Šta je novo?

Battlefield 3

Zbog ovoga sam napisao.

Ne mislim da su ljudi koji igraju na Normal serverima newbies ili nesto sl., nego prosto mislim da nisu probali HC kako treba i uvideli koliko je bolje. ;) Imamo ovde i (ozbiljnijih) klanovaca koji igraju na Normal sa kojima bi se rado nekad okusao, ali nikako ne mogu da se nateram da igram tamo. Jedva se nateram da igram na ovom srpskom serveru s' vremena na vreme. Poenta price: radije bi da imamo vise ljudi na HC.

Bas to, verujem da vecina ni ne zna da postoje, ja nema sanse da igram na normal serveru, kakva god da je ekipa tamo.

Izvinjavam se za link, pokupio sam ga sa zvanicnog battlelog foruma pa sam ga naveo samo kao dokaz sta sve citeri rade i koliko je ea/dice nemocan trenutno tj koliko je bf3 prso generalno. Nista se ne razlikuje od cs 1.6, dobra igrica prepuna citera i sve je prepusteno sever adminima.

Poslednja izmena:
ja sam juce igrao na tom serveru,samo konkvest i nisu me kikovali :D

@Bogdan
Ta logika samo vazi za DM servere jer ako imas 500 ticketa naravno da ce igraci imaju vise ubistava nego li na mapama sa 64 igraca ili vise.

Na hc serverima igra postaje vise timska, mogu da se koriste razne taktike
(primer HC server na metro 64, lepo kazes timu da ide na rush na onu zadnju njihovu mapu, i lepo uzmes smoke granades, i uvek kad su nas poslusali uvek bi se par njih probilo do onih zgrada i zauzelo neprijateljsku zastavu, i dok bi ovi pokusali vrate istu, mi zauzmemo C (kod onog stepenista) i posle ostaje samo maltene Base rape, dok je to nemoguce na normalu jer bi svi videli neke crvene stvarice kako idu ka njima i ne treba imati maltene oci da bi znao kud su se uputili ili gde su)
, skrivanje (ne kampovanje) sto sve ne, jer spotovanje ne radi (tj radi na mapi ali tu pak moras si blizu spotovanog lika da bi ga video)
Drugo na HC snajper je snajper, a to da je jedan hitac dovoljan cak i tamo nije tacno, ali opet sa daljine ako nije HS onda barem znas da mu je ostalo 2-4 snage, i lik nece moci puno sto da uradi nakon toga, jedno ako nije assault klasa pa da ima da se regenerise)
Tako da na HC-u klase bolje dolaze do izrazaja, jer kao inzinjer nema RPG spama u gomilu jer mozes ujedno ubijes i svoje ali pak imas sanse da unistis tenk ili sta vec a da neprijatelj ne zna gde si cak i ako ima na primer thermal vision, drugo assault jedno moze da ima regeneraciju, tako da se pokazuje svoja nadmoc nad ostalom pesadijom plus primecuje se tad koliko je njihovo oruzije bolje od drugih, support je vise nego vazan za rush na primer, jer lepo mozes zastitis bomb site sa klejmurima a da ih ne spotuje neko sa 100m i posle svi znaju da se klone istih, a snajper postaje koristan, kako zbog toga sto pesadija maltne postaje laka meta za istog, a da pritom ne oda svoju poziciju tako sto ga neko spamom na Q uoci.

A i da HC ima isto prednost, to da ako si dobar igrac sa tenkom, avionom, ili kao pesadinac bilo koje klase mozes da iskoristis sve prednosti svoje klase ili ostalih vozila, gde isto svaki upgdejt za vozilo ima puno vise izrazene prednosti i mane, itd itd.
Na primer bih bas voleo da vidim ove likove koji se ne vade iz aviona koliko bi im bilo zabavno (tesko) da uopce neprijatelja, kako na nabi tako i na zemlji, sa obzirom da vise ne vide nesto crveno na zemlji ili u vazduhu i samo pucaj znam da je tu nesto, pogotovo posto je fcking dice unistio Air radar, i smanjio radijus kao i sta sve mozes da vidis, tako da moras da si jebani soko da vidis ista, i gde na primer isto ECM mozes koristis da se "prisunjas" sa ledja jer kad ga iskoristis radar te ne vidi, a plus neprijatelj nema onu kameru da vidis ceo avion, tako da eto to moze da iskoristi i za napdam umesto samo za to da se uzvuces da ne budes lockovan.

Na primer ja uzmem u heliju masakriram ih, i nekom dojadi to, postavi soflam i ceka me sa tenkom na primer tj guided shell ili pak javelin, i ja u tom slucaju moram iskorisim skill (nazovimo tako) da kao prvo uocim soflam (jer ja licno nikad ne uperujem isti direktno u neprijetlja isti jer se tad puno teze primecuje crevena svetlost, ali sve jedno uspeva da lockuje neprijatelja) a tad ne primecujes na mapti tj vidis iz daljine gde je samo tako sto spamujes Q i tako ga pronadjes i sa helijem ako znas gde je mozes ga unistis sa velike daljine ako imas guided rockets)

Ali sve to ne volim toliko koliko volim FF u bf3. jer nema sto gore nego naletis na neprijatelja tj njih par u jedno iza drugog, i svi pocnu da pucaju na tebe jedni skroz druge, znaci smejurija.

nego,moze li neko da mi objasni kako da kupim DLC na originu za 15$(posto vec imam bf3)..Koju zemlju i adresu da stavim da bi to proslo,ili mogu samo da neku izmislim???

ne mozes ni 300 kinti za pivce da ustedis,pokvarenjaci jedni...

Sta to tebi bas toliko smeta.. da ima stavri koje bi promjenio, to da ali bas da je tako kako kazes.. hmm.

Probao opet po xxxy put da igram i dalje je igra apsolutno najvece S...NJE koje je EA napravio.

Pamtimo mnogo gore. BC2 pre svega :D

Sve je stvar ukusa. Ovoje dečija igra za BF2 ali ipak evolucija u odnosu na BC2 koji nikada nije imao taj BF šmek.

BF2 >BF1942>BF3>BFV>......BFBC2 barem po mom mišljenju.

Poslednja izmena:
Probao opet po xxxy put da igram i dalje je igra apsolutno najvece S...NJE koje je EA napravio.

Brate o cemu ti pricas.. Ovo je sad klasicno trolovanje, ja bar kad mrzim nesto imam dobre razloge.

Mrsko mi skidati BC2 ali bacih pogled na klipove i stvarno je BF3 dostra ispred u svakom smislu. Recimo da mi jos fali ona destruktivna okolika gdje skines zid kuce kada killnes lika. Ali sve ostalo mi je ipak na Bf3 strani. Gameplay i mape jesu mozda bolje u BC2 ali sam imao dobrih pa i odlicnih trenutaka timske igre u BF3.

Nego, sta je to toliko famozno u BF2 da se toliko pominje kao uber FPS ? Mozda jeste u svoje vrijeme ali nikako ne nalazim neke argumente osim da je bila bolja timska igra sto ja opet smatram da je do igraca a ne do igre. Ako ima nesto sto BF3 nema, napisite brate.. Kao sto tolega rece, navedite razloge.. ako se svodi na stvar ukusa, to je do vas.

Nisma igrao BF2 ali eto, kazu da je "isto" kao free 2 play verzija koju sam dosta igrao i fino se zabavio.

Poslednja izmena:
Kad smo vec kod "sve je do igraca a ne do igre" :D

[youtube]3CMw3B5rL9g[/youtube]

Poslednja izmena:
jel zna neko o cemu se ovde radi? igram sa novom puskom, otkljucam neke stvari u igri, ubijem 30tak likova i onda mi igra crashuje i izgubim sav progres sa puskom - kao da nisam ni igrao... da popizdis... stvarno bzvz... jel se to nekome desavalo?

meni se par puta desilo, prsne server ***...mene poceli da smaraju *****i koji odlaze sa mavom van mape, pa se penju na krovove, strasno, valjda ce da zabrane to nekim pechom

Po cemu???U odnosu na BC2 ova igra je zakon.U odnosu na BF2 je tri svetlosne godine ispred.Ti volis BC2,sta je u BC2 bolje nego ovde?Hit detekcija?Grafika?Lag u igri?28 metaka sa kojima treba pogoditi protivnika da bi ga koknuo?Brate,znamo sve mane i jedne i druge igre,i nemogu se porediti.

Fali mu AT4 i helikopteri koji su laki za vožnju :d

Prednost BF2 nad svim ostalim BF naslovima je u organizaciji skvodova i hijerarhiji tzv chain of command (Commander > Squad leader > Squad member). BC2 je u tom smislu uprošćeni BF koji je samo doneo novi engine i advanced fiziku sa okruženjem koje se može uništiti.

Igra dobija totalno drugu dimenziju kada se igra recimo squad rush ili 8vs8. Ko to nije probao, trebalo bi. Public napucavanju su, chisto mozak na ispashu i udri...

Pored navedenih prednosti, BF2 je "tečnija", brža igra. Vozila su bila mnogo bolje odradjena. U BC2 i BF3 mi oči ispadoše kada sam u tenku ili borbenom transporteru. Da ne spominjem situacije (BF3) kada tenk naleti na kamičak ili još gore rupu na putu...odmah počinje "ïgranka" bez prestanka. Tenk napravi trostuki salto mortale. Heliši su bili daleko pokretljiviji u BF2...itd.

ja u zivotu vece dno od fps/a nisam igrao, i ne radi se cak vise ni o "individualnom ukusu" vec o nekim esencijalnim tehnikalijama koje ova iGRICA manifestuje....
Neprijatelji i saigraci koji nestaju i pojavljuju se, totalno haoticne animacije (lik reloaduje i puca dok u isto vreme meci lete u jednu stranu a on "gleda smederevo") lack of any skillfull weapon, kvazi recoil koji te se dotiče samo ako pokušavaš pucati pojedinačnu paljbu ili burst.. realno, mrzi me da nabrajam vishe.

ja u zivotu vece dno od fps/a nisam igrao, i ne radi se cak vise ni o "individualnom ukusu" vec o nekim esencijalnim tehnikalijama koje ova iGRICA manifestuje....
Neprijatelji i saigraci koji nestaju i pojavljuju se, totalno haoticne animacije (lik reloaduje i puca dok u isto vreme meci lete u jednu stranu a on "gleda smederevo") lack of any skillfull weapon, kvazi recoil koji te se dotiče samo ako pokušavaš pucati pojedinačnu paljbu ili burst.. realno, mrzi me da nabrajam vishe.

Ok,vrati se na bc2 i igraj tu savrsenu igricu bez bagova.:eyebrows:

Zavisi sta ko voli i sta se kome svidja.Meni je npr. BC2 par svetlosnih godina ispred BF3.Zasto?Ne bih znao da kazem sem da sam u BC2 mogao lagano da ubijem
4-5 sati kontinuirano da me ne smori,dok u BF3 ako ushijem sat vremena znaci da su bile bas kvalitetne partije.Mozda je razlog sto sam BC2 poceo sa velikim
zakasnjenjem a svi su vec izgradili neki skill pa se fino videlo timsko igranje(sto je za mene bio pojam posto sam presao sa COD na BC2).
Sa nasim igracima slabo igram jer svi uglavnom igraju poslepodne i uvece a ja mogu uglavnom ujutru i preko dana(smenski rad,zena,sitna deca) tako da neka timska
igra sa nasim ljudima otpada.I patije su uglavnom:

-vecinu nas razvale.Tim ne postoji,gledaju se apsurdne situacije tipa igramo rush kao defenderi,mapa Noshahr Canal.Svi igraci mog tima su u chopperu i otetom
AMTRAC-u,ni blizu MCOM-a.Napadacima treba toliko vremena da ih uniste koliko im treba da dotrce,armuju i sacekaju BOOOM.Da ne napominjem situacije kad se
bataljon vojnika seta oko armovanog MCOM-a bez da pomisle da ga disarm-uju ili tim od 90% snajki.
-zamenjene uloge,normalna ekipa igra protiv shurikena.To je uglavnom retko.
-borba za svaki ticket,takodje veoma retko.
Verujem da barem 70% ljudi ima potpuno istu taktiku za CQ,RUSH,TDM a to je da igraju TDM(sto manje poginuti i/ili ubiti sto vise protivnika).

Ok,vrati se na bc2 i igraj tu savrsenu igricu bez bagova.:eyebrows:
BC2 samo ponekad, kad se skupi drustvo, malo se izivljavamo i to je to..
igram neke daleko ozbiljnije shootere od gore navedenih.

Kao drugo, svejedno mi ako te boli moje licno misljenje koje si quote-ovao, ne moras tu gurati neki tekst i teze koje ja nikad nisam napisao.

Poslednja izmena:
igram neke daleko ozbiljnije shootere od gore navedenih.
cod? xD

Stekao sam nekakav utisak,da je jedini razlog za one koji "pljuju" po BF3 je taj sto ne mogu da nas zatrpavaju sa svojim snimcima kada su "vladali" BC2 mapama,a ovde ne mogu da se iskazu i pokazu svoje umece jer je nekako sve teze!Sto se mene tice meni je i BC2 I BC3 isti!Jedan i drugi mi sluze izricito za zabavu!

Vrh Dno