Šta je novo?

Battlefield 2

dreamer je napisao(la):
Da li uopste moze da se pokrene igra i kako moze da izgleda na konfiguraciji: Radeon9000pro, 512MB rama, P4 1.8Ghz??
Pa, eno ja napisah gore sa tom kartom, isto toliko RAM-a, "jedino" sto je moj procesor Barton 2500+@3200+.

^^ znaci ne secka?

Jedan savet za sve, pre nego sto se odlucite na kupovinu original igre, probajte krekovanu verziju da vidite kako vam igra radi na vasem hardveru. Igra jeste zahtevna, pozeljno je 1GB RAMa ili vise za HIGH setovanja ali igra stvarno vredi.

Ko je skinuo BF2 sa sticky-a? Ji?! :S:

Bilo bi vise hype-a da vise ljudi ima brzzi net i da hoce/moze da kupi igru :(

Sad jedno pitanje, uskoro bi trebalo da otkljucam prvo oruzje. Sta predlazete i zasto?
Uglavno igram kao spec-ops i anti-tank, dosta jurisam :-devil-:

Falcon je napisao(la):
Bilo bi vise hype-a da vise ljudi ima brzzi net i da hoce/moze da kupi igru :(

Sad jedno pitanje, uskoro bi trebalo da otkljucam prvo oruzje. Sta predlazete i zasto?
Uglavno igram kao spec-ops i anti-tank, dosta jurisam :-devil-:

ma sabijaj assoult, boli te paja, ovaj spec ops nema pancir, tako da se topi, a anti-tank ima pancir ali ima spor sprint i ***** pucu za daljinu, tako da assoult ti je all in one, imash pancir, minobacach skojim kad naucish da igrash mozesh da ubacujesh likovima u gace preko pola mape i josh imash keva pucu, 2ga klasa koja je do jaja je medik, ima dug sprint nema pancir ali ima lecenje i ima keva pushku za daljinu / blizinu.

Tako je, sta ce mu anti-tank koji moj, tenkova i vozila u igri jedva da ima a i kad ih nadje samo ispali 20-ak metaka i unisti vozilo :d
Ali kad se probudi i pokrene battlefield situacija je malko drugacija :)
Anti-tank je smrt u close-quarters borbama, ono je strasno. Ne provaljujes ga a on lagano dize u vazduh bazukom sve zivo, i ljude i vozila. Tesko onoj grupi koja naleti na njega u zgusnutom poretku, napravi se pecenje :smoke:

Zanima me oruzje koga izgleda nema - flamethrower??? Da se ne otkljucava mozda kasnije?
Gledao sam neke dokumentarce o 2. sv.ratu i prosto sam zapanjen u kolikoj su meri Svabe to koristili i do kog su savrsenstva doveli upotrebu tog oruzja

Citao sam neke strane forume, kontao, kontao i otkljucao G3 (assault unlock). Precizan je strava, damage je 40, za razliku od G36C koga sam planirao da otkljucam (spec-ops unlock) kome je damage 25. Puska ne trza puno, jedina mana mu je sto u okvir staje 20 metaka, ali se brzo naviknes i na to.

@filipenko, nadam se da se salis :D

BF2 je modern-age battlefield simulator (sad se prose***am :d), flamethrower je pase hehehe

Jesi kupio original igru??

EDIT: Ne znam da li je bilo u ovom threadu, ali evo tabele sa karakteristikama svih oruzja. Dosta mi je pomoglo da odlucim sta da otkljucam.

Poslednja izmena:
Nisam, malo sam se zezao sa narodnim serverima. Ne mogu ga naci, u Merkatoru se prodalo a u Platou nestalo. Novih primeraka ce biti ali - tek kad se uvoznik vrati sa odmora (proklete im dushe...:d )

edit: svaka ti dala za tabelu :)

Poslednja izmena:
Ja sam do sada otkljucao G3 i L85A1.G3 je relativno precizan.To sto pise u samoj igri i na koje kakvim tabelama nije ni priblizno tacno.Ako gadjas nesto (nekoga) na srednjim udaljenostima vrlo je dobar ali samo ako koristis jedinacnu paljbu (metak po metak).Mnogo me je razocarao u bliskoj borbi (full auto)...rasipa kao blesav.Velika mana je nedostatak podvesnog bacaca granata.Automatska (polu) puska medika ima samo prednost optickog nisana...sto vrlo cesto i nije neka prednost ali je daleko bolja od M16.
Cuo sam da je DAO-12(antitank) cudo u bliskoj (ali samo bliskoj) borbi.Ni PKM nije los ako preferirate da igrate kao support.Medjutim jedno od najkorisnijih oruzja u igri je M95 zbog mogucnosti da ubijete pilota helisa ili aviona (malo teze ali ipak izvodljivo -na pr. prilikom poletanja).
Ja licno vise ne igram sa otkljucanim oruzjem jer je zabranjeno na oficijalnim igrama tako da se i na javnim serverima treniram sa "default" oruzjem.Inace bolje od bilo kog "otkljucavajuceg" oruzje je AK-47 ili jos bolje AK-101.Precizno + jako.

Protiv:
Rank (*****izam je mala reč, kao i za wolfenstein XP), Kompatibilnost, Radi na novim driverima, a na starim bas i ne, igra je izdata tako da prektično nije radila pre pach-a za 50% ljudi! Punkbuster vas kickuje ako vam ping 3x predje 150!...ima tu još... :mad:
Za:
Igrivost na najvišem nivou, dobra grafika, raznolikost oružja... comander, squads,.... avioni, kamioni :smoke:

Sve u svemu kao da je ekonomija nadjačala iskrenu želju da se napravi dobra MP igra. Jer je zahtevna i beskrupulozna prema starijim računarima! Oni koji imaju karte do nekih Radeon 9800 i manje od 512 RAM-a, ako odu kod ljudi sa GeForce 6 serijom kartica ili adekvatnih Radeona...tu mislim na min. 6600GT, videce da oni igraju BF1.5, ovi sa jakim grafickim BF2 :cigar:

Bas mislim obrnuto, igra izgleda sjajno i sa minimumom detalja tako da vlasnici starijih racunara mogu komotno sve da igraju na low ili medium. Meni u 1024 sve na medium igra radi odlicno, a imam 9700Pro i 512 rama, na Thoroughbred B (znaci bez A64)

Licni utisak o izgledu igre je vrlo relativna stvar. Meni je sasvim igrivo u 1024 na low setingsima (na Atiju 9200), ali se slazem sa Propelerzvizom da u je u takvoj varijanti BF2 minimalni napredak u grafici u odnosu na Bf1942.

igra je premocnaigrao je malopre kod drugara ali nazzalost on ima na DVD-u , a ja nemam dvd-r

mozete li mi reci dali postoji sansa da se nadhje na obicnim cd-r ova igra

Vlada_PA je napisao(la):
igra je premocnaigrao je malopre kod drugara ali nazzalost on ima na DVD-u , a ja nemam dvd-r

mozete li mi reci dali postoji sansa da se nadhje na obicnim cd-r ova igra
Igra postoji na tri CD-a, ali nisam siguran da li je to piratska verzija (mada mislimda nije), pa do daljnjeg necemo o tome. A zna se gde toga ima....

skyman je napisao(la):
B2 je savrsen, ali mi nesto fali u odnosu na b1942...

Po mom vidjenju BF2 je pomalo suvoparan...tj. nedostajemu nesto kao na pr. duh...komicnost pojedinih situacija...itd.
Druga stvar koja mi mnogo smeta je ona globalna statistika zbog koje je milion *****a pohrlilo da igra...koji bi uradili bilo sta samo da budu medju prvima na rang listi,a po nekom nepisanom pravilu su totalni lameri.Primera radi danas sam imao priliku da igram sa >broggi< koji je Nr.1 po svim listama (ili je bar bio do skoro) i jednostavno nema pojma.Do ogromnog broja poena je dosao leteci na helikopteru i...uostalom svi vec znate kako.Sreo sam ga par puta na zemlji i pokazalo se da covek uopste ne zna da puca.Stane kao kip i kao nisani...a ja sam jednostavno odskakutao do njega i poigrao se sa nozicem.
Jednostavno izem ti uzivanje u igri kada gomila budala igra samo na statistiku....

Posle San Andreas, B2 mi je oduzeo najvise vremena ove godine! :type:

Igrači koji su postali ovisni o ovom FPS-u već sada s nestrpljenjem očekuju Battlefied 2: Special Forces koji bi se prema planu trebao pojaviti krajem jeseni.

Najveće novosti nisu nova vozila, pa čak ni nekoliko specijalnih postrojbi, već izmjene u samoj igrivosti budući da dodatak donosi nove mape dizajnirane za masovnu uporabu kuka i užadi za prelaženje sa zgrade na zgradu, kao i penjanje na teško dostupna mjesta. Na taj način vodovi će moći koristiti neobične putove prilaska zadanom cilju, dok će dodatak noćnih misija ionako napetu atmosferu učiniti usijanom.

Poslednja izmena:
starac je napisao(la):
Igrači koji su postali ovisni o ovom FPS-u već sada s nestrpljenjem očekuju Battlefied 2: Special Forces koji bi se prema planu trebao pojaviti krajem jeseni.

Najveće novosti nisu nova vozila, pa čak ni nekoliko specijalnih postrojbi, već izmjene u samoj igrivosti budući da dodatak donosi nove mape dizajnirane za masovnu uporabu kuka i užadi za prelaženje sa zgrade na zgradu, kao i penjanje na teško dostupna mjesta. Na taj način vodovi će moći koristiti neobične putove prilaska zadanom cilju, dok će dodatak noćnih misija ionako napetu atmosferu učiniti usijanom.

A u za sada jedinom trejleru odlican utisak ostavlja i upotreba suzavca. Slika krece da se izoblicuje i muti, potpuni LSD trip!

Battlefield je dobar ali je glupavo nedovrsen!
Tenk koji ne moze da obori drvo - smesno !
Moraju jos dosta da se potrude oko igre !

Tenk koji ne moze da obori drvo - smesno !

kada bi sve moglo da se obori do polovine partije cela tabla bi bila kao preorana :)
namerno je tako ostavljeno
nesto mu ipak fali od prvog dela ali je ovako strava

a sto, los ti net u svedskoj :)

nakachi se bre i igraj MP, kakav crni SP, pa na netu je vecina ljudi koja igra losija od botova pobogu (botovi bar udju/izadju iz vozila kad im kazes :D)

a šta u MP nije tako? kad im podvikneš ne bi se ja baš zakleo... :p

kako da pokrenem battlefield 2

Kako da pokrenem battlefield 2.Kada kliknem na singl misije javi mi da pokrece server al onda igra jednostavno pukne.Sta se desava?

slicno bilo i kod mene...probaj sledece: smanji kvalitet grafike(light quality npr) ili josh bolje rezoluciju itd sve dok se ne ucita kako treba...onda sve postepeno vracaj

Vrh Dno