Šta je novo?

Battlefield 2

Ja ili sam lud ili corav, ali ja nigde ne vidim connect to ip,
imam otvoren offline nalog, online nece da napravi samo nesto ceka i nigde u multiplayeru nemam tu opciju, niti bilo kakav spisak servera, samo prazan prozor za njih... stvarno ne razumem, evo skinuh i programce za automatsko logovanje (spisak servera i dodavanje sa infom i na klik startuje igricu i ulazi) ali i on samo startuje igru i cvrc ostane na multiplayer prozoru....

btw, svi su serveri na 1.2 a "patch" nocd za 1.2 nidje ne nadoh...

dEXE je napisao(la):
Ja ili sam lud ili corav, ali ja nigde ne vidim connect to ip,
imam otvoren offline nalog, online nece da napravi samo nesto ceka i nigde u multiplayeru nemam tu opciju, niti bilo kakav spisak servera, samo prazan prozor za njih... stvarno ne razumem, evo skinuh i programce za automatsko logovanje (spisak servera i dodavanje sa infom i na klik startuje igricu i ulazi) ali i on samo startuje igru i cvrc ostane na multiplayer prozoru....

btw, svi su serveri na 1.2 a "patch" nocd za 1.2 nidje ne nadoh...

Connect to IP je sa leve strane, u prozoru gde biras servere (donji levi ugao tog prozora). PRE TOGA, napravi online nalog (mora da budes uporan jer zeza), onda ides na multiplayer, i vidis ono " connent to IP", dalje znas....

apolon je napisao(la):
PRE TOGA, napravi online nalog (mora da budes uporan jer zeza), onda ides na multiplayer, i vidis ono " connent to IP", dalje znas....

E hvala, ta informacija mi je bila potrebna, jer iz vise pokusaja nikako nece da mi napravi online nalog...

Samo jos jedna stvar, za verziju 1.2 jel ima obradjen fajl? na poznatome nam sajtu, nema... samo private server...

na pm ako moze...

Inace igrica sabija i svi koji to poricu mogu da joj se sagnu, posto na klanbejzu se za 2 dana prijavilo 70 ekipa za 8v8 i prijavilo se 50 ekipa za 16vs16. Inace, mape su vishe prilagodjene za manji i veci broj igraca , tako da nema vishe smurfovanja po mapi da bi se nasao neprijatelj , pucanje vishe nije retardirano kao u 1942, avioni ne padaju od pucnja iz pracke, zvuk je na vishem nivou ne kao u ''42 , gde ti je lik pucao pored uha i ti si mogao da cujesh neko blago pucketanje iz daljine, ili zvuk motora od kola koji je mogao da sa cuje samo kada te lik "odgura", sada "guranje" pesadije, tenkovima i kolima, vishe ne postoji, nego pesadinac odlucno UMRE. Da ne spominjem da avioni vishe ne nose 30 hiljada bombi, nego imash 5 ili 2, pa se punish nadletanjem nad aerodromom. Inace, igrica nije ni blizu simulaciji, sasvim je lepo uradjena za timsko igranje, zapravo lichi na strategiju gde gomila ljudskih bica (koja nemaju problema sa pathfajdingom kao u wc3-u) su kontrolisana od strane nekog 3ceg ljudskog bica. Inace grafika se MNOGO (citaj) razlikuje na LOw i na medium, na low-u izgleda kao neki bf vietnam, dok na medium-u lici vishe na hl2 sa senkama iz d3.

Poslednja izmena od urednika:
Kada si vec spomenuo Clan Base,igre tj. klanski ratovi se igraju bez commander moda i bez otkljucanog oruzja.

a nozevi za otvaranje konzervi koje donosi supporter kada se uzme zastavica... ;)

Overkill je napisao(la):
Kada si vec spomenuo Clan Base,igre tj. klanski ratovi se igraju bez commander moda i bez otkljucanog oruzja.

mislim da komandir na mapi za 16 igraca je sa razlogom iskljucen :)
a za 32 igraca, vishe sluzi kao map hack, mada trebali su da stave komandir mod, zato sto i comm moze da se dizejbluje sa jednim veoma kovertovanim kovert opsom :D

Moram samo da primetim da sam u vreme kada sam instalirao najnoviji patch uradio i upgrade masine, da bi posle toga ustanovio da igra na svakih 2 sec. nesto drlja po hard disku i pored 1GB rama i to nezavisno od setovanja detalja. Postala je prakticno neigriva. Instalirao sam ponovo v1.00 i sada sve radi savrseno. Nista mi nije jasno...

@Dandy

Imas u principu jachu masinu od moje, ali ja tih problema nisam imao o kojima pricas. Takodje imam 1GB memorije, igrao sam i verziju 1.0 i 1.02 (piratske) i sada igram 1.02 (legalnu) i nikakvih swapovanja na 2 sekunde nema. Proveri antivirus, da li ti je disk fragmentiran, itd.

Falcon je napisao(la):
@Dandy

Imas u principu jachu masinu od moje, ali ja tih problema nisam imao o kojima pricas. Takodje imam 1GB memorije, igrao sam i verziju 1.0 i 1.02 (piratske) i sada igram 1.02 (legalnu) i nikakvih swapovanja na 2 sekunde nema. Proveri antivirus, da li ti je disk fragmentiran, itd.
Instalirao sam sistem pre nedelju dana, tako da fragmentacija nije. Poiskljucivao sam sve, ukljucujuci i AV i opet je swapovao, a cim sam vratio 1.0 verziju sve je proradilo kako treba i sa ukljucenim AV-om.

Ja iskljucujem (K)AV kad igram BF2 i jos neke programe koji rade u pozadini. Probaj da disable-uje AV, ionako ti nije potreban dok igras, zar ne?

Falcon je napisao(la):
Ja iskljucujem (K)AV kad igram BF2 i jos neke programe koji rade u pozadini. Probaj da disable-uje AV, ionako ti nije potreban dok igras, zar ne?
Pa napisao sam u prethodnom postu da sam iskljucio AV i opet je pravio iste probleme.

A da izadjes iz igre sa ALT+TAB i da gledas Task Manager, pa da vidis koji proces "divlja"? Mozda nije sama igra u pitanju...

GhostWantSome je napisao(la):
da, ali taj server je prazan, ovaj sto sam ja spomenuo je pre sluzio za demo igre, sada sluzi za full 1.00 verziju i tu ima mnooogo ljudi :), ako nista idi na
www.bhtelecom.ba/game_serveri.html
pa cesh videti na sta sam mislio :p

e to je nesto drugo. hvala na informaciji. :) ionako samo se vec smorio sto nigde nikog nema. samo se nadam da nece skoro upgrade-ovati na 1.02 . ja sam stavio 1.02 i od tada se samo mucim sa ulaskom na server. ajd idem opet da reinstaliram. :crash:

Falcon je napisao(la):
A da izadjes iz igre sa ALT+TAB i da gledas Task Manager, pa da vidis koji proces "divlja"? Mozda nije sama igra u pitanju...
Naravno da sam i to radio. Kada se alt+tab-ujem, sve se smiri, tj. nista ne swapuje. Procesorsko zauzece padne na minimum, cak i memorije ima na pretek. Ma nije mi nista jasno... ja cu lepo da drzim 1.0 za sada. Ionako ne igram na netu trenutno.

Ja gasi sve osim programa Zone Alarma i Motherboard Montora (U Kasperskom isljucim real time protection), i opet secne, ali ne zbog karte, nego prvih pet do deet sekkundi na novoj mapi, dok se "pomiri" sa HDD-om.

Poslednja izmena:
Problem sa startovanjem Battlefield 2

Imam grafičku ati 9200, a ako je verovati Svetu Kompjutera minimum potreban za ovu igru je ati 8500+,procesor AMD 2,2GHz Barthon.
Prilikom startovanja posle intro-a, koji prođe regularno,umesto menija pojavi se samo mračan ekran sa kursorom.Slučajnim klikom utvrdio sam da je interaktivan ali i dalje nije vidljiv.Da li je ova igra ipak suviše zahtevna za moju grafiku?

Poslednja izmena:
Nije previse zahtevna nego je tvoj problem nesto drugo, pokusaj da stavis novije drajvere, directx update ...

Imam najnoviji driver ,directX 9c?
Kada pokušam da izađem iz igre pomoću alt,tab vrati me u windows sa smanjenom rezolucijom.Kada u task menadžeru iskključim igru a zatim pokušam ponovo da je pokrenem kratko se zatamni ekran a zatim me ponovo vrati u windows.Samo kad ponovo pokrenem sistem mogu ponovo da dođem do iste pozicije.

Poslednja izmena:
Isti problem ima i moj prijatelj: ima Radeon 9250 i Sempron 2500+ sa najnovijom drajverima za sve živo (matičnu, grafičku, DirectX 9.0c, WinXPSP2+sve zakrpe). Čeka Catalyst 5.8 u nadi da će mu on pomoći.

Resenje je jednostavno, bar je kod mene tako bilo:
U catalyst control panelu spusti brzinu AGP magistrale sa 8x na 4x, i proradice.

E sad, druga je prica sto ja ne mogu da ga pokrenem od kako sam ga patchovao na 1.02 verziju. Ubacim onaj mini image u daemon, ali mi igra javlja da je pronasla cd emulation software i da treba da ga iskljucim. Posto ovaj problem zadire u nedozvoljene diskusije, ako neko ima resenje neka baci PM.

Sa kojim podesavanjima za grafiku igrate i koliko FPS imate? Bas me zanima. Da li vam je bitniji framerate od kvaliteta slike?

PS. konzolna komanda za prikaz FPS je "renderer.drawFPS 1"

Falcon je napisao(la):
Sa kojim podesavanjima za grafiku igrate i koliko FPS imate? Bas me zanima. Da li vam je bitniji framerate od kvaliteta slike?

PS. konzolna komanda za prikaz FPS je "renderer.drawFPS 1"

Sa 9000 Pro (dignuta na 310*310) u 1024x768 sve na low (ukljucujuci i zvuk), osim jednog podesavanja koji je na medium (ne mogu da se setim kog, pogdedacu), FPS je od 35-40 pa (bas u "akciji), a i mnogo vise (naravno) kad je mirna slika. FPS mi pokazuje Ati Tray Tool.
Pravo da ti kazem meni je bitniji framerate, jer mi je poenta sama igra, ova i Far Cry su po meni dve najbolje igre tog tipa koje sam igrao (uz ogradu da ne igram bas mnogo).

Poslednja izmena:
Meni se ova igra ni malo ne svidja ... da pogodis coveka treba ceo okvir skruniti ... a drugo gde se to u ulicnim borbama susrecu ratnici ?

Da li sam ja omatorio ili sam zahtevan mnogo .... Izgleda da sam se navukao na Operation Flashpoint ....

Operation flashpoint i battlefield ne mogu da se porede ( prva je kao simulacija a ova vise arkadna pucacina) !
Operation Flashpoint je do dan danas ubedljivo najbolja igra na tu temu.
Uskoro dolazi OPFLSH 2 !

Molim vas ako imate neki ip gde se moze odigrati demo verzija ove igre ,a da se tu mogu naci igraci iz Srbije?

Poslednja izmena:
Da li uopste moze da se pokrene igra i kako moze da izgleda na konfiguraciji: Radeon9000pro, 512MB rama, P4 1.8Ghz??

Nazad
Vrh Dno