Šta je novo?

Battlefield 3

probao sam to i nece :( kad spustim konzolu prestane na par sec, i opet pocne da se vrti u krug...

Poslednja izmena:
Nisam zavrsio sta sam poneo kao predmet rasprave, a to je konstantno izostajanje renderovanja igraca, njihovo nestajanje i stvaranje sto je Glenn nazvao lagom. Jos niko nije dao zvanican odgovor od strane developera, a dosta ljudi je primetilo isti problem, samo nekom ucestalije (konstantno) kao u mom slucaju, a nekome ponekad, zanemarivo...

Bilo bi najs da se svi sa navedenim problemom ono bar izjasne kakvu konfu imaju, mozda je neki driver issue, generalno koristim intel quad i Ati...

Poslednja izmena:
Ja sam mislio na hit deteksicju, da ti laga informacija kada pogodis lika ili kada tebe neko pogodi. Mislim da je to sasvim normalno. Da li se moze ubrzati, treba pitatai DICE ali nema problem kod samoga gameplaya. Ako izgines i ako si se sakrio iza zida, to ne mjenja stvar da bi prezivio.

Sto se tice nestajanja, vec sam rekao da se meni jedno 2-3 puta desilo u ovih devedesetak sati igranja.

Konfu vidis koju koristim da ne pisem ponovo. Jedino sto znam da igrac "trepne" jeste kada nesto preksace. A mislim da je problem taj sto animacija kada ti gledas nekoga da preskace ide sporije nego animacija iz prvog lica pa lik kad tek preskoci pojavi se metar i pol ispred ograde.

Poslednja izmena:
Синоћ сам покушао да мало играм. Пробао на 4 сервера. На једном сам се задржао али ипак су противници били толико бољи да није имало сврхе наставити. На остала 3, читери, људи то је у мом случају 75% (нису руски сервери, на њих баш због тога не идем ) и што је најгоре нико их не банује него сами оду кад одустане већина играча.
Питао сам раније ал ми и даље није јасно, како пријавити читере Оригину или коме већ?

Poslednja izmena:
Sinoc sam izasao sa nekoliko servera zbog ruske bagre, prosto je neverovatno koliko njih koristi cheat. Ladno sam video lika koji nas iz svoje baze ubija sa c4, tj.samo baca c4 i mi padamo po mapi kao zacarani. Onako nesto nikad do sad nisam video, prvo mi je bilo nejasno kako sam uspeo da poginem u tenku a njemu nista, a onda sam se osvrnuo oko sebe i video igrace koji samo padaju po zemlji kao da ih je neka visa sila obuzela. :D

jel moze neko da baci adrese servera gde se igra otprilike kao sto zuloom prica. conquest serveri sa sto vise timske igre.

Naravno da imate ali sve bi to bilo lepo, kad tu pojedini admini ne bi kickovali ili banovali kad pocnes da ih deres ;)
tj odredjuju ti koje oruzije smes da koristis a sam doticki korsti usas svo vreme ;):wall:

@atomi

Cekaj, polako. Kako to mislis naj bolji u srbiji :d Nije prozivka, samo pitam na osnovu cega? Svraticu da vidim o cemu se radi...

meni je glupo ako ti neko odredjuje sta ces da koristis

Poslednja izmena:
Server je public,ali ima odredjena pravila koje je admin zadao i lepo nom stop konzola obavestava ta pravila..nema RBG nema penjanje na dizalicu,no hack...niko nije banovan bez razloga....

Poslednja izmena:
njesra tesko ovaj server...Hardcore,claymore i 870mc(frag) im najbolje oruzje...Lik me pogodi sa 80m pumparom po sred glavudze,a ovaj drugi,iako kasni sa spotom jedno sekund,roka mi hed posle pola mog ispaljenog sanzera u njega...Poceo sa 7-2,onda krecu calymori,magicni hedovi itd...Igram ovih dana dosta TDM,i mogu vam reci da meni ovih 8 na 8 nije zanimljivo nimalo...

lol 8 na 8 na ovolikim mapama... odbro ne igraju 4 na 4 :) e to bi bas bio hc !!!1

8 na 8 TDM,a pravila su njesra da nema dalje...Onda treba i claymore zabraniti...Ja igram na serveru gde je clay zabranjen,jer sam malo igrao na obicnom dok ga nisam otkljucao i svaki put sam na khargu TDM ubio njih je 15 tokom partije uz pomoc clay-a...U redu za velike mape,ali TDM,nema smisla...

onda ne mozes da kazes da je vas server najbolji...Za tebe da,ali za mene nije,kao ni mozda za ostale...

Server je public,ali ima odredjena pravila koje je admin zadao i lepo nom stop konzola obavestava ta pravila..nema RBG nema penjanje na dizalicu,no hack...niko nije banovan bez razloga....

Pa banovan sam iz razloga sto sam rasturio protivnika, tj. tim u kome je bio vas admin.
Prvo su me masakrirali tj bilo je 2-3 u timu protivnika (admina) sa usas + frag + klejmiri itd.

I ja lepo uzmem snajp bez scopa, i krenem, i to nisam kampovao vec sam uvek napadao, jedno bih cekao nekog na nisan kad bih video uz pomoc senzora dal se neko krece ka meni, i na kraju puff Baned, a razlog "nabijem ti taj snajper u supak" i jos nesto ;)
Toliko o ozbiljnosti servera kad ***** ima privilegije da banuje ljudi zbog tih stvari ;)
Prostom recju lik je bio totalni noob, tj teski ;)

ps. a bas sam se bio obradovao HC server iz srbije, pa iako je bio tdm bolje ista nego nista, ali dzaba.

Ali naj bolji brate mili :))))))) *** kakvih likova ima:)

naj bolji= jedna rec,odnosno "najbolji"
Prvo skola pa bf3 :d

Ako mogu samo da se nadovezem na raspravu od prije koji dan pa gdje je ubacen i BC2.

Danas skidam BC2 i mislim da sam vise bio nestrpljiv danas nego kada sam je prvi put skidao i nju a i BF3.

Nakon downloada jos neki update.. ahh.. hajde i to sacekam nekoliko minuta. Uletim u rush na svoju Arica Harbor i onako.. mahhhh.. totaln orazocaran. Ne znam sta sam ocekivao ali je nisam upalio od pokretanja BF3. Sto se tice samoga gameplaya (posto nema smisla porediti oružje i vozila koje je mnogo masivnije u BF3), mnogo smeta sto ne mozes pomjerati lika lijevo-desno dok trcis. Shift ne radi kada ga prvog pritisnes pa onda strelicu (mnogo mi smetalo generalno igrajuci BC2). Spoting vise ne radi nego sto radi. Desava se i u BF3, imam osjecaj da ima neki limit ali spota 2 lika od njih deset.

Sve je nekako zastarjelo itd itd. Ne zelim nista da blatim, mnogo mi je draga igra ali ne vidim kako BC2 moze biti bolja igra. Recimo da je bacanje bombe mnogo bolje jer baca preciznije i dalje. U BF3 je meni licno stvarno haoticno.

Jos da kazem da BC2 igram na ovim postavkama a BF3 na ovim. Razlika skoro kao izmedju play 4 free naslova i BC2. Cak mi ni fizika igraca nije vise cool kao sto sam mislio.. to da je puno bolja nego u BF3. Nemas veze koliko imas energije dok ne cujes onaj zvuk vracanja na 100%.

Sve u svemu, ipak smo dobili kvalitetniji nastavak koji je u 99% slucajeva ispred BC2.

I jos nesto. Zalili su se mnogi da "samopopravljanje" vozila, vracanje energije na 100% izgleda los potez. Ali sta je sa BC2 gdje u teoriji mozes zavrsiti partiju sa 20% energije i gdje tenk i dalje ide kao sa 100% dok u BF3, ako te ostave na 49% a nisi mehanicar, mozes u skorije vrijeme samo izletiti iz tenka. Jos ako ti osteti mobilnost, nemas sta raditi u njemu.

Na zalost, ne vidim razloga de je vise palim. Odigrao Arica Harbor jednu partiju rush, napad. Odigrao Valparaiso rush napad. Malo uletio u pustinju na pola minute sam oda vidim nesto oko klokanja grafe i.. to je to.

Poslednja izmena:
Znas sta je bilo bolje, POV :) Previse mi je veliki zadnji deo puske u odnosu na prednji u BF3.. Cudno izgledaju puske u ruci, pogotovo ruske..

Ljudi, ima li ova igra neku zvaničnu dokumentaciju? Gde da vidim šta znače svi simboli na mapi? Svako ko je nov u igri ima da se pogubi i da nagađa šta je šta. Takođe, gde se nalaze informacije tipa koliko AT mina oštećuje tenk, da li je potrebna samo jedna ili više, itd? Slučajno sam negde našao da se pored klejmora može proći šunjanjem. Da li je EA negde objavio tu informaciju? Ono što sam našao je zvanični "manual" koji jedva može da se nazove tako. Više liči na flajer za reklamu igre.

Koliko vidim oni naprave igru i ne objave ništa a onda ostaje na zajednici i pojedincima da na svojim privatnim sajtovima postavljaju vodiče. Zar to nije malo neozbiljno?

Pa to sve brzo provalis sam, dve mine jedna pored druge ce unistiti tenk i ubiti one unutra. Za klejmor da, samo sto je meni to malo nasumicno, nekad eksplodira ako cucim i prolazim, nekad ne..

Pa banovan sam iz razloga sto sam rasturio protivnika, tj. tim u kome je bio vas admin.
Prvo su me masakrirali tj bilo je 2-3 u timu protivnika (admina) sa usas + frag + klejmiri itd.

I ja lepo uzmem snajp bez scopa, i krenem, i to nisam kampovao vec sam uvek napadao, jedno bih cekao nekog na nisan kad bih video uz pomoc senzora dal se neko krece ka meni, i na kraju puff Baned, a razlog "nabijem ti taj snajper u supak" i jos nesto ;)
Toliko o ozbiljnosti servera kad ***** ima privilegije da banuje ljudi zbog tih stvari ;)
Prostom recju lik je bio totalni noob, tj teski ;)

ps. a bas sam se bio obradovao HC server iz srbije, pa iako je bio tdm bolje ista nego nista, ali dzaba.

ma ti si koristio neki cit 100% haha
ipak je to naj bolji server u srbijE

Ljudi, ima li ova igra neku zvaničnu dokumentaciju? Gde da vidim šta znače svi simboli na mapi? Svako ko je nov u igri ima da se pogubi i da nagađa šta je šta. Takođe, gde se nalaze informacije tipa koliko AT mina oštećuje tenk, da li je potrebna samo jedna ili više, itd? Slučajno sam negde našao da se pored klejmora može proći šunjanjem. Da li je EA negde objavio tu informaciju? Ono što sam našao je zvanični "manual" koji jedva može da se nazove tako. Više liči na flajer za reklamu igre.

Koliko vidim oni naprave igru i ne objave ništa a onda ostaje na zajednici i pojedincima da na svojim privatnim sajtovima postavljaju vodiče. Zar to nije malo neozbiljno?

Evo jako detaljnih tabela sa karakteristikama oruzja, napravljene su na osnovu samih fajlova igre: http://symthic.com/?s=bf3&sb=dmgchart

Koliko su precizne puske: http://symthic.com/?s=bf3&sb=plots
Npr, evo za F2000 (losije u odnosu na sve ostale, a mogu da se zakunem da mi je to najpreciznija assault puska...):
A_F2000.png

(prvi metak zeleno, drugi zuto, treci narandzasto, cetvrti crveno, simulirali su burst 4 metka)

Za poredjenje, ovo je za M16A4:
A_M16A4.png

Evo i kako Rpg-ovi ostecuju tenkove, bolje je pogoditi ih pozadi pod bilo kojim uglom nego direktno sa strane ili napred (http://symthic.com/?s=bf3&sb=vehicles):
vehichart.png

Inace, kada bi poredili BF3 igrace, koja od statistika bi najpreciznije pokazivala ko je bolji? Score per minute? Ima i neko polje Skill, ali nigde nisam nasao opis sta se time prikazuje.

Zavisi, tesko je porediti Score per minute zbog ljudi koji stalno voze helikoptere, stalno imaju svoj squad na TS i sl. A za skill nisam siguran kako radi. Trenutno sam drugi na mojoj listi sa 512 poena, Sky_Spy_SRB je iznad mene sa 522, ali mislim da te brojke opadaju ne igranjem.

Nazad
Vrh Dno