Šta je novo?

Battlefield 3

BF3 ima i deathmatch? kako su odrađeni spawnovi, quake-like, ili cod-like? (fixni ili "rotacioni")

Stekao sam nekakav utisak,da je jedini razlog za one koji "pljuju" po BF3 je taj sto ne mogu da nas zatrpavaju sa svojim snimcima kada su "vladali" BC2 mapama,a ovde ne mogu da se iskazu i pokazu svoje umece jer je nekako sve teze!Sto se mene tice meni je i BC2 I BC3 isti!Jedan i drugi mi sluze izricito za zabavu!

Alal vera sine, nek' si im rekao!

Poslednja izmena:
Kako da izaberem mapu koja se ne menja kasnije? Na primer ja hocu samo Back to Karkand, kako da nadjem a da me posle jedne ili 2 odigrane ne prebaci na drugu mapu?

Generalno ti ne biras mapu vec server.... odnosno trenutnu mapu na serveru...

Probaj pronaci u browseru kad nadjes trenutnu mapu koju hoces, informacije o tom serveru - da li pise da je recimo "karkand only, 24/7 karkand" itd,.. i onda taj server ubaci u favorites.

Kad biras mapu u server browseru imas opciju Map rotation, i tu ispred stavi X, i nema rotiranja...

sve te mane koje spominjete u timpleju nisu do igre vec do igraca... hteli su masovniju prodaju, eto im je :)

inache splash u igri je izbagovan do jaja, ubije me kroz zid neka granata a zid ostao zdrav i citav :)

ne razumem kako puske nemaju recoil, imaju ga i razlikuje se od puske do puske... mada igra ima dosta mesta za unapredjivanje steta sto ne rade na tome

Zavisi sta ko voli i sta se kome svidja.Meni je npr. BC2 par svetlosnih godina ispred BF3.Zasto?Ne bih znao da kazem sem da sam u BC2 mogao lagano da ubijem
4-5 sati kontinuirano da me ne smori,dok u BF3 ako ushijem sat vremena znaci da su bile bas kvalitetne partije.Mozda je razlog sto sam BC2 poceo sa velikim
zakasnjenjem a svi su vec izgradili neki skill pa se fino videlo timsko igranje(sto je za mene bio pojam posto sam presao sa COD na BC2).
Sa nasim igracima slabo igram jer svi uglavnom igraju poslepodne i uvece a ja mogu uglavnom ujutru i preko dana(smenski rad,zena,sitna deca) tako da neka timska
igra sa nasim ljudima otpada.I patije su uglavnom:

-vecinu nas razvale.Tim ne postoji,gledaju se apsurdne situacije tipa igramo rush kao defenderi,mapa Noshahr Canal.Svi igraci mog tima su u chopperu i otetom
AMTRAC-u,ni blizu MCOM-a.Napadacima treba toliko vremena da ih uniste koliko im treba da dotrce,armuju i sacekaju BOOOM.Da ne napominjem situacije kad se
bataljon vojnika seta oko armovanog MCOM-a bez da pomisle da ga disarm-uju ili tim od 90% snajki.
-zamenjene uloge,normalna ekipa igra protiv shurikena.To je uglavnom retko.
-borba za svaki ticket,takodje veoma retko.
Verujem da barem 70% ljudi ima potpuno istu taktiku za CQ,RUSH,TDM a to je da igraju TDM(sto manje poginuti i/ili ubiti sto vise protivnika).

Hiljadu puta rekao, nije do igre vec do igraca (drugi dio posta). A gore kazes da je BC2 ispred BF3 a ne znas ni sam. Bez uvrede prijatelju ali ..kome to pije vodu ?

nego si fino spomenuo u postu gore, igrao si BC2 kada su se svi uigrali i stekli skill. To bi se moglo desiti i sa BF3. Imam 92 sata igranja BF3 i veze nemam gdje se nalazi jedan od dva MCOM-a u metrou zadnja baza. Tehran Highway, u momentima trazim rvenu kockicu da vidim odakle se krecu neprijatelji jer se totalno izgubim. Jos je nisam savladao a igram sve sto mi dodje pod ruku. Birma one sa manjim pingom. Itd.. ima jos toga da se savlada pa vjerujem i kod ostalih igraca. Ali za to opet igra nije kriva. A za tenk sto se trese se slazem, ali.. koliko se sjecam, i BC2 je imao problema sa tim. Da se cima na dijelu gdje je izrovano ili da jednostavno klizi.

ja u zivotu vece dno od fps/a nisam igrao, i ne radi se cak vise ni o "individualnom ukusu" vec o nekim esencijalnim tehnikalijama koje ova iGRICA manifestuje....
Neprijatelji i saigraci koji nestaju i pojavljuju se, totalno haoticne animacije (lik reloaduje i puca dok u isto vreme meci lete u jednu stranu a on "gleda smederevo") lack of any skillfull weapon, kvazi recoil koji te se dotiče samo ako pokušavaš pucati pojedinačnu paljbu ili burst.. realno, mrzi me da nabrajam vishe.

Prvo sto sam se zalio u igri jesu animacije likova. A to sto radi reload i puca (animacija kasni u odnosu na nejgovu licn uanimaciju) i to sto snajper gleda u nebo, iskreno blage veze nema sa gameplayom. Ruzno izgleda ali ga roknes gledao on ptice ili mrave.

Ne kontam o cemu govoris. Ako on tebe vidi, vidis i ti njega. Da nemas problem sa lagom. Mada znaju da brzo čućnu kao sto radim nekada kada me podju rafalati a ja radim reload ili sta vec.

A neko spomenu recoil, da ga nema. Ima ga itekako. M416 najpreciznija puska koju sam proba. Ovo je sa suppressor-om:

bf3b1c71039fdcdb979fb5951f11872f.jpg

Znaci kad je full auto a ne pojedinacno. Vizuelno puska stoji ali metaka na sve strane.

@Glenn

Kao sto vec napisah,BC2 sam igrao(i sad mogu da igram) pola dana a BF3 odigram sat vremena,smorim se,...Ne znam sta tu treba da ti objasnjavam?Ok,ti pishkas na igru,super je to,ali eto ima ljudi kojima se ne svidja bas toliko.Takodje znam cemu nervoza kod nekih ljudi ako se pomene nesto protiv BF3?O brdu tehnickih i gameplay nedostataka necu nista da kazem da ne bi bio uklet i zapljuvan sledeca 3 zivota.Inace,za pominjanje recoila,probaj M249 sa 4x zoom-om i reci da li vidis negde recoil?

"Kao sto vec napisah,BC2 sam igrao(i sad mogu da igram) pola dana a BF3 odigram sat vremena,smorim se,...Ne znam sta tu treba da ti objasnjavam?"

I to argument ? Pa druze moj, kakve to veze ima sa igrom ? To je problem u tebi a ne u igri. I ja se kod BC2 osjecam kao kod kuce. Dosta dosta mapa sam trcao na slijepo. Mogao sam gledati u plafon i znao bih gdje idem i gdje se moze pojaviti neprijatelj ali to ne znaci da je BF3 losiji jer nije isti osjecaj.

A bunimo se svi pa i ja izmedju ostalog jer ljudi ne navodite valjane argumente.

Gdje je tu valjan dokaz. Navedete poneki bug i jooooooj ja ovo necu da igram. Ako imas svoj ukus ja ga postujem ali ako zbog svog ukusa hoces reci da je igra losa, to ne postujem jer nije objektivno. Sve sto vidim ovdje je da se svodi na subjektivne stavove uz par rijeci koje su na mjest. A M249 koliko vidim ne postoji. Bar ne na mojoj listi u battlogu. Moze biti da su je zeznuli ali svaka puska ima recoil samo sto sam govorio. Nije vizuelni ali jeste sto se tice "slanja metaka" ..kao gore na slici. A kada zoomiras nema veze sa slanjem metaka. To je samo za viziuelni osjecaj i pomagalo ali ne smanjuje recoil u smislu slanja metaka. Jeste, trebao bi recoil da smeta i vizuelno ali nije to bilo ni u BC2, vidim nije bilo ni u BF2 tako da.. kakav je citav serijal, takva je situacija i sa bf3. Ima ga najvise na pocetnickim puskama ali kod uzija u BC2, f2000 i slicno, ne postoji. Recimo f2000 ima trzanje ali metci idu samo pravo i ako si navikao na nju.. dobar si a meni su jednom rekli da sam i na srecu pogodio lika.

2SaiNt4U
Prvi video je ono sto je sa moje slike. Metci se rasipaju i zato ga pohadja i ako je nisaonio iza ledja. Like je pucao na full auto a metci tada strse na sve strane. Drugi video, vjeruj mi ali mislim da se meni desilo neko nestajanje 2 puta ..ne vise.

Sve bagove i sitnice koje iznesete i kada pogodite da ima bug, sve je to totalno nebitno jer ne utice na gameplay vise od 1%. Cak i ti bugovi nisu konstantni vec se dese jednom u 50 slucajeva.

Meni najcesce sto se desavalo jeste da zapnem za nista pa se vratim nazad, pa opet napred i krene. Ali je i to 5-10 puta u 100 partija. Ali.. to je bilo i u BC2.

Poslednja izmena:
To je druze lag koji postoji i sa BC2 ali nema veze sa gameplayom. Hiljadu puta ubio lika koji je bio ziv prije zida i kada zamakne meni psie da sam ga ubio. Isto i u BC2. Samo lag vezan za informaciju ali hit detekcija nije osakacena. Znao si sigurno i u BC2 i u BF3 pobjeci iza zida a tebe opet strefi metak. Metak te prije pogodio ali ti animacija zakasnila. Ista rasprava na dugom forumu pa da se samo citiram za dtekciu:

"Ja ako nista, nemam problema sa hit detekciom. Igram dosta sa m416, 2364 Kills.. i doslovno sam naucio pa cak i iz daljine, koliko mi "klikova" miša treba da ubijem lika da bi ustedio nesto municije. Pa se fatam nekad za glavu, podjem reload a lik jos tu (koji metak naravno fulio.. ipak je daljina) ali sami moj reload prije potvrdjenog killa znaci da sam totalno navikao koliko mi treba da skinem lika sto bi znacilo da je hit detekcija 99% tacna."

Tako da, u mom slucaju to perfektno funkcionise i nemam problema s tim.

Sve u svemu ljudi ja zaista nemam problema sa igrom a evo pokusavam da se sjetim sta bih da pljunem.. ne pada mi nista na pamet. Da ima problema, ima. Ali oni nisu koinstantni. Mali su a vecinom ih imaju sve igre.

Poslednja izmena:
Ne znam ko može da hvali ono blurovano njesra od igre BC2 LOL. Mada i BF3 ima baš dosta mana. Dobra je igra ali toliko retardiranih kampera na svakom serveru da postane smor posle sat vremena. Pogotovo što obično uletim u neku grupu indijanaca. Ima ih svuda. Da ne pominjem retarde što igraju samo u tenkovima i btr-ovima ne možeš da ih ubiješ sa 10 rpg-ova. O antiair oružjima da ne trošim reči-smejurija. Neki u chopperima vide kako sam ja u žbunu iza nekog zida i kao puca tu hahahaha ma piš živi.
Što se tiče pušaka najviše mi leži f2000 iako je slaba na daljinu. Ponekad uzmem UMP na manjim mapama ali treba mi ceo šaržer da ubijem nekog- veoma nerealno. Recoila ima na svim puškama što je i normalno. Neobično puno vremena treba da se ubije protivnik generalno. Nekad mi prodje pored mene rpg i ja mrtav lol. Dobra je igra ali može to daleko bolje.

Vjerujem da RPG pogodi zid iza tebe pa budes mrtav jer si blizu jer je meni pravo cool osjecaj kada mi RPG proleti pored glave ali nikada nisam bio mrtav zbog toga.

Pisao sam vec nekoliko strana u nazad o tome kako igra moze da se sredi (u smislu gameplay-a i sprecavanja eksploita) vrlo lako, ali to nece biti ucinjeno zarad velike vecine igraca koji na BF3 dodju "da malo pucaju" i "da se malo vozaju". I onda takav, potpuno beskorisni indijanac, na kraju partije napise GG. A ako mu neko skrene paznju obicno dobije odgovor "sta se nerviras ovo je samo igrica" i slicno :)

FPS-ovi su na zalost najvise pogodjeni ovim sindromom. Tako da ako tvorci igre ne sprece grifere a sa druge strane ne nagrade igrace koji igraju timski (u Red Orchestra 2 dobijas 10 poena za zone cap a 1 za kill i ne vidis k/d u toku partije samo killove i poene), nista od normalnog public igranja.. Samim tim argument "to je do igraca a ne do igre" ne pije vodu. Jer ne mozes dozvoliti propuste i onda se uzdati u to da se isti nece koristiti.

Poslednja izmena:
Pa sta sad, moraju svi da budu ludaci sa 800 poena po minutu, i jeste fora da 'malo pucas', ako hoces ozbiljno ides u igraonicu. Ja sam pi*deo od tog 'ozbiljnog' igranja kad je KZ2 bio aktuelan, svi nadr*ani, samo pobeda, pobeda, aaaa, na telefon se cujemo kao da zakazemo partije. Nije takva organizacija za igranje solo od gajbe..

Pa sta sad, moraju svi da budu ludaci sa 800 poena po minutu, i jeste fora da 'malo pucas', ako hoces ozbiljno ides u igraonicu. Ja sam pi*deo od tog 'ozbiljnog' igranja kad je KZ2 bio aktuelan, svi nadr*ani, samo pobeda, pobeda, aaaa, na telefon se cujemo kao da zakazemo partije. Nije takva organizacija za igranje solo od gajbe..

Nisi shvatio poentu... Nije cilj da budes pro, niti da igras 15 sati dnevno, vec da se trudis i da ogras kako treba (ciljevi, objektivi, zavisi od moda...).
Zamisli to ovako, odes sa ekipom na fudbal i sad pocnete da igrate i od vas 6 jedan non-stop dribla, golman muva ribu pored terena jedan napucava loptu van terena svaki put, jedan napusti na pola partije a ti i jos jedan covek pokusavate da uradite nesto, na kraju partije koju izgubite 20:0 oni kazu dobra partija *** nismo imali srece a ti oznojen i izubijan stojis i gledas sve to... Da li to smatras zabavnim i da li bi igrao sa tim ljudima u timu ponovo?

Poslednja izmena:
Da, ali kako bi to regulisao stvarno, nije mi jasno.. Ajde opet BF2, iz price znam da si mogao da komandujes, vamo tamo.. ok. Ne vidim kako bi to funkcionisalo a da ostane zabavno, kome se to dodeli da bude glavni, i sve to moras da ispostujes a imas tipa samo pola sata za igranje. Koliko sam video ti pola sata samo izgubis na to planiranje, bez da metak opalis.. Previse mi je to posvecivanja uma i vremena, mislim mozda je to i super kad je organizovana ekipa, ali nemaju svi uvek isto vreme za igranje svaki dan, sve je teze ukombinovati ljude da igraju u isto vreme. Zato mislim da je bolja varijanta da najbolje moguce napravis timsku igru racunajuci na to da ces igrati sa random likovima.. i tako i jeste.

Auu,brate zulum,jel ti sve tako ozbiljno shvatas?Ovo je igra.A igra sluzi za zabavu.To o cemu ti pricas jedino mozes naci u varovima izmedju klanova,kad je dogovorena partija unapred,i kad se zna ko sta radi.A na random serveru na koji naletis toga nema.Tamo ljudi igraju iz zabave.Niko se tu ne ubija od odgovornosti i malo ko igra na pobedu.Bitan je K/D.Dodjes umoran sa posla ili faksa,bas ti je do neke strategije za pobedu,oces malo da se ispucas i to je to.

Za hvatanje zastavice dobijes vise nego sa kill... pa hvataj. Takodjer za unisteni MCOM dobijem 5 puta vise nego za kill. Ne vidim sta vise treba staviti da bi se igralo na objektiv. Ko voli da puca, neka puca. Timske igre ima itekako. Ne uvjek.. naravno.

Pa ako ti smatras da je nesto vise od igre...ne znam sta da ti kazem.Meni je samo igra,zabava.

@Boris

Bas pricam o igri sa random ljudima na pub-u (kad igras sa prijateljima i tetris je zanimljiv)
Ima nacina, samo treba izaci iz okvira sadasnjih "popularnih" FPS-ova nagradjivanjem timske igre a brutalnim sankcionisanjem soliranja.
Da opet povucem paralelu sa RO2, ako recimo branis zastavu i odes skroz iza neprijateljskih linija a zastavica u medjuvremenu padne ide instant "zone protection kill" pa nema grifa a samim tim te igra tera da, ako si veci iza neprijatelja a gubis zastavu, udjes u fajt inace gines. Brutalno jeste ali jei efektno, tu su i kojekakve glupe statistike za poremeceni ego, zatim k/d koji ljude navodi na kampovanje i sl.
Organizacija squad-ova itd, da ne duzim ali poenta je da treba da se gleda sire od CoD i sad BF nacina kreiranja MP igre.
Najpopularnije nije uvek najbolje (grand, MTV itd)

@gorgilije

-Facepalm-

Poslednja izmena:
Jos jedna strana bespredmetne rasprave? I to ponovo Saint i zuloom?

Ajd ovako - zavrsite pricu na ovome, rekli ste sto ste imali i ne vidim razlog za dalju raspravu. Za svaki sledeci upad u stilu "igra je njesra" ili neki "smesan" klip sa random glitchem cu poceti da delim opomene za flejmovanje.

Za one kojima nije jasno sta zelim da kazem -
Na ovom forumu se ocekuje normalna diskusija, a pljuvacina po necemu bez ikakvog obrazlozenja i ponavljanje jednog-te-istog u stilu kako je nesto sr*anje ili losije od meni omiljenog je flejm. Niko ne brani normalnu diskusiju ovde, niko ne brani negativne utiske u igri, dokle god su to utisci jelte ... dakle licna iskustva sa igrom a ne random stvari sa interneta ili "opljuj i izadji" komentari koje cemo iznova i iznova tovariti ovde u temu.

Poslednja izmena:
Ako imas ustekan neki kontroler u usb, iscupaj (gamepad, volan, itd).
Drajver za misa, probaj update...

Vrh Dno