Ako mogu samo da se nadovezem na raspravu od prije koji dan pa gdje je ubacen i BC2.
Danas skidam BC2 i mislim da sam vise bio nestrpljiv danas nego kada sam je prvi put skidao i nju a i BF3.
Nakon downloada jos neki update.. ahh.. hajde i to sacekam nekoliko minuta. Uletim u rush na svoju Arica Harbor i onako.. mahhhh.. totaln orazocaran. Ne znam sta sam ocekivao ali je nisam upalio od pokretanja BF3. Sto se tice samoga gameplaya (posto nema smisla porediti oružje i vozila koje je mnogo masivnije u BF3), mnogo smeta sto ne mozes pomjerati lika lijevo-desno dok trcis. Shift ne radi kada ga prvog pritisnes pa onda strelicu (mnogo mi smetalo generalno igrajuci BC2). Spoting vise ne radi nego sto radi. Desava se i u BF3, imam osjecaj da ima neki limit ali spota 2 lika od njih deset.
Sve je nekako zastarjelo itd itd. Ne zelim nista da blatim, mnogo mi je draga igra ali ne vidim kako BC2 moze biti bolja igra. Recimo da je bacanje bombe mnogo bolje jer baca preciznije i dalje. U BF3 je meni licno stvarno haoticno.
Jos da kazem da BC2 igram na
ovim postavkama a BF3 na
ovim. Razlika skoro kao izmedju play 4 free naslova i BC2. Cak mi ni fizika igraca nije vise cool kao sto sam mislio.. to da je puno bolja nego u BF3. Nemas veze koliko imas energije dok ne cujes onaj zvuk vracanja na 100%.
Sve u svemu, ipak smo dobili kvalitetniji nastavak koji je u 99% slucajeva ispred BC2.
I jos nesto. Zalili su se mnogi da "samopopravljanje" vozila, vracanje energije na 100% izgleda los potez. Ali sta je sa BC2 gdje u teoriji mozes zavrsiti partiju sa 20% energije i gdje tenk i dalje ide kao sa 100% dok u BF3, ako te ostave na 49% a nisi mehanicar, mozes u skorije vrijeme samo izletiti iz tenka. Jos ako ti osteti mobilnost, nemas sta raditi u njemu.
Na zalost, ne vidim razloga de je vise palim. Odigrao Arica Harbor jednu partiju rush, napad. Odigrao Valparaiso rush napad. Malo uletio u pustinju na pola minute sam oda vidim nesto oko klokanja grafe i.. to je to.