako bi bili u prednosti (u ovom slucaju grafika)...

Nivo kompleksnosti i realnosti "pravih" oruzja u igrama je danas svedeno na Quake level jer ubijanje mora da bude prosto i zabavno, dok realnost vise niko ni ne gleda...

+1.
Kao da sam ja napisao

ma koliko ona mogla da se opovrgnu i pokazu suprotnim.

Niko ne može da opovrgne da je Quake značajno više "hardcore" od CoD-a i svega ostalog, kao što reče Ivan.

Neka igra ko šta hoće, naravno.

U svakom slucaju, da suzim, jezim se kada nastane neko prozivanje zbog igranja "krs" igara i stava da si gamer ako ne igras leet igre, dok je sve ostalo boranija i igra za "glupu americku decu" (da ne govorim o zigosanju nacija) i retarde kako nas igre prave.

Niko ti nije u ovoj temi spomenuo.

U vezi ovog drugog dela, to je veoma duga priča koja nije za ovaj forum. Možda kad' bi imali pdf koji bi videli samo oni koji žele, gde bi se diskutovalo o takvim stvarima.

Poslednja izmena:
Ako si procitao moj post video bi da sam se slozio da je hardcore zbog ultra fast pace-a kao sto sam i napisao... A opovrgavanje sam mislio o kompleksnosti igre kao quake>cod sto ti tvrdis. ;)

A ovo za leet igre toliko dugo odise ovim forumom, da ne treba ni da se spomene u ovoj temi vec da se proanaliziraju druge teme. Hint: evo pogledati tvoje postove po temama o igrama koje cak i ne igras i videce se jedan niz konstatno spomenutih igara: Rfactor2, Trackmania 2, RO, Portal 2, EYE, Dead State itd...

Mislim cemu to? Pazi, ja kapiram probacu te sve igre, igracu pa cu da donesem sud, ali necu da ulecem u temu koja me ne interesuje i reci da je nesto krs a da je ovo buducnost gaminga... Get the picture? :)

Poslednja izmena:
U suštini, dovoljno je što su izbacili komandira iz igre pa da se vidi koliko se trude da je uproste. *** pretvoriće je u family game :D. Može "glat" i na Wii da izađe

A opovrgavanje sam mislio o kompleksnosti igre kao quake>cod sto ti tvrdis.

Pa i jeste tako. Kompleknost je povezana sa mehanikom i kompetnim dizajnom. To što ti ne želiš da priznaš je druga stvar. Niko te ne može ubediti u suprotno.

A ovo za leet igre toliko dugo odise ovim forumom, da ne treba ni da se spomene u ovoj temi vec da se proanaliziraju druge teme. Hint: evo pogledati tvoje postove po temama o igrama koje cak i ne igras i videce se jedan niz konstatno spomenutih igara: Rfactor2, Trackmania 2, RO, Portal 2, EYE, Dead State itd...

Nigde ja nisam spomenuo da su to "elitne" igre. Samo, ako ne vidiš po čemu su te spomenute drugačije od nekih u svojim žanrovima, onda šteta. Ako ja napišem npr. da je bolje igrati Trackmania-u i rF nego onaj krš Shift 2, niko ne bi trebao da se nađe "uvređen" zbog toga.

Poslednja izmena:
Jel imate vi PC temu da nastavite da smarate ?!

Pa gde je on rekao da je isto? :)

Inace najjaci komentar na onaj video, "pa vi u Pirotu mnogo bolje pricate engleski od srpskog" :d
hvala ;D

edit: jos je pokusao kao pravi geek da mi "obrusi/odgovori" al je dobio odgovor xD
simpatican je :)

Poslednja izmena:
Ajmo deco lozite se i radite jos preordera ! :smoke:

[YOUTUBE]ClbigX_upN4[/YOUTUBE]

Koji iskusni novi marketinski trend, lajkuj da bi otkljucao nesto.. :) Ja cu sa burazerovog naloga :d

Moram pod hitno videti konzolne verzije, 20, 30% lepse od BC2 ce me kupiti, ako bude isto ko BC2 a PC verzija ovako nad*kana, smoricu se ko pas..

Prizinaj da razmisljas o upgrade-u zbog jedne igre. :eyebrows:

31830.jpg

Ma ne, ma ne, ko vam je to rekao... ma nije.. ne.. ne...

Poslednja izmena:
Kakav smor :(

Vidim ima necheg novog u BF3 temi kad ono KoD i Kvejk
facepalm.gif

Aj ubacite josh razglabanje o pis, kak i ostalim filterima, a moze i polemika na temu "koja je boja modernih ratnih FPS-ova" (za sajberpunk smo apsolvirali u DE3) pa da naspamujemo temu propisno :)

Aj ubacite josh razglabanje o pis, kak i ostalim filterima, a moze i polemika na temu "koja je boja modernih ratnih FPS-ova" (za sajberpunk smo apsolvirali u DE3) pa da naspamujemo temu propisno :)

Tu nema dileme, zna se koji je kolorit modernih fps-ova... :D

[YOUTUBE]2zw8SmsovJc[/YOUTUBE]

^Predobra atomsfera, animacije savrsene. Koliko su me vez izlozili, jos ako bude dobar MP, uzecu ovo i za PC i PS3 na orginalu.

Zar sumnjas da ce MP biti dobar? :)

Ovo ce me naterati da pravim temu u "sta da kupim od konfiguracija..." podforumu :d

Nazad
Vrh Dno