Šta je novo?

Battlefield 2

Treba da probas da instaliras patch 1.02. I kod mene se isto desavalo, a onda je patch resio problem.

Danas sam dobio graficku sa reklamacije, cekao sam vise od mesec dana :mad: ali konacno je tu, sad mogu opet da igram. Bas sam uzeleo battlefield-a

Gde se okupljate ovih dana, da opletemo neku akciju zajedno? Nije valjda da vise ne igrate BF2?

2500+ 512DDR 9600XT premalo for BF2? :(

Za one koji mozda ne znaju, u najavi je patch 1.03 koji ce doneti dosta unapredjenja, ispravki pojedinih bagova i jednu novu/staru mapu. Naime, dodatak ce biti mapa Wake Island, poznata nam iz BF1942.

Za vise informacija kliknite ovde

Imam jedno pitanje.Nemogu nikako da pokrenem igru.Posle onog uvodnog introa i osnovnog ekrana sve je ok.Al kad kliknem na single misje igra samo izleti u windows(desktop).Ima slucajeva kad je radila al u vecini ne radi.OS je winXP sp2
a grafika je 9550ge sa 128MB. ram=512MB.

i ja imam 9550ge sa 128 i 512mb i posle instalacije 1.0.3 patcha ne mogu uopshte da pokrenem igru :(
zacrni ekran par sekundi i izbaci me na desk :(
help plz ;]

Ako ste probali reinstalaciju (meni je to pomoglo posle instalacije 1.03), jedino sto jos mogu da savetujem je obaranje agp magistrale na 4x u ati control centru.

Da li moze u Battlefield 2 singleplayer modu da se igraju vece mape postojecih mapa i kako :cigar:

Probaj da iskljucis FastWrite opciju u BIOSu, takodje AGP na 4x kao sto rece Jah.
Nove drajvere instaliraj (Catalyst 5.10a su poslednji zvanicni), na kraju krajeva, reinstaliraj igru...

Pozdrav ljudi. Zasto niko ne igra na 195.222.33.248? 1.03 server, ali je uvek prazan. Jel ima neki drugi server 1.03 na kom igrate? Ja sam probao na nekom ruskom, ali kikuje cim jednom ping predje 150. Ako postoji neki dobar dajte adresu...

Ma mene je smorio 1.03 i uopste patch-evi... izgleda da postoji problem prilikom patch-ovanja da se jednostavno mape u velikom broju slucajeva ne apdejtuju kako treba, a onda kada probam da igram u LAN-u server javlja da klijent ima neispravnu mapu i cvrc...
A krivo mi je sto COOP mod ne radi sa osnovnom verzijom koja mi jedina nije pravila probleme.

Samo da vam javim da sam nabavio josh 2 Corsair Value modula tako da sada imam 2GB memorije (4x512). Iako je PAT isljuchen zbog 4 modula, BF2 sada leti i vishe nema shtucanja kad se textures stavi na high.

Sve na high, 1280x960, 2x AA i igra retko pada ispod 30fps a grafika i animacija su za 11. Stvarno najbolja igra u zadnjih 15 godina.

Naravouchenije: 2GB je optimum za BF2.

Poslednja izmena:
Sta to znaci ne pada ispod 30 fps? PO meni 30 fps za online fps uopste nije dovoljno.

Obicno oko itekako vidi razliku iznad 30 :)

Barton 2500+, fx5900GE, 512 MB na autodetect radi savrseno.

Nemojte to oko ne vidi iznad 24 fps molim vas. Aj da i zivotu nisam igrao nista, ali razlika se vidi itekako. Po meni za ugodno igranje, min fps kad igras online (mada je meni isto i za sp jednostavno to mi je ugodno), da u najvecoj guzvi kad je frka, eksplozije itd. fps ne ide ispod 40. Tek to je ugodno igranje. ***a kakve veze ima xyz fps kad si sam nema nikog oko tebe, a cim naleti frka opa ode na 25. I onda kazu ljudi tera 6200 bf2 u full detaljima. Pa tera sa 5 fps u guzvi.

Negde sam procitao da ljudsko oko moze da registruje kao "seckanje" sve sto je ispod 81FPS, manje ili vise uspesno tj. primetno.

Meni je licno neki minumum za glatko igranje 50FPS. Sto vise to bolje naravno, zato sam i uzeo 6800GT, da se ne bih patio i nervirao sa framerate-om

BF2 prosto pitanje

Radi li BF2 na GF4 4200Ti?
Ne interesuju me efekti (DX9), da li radi uopšte?

Ne. Ali ima neki ne oficijalni patch da proradi.

Taj patch je katastrofa jer onda to više nije BF2. Nema tekstura i sl, već je sve ogoljeno i čudnih boja.

Ukratko odgovor - Ne, ne radi na Ti4200! Treba ti DX9 kompatibilna grafička.

Evo rezultata tog patchovanja

Poslednja izmena:
Bila je rasprava o ovome na nekim stranim BF2 forumima i mogu odmah da vam kažem - neće biti patcha za matore grafičke karte. Evo liste grafičkih na kojima za sada može da se igra:

Radeon X700 (PCIe)
Radeon X600 (PCIe)
GeForce 6600 (PCIe)
GeForce PCX 5900 (PCIe)
GeForce 5800 Series (AGP)
ATI Radeon X800 XT Platinum Edition
ATI Radeon X800 PRO
ATI Radeon 9800 Series
ATI Radeon 9600 Series
ATI Radeon 9550 (RV350LX)
ATI Radeon 9500 / 9700 Series
ATI Radeon 8500 Series
ATI Radeon X300 Series
NVidia GeForce 6800 Ultra
NVidia GeForce 6800 GT
NVidia GeForce 6800
NVidia GeForce FX 5950 Series
NVidia GeForce FX 5900 Series
NVidia GeForce FX 5700 Series

Ako imate nešto slabije od ovoga, ni ne pokušavajte jer ćete samo žestoko da se namučite ukoliko uopšte i pokrenete sa nekim patchevima. Igra jedva radi na grafičkim slabijim od ATI-ja 9600, a to je minimum po meni (isprobano na 9600XT).

Igra mi radi skroz dobro sa FX 5200 (minimum/medium podesavanja). Cak bolje radi nego pre patchovanja (imam patch 1.03). Jedino mi nije jasno zasto nikog jos uvek nema na 195.222.33.243 i 248.

Kolko kosta bf2 sada, i da li moze da se nadje neka jeftinija verzija? Cuo sam da su ljudi narucivali iz rusije, gde imaju povlascene cene (to je nesto sto bi i nasi dileri bas mogli da urade), a key ko key, dal ga platio $100 ili $20 radi.
Zavrsili su sa FH-om za bf1942 sto znaci da se sada uveliko radi na FH2, a tad ce ovo... ova... "igrica" zvana bf2 dobiti neki smisao.

koji je najboji patch za sada , da znam koji da instaliram?

molim za pomoc

Vrh Dno